Hvorfor varer vaskemaskinen lenge?

Hvorfor varer vaskemaskinen lenge?

Vaskeprosessen i en vaskemaskin kan ta fra en halv time til to eller flere timer. Varigheten av vasken avhenger av det valgte programmet. Derfor, hvis det virket som om denne gangen vasker tøyet lenger enn vanlig, må du først og fremst sørge for at standardprogrammet er startet, noe som ikke innebærer forhåndsoppblåsing og reinspolering.

Feil valgt program - årsaken til at vaskemaskinen er lang vasket

Hvis et vanlig vaskeprogram er angitt, men det varer lengre tid enn det angitte tidspunktet, er det sannsynligvis en feil i vaskemaskinen. I denne artikkelen vil vi fortelle deg om mulige årsaker til å øke vasketiden og hva som kan gjøres for å løse problemet alene.

årsaker

Vanskelig å motta vann i tanken. Vann kan komme inn i vaskemaskinen sakte eller intermittent av en rekke årsaker. Dette kan skyldes både vannrørets tilstand (for eksempel blir vinen svak med svakt vanntrykk eller blokkering i rørene) eller med selve enheten. Så den vanlige vanntilførselen til tanken kan forstyrre de dannede klatrene i fylleslangen eller i filteret.

Filterstopp på slangen for å mate vann til vaskemaskinen er årsaken til lang vasking

Tøm vannet fra tanken. Dette problemet er det komplette motsatt av det første, men effekten produserer det samme. Hvis det alltid er vann igjen i tanken, kan maskinen ikke bytte til spinnmodus, noe som resulterer i at vasken forsinkes. Vanlig drenering av vann hindres oftest av blokkeringer i avløpssystemet. De oppstår vanligvis på grunn av at fremmede gjenstander kommer inn i dreneringsslangen eller filteret, oppsamlinger av rengjøringspulver og slamavsetninger.

Den tette dreneringsslangen til vaskemaskinen er årsaken til en lang vask

Det er konstant rekruttering og drenering av vann. I dette tilfellet kan vasken vare på ubestemt tid, slik at vaskemaskinen ikke kan feste i tanken, vannstanden som er nødvendig for å begynne å vaske. Dette problemet kan oppstå av to grunner. Den første er feilene ved installasjon av enheten til avløpsrøret. Den andre er feil eller feil drift av vannstandssensoren.

Feil tilkobling av vaskemaskinen til kloakken er årsaken til en lang vask

Vannet i tanken varmes ikke opp. For å starte et gitt vaskeprogram, er det nødvendig at vannet i tanken varmer opp til ønsket temperatur. Hvis det ikke oppstår oppvarming, eller det er veldig sakte, blir vasken forsinket. To enheter - et varmeelement og en termostat (temperatursensor) - svarer på oppvarming og overvåking av vanntemperaturen i tanken. Manglende av en av dem fører til at temperaturmodusen for vasking brytes og vaskemaskinen ikke fungerer.

En oppdeling av vaskemaskinens varmeapparat er årsaken til en lang vask

Trommelen roterer uten å stoppe eller omvendt fryser. Et slikt funksjonsfeil kan også føre til at vasken varer svært lang tid. Den alvorligste årsaken til et lignende problem er feilen i den elektroniske styreenheten. En mindre alvorlig grunn, som er mye lettere å eliminere, er en overbelastet tromme.

Hva kan gjøres?

  • Svakt vanntrykk. Sjekk at trykket i rørene kan være, bare ved å vurdere trykket som kommer fra kranen av kaldt vann. Hvis det ikke er sterk nok, ta kontakt med Housing and Utilities Service.
  • Kull i fylleslangen eller filteret. Du kan fjerne blokkering ved å koble fra vanninntaksslangen og blåse den. Hvis forurensningen er alvorlig, skyll slangen under rennende vann. Det tilstoppede filteret rengjøres med en tannbørste og vaskes med varmt vann.
  • Litter i avløpsslangen eller ventilen. Her er det nødvendig å opptre på samme måte som i forrige tilfelle.
  • Tilkoblingsfeil. Kontroller at dreneringsslangen er riktig installert i kloakken. Tilkoblingen må gjøres ikke direkte, men gjennom en spesiell sifon, som ifølge normer skal være plassert i en høyde på ikke mindre enn en halv meter.
  • Feil på trykkbryteren. Vanntemperaturføleren kan kontrolleres for service med en liten, fleksibel slange med passende tverrsnitt. Koble den ene enden av slangen til trykkbryteren, og fest deretter enheten til øret og blås den til den andre enden av slangen. Hvis du hører klikk, er trykkbryteren OK, ellers må den byttes ut.
  • Brudd på elektrisk varmeapparat. Oftest er et tykt lag av skala, som forstyrrer normal drift, årsaken til at TEN svikter. Skalaen fjernes lett med en løsning av sitronsyre. Men hvis det ikke blir "til livs" etter rengjøring, er det defekt og må byttes ut.

Feil tilkobling av dreneringen fra vaskemaskinen er årsaken til en lang vask

En nedbryting av vaskemaskinens trykkostat er årsaken til en lang vask

Feil på termostat. Vanntemperaturføleren sviker sjelden, men hvis det gjør det, er en optimal løsning å kjøpe en ny enhet, i stedet for å kaste bort tid og penger for å reparere den gamle.

En feiltermostat på vaskemaskinen er årsaken til en lang vask

Brudd på kontrollenheten. Feilfunksjonen i den elektroniske enheten anses å være den mest alvorlige feilen, siden det er vanskelig å takle det selvstendig. Vanligvis returneres en ødelagt modul til et blinkende eller erstattet med en ny.

Problemer i vaskemaskinens styreenhet kan forårsake lang vasking

Overbelastning av trommelen. Noen ganger er det feil når du vasker, hvis for mye vaskeri er lastet i trommelen. I dette tilfellet må du tvinge oppvaskprogrammet, tømme vannet og fjerne overflødig av ting.

Overbelastning av vaskemaskinen er årsaken til lang vasking

tips

  • Det er mulig at settet eller dreneringen av vann er vanskelig, fordi det var en bøyning av en av slangene. Dette problemet elimineres lett, så sørg for at dreneringsslangen og påfyllingsslangen ikke deformeres før du fortsetter å diagnostisere problemet.
  • Pass på at du ikke lager tøfler i ulike deler av vaskemaskinen. Bruk kun høykvalitets vaskemidler og ikke overgå anbefalt dose. Før du vasker, kontroller lommene på klærne, lås opp. Ting med mange smykker slettes i spesielle tilfeller.
  • Forhindre regelmessig forekomst av skala og kalkholdige forekomster. For å gjøre dette kan du ikke bare lagre verktøy, men også folk, som eddik eller sitronsyre.
Forebyggende rengjøring av vaskemaskinens filtre vil bidra til å forhindre maskinbrudd

Forebyggende rengjøring av vaskemaskinen fra kalk og skala vil forhindre skade på maskinen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − 26 =