Sådan koges et tyndt metal

Svejsning af tyndt metal er et problem selv for nogle svejsere med erfaring. Nybegyndere i den svejsede forretning generelt har svært ved. Det virker slet ikke med de regler, der ved svejsning af tykke artikler: der er mange funktioner og komplikationer, som det er sværere at vælge tilstande og elektroder. Det er lettere at gøre med svejsende halvautomatiske maskiner, men de er ret sjældne i hverdagen, inverters er meget mere almindelige. Det drejer sig om svejsning af en tynd metalomformer, og vi snakker. 

Og det første problem ved svejsning af et metal med lille tykkelse er, at det ikke kan opvarmes meget stærkt: det brænder ud, huller dannes. Fordi de arbejder på princippet om "jo hurtigere, jo bedre" og om ethvert spor af bevægelsen af ​​elektroder går slet ikke. Tyndplademetal er kogt ved at føre elektroden i en retning - langs sømmen uden afvigelser.

Ved svejsning af tynde metaller bliver arkene overophedet og bøjede

Ved svejsning af tynde metaller bliver arkene overophedet og bøjede

Det andet problem er, at du skal arbejde på små strømme, og det fører til, at buen skal lave en kort. Med en lille adskillelse går det bare ud. Der kan også være problemer med tænding af bågen, brug derfor apparater med god volt-ampere karakteristik (ikke-spænding over 70 V) og en jævn justering af svejsestrømmen, som starter fra 10 A.

Et andet problem: med stærk opvarmning ændrer geometrien i tynde ark: de er bøjet af bølger. Det er meget svært at slippe af med denne mangel. Den eneste mulighed er at forsøge ikke at overophedes eller for at fjerne varme (om metoden med kølepakninger se nedenfor).

Ved svejsning af butt-end tynde metalplader, bliver deres kanter omhyggeligt behandlet og rengjort. Tilstedeværelsen af ​​snavs og rust vil gøre svejsningen endnu mere problematisk. Derfor skal du omhyggeligt justere alt og rengøre det. Læg arkene meget tæt på hinanden - uden et hul. Detaljerne er fastgjort med klemmer, klemmer og andre enheder. Så forstås detaljerne hver 7-10 cm med korte masker - masker. De vil ikke tillade detaljerne at skifte og de er mindre tilbøjelige til at bøje.

Hvis det er godt at rense kanterne, en god søm

Hvis det er godt at rense kanterne, en god søm

Sådan koges en tynd metal inverter

Svejsemaskiner, der producerer DC, er gode, fordi vi kan lave mad på omvendt polaritet. Til dette forbinder vi kablet til "+" med elektrodeholderen, og "-" vi vedhæfter til delen. Med denne forbindelse opvarmes elektroden mere, og metallet opvarmes til et minimum.

På hvordan man vælger en svejsningsomformer til bolig eller sommerhus læs her. 

Brygning er nødvendig ved brug af de tyndeste elektroder: fra 1,5 mm til 2 mm. I dette tilfælde skal du vælge med høj smeltehastighed: så vil sømmen selv ved lave strømme være kvalitative. Strømmen er sat lav. For elektroder med en størrelse på 1,5 mm skal den være i størrelsesordenen 30-45 ampere, for "to" - 40-60 ampere. Virkelig sætte nogle gange og under: Det er vigtigt, at du kan arbejde.

Tykkelse af metal, mm 0,5 mm 1,0 mm 1,5 mm 2,0 mm 2,5 mm
Diameter af elektroden, mm 1,0 mm 1,6 mm - 2 mm 2 mm 2,0 mm - 2,5 mm 3 mm
Nuværende styrke, A 10-20 ampere 30-35 ampere 35-45 mm 50-65 mm 65-100 mm

For at gøre metalet mindre opvarmet placeres delene i lodret eller i det mindste skrå retning. Derefter brygges top-down, flytter spidsen af ​​elektroden strengt i denne retning (uden at afbøje og ikke vende tilbage). Hældningsvinklen er en vinkel fremad, mens dens værdi er 30-40 °. Så opvarmning af metal vil være minimal, og dette til svejsning af tynde metaller er en af ​​de vigtigste opgaver.

Elektrodepositioner under svejsning og deres anvendelse

Elektrodepositioner under svejsning og deres anvendelse

Generel anbefaling til udvælgelse af elektroder til svejsning af tynde metaller: Køb til disse importerede elektroder af arbejdskvalitet. Der vil være færre problemer.

På fremstillingen af ​​et skur på en metalramme læs her. 

Teknikker og metoder til svejsning af tynde metalplader

Nogle gange skal tynde plader svejses i en vinkel. I dette tilfælde er det mere hensigtsmæssigt at anvende flangemetoden: arkets kanter er bøjet i den ønskede vinkel, fastgjort med korte tværsømmer hver 5-10 cm. Efter svejsning som ovenfor: en kontinuerlig søm fra top til bund.

Videoen viser, hvordan man koger en tynd metalpladerelektrode ved hjælp af en svejsningsomformer. Flangemetoden anvendes: kanten af ​​delene er bøjet, så bliver de fanget flere steder ved korte sømme. Herefter er der svejsning med en tynd elektrode på 2 mm tykt.

Det er ikke altid muligt at undgå forbrændinger uden svejsning. Derefter kan du forsøge at rive bågen i et øjeblik, og derefter sænke elektroden igen på samme sted og forskyde det nogle få millimeter. Så rive og returnere buen og madlavning. Med denne metode viser det sig, at metallet under adskillelsen af ​​buen har tid til at køle ned. I videoen vil du se, hvordan svejsepotens farve ændres efter at elektroden er fjernet. Det vigtigste er ikke at lade metallet afkøle for meget.

Svejsning af tyndt metal med bue adskillelse er demonstreret i den første del af videoen. Overlapningsmetoden overlappes (den ene del overlapper den anden med 1-3 cm), en elektrode med rutilcoating (til strukturelle og lavlegerede stål) anvendes. Derefter vises svejsning af rustfrit stål med en rustfrit elektrode med en grundbelægning, og til sidst svejses det samme led af jernmetal med samme rustfrit stålelektrode. Sømmen viste sig forresten at være mere kvalitativ end ved brug af de anbefalede elektroder.

Ved valg af elektroder til svejsning med inverterapparat læses her.

Hvis svejsning af tyndt metal ikke kræver oprettelse af en kontinuerlig svejsning, skal du bruge en punktsvejsning. Med denne svejsemetode er en lille størrelse potholders en kort afstand en nær den anden. Denne metode kaldes intermitterende søm.

Så det ligner en brudt søm på et tyndt metal

Så det ligner en brudt søm på et tyndt metal

Generelt svejses svejse tynde bundstykker hårdt. Skødet er enklere: detaljerne er ikke overophedede, og der er mindre chance for, at alt vil "føre".

På typerne af svejsninger og samlinger læses her. 

Ved svejsning af en tynd metal ende til ende kan en tynd tråd med en diameter på 2,5-3,5 mm lægges mellem arkene (det er muligt at slå belægningen på beskadigede elektroder og bruge dem). Den er placeret således, at den fra forsiden er flush med metaloverfladen, og fra spanden var næsten halvdelen af ​​diameteren. Ved svejsning ledes bågen langs denne ledning. Det tager den basale termiske belastning, og svejsede metalplader opvarmes af perifere strømme. Samtidig overophedes de ikke, de snor ikke, sømmen bliver glat uden tegn på overophedning. Efter fjernelse af tråden er det svært at se sporene af, hvad hun præsenterede.

Så det ligner en søm, når man svejser et tyndt metal med en stødende med en termotråd

Så det ligner en søm, når man svejser et tyndt metal med en stødende med en termotråd

En anden måde - læg kobberplader under leddet. Kobber har en meget høj termisk ledningsevne - 7-8 gange højere end stålets. Opbevares under svejseplaceringen, tager det en betydelig mængde varme, hvilket ikke tillader overophedning af metalet. Denne metode til svejsning af tynde metaller hedder "med varmeafgivende puder."

Sådan svejses en arbor fra metal læses her. Måske vil du være interesseret i at læse, hvordan du laver en brazier fra en gascylinder eller metal? Sagen er også nødvendig for svejsning udvikling.

Galvanisering af svejsning

Galvaniseret stål - det samme tynde ark, kun dækket af et lag af zink. Hvis du skal svejses, er det på svejsekanterne nødvendigt at fjerne denne belægning helt for at rengøre stål. Der er flere måder. Den første - at fjerne mekanisk: en slibende cirkel på en bulgarsk eller en slibemaskine, sandpapir og en metal børste. Der er en anden måde - brænd det med svejsning. I dette tilfælde passerer elektroden to gange langs sømmen. I dette tilfælde fordampes zink (den fordampes ved 900 ° C), og dens damp er meget giftig. Så disse værker kan gøres enten på gaden, eller hvis der er en hætte på arbejdspladsen. Efter hvert pass skal du slå ned fluxen.

Det er bedre at svejse galvanisering i fri luft: Fordampning af zink er meget skadeligt

Det er bedre at svejse galvanisering i fri luft: Fordampning af zink er meget skadeligt

Efter fuldstændig fjernelse af zink begynder svejsningen selv. Ved svejsning af galvaniserede rør for at opnå en god svejsning, vil der være brug for to passager med forskellige elektroder. Den første søm svejses med rutilbelagte elektroder, for eksempel MR-3, ANO-4, OZS-4. I dette tilfælde har oscillationerne en meget lille amplitude. Den øvre sømvinkel er bredere. Det er omtrent lig med tre elektrodediametre. Det er vigtigt ikke at haste og koge godt. Denne passage anvendes med elektroder med en basiscoating (for eksempel SSSI-13/55, UONI-13/45, DSC-50).

Læs mere om valget af elektroder til inverter svejsning. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − 72 =