Sådan laver du en profilering selv

Med arrangementet af stedet eller som forberedelse til sommer-og have-sæsonen er der brug for buer fra profilrøret. De er nødvendige, når man bygger et drivhus, samler et lysthus eller en baldakin. At købe allerede bøjede buer er dyrt - prisen er højere end to gange i to end for samme flade rulning. Vejen ud er at gøre det med egne hænder og for at gøre processen nemmere (det er meget svært for hænderne), skal vi lave en rørbender til profilrøret. Du skal bruge en kanal eller hjørner, rullende ruller og nogle flere detaljer. Fra værktøjer - en bulgarsk med en disk til metal, en svejsemaskine, en lineal. 

Konstruktionen af ​​profilering

Bøjemaskinen til profilrøret er strukturelt forskelligt fra den konventionelle. Dette skyldes for det første profilens større stabilitet for bøjning af belastninger og for det andet at bøjningsradien sædvanligvis er stor. Derfor er der tre ruller i designet. To af dem er stationære, man forbliver mobil. Ved hjælp af en bevægelig rulle ændres krumningsradien. Generelt er rørbenderen til profilrøret af to typer: med en gennemsnitlig bevægelig rulle og med den ydre (højre eller venstre - hvis ønsket).

Rørbøjning til et profilrør med egne hænder kan laves i forskellige størrelser

Rørbøjning til et profilrør med egne hænder kan laves i forskellige størrelser

Enheden af ​​et rørbøjning med en gennemsnitlig bevægelig rulle 

De to ydre ruller er fastgjort til kropets bevægelsesløse. De er rejst over bunden af ​​bunden. Til mellemrullen brygges en speciel U-formet ramme. I midten af ​​jumperen er der monteret en lang klemskrue med stor diameter. En tredje rulle er fastgjort til den nederste ende af denne skrue (den kan svejses). Ved at dreje denne skrue ruller rullen ned og stiger, og ændrer profilrørets bøjningsradius.

Udformningen af ​​en rørbender til et profilrør med en bevægelig mellemrulle

Udformningen af ​​en rørbender til et profilrør med en bevægelig mellemrulle

Til en af ​​de faste ruller svejses en sky, hvorved røret rulles gennem maskinen. For at anvende mindre kraft til rulning er to faste ruller forbundet af en kæde. For effektivt at overføre drejningsmoment til rullerne svejs asterisker (du kan fra cyklen), er de valgt kæde. En sådan simpel mekanisme gør bøjningen af ​​profilrøret meget lettere.

Med ekstrem bevægelig rulle

I denne konstruktion er venstre eller højre rulle bevægelig. Det bevæger sig sammen med bunddelen. Denne del er forbundet med resten af ​​sengen ved hjælp af kraftige metalløjfer.

Quadruple bøjemaskine til profilrør med løfteplatform

Tegning af en bøjemaskine til et profilrør med en løfteplatform

Du kan ændre højden ved hjælp af et stik, som vist på tegningen. Højden på platformen vælges i dette tilfælde afhængigt af jackens højde. Bøjningsradius ændres ved at løfte den bevægelige del af bordet.

Rørbener til profilrør med løfteplatform

Rørbener til profilrør med løfteplatform

I modsætning til det tidligere design er denne rørbender til profilrøret drevet af en central rulle - et håndtag er svejset til det. For at reducere den krævede kraft er det også muligt at svejse en stjerne til to faste ruller og overføre drejningsmomentet ved hjælp af en kæde.

Hvilke materialer og nuancer af strukturer er nødvendige?

Bøjens bund er lavet af en kanal eller to svejsede hjørner. Tykkelsen af ​​hylderne - mindst 3 mm, bredden på hylderne og bagsiden af ​​kanalen vælges under de ledige dele. En regel er, at fundamentet skal være massivt og pålideligt.

På kanterne af platformen kan du lave flere huller. Gennem dem kan du reparere maskinen til en tung base ved hjælp af selvdrejende skruer med stor diameter. Fiksering er nødvendig, for når der bukkes rør med en tyk væg, skal der gøres en indsats for at gøre et betydeligt og praktisk arbejde, hvis maskinen er fastgjort fast.

Sådan ser rammen i svejsede står til fastgørelse af den bevægelige rulle

Sådan ser rammen i svejsede står til fastgørelse af den bevægelige rulle

Et par ord om videoerne. De bør være lavet af god, høj kvalitet, fortrinsvis hærdet stål. Det er på rullerne og på akserne, der holder dem, tegner sig for det meste af belastningen.

Jeg må sige om formen på videoerne. De bør ikke være glatte - der skulle være kamme langs kanterne, som ikke tillader røret at "gå" under lejen. Kun under sådanne forhold vil buen fra profilrøret være flad, ikke snoet. Ideelt set har hver rørstørrelse sine egne ruller. Men så er designet kompliceret - de skal gøres aftagelige, tænk gennem en pålidelig fastgørelsesmetode. Den anden mulighed er at lave videoer af komplekse figurer, som i billedet. Vis flere trin til forskellige rørstørrelser.

Ruller til bøjning af et profilrør af forskellig bredde

Ruller til bøjning af et profilrør af forskellig bredde

Det samme billede viser, at den øverste del af sengen er ujævn, men hakket. Ved hjælp af sådanne tænder kan rullerne flyttes til forskellige afstande og dermed også justere radius for bøjning.

Generelt samler de selvfremstillede bøjemaskiner til profilrør fra hvad der er til rådighed, eller hvad de finder / køber billigt. Hvem har mulighed for - boreruller, indsætter lejer. Hvem har ikke denne mulighed, brug hvad der er - lige op til bøsningerne fra cykelhjulene. Generelt er det nødvendigt at forstå konstruktionen og

Tricks for at lette bøjning af rør

For at rullerne kan bevæge sig bedre, bruger de lejer. Men i princippet for et selvfremstillet rør, som kun bruges lejlighedsvis, kan du simpelthen gøre holdere fra et hjørne eller en kanal. Lav et hul i dem, som er lidt større i størrelse end den akse, hvorpå rullen vil blive fastgjort. Denne akse med rullen sættes igennem hullerne på holderne og på en eller anden måde retter dem (i det mindste svejser et par punkter, der vil være propper). Under drift for et bedre slag, smør gnidningsarealer med tykt fedttype Litol. Til industriel og semi-industriel produktion er det ikke godt, men her for at lave buer til et drivhus eller et lysthus med egne hænder - lige højre.

Eksempel på bearbejdede ruller

Eksempel på bearbejdede ruller

Der er et andet trick, der hjælper med at reducere den krævede kraft ved bøjning af profilrøret. Du kan bruge princippet om at øge transmissionen som på en cykel. Forresten kan du bruge stjerner fra en cykel. I dette tilfælde er håndtaget, som bruges til at køre rullerne, svejset til et lille tandhjul. Det er installeret et sted på skroget. På akslen på akslerne er svejsede tandhjul af større størrelse (men tænderne med samme tonehøjde). Alt dette er forbundet med en passende kæde.

Med en sådan drejningsmomentoverføringsenhed er der ikke brug for et elektrisk drev - det vil være nemt at arbejde

Med en sådan drejningsmomentoverføringsenhed er der ikke brug for et elektrisk drev - det vil være nemt at arbejde

Og endnu en forbedring - med konstant brug af et rør til et profilrør, giver det mening at mekanisere det. I så fald sætte motoren, som arbejder med lav hastighed.

Bøjningen af ​​profilrøret på selvfremstillede værktøjsmaskiner

På en gang får du ikke den krævede bøjningsradius - for meget indsats er nødvendig for dette. Manuelt er det umuligt at oprette. Få den nødvendige bøjning i flere pass:

  • For det første bliver rullerne udsat for at få en lille bøjning, rulle røret på en måde, fjern den fra rullerne, udfolde den og sæt den ind i den anden side. Du skal udfolde det for at få et lige bøjet rør.
  • Med den samme position af rullerne strækker den flere gange, indtil krumningen ikke længere er tilføjet.
  • Hvis den ønskede bøjningsradius ikke nås, ændres rullens position, og operationerne gentages igen.
Rullende bender med elektrisk drev

Rullende bender med elektrisk drev

Ændringen i bøjningsradius opnås gradvist, ellers på den hjemmelavede rørbender kan du ikke lave en bue fra profilrøret. Hvad hvis jeg skal gentage den samme bøjning? Gør graduering - bemærk, hvor højt rullen flyttede, hvor mange gange rullet i hver position. Hvis forskellen gentages, hvis de er, er de ubetydelige.

Sværhedsgraden ved bøjning er, at der ikke er nogen skala, og det er vanskeligt uden erfaring at opnå den tilsigtede radius af bøjning. Før eller senere får du det, men du kan ødelægge en masse materiale.

Videomateriale

Forklaringer og billeder er gode, men for at se montageprocessen eller driften af ​​den færdige enhed er det meget mere nyttigt. Den første video fanger processen med at samle (svejsning) et håndrør til et profilrør. En variant med en bevægelig mellemrulle vælges.

Den anden video om arbejdet med en simpel slange med en bevægelig platform. Denne mulighed er ikke egnet til store tværsnit, men den kan bøjes i en tilstand med et lille tværsnit på op til 40 * 40 mm.

Sådan bukker du et profilrør uden en maskine

Du kan få en buet fra et profilrør uden profilering på to måder - ved hjælp af svejsning og en skabelon. Lad os starte med svejsning.

Få bue ved svejsning

Profilrøret er skåret med en bulgaria på den ene side. De er lavet i 15-30 cm, afhængigt af den krævede radius, tværsnit og vægtykkelse. Slots bør ikke røre ved den ene side - den der vil være udefra.

Resultatet af bøjning ved svejsning

Resultatet af bøjning ved svejsning

Forberedt på denne måde er delen bøjet og giver den ønskede bøjning. Til pålidelighed kan buenes kanter fastgøres ved at svejse en stang til dem. Så svejses gennem alle indsnit, bryg dem. Og det sidste stadium er slibning af svejsepunkter og behandling med korrosionsbestandige forbindelser.

Brug af en skabelon

Tyndvæggede profilrør kan bøjes manuelt ved hjælp af skabeloner. Hvis du har brug for en speciel form, kan den skæres af et stykke tykt krydsfiner eller spånplader, fastgjort til bordet med klemmer. På arbejdsbordet, hvor vi bøjer rørene, skal du lave stykker på 8-10 huller. Skabelonen er placeret nær disse huller.

Processen med at opnå en bue fra et profilrør ved hjælp af en skabelon

Processen med at opnå en bue fra et profilrør ved hjælp af en skabelon

I den ene ende af røret gentages hullerne, med deres hjælp er røret fastgjort til arbejdsbordet. Nu begynder den frie ende af røret at trække glat og danner en bøjning, der gentager formen. Det er nødvendigt at trække glat, uden jerks.

En skabelon kan laves på jorden. Rørledninger (dybde ikke mindre end en halv meter) er tilstoppet til jorden. De danner den krævede bue. Til stopet er to yderligere colas blokeret, som er placeret væk fra buen. Afstanden, som du skal træde til side, er lidt større end rørets bredde.

Mønster på jorden

Mønster på jorden

Efter indsættelse af røret trækkes det i retning af buen. Der er brug for indsats, arbejdet er svært. Den kan kun fås med et tyndvægget sømløs rør. Suturen har for meget modstand i sømområdet. Det er meget svært at overvinde det manuelt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 45 = 48