Gassvarmesystemer for private hus

Gassprisene stiger konstant, men for tiden er oppvarming med denne typen drivstoff en av de billigste. Men vi snakker om månedlige utgifter - moderne kjeler har høy effektivitet - 95-98%, noe som reduserer kostnadene. Også en høy grad av automatisering legger til populariteten - du kan forlate huset i ganske lange perioder uten mye risiko (hvis strømmen ikke slår av). Det er derfor mange som vurderer gassoppvarming av et privat hus i utgangspunktet.

Gass oppvarming av et privat hjem mens det fortsatt er den mest økonomiske

Gass oppvarming av et privat hus, mens det fortsatt er den mest økonomiske

Hva kan være gassoppvarming

For oppvarming kan du bruke to typer gass - hoved og flytende. Hovedgassen leveres under visse trykk gjennom rør til forbrukere. Dette er et enkelt sentralisert system. Flytende gass kan leveres i sylindere med forskjellig kapasitet, men vanligvis i 50 liter. Det helles også i gassholdere - spesielle forseglede beholdere for oppbevaring av denne typen drivstoff.

Et omtrentlig bilde av kostnaden ved oppvarming av ulike typer drivstoff

Et omtrentlig bilde av kostnaden ved oppvarming av ulike typer drivstoff

Billigere oppvarming - bruk av hovedgas (ikke inkludert tilkoblingen), er bruk av flytende gass bare litt billigere enn bruken av flytende brensel. Dette er generell statistikk, men det må spesifikt vurderes for hver region - prisene varierer vesentlig.

Vann oppvarming

Tradisjonelt gjør private hus et vannvarmesystem. Den består av: