Inbyggda tvättmaskiner under bänkskivan

Inbyggda tvättmaskiner under bänkskivan

Moderna modeller av tvättmaskiner och deras installationsalternativ gör det möjligt att använda hela lokalen i lokalerna så lönsamt som möjligt. En av de vanligaste lösningarna för mycket små badrum, eller om man flyttar en skrivmaskin till köket, är installationen av en maskin under bänkskivan. Det kan ansluta angränsande köksskåpskåp eller vara en del av en handfat.

inbyggd tvättmaskin i köket

tvättmaskin, inbyggd under bordsskivan

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med att placera en maskin under bordsskivan är:

 • Möjligheten att spara utrymme i rummet.
 • Möjligheten att inte spara på enhetens kapacitet.
 • Enkel anslutning till kommunikation, som dessutom kommer att döljas från ögonen.

maskin, inbyggd under bänkskivan i badrumsinredningen

När det gäller minuserna är de:

 • Ganska hög kostnad, om det handlar om inbyggda modeller.
 • Komplexiteten att välja en lämplig enhet i form av dimensioner och andra parametrar.
 • Behovet av demontering av utrustning under reparation.
 • Spridning av obehagliga lukt från underkläder och pulver om maskinen är installerad i köket.

stor kapacitet maskin inbyggd under bänkskivan

tvättmaskin under diskbänken

typer

De mest populära enheterna för inbäddning under bänkskivan är automatiska maskiner av trumtypen. Beroende på sättet att ladda sådana maskiner är:

 • Frontlastning. Underkläder i en sådan skrivmaskin är laddade framifrån. Dessa maskiner är vanligare och presenteras inom ett brett sortiment. Genom luckan kan du observera tvättprocessen och bädda in en liknande modell är ganska lätt.
 • Med vrtikalnoy laddning. I sådana modeller laddas saker från ovan, ibland även under tvättprocessen. Vanligtvis skiljer sig de i små dimensioner, men de är dyrare än de främsta. Vid inbäddning av sådana maskiner placeras de under bordsskivan.

inbyggd frontlastmaskin

maskin med vertikal belastning under bordsskivan

inbyggd tvättmaskin med vertikal belastning

Platsalternativ

Varianter av platsen för tvättmaskinen under bordsskivan beror på maskinens valda modell. Om det är en kompakt modell, utförs dess installation på sockeln. Högre maskiner skjuts in och ställs på golvet. De kan både gömma sig bakom dörren (om maskinen kommer att vara helt dold från ögonen) och förbli synlig (om det skiljer sig från fristående maskiner blir bara förekomsten av bänkskivor uppifrån).

Om du planerar att gömma bilen bakom fasaden, hämta modellen med fästelement på frontpanelen.

tvättmaskin på basen

tvättmaskin, står på golvet

dimensioner

Om maskinen behöver byggas under bänkskivan, är dess dimensioner en av huvudparametrarna för korrekt val och installation av maskinen. Välja inbäddningsmaskin med frontlastning, du kan stanna vid:

 • Fullstorleksmodell. Bredden och djupet hos en sådan maskin är 60 cm, och höjden varierar inom 85-90 cm. Inuti denna apparat placeras 5-7 kg tvätt.
 • En smal skrivmaskin. Från fullstorleken skiljer sig den bara i djup, vars parametrar är från 35 till 40 cm. I en sådan maskin laddas 3,5 till 5 kg kläder.
 • Ultra-tunn modell. Dess skillnad från fullstorlek och smal är endast i djupparametrarna (det är 32-33 cm). I en liknande enhet kan passa 3-4 kg tvätt.
 • Kompakt skrivmaskin. Alla dimensioner av enheten reduceras i jämförelse med den fullständiga modellen -. En bredd av 47-50 cm, en höjd av 68-70 cm, och djupet av 43-45 cm till en liknande maskin inte debiteras mer än 3 kg saker.

När det gäller maskiner med vertikal belastning är deras standardparametrar 40-45 cm bredd, 85 cm höjd och ca 60 cm djup.

standard tvättmaskin under diskbänken

en smal tvättmaskin under bänkskivan

Vad ska du tänka på när du installerar?

Dina åtgärder beror på huruvida bordsskivan redan är installerad eller den är just planerad. Om varken maskinen, eller bänkskivorna än, måste du först bestämma storleken på den framtida tekniken. Efter mätning av platsen för maskinens kommande installation, glöm inte att lägga några centimeter i reserven.

Om du redan har en bänkskiva, ta mätningar och hämta maskinen, vars dimensioner passar dig. I sådana fall väljer du ofta kompakta modeller av teknik som passar under den befintliga bordsskivan. Ett alternativ som tillåter dig att köpa en fullstor eller smal maskin är att höja bänken ovanför.

Efter anslutning av enheten till all kommunikation, placeras den på den förberedda platsen under bordsskivan.

Installera maskinen är det viktigt att säkerställa stabiliteten och vid behov justera benen. Detta förhindrar stark vibration av enheten under drift.

installation av tvättmaskin under bänkskivan

inbyggd tvättmaskin

Modeller översikt

Populära modeller för att installera under bänkskivan är:

 • Zanussi FCS 1020C. Det är representativt för kompakta frontmaskiner med mått på 50x52x67 cm, så det är bekväm att gömma under bänkskivan. Du kan ladda 3 kg tvätt i maskinen. Denna maskin har en klass av elförbrukning A och låg vattenförbrukning (cirka 39 liter spenderas för en tvätt). Spin in det sker vid hastigheter upp till 1000 varv och representeras av klass C.
 • Zanussi ZWI 71201 WA. Det här är en inbyggd maskin i full storlek som rymmer 7 kg tvätt. Det skiljer effektklass A ++ närvaro av 20 program av tvättning, centrifugeringshastighet till 1200 rpm spinn och klass B. Höjden på denna maskin är 82 cm. Anordningen är skyddad från läckage, kan tvättas, såsom bomull och ull, och ömtåliga tyger, gardiner och jeans. Fördelarna med modellen är också tillgången till en timer, skydd från barn, strykningslättande funktioner.
 • Miele W 2859 iR WPM ED Supertronic. Den här eleganta inbyggda framsitsmaskinen innehåller 5,5 kg tvätt. Dess höjd är 82 cm. Modellen har 16 tvättprogram, inklusive en snabb, känslig, hygienisk, för rockar, skjortor, silke, sportkläder och väskor. Spinnning i en sådan maskin utförs med hastigheter upp till 1600 varv och representeras av A-klass. Fördelarna med anordningen är också tyst drift, låg förbrukning vatten (42 liter per tvätt), närvaron av cell trumma och bakgrundsbelysningen däri.
inbyggda maskiner Miele

Alternativ: Kan jag gömma under diskbänken någon tvättmaskin?

Med tanke på de ganska höga priserna på inbyggda modeller av tvättmaskiner uppstår frågan om möjligheten att installera under bänkskivan hos en konventionell apparat. Och faktiskt kan du enkelt utföra installationen av en fristående maskin på följande sätt:

 • Köp den modell du gillar och beställ möbler i enlighet med dess mått. På samma bordsskiva kommer det att vara ganska högt om du inte föredrar en kompakt maskin.
 • Ta bort övre kåpan från maskinen och placera toppen på toppen.
Tvättmaskin under diskbänken

Tvättmaskin under diskbänken

sparar utrymme i badrummet

tvättmaskin under en croissant

tvättmaskin under croissanten: kontrastlösning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − = 84