Valg af gasskolonne til opvarmning af vand

Gaskolonnen er en vandvarmer, der kører på naturgas. Hvis du ikke har varmt vandforsyning, men gas leveres, vil dette udstyr øge komforten i dit liv. Du åbner bare hanen, varmt vand løber fra det, og temperaturen reguleres af dig selv. Selvom du har en central forsyning af varmt vand i et hus eller en lejlighed, men du er ikke tilfreds med den pris, du skal betale for opvarmning, eller måske du ikke er fortrolig med temperaturen, vil også en gaskolonne løse disse problemer. Varmtvand koster meget mindre end det leveres centralt - det er betydelige besparelser på brugsregninger. For at forstå hvilken gaskolonne der er bedst, er det nødvendigt at studere konstruktionen af ​​udstyret og dens typer. Så vil valget for dig være enkelt og bevidst.

Hvilken gassøjle afhænger af dine krav

Hvilken gassøjle afhænger af dine krav

Strukturen af ​​gaskolonnen

Flow-through gas vandvarmere består af tre hovedenheder:

  • gasbrænder og gasudstødningssystem;
  • varmeveksler;
  • tændings- og kontrolmodul.
Opbygningen af ​​en vandvarmer med en piezo gnist

Opbygningen af ​​en vandvarmer med en piezo gnist

Alle disse knuder har flere modifikationer, og deres layout giver forskellige modeller med forskellige egenskaber. Alt dette giver dig mulighed for at vælge enheden til dine egne krav, fordi du kan se hvilken gaskolonne der er bedst, du kan kun knyttes til en bestemt situation.

Kind of ignition

For at kolonnen skal kunne starte arbejdet, er det nødvendigt at tænde gasen. Gamle modeller blev tændt for hånd, hvilket brænde en brændende kamp til tændingen. I dag er sådanne enheder ikke til salg længere, de er tidligere. De blev erstattet af andre, der arbejder i automatisk eller halvautomatisk tilstand.

Piezo tænding

I gaskolonner med et piezoelektrisk element forekommer tændingen i en halvautomatisk tilstand. Der er to brændere - hoved og pilot. En pilotbrænder er en lille wick, der brænder konstant, uanset om der er varmt vand flow eller ej. Hovedbrænderen tænder kun, når hanen er åben. Hele resten af ​​tiden er det slukket.

Ordren med at starte en gaskolonne med en piezo-gnist er enkel: Tryk på knappen på frontpanelet, en gnist vises på stearinlyset, som tænder pilotbrænderen. Når varmtvandshanen åbnes, leveres gasen til hovedbrænderen, tændingen kommer fra pilotbrænderen. Mens der er en strøm af vand, brænder begge brændere. Kranen blev lukket, forsyningen af ​​gas til hovedstoppet stoppede igen, kun piloten brænder.

Den piezoelektriske tændingsanordning til gaskolonner er en simpel og billig indretning

Den piezoelektriske tændingsanordning til gaskolonner er en simpel og billig indretning

Hvad er fordelene ved gassøjler med piezoelements? Disse er de billigste modeller, de har normalt en mekanisk kontrol - en regulator, der gør det muligt at ændre flammens højde og dermed justere varmtvands temperatur. Disse modeller er ikke energieffektive, hvilket kan være vigtigt for at give.

Der er flere ulemper, og de er mere alvorlige. Veken brænder (skal brænde) konstant, mens du bruger søjlen, og dette er gasstrømmen. Lad det være lille, men permanent, som følge heraf, for en måned kører ganske anstændigt beløb. Så det er ikke den mest økonomiske måde at opvarme vand på. Den anden minus er også forbundet med forbrændingen af ​​wicket. Hvis det går ud, vil du ikke kunne tænde kolonnen. Vævet slukker, fordi det mangler ilt til forbrænding, eller fordi et omvendt træk periodisk produceres i skorstenen, der blæser ud flammen. Da der er brandkontrol, er dette ikke frygteligt - gasen slukker automatisk, men behovet for at tænde pilotbrænderen igen er ubehageligt.

Elektrisk tænding

Automatiske gaskolonner har en elektrisk brand. Det er en gnistgenerator, der aktiveres, når kranen åbnes. Resten af ​​tiden gassen brænder ikke, hvilket sparer brændstof betydeligt. Der er en elektrisk tænding, der arbejder på batterier, der er - fra netværket på 220 V. Hvilken gas kolonne er bedst for denne parameter er valgt efter omstændighederne.

Hvis du ofte slukker for lyset, giver det mening at vælge en model, der kører på batterier. Som du ved, skal du i dette tilfælde sikre, at de ikke "sætter sig ned". Hvis der ikke er noget elektricitetsproblem eller der er en backup-strømkilde, er det bedre at vælge en gaskolonne forsynet med 220 V. Når ledningen var sat i stikkontakten og glemt det. Forbruget af elektricitet er ringe, så de næsten ikke har indflydelse på konti.

Den elektriske brænder styres af en mikroprocessor

Den elektriske brænder styres af en mikroprocessor

Gasautomater styres elektronisk. I tilfælde af at der er et bord med en mikroprocessor, er den ønskede temperatur indstillet fra et lille kontrolpanel (trykknap eller sensor). Sæt straks en lille flydende krystalskærm, som viser apparatets aktuelle tilstand, vandtemperaturen, hvis den opvarmes. Denne type gas kolonne er bedst, hvis du sætter pris på bekvemmeligheden ved håndtering.

Ulemper - en højere pris og efterspørgsel efter magt. Elektronik har brug for en stabil spænding på 220 V, med små afvigelser i størrelsesordenen 2 * 3 V. Disse parametre er ikke blevet holdt, så automatisk gejser arbejdet længe stabilisator kræves, og ikke bedre end et relæ, og elektronisk. Det stabiliserer ikke kun spændingen, men beskriver endog impulsernes form, hvilket også er meget vigtigt for importerede vandvarmekolonner.

Brænder, forbrændingskammer, skorsten

Vandet i gaskolonnen opvarmes af den varme, der frigives ved forbrændingen af ​​gassen. Forbrændingen selv forekommer i brænderen, og den "pakkes" ind i forbrændingskammeret. Uforbrændte gasser, som forbliver i kammeret, omdirigeres gennem skorstenen. Lad os overveje alle disse enheder mere detaljeret.

Brænderen er hovedenheden

Brænderen er hovedenheden

brænder

Kilden til varme i gaskolonnen er en gasbrænder. Der er tre typer: en-trins, to-trins moduleret. De to første arter er ikke fundet i nyere tid - de tillader ikke at opretholde en given temperatur, derfor er der ingen mening i at overveje dem - alle kolonner har en modulerende brænder.

Så det ligner en gasbrænder for en kolonne i den installerede form

Så det ligner en gasbrænder for en kolonne i den installerede form

Modulerende brændere kan styres manuelt - med et specielt håndtag monteret på huset - eller via en mikroprocessor, der opretholder den indstillede vandtemperatur. Brænderne er fremstillet hovedsageligt af galvaniseret stål, da dette materiale er optimalt til at udføre de opgaver, der er indstillet. Det er billigt, holdbart, har en høj smeltetemperatur, som normalt tåler hyppig opvarmning.

Typer af forbrændingskammer og skorsten

Forbrændingskamre i gaskolonner er af to typer - åbne og lukkede. Deres navn afspejler essensen:

  • lukket (turbine, ventilator) er en metalkasse, hvor en brænder med en klokke på toppen er installeret for at installere en skorsten;
  • åben (atmosfærisk) - dette er faktisk hele kroppen af ​​kolonnen, da der ikke er noget isoleret rum, er der kun en brænder installeret på et bestemt sted, der er en top med en klokke på toppen, som skorstenen er tilsluttet.

En anden skorsten er nødvendig til forskellige typer forbrændingskamre. I et åbent rum finder luftindtaget sted fra rummet, så et effektivt ventilationssystem, en normal luftforsyning og en atmosfærisk skorsten, der åbner ind i ventilationskanalen, er nødvendige. Det lukkede kammer er udstyret med en koaksial skorsten (to rør med forskellige diametre, indsat i den anden), som ledes gennem væggen til gaden. Samtidig tvinges forbrændingsprodukterne ud ved hjælp af en ventilator gennem det indre rør, og ilt strømmer direkte til brænderen gennem den ydre.

Åbne og lukkede forbrændingskamre ved gaskolonerne kræver installation af en anden type skorsten

Åbne og lukkede forbrændingskamre ved gaskolonerne kræver installation af en anden type skorsten

Stabil under normale forhold er en gaskolonne med et lukket forbrændingskammer, men der er ulemper. Skorstenen kan blive kølig om vinteren, hvilket får søjlen til at gå ud (dens automatisering slukker, som styrer udledning af røggas). Det andet punkt - med en stærk sidevind kan luftstrømmen blæse ud flammen. Gasforsyningen er slået fra med den samme automatisering, men situationen er ubehagelig. Den tredje omstændighed er, at ikke alle bymyndigheder tillader huller til væg i huse og rør.

Så i dette tilfælde er det også svært at sige præcis, hvilken gassøjle er vanskeligere - det afhænger af mange faktorer.

Varmeveksler

Opvarmning af vand opstår, mens det strømmer gennem varmeveksleren. Det er et metalrør installeret over brænderen. Formen af ​​varmeveksleren i gaskolonnen er speciel - i den nederste del er der en slangeslang med finner, så er et metalplade monteret rundt om det, over hvilket et rør er såret. Kører langs denne lange vej, opvarmer vandet op fra det opvarmede metal.

Så det ligner en varmeveksler til en gas kolonne

Så det ligner en varmeveksler til en gas kolonne

Lav varmevekslere fra galvaniseret stål (den mest budgetmæssige løsning), rustfrit stål og kobber. Det bedste med hensyn til effektiv varmeoverførsel er kobber. De er de mest økonomiske, men også dyre. De mest holdbare er rustfrit, men de har en meget værre sag med overførsel af varme. Hvilket er bedre i dette tilfælde - det er op til dig. Vælg den kvalitet, der er vigtigere for dig.

Hvis du beslutter dig for at købe en gas kolonne med en kobber varmeveksler, så prøv ikke at finde en billig model. For at reducere prisen bruger producenterne lavkvalitets kobber, og lige rør fremstilles med tynde vægge. En sådan varmeveksler vil tjene en garantiperiode, og så vil problemerne starte - det vil lække.

Hvis du fjerner dækslet, vil du se fistler i rørene, hvorigennem vandet drypper. De er placeret for det meste på ydersiden af ​​røret, lige på det sted, hvor kondensatet dannes. Ved normal tykkelse af et rør er det ikke forfærdeligt, men tynde vægge korroderer hurtigt. En sådan varmeveksler med en lækage er ikke nødvendig for at ændre (den koster ca. 1/3 af den samlede pris), den kan forsegles. Det vil kræve en ildfast lodning med et smeltepunkt på ca. 200 ° C, et kraftigt loddejern og en loddestrøm. Teknologien til arbejde er almindelig - at rense det beskadigede område for at rengøre metal, affedtning, zaludit, loddemetal.

Sådan bestemmer du strømmen

Først og fremmest er det nødvendigt at bestemme kapaciteten eller kapaciteten af ​​gasskolonnen. Disse er to indbyrdes forbundne egenskaber, der simpelthen afspejler enhedens forskellige egenskaber. Ydeevne - det er hvor mange liter vand pr. Minut søjlen kan varme op, og strømmen - hvor meget varme det kan tildele. Nogle producenter angiver kapacitet, andre - produktivitet, så du skal forstå præcis, hvad du har brug for.

Lad os først finde ud af, hvilken form for ydeevne du har brug for en gas kolonne. Det afhænger af antallet af forbrugere, der skal forsynes med varmt vand. Der er forbrugsrater for udstyr af forskellige typer: