Hvordan tømme vann fra en vaskemaskin?

Hvordan tømme vann fra en vaskemaskin?

Hvis du velger å stoppe vaskemaskinen med en tank fylt med vann, ofte må drenere overflødig vann er tvunget, eller med åpne dører for deg vil jag vannstrømmen. Den enkleste måten - å sette regimet til "Spin" der vannet begynner å smelte sammen. Du kan deretter slå vaskemaskinen, og du kan trygt åpne den når du låser opp døren.

Hvis vannet er igjen i vaskemaskinens tank, hvordan tøm det

Sammenbrudd knyttet til dreneringssystemet er et vanlig problem i arbeidet med moderne vaskemaskin. Denne artikkelen vil fortelle deg hva du skal gjøre i tilfelle hvis etter vasking vannet ikke forlater tanken.

Årsaker og koder for feil

Årsakene til disse problemene er forskjellige:

 • Kommandoen er ikke riktig angitt. Kontroller innstillingen: Det kan hende du har trykket feil knapper ved et uhell, og enheten utfører en oppgave der det ikke er planlagt vannavløp.
 • Avløp er ikke innlemmet i noen programmer. Angi at du ikke får en av disse modusene (for eksempel "Ull").
 • Zasory - hovedårsaken til problemer med vannavhending. Pass på at slangen som er tømming, er farlig: små rusk kan komme inn i den. Noen ganger er årsaken til problemet i dreneringsfiltret. Mestere finner jevnlig knapper, pins, mynter og andre småbiter.
 • Avløpspumpen (pumpen) er også utsatt for blokkeringer. Dette problemet er bestemt av å høre: det er preget av rommel og knitrende, som dukker opp umiddelbart før du tømmer eller klemmer tøyet.
 • Søppel kan også bli drept av et kort rør som forbinder trommelen og pumpen som er ansvarlig for avløpet.
 • Slangen bøyes. Kontroller tilstanden til avløpsslangen. Det er mulig at hans bøyning skjedde.
 • Pumpfeil. Hvis pumpen ikke gir tegn på liv, må den byttes ut. Installer denne delen av profesjonell.
 • Brudd på kontrollmodulen. I hver automatisk maskin er en elektronisk "hjerne" bygget inn, ansvarlig for driften av alle dens deler og elementer. Ofte ligger årsaken til problemet i feilen.
 • Problemer med vannstandssensoren. I dette tilfellet løser det feilaktig nivået av væsken, og bestemmer det lavere enn det egentlig er. Dette gjelder også når vekten av lastet vasketøy overstiger normen.
 • Teknisk sammenbrudd. Avløpsproblemer skyldes ofte utstyrsforringelse: Sjekk om en av bushingene er skadet eller hvis motorviklingen ikke er brent.
 • Feil tilkobling til kloakken. Et problem med vannavløp oppstår hvis dreneringsslangen ikke er riktig forbundet med kloakken. I dette tilfellet kan du ikke uten hjelp av en mester.

Vann forlater ikke vaskemaskinen på grunn av en feil pumpe

Vannet forlater ikke vaskemaskinen på grunn av en sammenbrudd i kontrollmodulen

Vann forlater ikke vaskemaskinen på grunn av en feilaktig vannstandssensor

Vannet forlater ikke vaskemaskinen på grunn av feil tilkopling av kloakkanlegget

I moderne vaskemaskiner er hver feil eller sammenbrudd angitt med en alfanumerisk kode som lyser på displayet på den tekniske enheten.

Problemer med avløp for vaskemidler av forskjellige merker er angitt med følgende koder:

 • for Samsung maskiner - E2;
 • for Zanussi og Electrolux enheter - EF1;
 • for vaskemaskiner Whirlpool - F03;
 • På Appariston Ariston og Indesit - F05 eller F11;
 • produktene til merkene Siemens og Bosch - F18, d02 eller d03;
 • vaskemaskiner merket Beko - H5;
 • Tekniske midler produsert av LG-OE.

Feil i E2-dreneringssystemet på vaskemaskinen samsung

Feilspylingssystem F05 vaskemaskin ariston

OE vaskemaskin vaske system feil

Måter å drenere vann

Før du ser etter årsaken til problemet, må du koble fra vaskemaskinen og drenne vannet fra den; Volumet av væske inne er noen ganger så høyt som tretti liter. Avhengig av hvilken type teknisk enhet, velg den mest hensiktsmessige måten for å bli kvitt vann.

Vaskemaskin av en ny prøve

På bunnen av huset skal du finne nødavløpsslangen, plasser den i bekkenet (eller annen lav kapasitet), og fjern sikkerhetsventilen. Tøm vannet. Åpne døren og ta ut vasken; trykk det selv.

Nødtanking av vann fra vaskemaskinen

Hvis det ikke er en nødsslange i vaskemaskinen, må du drenne vannet gjennom et spesielt filter som er plassert nederst på foringsrøret, som er et sirkulært hull. Noen ganger dekker det et lite panel. Litt lås saken tilbake og lås den. Plasser et egnet reservoar under det og åpner forsiktig avløpsfiltret uten noen anstrengelser og plutselige bevegelser som fjerner dekselet fra det. Hvis filteret er tilstoppet slik at det ikke er mulig å åpne det, er det nødvendig å komme til avløpsrøret som forbinder trommelen med pumpen og drenne vannet gjennom det.

For maskiner som ikke er utstyrt med en tilbakeløpsventil, er den følgende metode effektiv: i 3-5 sekunder post i en liten avløpsslangen, og deretter plassere den frie ende av slangen inn i tanken anordnet under tanknivået. Forskjellen i trykk vil føre til at væsken beveger seg og trommelen vil tømme.

Du kan visuelt se på disse måtene å drenere vannet i følgende video.

Gammel stil vaskemaskin

I hus uten sentral vannforsyning og kloakk er fortrinnsrett til maskiner av den gamle typen, som er av aktivatortypen. Vann i slike innretninger helles gjennom toppen, men dreneres gjennom en avløpsslange plassert på bunnen av huset.

Du kan fjerne vann fra aktivatorens tank på følgende måter:

 • vipper strukturen slik at væsken strømmer over kanten;
 • bruker en pumpe
 • Skru ut vann med en skje eller annet egnet redskap.

Måter å avta vann fra en gammeldags vaskemaskin

feilsøking

Etter å ha kvitt vann, se etter årsaken til feilen. Start med avløpsfiltret. Rengjør det av rusk og skyll. Undersøk pumpen, den er plassert rett under filteret. Hvis pumpen ikke er tilstoppet, returner filteret til sin opprinnelige posisjon.

Rengjøring av dreneringsfilteret i vaskemaskinen - Forebygging av skader på dreneringssystemet

Undersøk dreneringsslangen og sifonen. Plasser den ene enden av slangen i en tom beholder og kjør spinnet eller sett avløpsmodus. Utseendet til en væske indikerer at årsaken til problemet ligger i et defekt avløpssystem. Hvis vannet forblir inne i enheten, er problemet i maskinens aggregater.

Kontroller avløpsslangen til vaskemaskinen dersom maskinen slutter å tømme

Obstruksjonen av grenrøret, som forbinder trommelen med pumpen, innebærer også blokkering av avløpet. I dette tilfellet er det nødvendig å demontere maskinen, rengjøre alle tilkoblingselementene og kontrollere tilstanden til avløpspumpen.

Hvis årsaken til feilen ikke er bestemt, undersøk kontrollmodulen. Bruk en multimeter (tester), kontroller for spenning. Hvis strømforsyningen er svekket, må den elektroniske enheten byttes ut. Denne komplekse prosessen krever ferdigheter og spesialopplæring, så det er ikke anbefalt å bytte modulen selv.

Kontroller kontrollmodulen på vaskemaskinen hvis maskinen slutter å tømme vann

tips

Den oppmerksomme eieren vil bestemme feilen på enheten lenge før vannet strømmer fra den åpne luken til gulvet. Det er en rekke tegn som indikerer brudd som har skjedd i utslippssystemet. Ofte en endring i lyden av betjeningsenheten signaliserer problemet: Gjennom den vanlige buzzen vil du ikke høre rynket av vann lekke ut. Et annet klart tegn er at væsken forblir i tanken selv etter at vasken er skrudd ut.

Men de fleste av oss er ikke å følge fremdriften av vaske, så hyppige tilfeller hvor problemer med vannføring ubemerket, og "flom" fanget av overraskelse. Ikke miste selvkontroll, lukk luken så snart som mulig og samle vann fra gulvet. Slå av utstyret og drenne vannet på den måten som er tilgjengelig for deg.

Hvis vaskemaskinen ikke tømmer vanntrådene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + = 16