Hvordan åpner man en vaskemaskin hvis håndtaket bryter?

Hvordan åpner man en vaskemaskin hvis håndtaket bryter?

Alle moderne vaskemaskiner som "automatiske" er utstyrt med et automatisk låsesystem, som låses låsen på døren umiddelbart etter starten av vaskingen og låser den opp noen minutter etter programmets slutt. Men noen ganger skjer det at etter de foreskrevne "sikkerhetsminne" åpner døren ikke, uansett hvor hardt du trekker håndtaket. Oftest er håndtaket fortsatt låst enten på grunn av problemer med elektronikken eller som følge av mekanisk feil.

I denne artikkelen vil vi fortelle deg hvorfor håndtaket på vaskemaskinen kan bryte, og hva som må gjøres dersom dette skjedde.

brøt håndtaket på vaskemaskinen

Mulige årsaker

Som vi allerede har sagt, er det to vanligste grunner til å låse døren til vaskemaskinen:

  • feil i det elektroniske modulen;
  • funksjonsfeil på grunn av skade eller slitasje på håndtaket.

Hvis feilen er en feil i administrasjonsmodulen, kan du rette opp situasjonen ganske enkelt. I de fleste tilfeller løses problemet ved å starte enheten på nytt (ved å koble fra nettverket og deretter slå på det). Hvis dette ikke virker, prøv igjen for å starte vasken (velg det korteste programmet). Det hjelper ikke - det betyr at saken er i noe annet.

lukehåndtak vaskemaskin

Lukehåndtak på baksiden

lukehåndtak vaskemaskin

Om hva du skal gjøre hvis vaskemaskinen ikke åpner på grunn av mekanisk skade på håndtaket, les nedenfor.

Løsninger på problemet

  • Nødopplåsing av luken. I de fleste modeller av moderne stilk er det en kabel for nødåpning av låsen. Den ligger bak den samme små døren på apparatets frontpanel som dreneringsfilter. Du finner denne kabelen med en lys, rød eller oransje farge.
  • Selvlåsende luken. Hvis den forrige metoden ikke hjalp eller vaskemaskinen ikke er utstyrt med en nødkabel, kan du prøve å låse opp låsen manuelt. Dette kan gjøres ved å komme til låsen fra innsiden av enheten (fjern toppplaten og vri trommelen til siden).
  • Bruk av improviserte midler. I noen tilfeller er den fastkjørte døren lett å åpne med et tau. For å gjøre dette, ta en tynn, men sterk ledning og sett den inn i gapet mellom skroget og luken. Deretter trekker du begge ender på deg - og låsen åpnes.

Måten som lar deg åpne de fleste vaskemaskinene, vises i følgende video.

Fjerne håndtaket. Dette er en ekstrem måte, som bare kan brukes hvis håndtaket på enheten er defekt. I det faktum at det ikke kan repareres, kan du være sikker på at du har oppdaget mekanisk skade under en visuell inspeksjon. Ofte bryter en plastlås på en styalka ned etter flere års aktiv drift.

dørlås

dørlås vaskemaskin

Hvordan fjerne håndtaket?

Når du åpner døren uten å skade låsehåndtaket, kan du ikke, vil master vanligvis bestemme å demontere den. Før dette må du koble fra vaskemaskinen fra nettverket og tilberede et basseng med en fille - i tilfelle du må samle vann som er spilt ut av luken.

Fjern straks håndtaket ikke virker, først må du låse opp døren fra kroppen. Det er vanligvis festet på to bolter, som skal skrues ut med en skrutrekker. Deretter må du sette døren på arbeidsflaten (boltet opp) og demontere den i to halvdeler, bli kvitt skruene som sikrer dem og plukke opp den øvre halvdelen med en tynn skrutrekker.

Løsne halvdelene av luken, trekk forsiktig glasset ut. Etter det anbefales det å ta et bilde av lukenes indre, for å ordne alle elementene riktig. Plasthåndtaket er vanligvis festet med en tynn metallpinne. Vi må forsiktig trekke den ut, ta deretter av håndtaket selv, fjern deretter den lille våren og kroken. Den nye pennen settes på plass, gjengir hele sekvensen av operasjonene i omvendt rekkefølge.

demontering av vaskemaskinens dør

demontert vaskemaskindør

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3