Ovnen med lang brennning til sommerferie – vi gjør det riktige valget

Å utstyre fritidsboliger for midlertidige besøk med et fullverdig vannvarmesystem - for å kaste bort penger. Dette alternativet går bare hvis systemet i fravær av verter opererer i "anti-fryse" -modus, opprettholder en konstant + 5 ° C. I andre tilfeller, bruk oppvarming enheter som raskt kan varme opp rommet. For eksempel er det mulig å levere en komfyr med en brennende peis til en sommerbolig. Når du installerer en varmekilde av denne typen, kan du ikke bare varme opp rommet, men også beundre flammen. 

Hva er langvarig forbrenning i ovner

Som kjent er intensiteten av forbrenningsprosessen avhengig av mengden oksygen som tilføres. Med nok drivstoff brenner brennstoffet intensivt og frigjør mye varme, men fliken brenner raskt. Med begrenset inntak av luft kan forbrenning gå til nedbrytningsstadiet, der det ikke alltid er observert flammene.

Ovnen på fast brensel i nærvær av en forseglet dør kan omdannes til en smoldering modus

Ovnen på fast brensel i nærvær av en forseglet dør kan omdannes til en smoldering modus

I prinsippet kan en hvilken som helst ovn ved manipulering med ventiler settes inn i regimet med lang brenning. En annen ting er at ikke alle av dem er ment for et slikt regime. Konvensjonelle ovner med avstengningsventiler kan til og med være farlige - i smoldering modus kan de bli en kilde til røyk eller karbonmonoksid. Så det er bedre å se etter en peis for en dacha i hvis egenskaper linjen "lang brenning" er indikert og den maksimale brenntid for ett bokmerke er. Det kan være 6-18 timer.

Hvordan bestemme om ovnen støtter vedvarende brenning eller ikke

Et av de kjennetegn ved hvilke en komfyr kan skille seg fra et konvensjonelt oppvarmingssystem er den hermetiske utførelsen. Tross alt må vi sørge for at luften leveres i riktig beløp. Ikke mer og ikke mindre. Det andre tegnet er tilstedeværelsen av flere justerbare spjeld.

Flapper, lameller skal være stramme (på bildet døren til askeskålen i Nordikas komfyr)

Flapper, lameller skal være stramme (på bildet døren til askeskålen i Nordikas komfyr)

Tetthet kan sjekkes bare på tidspunktet for avfyring, men tilstedeværelsen ventilene overvåkes visuelt og hvordan tett de blokkerer tilgang av luft også, kan du se hvor godt de beveger seg. I enkelte modeller reguleres lufttilførselen via askeskuffen. I dette tilfellet må du se hvor godt det går ", hvor tett det blokkerer lufttilførselen. Selv om askeskuffen ikke kan lukkes, skal den heller ikke etterlate store hull. Du kan også spore tilstedeværelsen av et segl på døren, en port på røret. Alle disse er kriteriene der det er mulig å avgjøre om den ovnsomme peisen støtter langvarig brenning.

Med brenning av gasser

Hva er det som er langt fra brennende ovner enn konvensjonelle? Det faktum at de kan bli brent gasser, som dannes ved brennende brensel. I konvensjonelle ovner blir disse gassene fløyet inn i røret, siden tenningen krever et spesielt regime - høy temperatur og begrenset lufttilgang. I ovner med lang brenning, kan brenselkammeret deles inn i flere deler. I ett, brennes ved, i resten - gasser, som ble dannet under nedbrytning av drivstoff. Slike ovner kalles også gassgenererende ovner, siden det er i smoldering-regimet at den største mengden gasser dannes. Karakteristisk er at de fleste har en kaloriverdi høyere enn brennstoffets, i dekomponeringen som de dannet. Så når man bruker vanlige ovner, går mye av varmen bort. Derfor vurderes det at ovnen til en langbrennende peis for dacha og hjemme er mer lønnsom, siden mindre drivstoff er nødvendig.

I de tekniske egenskapene bør det være en linje som angir at denne modellen støtter regimet med langvarig brenning. Det bør også være maksimal tid på en fane i lang brennemodus

I de tekniske egenskapene bør det være en linje som angir at denne modellen støtter regimet med langvarig brenning. Det bør også være maksimal tid på en fane i lang brennemodus

Ulempen er at brennende en lang-brennende peis for en dacha eller et hus er verdt mye penger. Prisliste på modellen, som støtter en vedvarende brenning, starter fra $ 400-450, hvis det er en russisk produsent og kroppen av strukturelt stål. Innenriks rustfritt stål koster dobbelt så mye, og støpejern - dobbelt så mye. Importerte komfurer med peisfunksjonen med samme egenskaper, ca 70-100% dyrere.

Forskjellen mellom en klassisk peis og en peisovn

Klassisk åpen peis er bare en ekstra varmekilde, som ikke kan varme et rom i kulde. Det gir varme i liten mengde, det spres bare under brennstoff, og like før ovnen. Denne typen varmeapparat er bra for en våt sommer eller høst / vårdag. Om vinteren er det ikke mulig å gi nok varme til hele rommet, da det er behov for et godt utkast for driften, som "trekker" det meste av varmen.

En av de enkleste modellene: en lang brennende peisovn for dachas og hus

En av de enkleste modellene: en lang brennende peis for en dacha og et hus "Bayern". Produsent-ECOKAMIN (Russland)

Kaminen har andre egenskaper, en lukket brannkasse. Et slikt aggregat kan varme opp rommet uavhengig (med riktig valgt kapasitet). En peisovn som brenner lenge for dacha og hjemme gjør det også sparsomt, fordi det bruker drivstoffets energi til det maksimale.

Typer og varianter

Ovn lang brenning kan bare være lukket, fordi bare hvis dørene (også lukket dør) er det mulig å regulere tilførselen av oksygen, som er nødvendig for translasjon enhet i kontinuerlig brennende modus. Spesialkonstruerte ovner skiller seg fra konvensjonelle oppvarmingsovnen geometri: det er bredere vindu har vanligvis en horisontal retning (selv om det finnes vertikale mønster). Ovnsdøren er vanligvis laget nesten hele bredden av fasaden, noe som gjør det mulig å beundre flammens språk.

Vegg- og hjørnemodeller av peiser

Vegg- og hjørnemodeller av peiser

Ved hjelp av designovner kan det være veggmontert (lineær) og kantet. Vegger har en flat bakvegg, de er installert i en avstand på minst 2 meter fra hjørnet. Vinklene er spesialdesignet for å være vinklet. Men ved montering skal veggene som skallet støter sammen være ubrennbare.

Det er fortsatt en spesiell modell med peis-peis - tresidig. I dem er bare bakveggen laget av metall, de andre tre er laget av glass. Disse alternativene er veldig dekorative, for flammen kan ses ikke bare motsatt døren, men nesten fra hvor som helst i lokalene. Kan monteres mot en vegg, som vanlig lineær (Neman, Volga, Angara) er vinkelvariasjoner (Cupid og Louvre), men de mest interessante - innebygde modeller med tre all-glass vegger, under det gjør også spesielle partisjoner (Hark tysk selskap).

Hvis vi snakker om den praktiske komponenten, er det nyttig hvis ovnen er en lang brennende peis, for dacha har i øvre del av brenneren, hvor du kan varme / lage mat. I betingelsene for å gi det er et veldig nyttig alternativ. Det er også metallgjerder med en ovn, men de støtter neppe regimet av langvarig brenning.

Det finnes modeller med en varmeveksler. Denne versjonen av peisen-peis for et hus med permanent bosted. Varmevekslere er koblet til radiatorene og et komplett system med vannoppvarming er under bygging. I stedet for den tradisjonelle varmekedelen brukes en metallkomfyr med en varmeveksler. Alternativet er egnet for små bygninger, siden svært kraftige peiser av denne typen ikke kan bli funnet.

Hvilken komfyr er bedre: velg materialet

Det vil være et spørsmål om hvilke materialer som kan fremstilles av en komfyr for å brenne en lang brennende brann til en dacha og et hus. Generelt er metall peiser, for å beskytte veggene fra svært høye temperaturer, internt fumed (innkapslet) med varmebestandige materialer. Oftest er det brannmur, men det kan også være varmebestandig keramikk (dyrere modeller). Dette fører også til at mange modeller utenfor ikke varmes opp veldig mye - hånden kan holdes. Hovedvarmen utstråles gjennom døren, og dette må tas i betraktning når du velger plasseringen av ovnen - avstanden fra motsatt veggen skal være større, ellers blir det veldig varmt.

Kaminen på en lang, brennende peis for en sommerbolig og et hus i keramisk vinkel ser ikke bare bra ut, men du vil ikke bli brent om det heller

Kaminen på en lang, brennende peis for en sommerbolig og et hus i keramisk vinkel ser ikke bare bra ut, men du vil ikke bli brent om det heller

For å sikre at varmeovnerens vegger er trygge, er de foret med varmeintensive materialer som naturstein, spesielle keramiske fliser osv. Det andre (billigere) alternativet - installasjon av et metallhus, som beskytter mot å røre oppvarmet etui.

Stål: svart og strukturelt

De billigste komfyren peis er laget av vanlig svart stål. Det mest budsjettalternativet, men også den raskeste brenningen. For at ovnsveggene skal tjene lenger, er de laget av betydelig tykkelse - 5-8 mm er ikke grensen. For å beskytte mot korrosjon, er ovnen dekket med spesialmaling.

Furnace peis av svart stål - det rimeligste utstyret (i bildet metall peiser firma ABX)

Furnace peis av svart stål - den mest demokratiske i prisutstyret (bildet metall peiser firma ABX, Tsjekkia)

Dyrere peisovner er laget av strukturelt stål. Dette materialet har økt motstand mot høye temperaturer. På grunn av bedre varmetoleranse er tykkelsen på veggene mindre, men kostnaden for ovner fra stålet er høyere (på grunn av materialets pris).

Rustfritt stål

Rustfritt stål er varmebestandig, tykkelsen på veggene går sjelden over 3-4 mm. Overflaten kan være matt, polert eller svart, noen ganger malt med pulverformig varmebestandig maling.

Modeller fra rustfritt stål svært lite

Modeller fra rustfritt stål svært lite

Ovner med peis i rustfritt stål er dyre, og deres holdbarhet er i stor grad avhengig av kvaliteten på sømene. For å sveise legeringsmetallene (som gir rustfrie egenskaper til metallet), bør sveising utføres i et beskyttende miljø. Og dette er et komplekst dyrt utstyr. Og prisen på slike modeller, andre ting er lik, er høyere. Men hvis stingene blir tilberedt under normale forhold, begynner ødeleggelsen av metallet veldig raskt, siden det er opphørt å være "rustfritt" og varmebestandig på grunn av høy oppvarming.

Støpejern

Dette materialet er en av de mest holdbare. Ovnens vegger er ganske tykke, massive. Så den oppvarmede peisovnen varer lengre, men det kjøler også lenger. Og likevel, til vanlig støpejern "utbrent" kreves ikke et tiår. Men det er en annen risiko for ødeleggelse: Hvis vann kommer på den varme overflaten, kan støpejern sprekke. Så, hvis du tenker på å kjøpe en støpejerns komfyr med peis, må du være veldig forsiktig med den. Den gode nyheten er at det meste av "støpejernet" er samlet fra fragmentene på de boltede leddene eller ved spissen / sporetprinsippet. Når feilen i ovnen kan demonteres, bestil kun den rette delen, erstatt den. Men dette er bare mulig hvis modellen ikke trekkes tilbake fra produksjonen.

Støpejern gjør ovner av forskjellige former

Støpejern gjør ovner av forskjellige former

Det er enda en ting: støpejern er en tung ting. Derfor, når du kjøper, vær oppmerksom på vekten. Uten eget fundament er det mulig å installere ovner med en vekt på opptil 200 kg (med drivstoff og skorstein). Og selv i dette tilfellet, hvis gulvet er av tre, trenger du kanskje flere forsterkende bjelker.

Type drivstoff

De fleste ovner er beregnet for bruk av brensel. Arten av brensel spiller ingen rolle så mye - barnebarn eller løvfisker er ikke så viktige. Det er viktig at treet er tørt. For å gjøre dette har mange modeller en hylle for å lagre ved. Etter å ha brent peisen, er en ny porsjon plassert på hyllen, som tørker opp med en akselerert hastighet, siden temperaturen er høyere.

Når du velger en peis av metall eller støpejern, vær oppmerksom på typen drivstoff som enheten er beregnet på

Når du velger en peis av metall eller støpejern, vær oppmerksom på typen drivstoff som enheten er beregnet på

Det er metall peiser som kan varmes opp med kull. Denne typen drivstoff gir mer varme ved lavere forbruk. Men når kullet brenner, er temperaturen i ovnen mye høyere enn ved brennende brensel. Derfor er peisovnen for å varme kull ikke anbefalt. Nei, du kan hælde i kullet, og det vil brenne godt. Men etter en kort periode vil peisen til peisen brenne. Dette skyldes det faktum at forbrenningstemperaturen var mye høyere enn den "planlagte" temperaturen. Hvis du planlegger å jevne bruker kull, er det nødvendig å søke en lang-ovn brenner for hytta eller hjemme, som i egenskapene antydet muligheten til å varme med kull (svart eller brun, også, det er en forskjell).

Et annet drivstoff kan varmes opp med drivstoffbriketter av forskjellige typer, det er de som kan arbeide med drivstoffpellets (pellets). Generelt, når du velger, ta hensyn til hvilken type drivstoff som brukes. Dette er viktig.

Strømvalg

I beskrivelsen av en peis med peis er det nødvendig å indikere oppvarming av hvilket område det beregnes. Når du velger kraft, er det bedre å ta en margin på rundt 15-20%. Dette er for å sikre at selv i de kaldeste dagene, ikke å knuse saken, brenner han i denne modusen raskt ut.

Kaminen er utstyrt med en liten margin - på de kaldeste dagene

Kaminen er utstyrt med en liten margin - på de kaldeste dagene

På den annen side, ikke ta for mye lager. Solid brennstoff ovner er sterkt regulert av temperatur. Og hvis kapasiteten til oppvarmingsutstyret er flere ganger mer enn nødvendig, når ovnen er i rommet blir det for varmt. Ingenting kan gjøres om dette. Hvis strømmen er for høy, kan det være for mye varme selv i nedbrytingsmodus.

Så når vi velger kapasiteten til en langbrennende peisovn til en dacha eller et hus, tar vi det med en margin på 15-25%. For eksempel er det oppvarmede området 100 kvm. Et egnet metall peis skal kunne varme 115-125 kvadratmeter.

Video-tilbakemelding om peisovn Kratki Koza K9.

Installasjon og installasjon

Metall komfyr peis lenge brenner for dacha eller hjemme - en brannfare. Så kravene til installasjonen er ganske strenge. Nei, installasjonsrettigheter er ikke påkrevd, men det er bedre å oppfylle brannsikkerhetskravene - for din egen sikkerhet.

Brennstoffovn med peis skal være på brannfast grunnlag

En brennstoffovn skal plasseres på en brannbestandig base, og det er bra hvis veggene også er ubrennbare eller foret med ikke-brennbare materialer

Hvordan og hvor å installere

Hver produsent fullfører soyaproduktet med installasjons- og bruksanvisningen. Det spesifiserer de eksakte kravene spesifikt for denne modellen. Tross alt er avstandene til brennbare strukturer (f.eks. Tre vegger) avhengig av hvor varmt kroppen er under brannen, og dette avhenger av utformingen. Og det er produsenten som kjenner nyansene til sitt produkt bedre, siden de utfører testing i ulike moduser. Derfor, når du velger installasjonsstedet, er avstanden fra veggene til innkapslingen best etterfulgt av produsentens anbefalinger. I gjennomsnitt er disse avstandene 15-25 cm. Dette kan være nyttig når du velger dimensjoner, men se instruksjonene for bestemte figurer.

Når du velger et sted, bør du også ta hensyn til at fra manteldøren til motsatt veggen skal være minst 1,5 meter. Gassrørledning bør ikke være nærliggende, ledningen skal være minst 50 cm.

På tregulvet legges brannfast materiale (på bildet som et eksempel på installasjonen av peisovnen Arika)

På tregulvet legges brannfast materiale (på bildet som et eksempel på installasjon av peisovn Arika Nordflam)

På gulvet under ovnen er en peis for langvarig brenning for en dacha eller et hjem, et brannfast underlag må legges. Det kan være et metallplate, keramisk fliser, murstein, stein. Dimensjonene til brannsikre arealet skal være større enn dimensjonene til ovnen med 20 cm på sidene og bak og 40 cm foran.

Hvis gulvet er av tre, er det lettest å legge et metallplater av riktig størrelse og tykkelse fra 1 mm. Under det legges et ark med basalt papp (tykkelse 0,8-1 cm) på tregulvet, som tjener til termisk isolasjon og beskyttelse av tre fra overoppheting. Det er et annet alternativ: Sett en murstein på et metallark på en leire mørtel (tykkelsen på en halv murstein) eller en keramisk flis for varmebestandig lim. Ved bruk av metallfliser er det også ønskelig å deponere basalt papp, men med mindre tykkelse.

skorstein

For metall-ovner peiser som vanligvis brukes metall-sandwich skorstein minimum indre diameter - 200 mm, tykkelsen av varmeisolasjonen (basaltull) er ikke mindre enn 60 mm ved en tetthet isolasjon 15-30 kg / m³ rustfritt stål innerveggtykkelse - minst 1 mm. Disse parametrene er minimumskravene til normal bruk av peisovnen. En god skorstein er en av de viktigste faktorene som påvirker driften av varmeapparatet.

Det er ønskelig at skorsteinen er rett, men det er mulig å vri med en viss vinkel

Det er ønskelig at skorsteinen er rett, men det er mulig å vri med en viss vinkel

For en god jobb, en rask brennende peis for en dacha eller et hus må ha en skorsteinhøyde på minst 5 meter, hvis du teller fra risten. I tillegg må vi følge følgende regler:

  • Kantene er laget i en vinkel på ikke mer enn 30 °.
  • Maksimal lengde på alle horisontale seksjoner er 1 meter.
  • Skorstenshodet er beskyttet mot regn og rusk ved hjelp av en paraply på en skorstein / flyarki eller et hode av noe annet slag.
  • Gjør et rør gjennom brennbare strukturer (husets vegg, taket, taket) i en spesiell brannslukningsseksjon.

Det er en ny nyanse. Ved brenning av komfyr, brenner peisen oksygen, som er i rommet. For å gjenopprette det, trenger du et ventilasjonssystem. Det andre alternativet er modellene med ekstern luftforsyning til ovnen. For dette er det en spesiell kanal som ledes ut gjennom veggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 8