Velge en gass kolonne for oppvarming av vann

Gasskolonnen er en varmtvannsbereder som kjører på naturgass. Hvis du ikke har varmtvannsforsyning, men gass leveres, vil dette utstyret øke komforten i livet ditt. Du åpner bare springen, varmt vann løper fra det, og temperaturen er regulert av deg selv. Selv om du har sentralisert tilførsel av varmt vann i et hus eller en leilighet, men du er ikke fornøyd med prisen du må betale for oppvarming, eller kanskje du ikke er komfortabel med temperaturen, vil også en gasskolonne løse disse problemene. Oppvarming vann koster mye mindre enn det er gitt sentralt - det er betydelige besparelser på bruksregninger. For å forstå hvilken gasskolonne som er best, er det nødvendig å studere konstruksjonen av utstyret og dens typer. Da vil valget for deg være enkelt og bevisst.

Hvilken gass kolonne er avhengig av dine krav

Hvilken gass kolonne er avhengig av dine krav

Strukturen av gass-kolonnen

Flow-through gass vannvarmer består av tre hovedenheter:

  • gassbrenner og gassutblåsingssystem;
  • varmeveksler;
  • tenning og kontrollmodul.
Strukturen til en varmtvannsbereder med en piezo gnist

Strukturen til en varmtvannsbereder med en piezo gnist

Alle disse noder har flere modifikasjoner, og deres layout gir forskjellige modeller med forskjellige egenskaper. Alt dette lar deg velge enheten for dine egne behov, fordi du kan se hvilken gasskolonne som er best, du kan bare knyttes til en bestemt situasjon.

Type tenning

For at kolonnen skal kunne starte arbeidet, er det nødvendig å tenne gassen. Gamle modeller ble tent for hånd, og brennende kamp til tenneren. I dag er slike enheter ikke til salgs lenger, de er tidligere. De ble erstattet av andre som jobber i automatisk eller halvautomatisk modus.

Piezo tenning

I gass kolonner med piezoelektrisk element, oppstår tenningen i halvautomatisk modus. Det er to brennere - hoved og pilot. En pilotbrenner er en liten wick som brenner konstant, uansett om det er varmtvannstrøm eller ikke. Hovedbrenneren slås på bare når hanen er åpen. Resten av tiden er det av.

Bestillingen av å starte en gasskolonne med en piezo-gnist er enkel: trykk på knappen på frontpanelet, en gnist vises på lysene som lyser pilotbrenneren. Når varmtvannskranen åpnes, leveres gassen til hovedbrenneren, tenningen kommer fra pilotbrenneren. Mens det er en strøm av vann, brenner begge brennerne. Kranen ble lukket, tilførselen av gass til hovedstoppet, igjen bare piloten brenner.

Den piezoelektriske tenningsanordningen for gass kolonner er en enkel og rimelig enhet

Den piezoelektriske tenningsanordningen for gass kolonner er en enkel og rimelig enhet

Hva er fordelene med gass kolonner med piezoelements? Dette er de billigste modellene, de har vanligvis en mekanisk kontroll - en regulator som gjør at du kan endre flammens høyde og dermed justere temperaturen på varmtvannet. Disse modellene er ikke energieffektive, noe som kan være viktig for å gi.

Det er flere ulemper og de er mer seriøse. Veken brenner (bør brenne) hele tiden mens du bruker kolonnen, og dette er gassstrømmen. La det være lite, men permanent, som et resultat, for en måned kjører ganske anstendig beløp. Så dette er ikke den mest økonomiske måten å varme vannet på. Den andre minus er også forbundet med forbrenning av wick. Hvis det går ut, vil du ikke kunne teste kolonnen. Veken slokkes fordi det mangler oksygen for forbrenning, eller fordi et omvendt trekk produseres periodisk i skorsteinen, som blåser ut flammen. Siden det er en brannkontroll, er dette ikke fryktelig - gassen slås av automatisk, men behovet for å teste pilotbrenneren igjen er ubehagelig.

Elektrisk tenning

Automatiske gass kolonner har elektrisk brann. Det er en gnistgenerator som aktiveres når kranen åpnes. Resten av tiden gassen brenner ikke, noe som sparer brennstoff betydelig. Det er en elektrisk tenning, arbeider med batterier, det er - fra nettverket på 220 V. Hvilken gassøyle er best for denne parameteren er valgt i henhold til omstendighetene.

Hvis du ofte slår av lyset, er det fornuftig å velge en modell som kjører på batterier. Som du vet, i dette tilfellet må du sørge for at de ikke "setter seg ned". Hvis det ikke er noen problemer med strøm eller har en redundant strømforsyning, er det best å velge en gasskolonne, arbeider fra et nettverk av 220 V. Når inkludert kabelen inn i stikkontakten, og glemme det. gjerrige strømforbruk, slik at regnskapet de har nesten ingen innflytelse.

Den elektriske brenneren styres av en mikroprosessor

Den elektriske brenneren styres av en mikroprosessor

Gassautomater er elektronisk kontrollert. I tilfelle det er et bord med mikroprosessor, er ønsket temperatur satt fra et lite kontrollpanel (trykknapp eller sensor). Sett straks en liten flytende krystallskjerm, som viser utstyrets nåværende tilstand, vanntemperaturen, hvis den er oppvarmet. Denne typen gassøyle er best, hvis du setter pris på bekvemmeligheten av håndtering.

Ulemper - en høyere pris og etterspørsel etter kraft. Elektronikk trenger en stabil spenning på 220 V, med små avvik i størrelsesorden 2 * 3 V. Disse parametrene er ikke blitt holdt, så å automatisk geysir arbeidet lang stabilisator er nødvendig, og ikke noe bedre enn et relé, og elektronisk. Det stabiliserer ikke bare spenningen, men gir også en oversikt over impulsene, noe som også er svært viktig for importerte vannvarmekolonner.

Brenner, forbrenningskammer, skorstein

Vannet i gass-kolonnen oppvarmes av varmen som frigjøres ved forbrenningen av gassen. Forbrenningen selv forekommer i brenneren, og den "pakkes" inn i forbrenningskammeret. Uforbrente gasser som forblir i kammeret blir videreført gjennom skorsteinen. La oss vurdere alle disse enhetene mer detaljert.

Brenneren er hovedenheten

Brenneren er hovedenheten

brenner

Kilden til varme i gass-kolonnen er en gassbrenner. Det er tre typer: en-trinns, to-trinns, modulert. De to første artene har ikke blitt funnet i nyere tid - de tillater ikke å opprettholde en gitt temperatur, derfor er det ingen grunn til å vurdere dem - alle kolonnene har en modulerende brenner.

Så det ser ut som en gassbrenner for en kolonne i installert form

Så det ser ut som en gassbrenner for en kolonne i installert form

Modulerende brennere kan styres manuelt - med et spesielt håndtak montert på huset - eller via en mikroprosessor som opprettholder innstilt vanntemperatur. Brennerne er laget av galvanisert stål, da dette materialet er optimalt for å utføre oppgavene. Den er billig, holdbar, har en høy smeltetemperatur, tolererer normalt hyppig oppvarming.

Typer av forbrenningskammer og skorstein

Forbrenningskamre i gass kolonner er av to typer - åpne og lukkede. Deres navn gjenspeiler essensen:

  • lukket (turbin, vifte) er en metallkasse der en brenner med en klokke på toppen er installert for å installere en skorstein;
  • åpen (atmosfærisk) - dette er faktisk hele kroppen av kolonnen, siden det ikke er noe isolert rom, bare en brenner er installert på et bestemt sted, det er en topp med en klokke på toppen, som skorsteinen er koblet til.

En annen skorstein er nødvendig for ulike typer forbrenningskamre. I et åpent kammer skjer luftinntaket fra rommet, så et effektivt ventilasjonsanlegg, en normal luftforsyning og en atmosfærisk skorstein som åpner inn i ventilasjonskanalen er nødvendig. Det lukkede kammeret er utstyrt med en koaksial skorstein (to rør med forskjellige diametre, satt inn i den andre), som ledes gjennom veggen til gaten. Samtidig blir forbrenningsproduktene tvunget ut med hjelp av en vifte gjennom innerrøret, og oksygen strømmer direkte til brenneren gjennom den eksterne.

Åpne og lukkede forbrenningskamre ved gass kolonnene krever montering av en annen type skorstein

Åpne og lukkede forbrenningskamre ved gass kolonnene krever montering av en annen type skorstein

Stabil under normale forhold er en gass kolonne med et lukket forbrenningskammer, men det er ulemper. Skorstenen kan bli frost om vinteren, noe som får kolonnen til å gå ut (dens automatisering slukker, som kontrollerer røggassutløpet). Det andre punktet - med en sterk sidevind, kan luftstrømmen blåse ut flammen. Gassforsyningen er slått av med samme automatisering, men situasjonen er ubehagelig. Den tredje omstendigheten er at ikke alle bymyndighetene tillater hull til vegg i hus og rør.

Så i dette tilfellet er det også vanskelig å si nøyaktig hvilken gass kolonne er vanskeligere - det avhenger av mange faktorer.

Varmeveksler

Vannoppvarming oppstår mens den strømmer gjennom varmeveksleren. Det er et metallrør installert over brenneren. Formen på varmeveksleren i gasskolonnen er spesiell - i den nedre delen er det et slangerør med finner, da er et metallplater montert rundt det, over hvilket et rør er såret. Kjører langs denne lange stien, varmer vannet opp fra det oppvarmede metallet.

Så det ser ut som en varmeveksler for en gass kolonne

Så det ser ut som en varmeveksler for en gass kolonne

Lag varmevekslere av galvanisert stål (mest budsjettalternativ), rustfritt stål og kobber. Det beste når det gjelder effektiv varmeoverføring er kobber. De er de mest økonomiske, men også dyre. Den mest holdbare er rustfritt, men de har et mye verre tilfelle med overføring av varme. Det er bedre i dette tilfellet - det er opp til deg. Velg kvaliteten som er viktigere for deg.

Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en gasskolonne med kobbervarmeveksler, ikke prøv å finne en billig modell. For å redusere prisen bruker produsentene lavkvalitets kobber, og til og med rør er laget med tynne vegger. En slik varmeveksler vil betjene en garantiperiod, og da vil det starte problemer - det vil lekke.

Hvis du fjerner dekselet, vil du se fistler i rørene, gjennom hvilke vannet drypper. De ligger for det meste på utsiden av røret, bare på stedet der kondensatet dannes. Ved normal tykkelse på et rør er det ikke forferdelig, men tynne vegger korroderer raskt. En slik varmeveksler med en lekkasje er ikke nødvendig for å forandre seg (den koster ca 1/3 av den totale prisen), den kan forsegles. Det vil kreve en ildfast lodding med et smeltepunkt på ca. 200 ° C, et kraftig loddejern og en loddestrøm. Teknologien til arbeid er vanlig - å rengjøre det skadede området for å rense metall, avfett, zaludit, lodd.

Hvordan bestemme strømmen

Først av alt er det nødvendig å bestemme kapasiteten eller kapasiteten til gassøylen. Disse er to sammenhengende egenskaper som bare reflekterer de ulike egenskapene til enheten. Ytelse - dette er hvor mange liter vann per minutt kolonnen kan varme, og kraften - hvor mye varme det kan tildele. Noen produsenter indikerer kapasitet, andre - produktivitet, så du må forstå nøyaktig hva du trenger.

La oss først finne ut hva slags ytelse du trenger en gass kolonne. Det avhenger av antall forbrukere som trenger å bli forsynt med varmt vann. Det er mengder forbruk for utstyr av forskjellige typer: