Röda keramiska plattor för badrummet: design för ljusa personligheter

Röda keramiska plattor för badrummet: design för ljusa personligheter

Ofta, för att dekorera badrummet, välj en mjuk och ljus ton. Denna trend är mycket vanlig, för ofta i det här rummet vill du slappna av, slappna av, få styrka. Men bland designernas förslag finns också djärva experiment, varav en kan kallas en ljus röd färg. Det röda badrummet uppfriskar, höjer humöret, ser ovanligt och modernt ut.

Genom att skapa en spektakulär röd badrumsdesign kommer kontrastplattor att hjälpa till.

Röd kakel i badrumsdesign

Användarhemligheter

Röd kakel imponerar modiga och bestämda personligheter. Ett sådant ytmaterial fyller med livskraft på morgonen, men höjer samtidigt blodtrycket. Den röda är också associerad med sexuell upphetsning och erotik, så det röda badrummet kan göra parets relation mer passionerad.

På olika alternativ för design av badrumsplattor läs vår andra artikel. Ta idéer till tjänst och tillämpa dem i praktiken.

Röd kakel på badrummet

Psykologer föreslår att människor som älskar spontanitet, starkvilja och självsäkerhet är intresserade av röda kakel. Material av denna färg är som utåtriktat, impulsivt, sällskapligt och känslomässigt folk. Även med den lokala dekorationen av det röda keramiska badrummet, kan du lägga till lyx och glamour. Användning i röd trimning gör att du kan experimentera genom att ändra texturer, färgkombinationer och begagnade tillbehör.

Röd keramik i badrummet

Den röda kakelplattan kan göras på hela golvets eller väggens yta, men oftare appliceras detta material lokalt eller för att avsluta ett visst område (till exempel en del av väggen ovanför diskbänken eller vinkeln där badet är installerat). En utmärkt idé om inredning kommer att vara användningen av plattor av olika nyanser, utför remsor, prydnadsföremål eller konturer. Också i efterfrågan är en kakel med ett mönster som antingen sammanfaller med det i färg eller en kontrasterande nyans (gul, vit eller svart). En effektiv kombination är en matt röd bakgrund och ett invecklat rött glansigt mönster.

Röd kakel med ett mönster

Moderna trender inom keramikimitation med olika naturliga texturer gör det möjligt att trimma badrummet med röda kakel som liknar tyg, läder eller annan texturerad yta. Till en ljus, monokrom kakel läggs ofta en röd trowelling mix.

Röd kakel under huden

Men appliceringen av utjämning av den kontrasterande nyansen är också ett bra val.

Röd kakel med kontrasterande trowel

Du kan göra ett badrum i skotsk stil: denna kakel "under det nationella skotska tyget" kommer att skapa en ovanlig inredning.

Röd kakel i skotsk stil

Rödmosaik

Ser väldigt snygg ut. Använd ofta kontrast av en blank och matt yta, vilket skapar effekten av ett "överflödigt" bad.

En liknande effekt kan uppnås genom att använda en röd och lätt mosaik.

Röd mosaik - blank och matt

Mosaic kan vara av olika former. Ovanligt ser mosaiken ut med runda element.

Bakgrunden kan vara allting. Men som regel är det lätt: vit eller beige, gyllene.

Du kan också kombinera röd mosaik och kakel. De kommer att komplettera varandra, se original: igen finns det ett "kontrasterande spel av storlekar".

Röd mosaik och kakel på badrummet

Röd mosaik på en beige bakgrund

Röd rund mosaik

Kombinationens finhet

Val av partner för röda kakel är en enkel uppgift, eftersom kakelproducenterna producerar en rik palett av nyanser av rött, vilket gör det möjligt att hitta den önskade kombinationen - diskret eller kontrasterande.

Röd keramik kan ha en kall nyans, till exempel cowberry, burgundy, crimson, tranbär, fuchsia.

Muterad röd toner som närmar sig brunbrun, mörk körsbär, terrakotta.

HDen mest lyxiga typen rena nyanser - lila, rubin, granatäpple, skarlet.

Om du bara vill lägga till en liten accent röd i badrummet med en mer avslappnad design, kan du titta på kakel med röda mönster. Till exempel keramik med bilder av koraller eller vallmor.

Om du vill ha varma nyanser, nära apelsin, välj en kakel av eld, jordgubbe, lax, persika, tomat nyanser.

Det klassiska tillägget till rött är vitt och svart. Ofta finns det extravaganta kombinationer med ljusa färger: grön, blå, gul.

Röd kakel

Röd kakel varm toner

Kombination av röda kakel med gul

Det röda mönstret på ytan av primärfärgen ser spektakulärt ut. Som ett resultat får vi snygga "metered" accenter, som är tillämpliga vid utformningen av ett litet badrum.

Kakel med ett rött mönster i utformningen av ett litet badrum

Glöm inte den "rödvit-svarta" kombinationen: dessa färger kompletterar varandra och gör inredningen original.

Kombinationer med andra färger på den rödgula paletten är också tillämpliga. I kombination med vit kan du skapa en original och minnesvärd design.

En saftig röd nyans kan perfekt komplettera en lugn färg, till exempel grå eller beige.

Vit-röd-svart kakel på badrummet

Designa röda och vita plattor i badrummet med gula toner

Beige och röda plattor i badrummet

Välj en kakel enligt området i rummet

Inredningen i röda toner kommer att se mer imponerande för ett stort badrum. Om du inte vänder dig om i badrummet på ditt badrum, kommer den röda kakelen att trycka på dig, vilket gör platsen ännu mer begränsad. Från ett sådant bad vill du alltid komma ut så snart som möjligt.

För små badrum ska appliceringen av röd färg doseras. Ordna små accenter: sällsynta inlägg av röda kakel eller röda tillbehör.

Röd kakel i ett litet badrum i form av accenter

Berömda tillverkare

Kakel av röda nyanser erbjuds av alla tillverkare, eftersom det är en fashionabel och verklig färg. Vissa fabriker (till exempel de italienska tillverkarna Cerdisa, FAP, Atlas Concorde) producerar dock hela samlingar i rött. En sådan kakel är försedd med olika insatser och ritningar. Samlingar är mycket olika, så italienska röda plattor kan väljas för alla inredning.

Röd kakel Atlas Concorde

Låt oss också notera den spanska keramiken, olika ursprungliga geometriska former, smycken och ritningar. Till exempel producerar fabriken Pamesa kakel med ett litet mönster vilket gör att det liknar mosaiken, vilket ger badrummet ett ovanligt elegant utseende.

Tile Pamesa

Om vi ​​kallar inhemska producenter, erbjuds en sort och kvalitetskeramik av Kerama Marazzi-fabriken. Samlingen av denna tillverkare med namnet "Sakura" är en röd kakel dekorerad med en elegant design. I samlingen finns produkter av olika slag (inklusive dekorationsdetaljer), så att du kan trimma golvet och väggarna.

kakel

Badrum i röda och vita färger

Kombinationen av röd + vit är mycket framgångsrik. Badrum i denna dekoration ser attraktivt och ovanligt ut. Denna dekoration väljs ofta av kreativa och unga människor som vill lägga till fler färger i vardagen. Denna färglösning uppfriskar på morgonen, ökar vitaliteten, ger vitalitet och glädje.

Röda och vita plattor i badrummet

Mot bakgrund av vit ser nästan vilken nyans som helst lönsam ut. Kombinationen av vit och röd har redan testats på en mängd olika badrum. Andelen nyanser kan vara olika och beror på personliga önskemål. Dessutom kan i denna kombination läggas till ytterligare tongrå, silver, guld, turkos, choklad, kaffe och andra.

Alternativet för ett rött och vitt badrum

De viktigaste designalternativen i röda och vita färger är enligt följande:

  • röd är huvudfärgen, och vit kompletterar den, samtidigt som den blir mer mättad och ljus. Dekorerar rummet görs i röda toner, och VVS, möbler och tillbehör väljs vitt;
  • Inredningen är vit och möblerna och tillbehören är röda. Detta tillvägagångssätt bidrar till att göra badrummet mer bekvämt, romantiskt och elegant. Röda nyanser i denna design kan vara de mest vågade. Kombinerat med en vit bas kommer deras utseende vara mycket lönsamt. Alternativ för att lägga till rött på den vita interiören är en vertikal och horisontell remsa, en röd spegel, en röd kakel på en vägg eller badkar (en kant), en röd matta, röda handdukar.
  • Inredningen är vit och VVS är röd. Det här är ett mer sällsynt alternativ, eftersom det är svårare att hitta ett rött akrylbadkar, liksom en handfat och toalett i rött än vitt VVS.
Röda möbler i badrummet

Röd VVS i badrummet

Du kan lägga till denna tandem svart - det gör interiören ännu mer kontrast och elegant.

Vitt och rött badrum med svart

Kombinationen av rött och svart

Denna kombination gör interiören mer elegant och solid. I ett stort badrum är denna kombination mycket harmonisk och utsökt, men kompletteras ofta med en annan färg (vit eller grå). Observera att för en sådan inredning i badrummet är det bättre att installera flera lampor.

Rött och svart badrum

Populära stilar

Den röda badrumsdesignen diskuterades i detalj i vår andra artikel. Läs och belysa de mest utmanande designidéerna till livet!

Innan du börjar skapa ett rött badrum, måste du definiera stilen för den framtida designen. Röd kan användas för olika stilar, så välj en av dem på vilja.

Tänk på det röda badrummet, de kommer omedelbart ihåg den kinesiska stilen. I den här stilen är varma nyanser populära och röda bland dem sticker ut. Detta badrum ser obegränsat, enkelt och ljust nog.

Badrum i kinesisk stil

Observera att för ett sådant alternativ är det särskilt viktigt att välja lämpliga tillbehör.

Dessutom är röd färg lämplig för klassisk stil. Mycket populär i utformningen av badrummet rum engelsk stil. Han gillar de som uppskattar elegans och återhållsamhet. För den här stilen, välj ett klassiskt bad med originalbenen, koppartillbehör och inredningsdetaljer av trä. Ett lämpligt tillägg kommer att vara en röd gardin eller matta.

Röd kakel i klassisk stil

Förutom klassiker och kinesisk stil kommer den röda färgen att vara lämplig för badrum i europeiska, retro, högteknologiska, japanska stilar, moderna och många andra.

I jugendstilen

Tips från designers

För att få ett funktionellt och elegant badrum samtidigt måste du först skapa ett rumsomvandlingsprojekt. Vid skapandet av ett sådant projekt är det viktigt att noggrant utföra mätningarna och överföra dem till planen.

När allt badrumsutrymme mäts kan du välja en stilistisk lösning och skriva ned listan över material som du behöver (räkna ut det rätta beloppet). Samtidigt bör en reparationsplan utarbetas om de utförs internt. Vid beräkning av reparationsplanen beräkna alla kommande kostnader.

Kakel rött i badrummet

Om den ledande färgen är röd, kommer de andra nyanserna som kompletterar den inte att vara för prickiga för att inte skapa en stark kontrast. Minns att designers rekommenderar röd finish för stora badrum. I ett litet rum är det bara att lägga till röda accenter, så att designen inte "krossar", men lägger till atmosfären av livskraft. Ett exempel på en sådan accent kan vara en röd kant runt spegeln med en generell ljusdekoration av rummet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 2