Inre hörn för plattor

Inre hörn för plattor

Egenskaper och fördelar

De inre hörnen är installerade i lederna, som bildar horisontella och vertikala ytor mellan varandra. Dessutom är hörn av denna typ nödvändiga för de inre hörnen av angränsande väggar.

Konstruktionen av en sådan produkt består av följande element:

 • spår för plattor;
 • en kant med perforering så att limet enkelt kan bindas med plattan;
 • den främre delen av den konkava formen.

Inre hörn för plattor

Standardbredden är 1 cm. Men längden kan justeras av användaren efter eget gottfinnande och rumsparametrar. Huvudsyftet med detta hörn är att skydda lederna mot fukt, vilket får svampen att dyka upp i rum med hög luftfuktighet.

Invändiga hörn för plattor är inte lika populära som externa. De har också en konkav form. Vissa byggare gör utan att använda inre hörn, det påverkar inte utseendet på de renoverade lokalerna på något sätt. Men om du utför reparationer genom alla regler, så måste du använda innerhörnet för att avsluta hörnen. Dessutom, för att ge metall hörn keramoplitki idealisk form under kraften av mycket erfarna proffs. Och det inre hörnet gör att du enkelt och snabbt kan göra det.

Inre hörn för plattor

Material och färg

Sortimentet av inre hörn är så stort att användaren bara kan välja rätt färg och bestämma materialet. Under alla kakel kan du noggrant välja en nyans och till och med ett mönster. Det kommer att se bra ut med ett hörn av utmärkt färg från plattorna. I det här fallet är det nödvändigt att styras av enkla regler: för plattor i kalla eller mörka färger kan du välja silver- eller platinhörn. Men guldprodukter kommer att se bra ut med kakel i varma nyanser. Om du tyckte om pastellplattor skulle hörnet vara nära denna nyans. Ljusa kontraster kan skapas med ljusa plattor. De inre hörnen kan ha sitt eget mönster, som kan bli ett tillägg till den övergripande bilden.

Inre hörn för plattor

De inre hörnen skiljer sig inte bara i färg utan även i materialet för tillverkning.

Det finns bara tre alternativ:

1. aluminium eller olika legeringar har hög hållbarhet och kan presenteras i olika färgvarianter;

2. Keramik är det dyraste materialet, men det är svårt att arbeta med sådana hörn.

3. plast, som ofta presenteras i form av polymerer med hög styvhet, lätt att använda och har låg kostnad.

Inre hörn för plattor

Inre hörn för plattor

Inre hörn för plattor

Hur man väljer?

Det första du behöver uppmärksamma när du väljer det inre hörnet är tillverkaren. Lågkvalitativt material kommer inte bara att förstöra hela intrycket av reparation, men på kort tid kan det behöva bytas ut det installerade hörnet med en ny. Många tillverkare som erbjuder en högkvalitativ produkt applicerar en beläggning av akryllack, vilket inte bara ger hörnet en jämn glans, men gör det också mer hållbart.

Tjockleken på det inre hörnet bör väljas i enlighet med kakelns tjocklek. Skillnaden mellan dem är 1 mm (hörnet är tjockare). Till exempel, för kakel med en tjocklek av 9 mm, behöver du ett hörn eller trim, som det kallas i professionella kretsar, nr 10.

Inre hörn för plattor

Tidigare material har redan nämnts, varav inre trimmer är gjorda. Det är värt att återvända till denna fråga, eftersom den bygger på valet av hörn. Keramik - det är prestige, hög kostnad och en stor chans att hitta ett hörn som exakt matchar den valda kakel. Det är de keramiska hörnen som ska väljas för kakel. Med sådana element är det svårt att arbeta, dessutom är det nödvändigt att ha specialverktyg till hands. Med aluminium hörn är det trevligt och lätt att arbeta med, de är slitstarka, praktiska och ser fortfarande vackert ut. Men det är lättast att arbeta med plasthörn, för att klippa vilka lämpliga verktyg som är lämpliga. Visst är sådana produkter sämre än sina metallkonkurrenter på pålitlighet, även om de kostar lite mindre.

Inre hörn för plattor

Inre hörn för plattor

montering

Installationen av det inre hörnet börjar först efter avslutning av finishen på en av de två väggarna.

Det finns ett antal obligatoriska processer, som utförs i följande ordning:

 • Vid montering av vinkeln måste du röra sig från frikanten till det inre hörnet.
 • Applicering av vidhäftande material på plattan.
 • Applicera lim på ytan eller basen.
 • Installation av intern profil.
 • Placering av plattorna i spåret.
 • Bindning.
 • Liknande manipuleringar utförs på andra sidan hörnet.
 • På en dag kan du börja foga lederna.

Inre hörn för plattor

Inre hörn för plattor

Inre hörn för plattor

Denna lista kan betraktas som grundläggande. Varje specialist bestämmer sig själv för sekvensen av genomförandet av huvudstadierna. Någon är bekvämare först för att exponera alla hörn och bara sedan fortsätta att lägga plattorna. En annan är lämpligare att montera trimmerna under bildningen av plattorna. Huvuddelen är att arbetet gjordes i en höjd och gladde ögat.

Inre hörn för plattor

På alternativen för att skapa inre hörn av plattorna, se följande video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 + = 83