Sådan tilberedes inverter svejsning: tips til begyndere

I et privat hus og i landet er der et konstant behov for at lave mad. For ikke at vende sig til profferne (og ikke betale dem) kan du købe en billig svejsemaskine og lære dig selv. For at købe disse færdigheder anbefales det at købe DC-svejsemaskiner, og især svejsemotorer. De har små dimensioner, vejer lidt, med deres hjælp kan du få en kvalitetssøm selv uden at have stor erfaring. Hvad er ikke mindre vigtigt, i denne kategori er der ganske gode enheder til en lav pris (5-10 tusind rubler). Fordi svejsningsomformer til nybegyndere - det bedste der kan tilbyde markedet i dag. 

Hvad er en svejsningsomformer og hvordan fungerer det?

Inverter er en anordning navn, fordi det konverterer vekselstrøm netværk 220 V med en frekvens på 50 Hz, en højfrekvente vibrationer, og derefter - i jævnstrøm. Samtidig har enheden en høj effektivitet: ca. 85-90%, og selv ved temmelig høje belastninger, måleren "spins" lidt. Under alle omstændigheder behøver du ikke betale de frynsede regninger. Forbruget vil være lidt højere end uden svejsning, men ikke meget.

Denne lille boks er en inverter svejsemaskine

Denne lille boks er en inverter svejsemaskine

De fleste inverter svejsemaskiner arbejder fra husstanden 220 V (der er enheder og fra 380 V). Og det er en af ​​deres fordele. Desuden har de praktisk talt ingen indflydelse på det, dvs. "spænd" ikke spændingen. Hvad angår naboerne, vær rolig: de vil ikke vide, at du er engageret i svejsning. Den anden vigtige fordel er, at de kan arbejde mere eller mindre normalt under reduceret spænding. Selvfølgelig er det nødvendigt at se på egenskaberne, men ved 170 V tillader de fleste stadig at arbejde med en elektrode på 3 mm. Dette er meget vigtigt, især for landdistrikter, hvor lavspænding er mere en norm end en undtagelse.

Hvad der er godt for begyndere er, at buen er inverter svejsning og at få og holde er lettere. Og generelt, ifølge mange brygger fra "blødere" og buen er "lettere". Så du vil lære at lave mad - prøv først inverter svejsning.

Om udvælgelsen af ​​svejsearrangører til boliger og hytter læs her.

Grundlæggende om svejsearverteren

Først skal vi regne ud designet af svejsningsomformeren. "Filling" vil ikke blive overvejet, vi vil se, hvad der er øverst og hvad der skal bruges.

Hvad består en inverter-svejsemaskine af?

Hvad inverterens svejsemaskine består af (For at øge billedets størrelse skal du klikke på den med højre museknap)

Denne enhed er en lille metalkasse, der afhænger af effekten vejer fra 3 kg til 6-7 kg. Sagen er normalt metallisk, nogle producenter fremstiller ventilationshuller i den - for bedre afkøling af "stuffing" (for det meste - transformeren). Til bære er der et bælte, nogle gange er der også et håndtag: bæltet bæres på skulderen, hvis jobbet kræver bevægelse.

På en af ​​panelerne er der en tænd / sluk-knap. På forsiden er der indikatorer for strøm og overophedning. Der er også knapper til indstilling af spændings- og svejsestrøm. På frontpanelet er der også to udgange - "+" og "-", hvortil arbejdskablerne er tilsluttet. Et kabel slutter med en klip-pin, som klæber til den del, den anden - elektrodeholderen. Strømkablet er normalt placeret bagud. Det er faktisk faktisk.

Når du køber en inverter, skal du være opmærksom på, at kablerne er tilstrækkeligt lange og fleksible: det er mere praktisk at arbejde. Det er på de utilstrækkeligt lange og hårdtarbejdende kabler, at de fleste klager er lavet af brugere af det populære mærke af svejsearvertere "Resanta".

Generelle principper for at arbejde med en inverter svejsemaskine fortælles i denne video.

Inverter svejsning til begyndere

Som ved enhver elektrisk svejsning opstår metalsmeltning på grund af varmen i den elektriske lysbue. Det forekommer mellem svejselektroden og svejsemetallet. For at skabe en bue, er de forbundet med modstående poler: den ene er fodret "+", den anden "-".

Ved tilslutning af elektroden til "minus" og delene til "plus" kaldes forbindelsen "direkte". Hvis elektroden tilføres "plus" - forbindelsen er modsat. Begge varianter anvendes til svejsning, men kun for metaller af forskellig tykkelse: omvendt - til svejsning af tynde metaller; Lige - til svejsning af tykke metaller (mere end 3 mm tykke). Men dette er ikke en absolut regel, nogle gange gør de det modsatte.

Direkte og omvendt polaritet af forbindelsen på svejsearverteren

Direkte og omvendt polaritet af forbindelsen på svejsearverteren

Hvad er årsagen til en sådan adskillelse i praksis? Processens fysik. Elektroderne bevæger sig fra minus til plus, når buen opstår. Og samtidig overføres den positivt ladede overflade også sin energi og øger dens temperatur. Fordi det element, der er forbundet med det positive output, opvarmer mere. Ved svejsning metal tilstrækkelig tykkelse de skal være god til at varme op, så de fusionerede og søm kvalitet. Fordi de tjener "+". Tyndt metal, omvendt kan overophede og brænde dertil klynger "minus" stærk opvarmning elektrode, med hvilken en længere sutur ind i smeltet metal.

Korrekt at svejsemetalomformer er det kun muligt, hvis elektroden styres godt af dig. For at gøre dette skal du tage holderen korrekt. Sådan gør du det, se videoen.

Hvordan svejse dannede en søm

For at gøre induktionssvejsningen mere forståelig, overvej hvad der sker, når en søm dannes. At starte angive, at svejseelektroden til svejsning af metal består af en metalkerne og vask - speciel belægning, der dækker svejseområdet fra kontakt med oxygen i luften. Læs mere om elektroder til omformere.

Nu rent faktisk om svejseprocessen. En elektrisk lysbuen dannes ved at kontakte elektroden og metalkernen (se hvordan man lyser buen lige nedenfor). Samtidig begynder belægningen at brænde. Det smelter delvist og passerer til en flydende tilstand, delvist omdannet til gasser. Disse gasser omgiver svejsesonen - et svejset bad. De tillader ikke "pause" på det smeltede metal oxygen fra luften. Den del af belægningen, der er gået ind i en flydende tilstand, dækker det smeltede metal, hvilket skaber et andet lag af beskyttelse. Efter afkøling bliver den til slagge, der dækker sømmen med en kork. Og på dette stadium beskytter slaggen det varme stille metal fra ilt.

Hvordan svejsning foregår inverter

Hvordan svejsning foregår inverter

Men slagge og beskyttelse er på ingen måde den eneste proces, der forekommer i dette tilfælde, og som skal styres. Ved svejsning skal du sørge for, at forbindelsen mellem de to stykker metal opvarmes jævnt og tilstrækkeligt. Begge dele skal smelte i samme afstand fra kanten. For at varme op var ensartet, skal du holde den samme afstand fra elektrodens spids til delen. At gøre dette er ikke meget simpelt: elektroden smelter under svejsning, og partiklerne af dens smeltede metalbue overføres til sømmen. Derfor skyder elektrodeholderen gradvist tættere på delen. Men selv dette slutter ikke med elektrodesvejsningsteknikken. Det er også nødvendigt at skrive nogle af dens figurer - zigzags, cirkler, graner osv. - med dens tip. De giver dig mulighed for at gøre sømmen bredere og smelte de to dele sammen. De mest almindelige elektrodebevægelser er vist på billedet nedenfor.

Elektrodes bevægelse ved svejsningsomformer: For begyndere skal svejsere trække nogle få bevægelser til automatisme

Elektrodes bevægelse ved svejsningsomformer: For begyndere skal svejsere trække nogle få bevægelser til automatisme

Det vil sige, at elektroden skal flyttes fra side til side ved bredden af ​​sømmen langs en af ​​disse baner, og følg derefter betingelsen, hvor det svejsede bad er placeret, og sænk elektroden stadig, mens det brænder, og hold afstanden til delen konstant. Dette er en vanskelig opgave for dem, der ønsker at lære at lave mad. Svejsningsomformer er lettere - buen er konstant og hopper ikke, men i første omgang kan du ikke lykkes.

I denne video med en meget stor deceleration vises processen med overførsel af metalpartikler fra elektroden til det svejsede bad og den måde, den dannes på.

Hvordan man lærer at svejses en metalinverter

Begynd træning med tændingen af ​​buen. For at gøre dette vil du har brug for i tillæg til den maskine, metal (5-6 mm tyk) og en anden elektrode maske og leggings (tykke læderhandsker) svejser, samt stramt tøj og sko fra en tyk hud - til beskyttelse mod gnister og slagger.

Start arbejdet med tilslutning af svejsekabler. Sæt derefter den valgte elektrode i holderen (først tag MP 3 3 mm i diameter - de kan let antændes og koges godt). Sæt svejsestrømmen (se tabel), når du tænder for strømmen. For en elektrode på 3 mm i diameter er en strøm på 90-120 A indstillet. Strømmen under svejseprocessen kan justeres. Hvis du ser at det ikke er en rulle, men bare nogle uensartede striber, øg det. Hvis derimod er metallet meget flydende og bevæge det svejsede bad, er det svært at reducere. Indstillingerne er meget afhængige af maskinen og den valgte elektrode. Så prøv, skift. Efter at have udsat en strøm sættes en maske af svejseren (begyndere vil være lettere at arbejde i en maske-kameleont), det er muligt at arbejde.

Generelle anbefalinger for valg af elektroddiameter afhængig af tykkelsen af ​​metallen

Generelle anbefalinger for valg af elektroddiameter afhængig af tykkelsen af ​​metallen

Svejsningsomformer for begyndere begynder med at lære at antænde buen. Der er to metoder: banke spidsen af ​​elektroden flere gange over delen eller slå den som en kamp. Begge metoder arbejder. Som du vil være mere praktisk, så brug den. Men i fremtiden skal du huske på, at du skal barbere sig langs sømmen - så der ikke er spor på produktet. For konstant at tændte buen, skal du øve i et stykke tid og brænde flere elektroder.

Når bågen tændes allerede uden problemer, kan du fortsætte med at mestre bevægelserne. Gør dette ved at plotte på tykke metalruller. På metalpladen tegner du en kridt med en kridt, som erstatter sømmen. Så lyser du lysbuen. På det sted, hvor det hvilede, smeltet metal og dækket med en film af flydende slagge. Dette sted hedder et svejsebade. Her er det, og du er nødt til at bevæge sig langs den trækede linje. Gør denne af de bevægelser, der er vist på billedet ovenfor.

For at bevæge badet, skal elektroden vippes lidt, ca. i en vinkel på 50-45 °. Nogen har en større vinkel, nogen har mindre. Generelt skifter du elektroden, ændrer du størrelsen (bredden) af det svejsede bad. Du kan eksperimentere: i en masse forskellige svejseteknik, og det er blot vigtigt, at sømmen kvalitet, og hvordan du vil opnå dette - din virksomhed, jo mere at du vil arbejde for sig selv og for sig selv.

Der er to hovedpositioner for elektroden: en vinkel fremad og en vinkel tilbage. Ved svejsning med en vinkel fremad, får vi mindre varme, sømmen bliver bredere. Denne teknik anvendes til svejsning af tynde metaller. Tykk svejsning, som regel vinkel tilbage.

Elektrodepositioner under svejsning og deres anvendelse

Elektrodepositioner under svejsning og deres anvendelse

Men hældningsvinklen er ikke alle parametre, som du skal modstå. Der er også længden af ​​buen. Dette er afstanden fra elektrodens spids til overfladen af ​​delen. Den gennemsnitlige bue - 2-3 mm, kort- - 1 mm eller endda butt, lang - 5 mm eller mere - før adskillelsen. Praksis begynder med arbejde på den gennemsnitlige længde af buen. Modstå metal 2-3 mm. Så sømmen vil vise sig glattere og bedre: ved for stor en kløft buen begynder at galoppere, metal opvarmning fiasko, søm bliver sløret, upålidelige forbindelse. Med en kort bue opstår der et andet problem: sømmen er for konveks på grund af at opvarmningszonen er for lille. Dette er heller ikke godt, da der er underkrydsninger - riller langs sømmen på delene - reducerer styrken af ​​leddet.

Længde af svejsebue og dens indflydelse på svejsekvalitet

Længde af svejsebue og dens indflydelse på svejsekvalitet

Efter at have trænet i et stykke tid i de æglæggende ruller forskellige bevægelser, følger dig som ruller modtager en lige bredde, overfladebehandling flager har om de samme dimensioner, kan du prøve at lave mad leddene. Du kan læse om de typer af sømme og samlinger, samt deres uddannelse her, og du kan se en anden lektion "Welding for Dummies".

Grundlæggende om svejsningsomformer for begyndere alle. Du skal kun øve dig: Du skal kalkme mere end en elektrode til træning. Selv måske ikke et kilo. Når hånden selv vil gøre alle bevægelser, vil alt virke for dig ret simpelt.

For at konsolidere denne viden, se også på denne video. Her foreslås det at begynde med lidt træning af en hånd uden en elektrode, der udøver bevægelsen med en blyant i hånden. Også en god mulighed, måske vil det virke mere acceptabelt for dig. I denne video lektion om inverter svejsning til begyndere er meget fornuftigt, enkel og tilgængelig alt er angivet. Hvis der er tvetydigheder, gennemgå. Forstå, hvordan man korrekt invertere svejsning. For novice svejsere en masse nyttige.

Og endelig om nogle funktioner ved drift af svejsereformere. De er meget bange for støv, især metal. Derfor anbefales det ikke at bruge bulgarien ved siden af ​​dem og at udføre regelmæssig rengøring med støvsuger indeni (efter garantiperioden er overstået). Det anbefales ikke at arbejde på regn eller i fugtige områder. Det drejer sig især om billige husstandsmodeller. Selvom de har beskyttelse mod elektrisk stød, men det er bedre at være sikkert selv.

Når du vælger elektroder, skal du være opmærksom på deres anvendelsesområde: De skal være egnede til strømforsyning. Ved svejsning ved højeste strøm eller spænding er driftstilstanden intermitterende. Det er angivet for hver enhed i passet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 − = 58