Hvordan lage elektrisk oppvarming økonomisk

Tenker på hvilket oppvarmingssystem du velger hjemme eller dacha, tenker ofte på å bruke strøm. Pluss denne typen energibærer i sin miljøvennlighet, "renslighet" og høy pålitelighet av elektriske varmeovner. Minus er en betydelig pris, på grunn av hvilken elektrisk oppvarming ikke er den mest populære måten å varme opp. 

Hvordan kan det være

Oppvarming av huset med elektrisitet kan gjøres på mange måter. Uansett hvilken type oppvarming du velger, avhenger økonomien i stor grad av hvor godt huset er isolert. Dette problemet bør gis maksimalt.

Oppvarming av huset med strøm er mest

Oppvarming av huset med strøm er den mest "rene" måten

Først og fremst må du bestemme typen system: det kan være luft, vann og damp, du kan fortsatt varme det med varme gulv. La oss kort gå over de viktigste fordelene ved hvert system.

Dampvarme (ikke forveksle med vann)

Dampoppvarming er veldig effektiv, men farlig - temperaturen på radiatorene og rørene som kommer til dem, er omtrent ett hundre grader (høyere eller lavere avhenger av hvilken type system som er valgt). Systemet ligner meget vannsystemet, men det er mer økonomisk i arrangementet: mye mindre radiatorer er påkrevd, rør kan tas med mindre tverrsnitt.

Forenklet skjema med dampoppvarming

Forenklet skjema med dampoppvarming

Generelt, i lys av den høye fare er det forbudt i offentlige og leilighetsbygg, men det kan gjøres i et privat hus. Den elektriske dampkoker kan fungere som en varmekilde i dette systemet. Så dette er også en av de typer elektrisk oppvarming, men ganske upopulær.

luft

Luftvarme med elektrisitet kan ordnes med konvektorer eller andre varmeelementer som arbeider med elektrisitet - keramiske varmepaneler, infrarøde emittere. Disse systemene er gode når du umiddelbart begynner å varme luften i rommet. Fortsatt å tiltrekke små kostnader på byggestadiet - det er ikke nødvendig å bygge noe. Vi kjøpte varmeovner, installert, slått på, begynte å sole seg.

Minus denne metoden for oppvarming - aktiv sirkulasjon av luft i rommet (ubehagelig) og med denne oppvarmingen blir luften overdrevet (en installasjon er nødvendig for å øke luftfuktigheten). En annen ulempe er behovet for nesten konstant arbeid. Hvis de elektriske varmeovner er installert med termostater, er dette ikke så kritisk, siden når den innstilte temperaturen er nådd deaktiveres de. Men en liten treghet fører til at rommet kjøler seg raskt, og derfor er det meste av utstyret i drift.

Konvektorer for luftoppvarming

Konvektorer for luftoppvarming

Blant alle elektriske varmeovner anses infrarøde installasjoner å være mer økonomiske, men de trekker også elektrisiteten anstendig. Så denne metoden for oppvarming er ofte brukt som en ekstra metode - for en tid med alvorlig kulde. Det andre anvendelsesområdet - villaer, som bare lever periodisk. Med denne modusen for besøk ved ankomst, kan du bare varme de nødvendige fasilitetene. I dette tilfellet, pluss denne typen elektrisk oppvarming er at den ikke er redd for frysing (bare når du velger varmeovner, vær oppmerksom, bærer de frysen).

Elektriske varme gulv

Denne elektriske oppvarmingen kan enten være ekstra - for å forbedre komfortnivået, og det viktigste. Elektriske varmeovner for varmt gulv kan være forskjellige:

  • varmekabler (resistiv og selvregulerende);
  • matter fra varmekabler (enklere å installere);
  • karbonfilmer (med infrarød stråling);
  • karbonmatter (men ikke veldig pålitelig i drift).

Elektrisk oppvarming med varme gulv krever beregning. Som alle andre, må det gjøre opp for varmetap. Den eneste forskjellen er at varmeelementene har et stort område, og en kvadratmeter kan ha svært liten kraft. For mer informasjon om beregning av strømmen til en elektrisk gulvvarme, les her.

For å legge i rekkverket, er det bedre å bruke matter til det varme gulvet

For å legge i rekkverket, er det bedre å bruke matter til det varme gulvet

Dette alternativet for elektrisk oppvarming er kun egnet for hus med permanent bolig - for mye tid (og ressurser) blir brukt på oppvarming av betongplaten, som vanligvis er "pakket" med varmeapparatet. Og dette, som en ulempe. Men på den annen side bidrar en stor oppvarmet masse til å opprettholde en stabil temperatur i huset. Et annet positivt aspekt: ​​Det tar noen dager for en slik plate å kjøle seg helt, slik at midlertidige forstyrrelser med elektrisitet i dette tilfellet ikke er veldig skummelt.

Gulv et laminat eller linoleum for å stable bedre film varm gulv

Gulv et laminat eller linoleum for å stable bedre film varm gulv

Elektrisk oppvarming med varme gulv kan ikke kalles veldig økonomisk. Mengden av betaling avhenger av graden av oppvarming av huset. Men det er verdt å huske at å lage et elektrisk varmt gulv er bare nødvendig i forbindelse med termostat og temperatursensorer. I dette tilfellet vil varmeovner bare slås på en del av tiden, og regningene vil være relativt små. Vel det faktum at det varme gulvet - den mest behagelige måten å varme opp, er sannsynligvis ikke nødvendig å snakke.

Vannoppvarming med elektriske kjeler

Faktisk er det det vanlige varmesystemet med rør, radiatorer og kjølevæske (vann eller frostvæske) som sirkulerer i systemet. Den eneste forskjellen er at kjelen fungerer på strøm. Elektriske kjeler er av tre typer:

  • på TEN
  • induksjon;
  • elektrode.

Kjeler på TEN er de vanligste. Induksjon og elektrode brukes mindre ofte. Produsenter (og mange brukere) sier at de er mer økonomiske. Når det gjelder økonomien, skjer tvister fortsatt, men det handler ikke om størrelse. Induksjonspannen ser ut som et stykke rør av middels diameter. Det tar opp svært lite plass, er lett montert, kan kjøre i frittstående modus.

Elektriske kjeler kan være svært små i størrelse

Elektriske kjeler kan være svært små i størrelse

Med elektroden er litt vanskeligere: du må overvåke elektrodens tilstand, velg sammensetningen for kjølevæsken (vanligvis en viss mengde salt helles i vannet for å øke ledningsevnen til vannet). Så periodisk vedlikehold av en slik kjele er et must.

Hvilken type elektrisk oppvarming å velge

Velg type varmesystem som vanligvis er basert på dens formål. Elektrisk oppvarming er mer rasjonell å gjøre luft type - mindre installasjonskostnader, lavt tröghet - dette er det som kreves. Men dette er bare hvis du ikke har tenkt å opprettholde den positive temperaturen i hele vinteren.

For huset til permanent bolig er egnede elektriske gulv eller vannoppvarming. Forresten, det varme gulvet kan gjøres og vann, men om det er fornuftig når du bruker en elektrisk kjele, må du tenke. Begge disse systemene har stor inerti, som kan estimeres som et pluss - de avkjøles i lang tid. Ulempene ved disse systemene er de høye kostnadene ved arrangementet.

Elektrisk oppvarming er valgt ut fra bruk av huset

Elektrisk oppvarming er valgt ut fra bruk av huset

På enheten av elektrisk oppvarming av et gulv under en flis installasjon av varmeelementer i en kobler er nødvendig, og det tar mye tid. Hvis gulvet er laminat eller linoleum (spesielt), er alt mye enklere. Det elektriske varme gulvet under laminatet (og linoleum) legges på en flatt base på et spesielt underlag. Et laminat eller en stiv base under linoleumet (kryssfiner) er montert på toppen.

Vannelektrisk oppvarming er standard. Men i noen tilfeller er det en mulighet til å spare penger.

Hvordan lage vannvarme økonomisk

I mange regioner har flere sone takster blitt innført. Hvis regionen din har slike takster, kan du gjøre kostnaden for elektrisk oppvarming minimal. Dette krever installasjon av en multi-tariff meter og varmeakkumulator (TA). En varmeakkumulator er en stor beholder med vann. I vårt tilfelle tjener det til å oppvarme varmen i løpet av natten med "natt", billigere tariff.

Ordningen med vannoppvarming med en varmeakkumulator

Ordningen med vannoppvarming med en varmeakkumulator

I den tiden da strømmen koster mye mindre, varmer vannet i tanken opp til ganske solide temperaturer. Under bruk av høye tariffer virker oppvarming ikke, og temperaturen i nettverket opprettholdes av varmen som er lagret i varmeakkumulatoren. Et slikt system bidrar virkelig til å redde, men det spesifikke resultatet avhenger av regionen - i forskjellige regioner er prisene veldig forskjellige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 2 = 12