Tilkobling og skjema for den indirekte varmeapparatet

Tilkobling og skjema for den indirekte varmeapparatet

For at det ikke var noen problemer med varmt vann, ingen plutselige feil, installerer avbrudd en indirekte varmekilde. I tillegg til oppvarming av vannet, omfatter funksjonene oppvarming av oppholdsrom. Det kan ikke bare være et landsted, så mange tror. Kjelen kan installeres i leiligheten, på produksjonsstedet. Utvalget av applikasjoner er svært bredt.

Kjele indirekte oppvarming i leiligheten

Men effektiviteten ved å installere et slikt system bestemmes av ordningen for omspenningen, og installasjonen trenger ikke å gjøres av fagfolk. Installasjon og strapping kan gjøres selv. Det er bare nødvendig å forstå den kompliserte ordningen for strapping.

Tilkoblingsregler

Det indirekte varmesystemet er en annen krets, i tillegg til den eksisterende, som produserer oppvarming av en ekstra kapasitet, som kalles en kjele. Den er matet med det vanlige vannet fra vannrøret som varmes opp med en spole. I et slikt system er det ingen direkte samspill mellom kjølevæsken og det fremstilte varmtvann. Derfor ble det kalt indirekte.

Kjele for indirekte oppvarming - spole for oppvarming vann

Før du fortsetter installasjonen, er det ikke overflødig å lære noen regler.

  • Vann må gå inn i bunnen av kjelen. Og utgangen må gjøres fra toppen.
  • Sirkulasjonen av kjølevæsken i et slikt system må gå fra toppen ned.

Hvis du bruker disse reglene, vil systemet fungere med maksimal effektivitet.

Følgende video viser tydelig noen alternativer for sammenkobling av en indirekte varmekilde.

Typer av strapping

Under rørledningen til den indirekte varmekedelen husker tilkoblingen av rørledningen til kjelen selv med vannforsyning. På hvordan installasjonen skal utføres, avhenger systemets samlede ytelse.

Den indirekte varmekretsen til kjelen

Strapping med servo og treveis kontrollventil

Dette er den mest enkle bindingsmetoden. Den brukes når en stor mengde vann forbrukes.

Kjelen er koblet til hovedkretsen og en ekstra. Den første brukes til å distribuere varme til batteriene, den andre kretsen oppvarmer vannet i kjelen selv. For en kompetent separasjon av strømmen er en treveis kontrollventil koblet til.

Termostaten overvåker temperaturen på vannet i tanken, og når den når innstilt verdi, sendes et signal til servo. Og han sender allerede en strøm av oppvarmet vann til hovedkretsen, for oppvarming. Hvis temperaturen på vannet faller igjen, vil reversen oppstå og kjølevæsken kommer tilbake til spolen.

Det viktigste punktet for innstillingen er temperaturen som er angitt på termostaten, den må settes over temperaturen i varmeapparatet! På en annen måte vil det ikke være mulig å varme opp vannet til det punktet hvor bytte til varmekretsen finner sted.

Strapping med servo og treveis kontrollventil

Binde med to pumper

En annen versjon av stroppen er parallell bruk av to pumper. Den ene er montert på varmekretsen, den andre er for varmtvannsforsyning. Kontrollen av pumpene er også, som den første, betrodd til termostaten. Det er han som bytter modus.

Kvaliteten på oppvarming forblir høy. Det viktigste - når du knytter de to pumpene, er det nødvendig å montere kontrollventiler på utløpet av hver. Dette er gjort slik at det ikke er blanding av motstrømmer inne i kjølevæsken.

Ordning med en indirekte varmekoker med to pumper

Binde med hydraulisk pil

Hvis det er mange grener i oppvarmingssystemet, for eksempel et flerkretsbatteri eller en separat gren på et varmt gulv, så er det fornuftig å bruke denne typen strapping. For å unngå vanskeligheter med systemet der hver krets er utstyrt med egen resirkulasjonspumpe, bruk en hydraulisk fordeler.

Rifleman må balansere trykket i hver retning og forhindre varmeneslag. Når det gjelder denne typen strapping, kan det være vanskeligheter. Derfor er slik oppgave som installasjon og etterfølgende justering av et slikt system bedre å betro til fagfolk.

Koblingsskjema over kjelen ved hjelp av hydraulikkpilen

Resirkulering av kjølevæske

I tilfelle at varmt vann trengs så raskt som mulig, vil det være mer riktig å bruke et resirkuleringssystem. På grunn av det faktum at i systemet dannes en ringformet strøm av kjølevæsken. Konstant bevegelse av vann langs den fører til oppvarming. Det er derfor ventetiden for varmt vann minimeres.

For å sikre kontinuerlig vannbevegelse, er en resirkuleringspumpe installert i et slikt system. En slik strøm av varmtvann må installeres slik at det passerer gjennom installasjoner som stadig trenger oppvarming. Poltentsesushitel - et eksempel på en slik enhet.

Ordning for organisering av resirkulering i et system med en indirekte varmekilde

Kobling av kjelen til gasskjelen

For riktig drift av kjelen med gasskjelen, inneholder den en temperatursensor. Slik at de jobber sammen for å koble en treveisventil. Ventilen regulerer strømmen mellom hovedkretsen og varmtvannskretsen.

Ordning for tilkobling av kjelen til gasskjelen

Til enkelkoker gass kjele

For denne tilkoblingen brukes en rørledning med to pumper. Det er hun som kan komme for å erstatte ordningen med en treveis sensor. Det viktigste er å skille kjølevæskestrømmene. I dette tilfellet ville det være mer korrekt å si om synkron drift av to kretser.

Tilkobling til en-kjele gass kjele

Til en to-krets gasskjele

Hovedforbindelsen i denne sammenhengen vil være to magnetventiler. Essensen av dette er at kjelen brukes som buffer. Kaldt vann kommer fra vannforsyningsnettet. Ventilen til varmtvannsinnløpet er blokkert. Hvis det åpnes, kommer vann fra bufferen, som er kjelen, først. Bufferen inneholder oppvarmet vann, hvor forbruket reguleres av kjelens kapasitet og innstilt temperatur.

Tilkobling til en dobbeltkrets gasskjele

Ordning ved bruk av en hydrokollektor

For å utjevne varmebærerstrømmene i systemer som bruker flere kretser, er det en enhet som kalles en distributør, ellers kalles det en hydraulisk manifold. Den lar deg da balansere de forskjellige trykkene i kretsene. Det kan elimineres, men dette vil forårsake ytterligere vanskeligheter forbundet med tilsetning av balanseringsventiler til kretsen. Og dette gjør det vanskelig å installere og sette opp hele systemet.

Ordning som forbinder kjelen ved hjelp av en hydrokollektor og balanseringsventiler

Binde en solid kjele med en indirekte varmeapparat

Tilkoblingen av en varmtvannsbereder med en solid kjele løser to problemer samtidig:

  • mottak av varmtvannsforsyning;
  • oppnå en metode for å tilbakestille kjølevæsken i tilfelle en ulykke.

På grunn av det faktum at systemet har en termostatventil på batteriet, er komforten forbedret. Men det er fare for overoppheting av kjelen. Den samme trusselen oppstår når det er strømbrudd. Hvis en økt kapasitetskilde er installert, utgjør denne prosessen ingen fare. Fordi overflødig varme brukes til å varme vannet i vanntanken. Følgelig, for normal drift av dette systemet trenger du en kjele med naturlig ventilasjon.

En av mulighetene for å knytte en solid kjele til en kjele, se neste video.

Hyppige installasjonsfeil

Når du installerer eller under justeringsprosessen, bør du prøve å unngå en rekke feil:

  • Kjelen og kjelen er satt langt fra hverandre. Deres installasjon bør utføres ikke bare så nært som mulig. Men, og for enkel installasjon er dysene riktig utsatt.
  • Feil tilkobling av rørledningen til varmemediet.
  • Illiterat installasjon av sirkulasjonspumpen.
Ordning med indirekte varmeoppvarmingsrør - hyppige installasjonsfeil

Kompetent installasjon, justering og justering garanterer stabil varmtvannsforsyning og tillater at alle systemer og enheter fungerer i normal modus. Det vil forhindre slitasje på deler og spare på for tidlig reparasjoner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − 87 =