Skorsten til gaskedel: enhed, design, diameter

Ved installation af gaskedler er det nødvendigt at nøje overholde normerne. I henhold til forskrifterne er det også nødvendigt at montere en skorsten til en gaskedel. Selvom røggassens temperatur er lav og har ingen farve, vil det medføre ikke mindre skade og en stor en - fordi lækager er dårligt definerede. Derfor skal vi straks gøre alt flittigt, idet der lægges særlig vægt på tætningen af ​​leddene. 

Krav til skorstene til gaskedler

Alle krav til røgkanaler er foreskrevet i reguleringsdokumenter - SNiP 2.04.05-91 og DBN B.2.5-20-2001. Deres gennemførelse er obligatorisk. Hvis man generaliserer, så kan alt reduceres til flere punkter:

 • Skorstens tværsnit (diameter) må ikke være mindre end udløbsrøret på kedlen. Det vil sige, hvis udgangen af ​​gaskedlen er 150 mm, skal skorstenen have en indvendig sektion på mindst 150 mm. Mere - måske mindre - nej. I ekstreme tilfælde kan de lukke øjnene til en forskel på flere millimeter.
 • Skorstenen skal gå oprejst. Det er ønskeligt at designe strukturen, så de skrånende sektioner ikke er. I ekstreme tilfælde er en hældning på 30 ° tilladt. Længden af ​​den skrånende sektion er ikke mere end rummets højde.
 • På hele skorstens længde må den ikke have krumninger og indsnævringer.

  Mulighed for at installere skorstene til en gulvgaskedel (med røgudtag opad)

  Mulighed for at installere skorstene til en gulvgaskedel (med røgudtag opad)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1 + 3 =