Tvättmaskin strömmar underifrån

Tvättmaskin strömmar underifrån

Tvättmaskinen är utformad för att göra vårt liv enklare och bekvämare, vilket gör det möjligt för oss att spendera mindre tid och energi på hushållning. Men ibland, som ett resultat av vårdslös behandling eller fabriksbröllop, omvandlas hon från en sann hjälpar till en verklig problemkälla. Ett av de vanligaste problemen är utseendet på en läcka i botten av fallet. Om tvättmaskinen flyter underifrån när vatten samlas upp, när det tvättas eller när man klämmer fast borde du genast hitta orsaken.

I den här artikeln kommer vi att berätta hur du identifierar källan för läckan och hur du fixar den. Våra tips gäller för tvättmaskiner från de mest populära tillverkarna, som LG, Samsung, Bosch, Electrolux och Ardo.

Genom vilka flöden?

Det första du behöver uppmärksamma på - i vilket skede av tvättcykeln börjar kolven bildas under tvättmaskinen? Detta hjälper dig att identifiera orsaken till läckan. När enheten är avstängd, koppla loss den från elnätet och följ noggrant igenom huvudkomponenterna i strukturen. Var uppmärksam på delarnas integritet och närvaro av fukt i dem.

Tvättmaskinen går

slang

Om maskinen börjar läcka vid rekrytering eller tömning av vattnet är det troligt att problemet är i slangarna - dränering eller fyllning. Vid en nedbrytning av det första sker en läckage under spinnningen, och om den andra är defekt under tankens fyllning.

Upptäck läckaget i slangen ganska enkelt - du behöver bara göra en noggrann inspektion av dessa element och kontrollera fästpunkterna till avloppsröret och tvättmaskinens kropp. Om slangens integritet är trasigt måste du köpa en ny.

När fästet lossnar, rekommenderas att byt packningarna och dra åt fästet manuellt (eftersom verktygen kan skada plasten).

Läcka genom tvättmaskinens slang

Töm pumpen

Skador på avloppspumpen är ett allvarligt nog problem. Hantera det själv, utan att ha någon kännedom om att reparera hushållsapparater, det blir inte lätt. Därför är den mest korrekta lösningen att ringa en professionell mästare för att reparera pumpen. Du kan också köpa en ny del och försöka installera den själv.

Töm pumpmaskinen

tank

Om en läcka inträffar direkt under tvättprocessen kommer problemet troligen att finnas i tanken. Ofta glömmer vi att ta bort olika bagage från fickorna före tvätt. Glömda nycklar, barrettar och mynt kan skada tvättmaskinens tank, speciellt om den är gjord av plast. Spalten är lätt att upptäcka: du behöver bara ta bort tvättmaskinens fram- och bakpaneler och luta den i olika riktningar, inspektera tanken. På samma gång, belysa dig själv med en ficklampa, så att även den minsta sprickan inte kan fly dig.

Små skador på tanken kan elimineras med ett specialbyggnadslim, men det här är en tillfällig åtgärd. Med stora hål måste tanken bytas ut.

Tank av tvättmaskin

manschett

Orsaken till maskinens läckage under tvätten kan vara en överträdelse av manschettans integritet - gummifoder på luckan. Manschetten kan gå sönder på grund av att främmande föremål tränger in eller helt enkelt slits ut som ett resultat av långvarig användning. Skadad manschett ska repareras eller bytas ut. Båda kan göras med egna händer.

Spalten kan förseglas med ett specialverktyg som "flytande gummi", eller limas på det med en gummipatch. På hur man demonterar den gamla manschetten och installerar en ny, se "Obehaglig lukt från en tvättmaskin".

Tvättmaskin Cuff

Bredvid lageret

Om tvättprocessen åtföljs inte bara av att vattenpölar bildas under tvättmaskinen utan också av oväsen, kan det felaktiga lagret vara orsaken till problemet. Under driften är lagret täckt av rost och plack, vilket orsakar att den inte bara lider men också oljetätningen som ligger i närheten. Därför ersätts båda dessa delar samtidigt. För att komma till dem måste enheten vara nästan helt demonterad.

Reparation av tvättmaskinens lager

Om du inte är övertygad om dina förmågor är det bättre att överlämna den här uppgiften till en professionell, eftersom du med dina otrevliga handlingar kan förvärra situationen ytterligare. Har bestämt sig för att åtgärda problemet själv, glöm inte att ta bilder av varje steg, markera ledningarnas placering och andra viktiga detaljer med markören.

Processen att byta lager läggs fram av Vladimir Khatuntsev i nästa video.

Andra skäl

Mataren av ett tvättpulver hammades

Läckage i början av tvätten kan signalera att inte allt är i ordning med behållaren som levererar pulvret och balsam. Ibland är det igensatt med överskott av tvättmedel eller föremål som av misstag kommer in. Problemet kan lösas genom att rengöra mataren noggrant och tvätta den i varmt vatten. Om det finns sprickor ska det bytas ut.

Rengör diskmaskinmataren

Skadade bröstvårtor

Om tvättmaskinen får flöda vid rekrytering av vatten är en eventuell orsak brutna rör. Detta är ett munstycke som förbinder påfyllningsventilen och tvättmedelsmataren och munstycket som förbinder tanken och avloppspumpen. Ett annat grenrör som kan vara skadat för en läcka är en som pumpar vatten i tanken. Om problemet inte är så allvarligt kan alla korrigeras med tätningsmedel, annars måste den skadade anslutningen bytas ut.

På reparationen av tvättmaskinen med en läcka nedan, se videoen av Vladimir Khatuntsev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 + = 48