Kontrollera ventilen för tvättmaskinen för dränering

Kontrollera ventilen för tvättmaskinen för dränering

När du ansluter tvättmaskinen till avloppet måste du ta hänsyn till ett antal viktiga nyanser, som inte bara beror på avloppssystemets effektivitet utan också av kvaliteten på tvätten. Det enklaste och mest praktiska alternativet är att ansluta avloppsslangen direkt till avloppsavloppet. Men för att dräneringen ska fungera korrekt krävs det att flera villkor är uppfyllda (till exempel dräneringsslangen ska placeras i en höjd av minst 50 cm från golvhöjden). Men dessa krav fungerar inte alltid, så mästare måste leta efter andra anslutningsalternativ.

Kontrollera ventilen för tvättmaskinen för dränering

Att ansluta en dränering genom en backventil är en utmärkt lösning på problemet. Om vad den här enheten är, vad det behövs för och hur du installerar det korrekt, läs nedan.

Nödvändighet av ansökan

Om avloppsslangen är ansluten till avloppsutloppet i strid med hygienkraven är det mycket sannolikt att avloppsvattnet kommer tillbaka från avloppsröret tillbaka till tvättmaskinens trumma. Som ett resultat kommer du i slutet av tvätten att få en gammal, smutsig tvätt. Kontrollventilen är utformad för att förhindra en sådan utveckling av händelser (som förresten kallas "sifon effekt").

Kontrollera ventilen, eller antippon ska installeras när det inte går att installera avloppsslangen i rätt höjd. Ett annat fall där denna enhet inte kan uteslutas är när anslutningen av brickan dräneras genom skalets sifon.

Överträdelse av sanitära normer vid anslutning av en dränering av tvättmaskinen

Installationen av antisiphon bör övervägas och om du märker tecken på en sifon effekt under tvätt. Dessa inkluderar: ökad tvätttid, dåligt spunna saker, ökad tvätt- och elförbrukning av tvättmaskinen.

Hur fungerar det?

En backventil är en ganska enkel anordning av rostfritt metall eller plast. I utseende är det lite som en avstängningsventil, och driftsprincipen är liknande. Antisiphon behövs för att reglera flödet av vatten i röret, så att det bara går i en riktning.

Initialt är backventilen i låst tillstånd, men när avloppsläget är aktiverat öppnar det under vattentrycket. När avloppsprogrammet är avstängt, låses ventilen automatiskt, vilket förhindrar retur av vatten.

Användning av backventil för tvättmaskin för avrinning

typer

På den moderna marknaden för sanitetsutrustning finns flera typer av kontrollventiler. De skiljer sig åt i utformningen, typ av installation och tillämpningsområde.

De viktigaste typerna av antisiphon:

  • Fällbar - En metallanordning bestående av flera delar; Denna typ är lämplig i det att det kan demonteras och rengöras om det behövs.
  • icke-separerbar monolitisk konstruktion, tillverkad av plast; anses vara det mest budgetmässiga alternativet;
  • mortise-ventil, som är installerad direkt i röret, till platsen för klippet från det en bit;
  • tvättventil, avsedd för användning i avloppssiffror av handfat och handfat;
  • vägg - en vacker design av förkromad metall, som är monterad på väggen; det dyraste alternativet av alla ovanstående.

Avseglad backventil för tvättmaskin för avrinning

Tvättventil för tvättmaskin för avrinning

Väggventil för tvättmaskin för avrinning

Funktioner av användning

  • Vissa tillverkare av hushållsapparater lägger till en kontrollventil till den grundläggande utrustningen för tvättmaskiner, men det gör inte allt. Därför är det troligt att du måste köpa den här enheten själv i en specialiserad butik.
  • Om du kopplar ett avlopp med en backventil, behöver du inte oroa dig för att följa rekommendationerna om höjden på avloppsslangen. Det viktigaste är att installera alla delar av systemet på ett sådant sätt att de får en fri tillvägagångssätt om de behöver rengöring eller reparation.
  • När du köper en backventil, var beredd att byta apparat om några år, eftersom det kommer att utsättas för hårt kranvatten. Ju mer kvalitet produkten är desto längre kommer den att vara kvar, men det är inte värt att betala för mycket - oavsett hur dyra enheten är, förr eller senare kommer den att behöva bytas ut.

Kontrollera ventilen för tvättmaskinen för dränering - användningsområden

installation

Installation av backventil är inte en svår uppgift alls, det är ganska möjligt att hantera det självständigt utan att tillgripa hjälp av en rörmokare. Komplett information om installationen du kan få från anvisningarna till enheten, som måste läsas, vi kommer endast att ge korta rekommendationer.

Antifoner är olika, men de flesta har formen av ett rör med två hål. Ena änden av enheten måste anslutas till avloppssystemet (genom att skruva in den i utloppet eller skära in i röret) och den andra änden ska anslutas till tvättmaskinens avloppsslang. För att eliminera läckage, behandla alla leder med silikon tätningsmedel för sanitetsartiklar.

Du kan se processen med att installera ventilen i nästa video.

Tips för att välja

  • Experter säger att inte alla modeller av avloppsventiler är lämpliga för din tvättmaskin. Du kommer att kunna hitta en lämplig anti-sifon i servicecentret. Du kan också söka råd från en erfaren mästare som specialiserat sig på att reparera tvättmaskiner.
  • De bästa rekommendationerna har kontrollventiler från europeiska tillverkare. Ett stort antal positiva recensioner samlar in utrustning från italienska företag Siroflex och Merloni, samt från det tjeckiska företaget Alcaplast.

Är det värt att ersätta det med något annat?

En reglerventil för en tvättmaskin är inte en sällsynt råvara, men den finns i butikerna, speciellt om du bor i en liten stad, är det inte alltid möjligt. Därför är många intresserade av frågan: är det möjligt att använda något annat för att förhindra sifon-effekten?

Tyvärr kommer svaret på denna fråga att vara negativt. Analoger antisiphon finns ännu inte. För att göra det utan det kommer det att vara nödvändigt att organisera urladdningen på ett sådant sätt att alla delar av systemet är placerade som förväntat, och då kommer det inte att bli någon sifon effekt.

Alternativ till en backventil - installation av en tvättmaskin dräneras enligt standarden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =