UPS til gasskedel

Moderne gaskedler er gode i, at de i nærværelse af normale arbejdsforhold arbejder helt autonomt. Menneskeintervention er normalt kun nødvendig for at justere parametrene. Men for stabil drift har de brug for et bestemt tryk og kvaliteten af ​​gas, samt en højkvalitets og konstant strømforsyning. Med den sidste opgave forvaltes den uafbrydelige strømforsyning til en gaskedel. Deres valg og parametre vil blive diskuteret. 

Hvad er UPS til?

I vores land om vinteren uden opvarmning kan ikke gøre. Og opvarmning er ønskelig uden fejl og stopper - i svære frost er afrimningen af ​​systemet muligt. Ved tilrettelæggelsen af ​​systemet skal man huske på, at de fleste moderne kedler styres af automation, og cirkulationen af ​​kølevæsken i systemet leveres af cirkulationspumper. Alt dette udstyr er drevet af elektricitet.

Når der oprettes et redundant elsystem, er det nødvendigt at installere en uafbrydelig strømforsyning til en gaskedel (også kaldet UPS, UPS eller en uafbrydelig strømforsyning)

Når der oprettes et redundant elsystem, er det nødvendigt at installere en uafbrydelig strømforsyning til en gaskedel (også kaldet UPS, UPS eller en uafbrydelig strømforsyning)

I betragtning af at strømafbrydelser i vinterperioden ikke er ualmindelige, bør der træffes yderligere foranstaltninger for at skabe overflødig strømforsyning. I de fleste tilfælde er UPS'en installeret - en uafbrydelig strømforsyning. Dens opgave er at forsyne strøm fra batterierne, når spændingen i netværket er tabt eller "aftaget".

Valgmuligheder for gasskedler

Uafbrydelig strømforsyning til en gaskedel bør vælges med en sådan betingelse, at den leverer spændingen af ​​den rigtige form - så tæt som muligt på den ideelle sinusformet. I dette tilfælde er synkronisering af sinusformet fase stadig vigtig.

Alle disse krav er nødvendige for at sikre, at styreenheden fungerer normalt. I de fleste importerede gaskedler samles automationen på basis af elektronik, og det er krævende på strømforsyningens kvalitet. For at vurdere, hvor vigtigt dette krav er, er det værd at sige, at ca. 40-55% af nedbrud af gaskedler er i overensstemmelse med statistik over servicecentre, der er forbundet med kontrolkortets fejl. I dette tilfælde er brædderne næsten aldrig repareret. De skal bare udskiftes.

Ca. dette ser ud som et blokdiagram over UPS-forbindelsen

Ca. dette ser ud som et blokdiagram over UPS-forbindelsen

Det er også værd at huske, at kontrolpanelets svigt på grund af ustabil strøm er en ikke-garanteret sag (næsten alle fabrikanter). Så omkostningerne til bestyrelsen og dens udskiftning skal betales ud af din egen lomme. Og mange bestyrelser leveres "under ordren", og dette - et par uger af venter. Som på dette tidspunkt at opvarme huset - et interessant spørgsmål ... Hvis du husker at omkostningerne ved en betaling er omkring 40-50% af enhedens omkostninger, tænker du ufrivilligt på at købe en højkvalitets og pålidelig uafbrydelig strømforsyning til en gaskedel.

Den gode nyhed er, at en UPS med tilstrækkelig kraft kan "fortælle" resten af ​​teknikken, hvilket kræver kvalitet og garanteret strøm, eller du vil blot sikre sin uafbrudte drift. Ofte er det computere, tv-apparater og et par nødlyspærer.

Typer af uafbrydelige strømforsyninger

I dag byder handelsnetværket på tre typer af UPS:

 • off-line (on-line);
 • on-line (off-line);
 • Line-Interactive (line-interaktiv eller lineær-interaktiv).
Typer af UPS til gasskedler og blokdiagrammer til deres forbindelse

Typer af UPS til gasskedler og blokdiagrammer til deres forbindelse

Ofline UPS (backup type)

Disse er de enkleste og billigste uafbrydelige strømforsyninger. Off-line fra engelsk kan oversættes som "ikke i kø", hvilket afspejler princippet om drift af denne enhed. I en uafbrydelig type af denne type indstilles de øvre og nedre spændingsgrænser, hvor kedlen fungerer normalt. Så længe netværksparametrene ligger inden for dette område, leveres strømmen direkte - fra linjen.

Hvis spændingen bliver mere eller mindre, udløses omstillingsrelæet, strømmen leveres via UPS'en fra batterierne. Når netværksparametrene vender tilbage til det normale, reagerer relæet igen, og afbryder den uafbrudte strømforsyning. For en gaskedel er en sådan beskyttelse helt sikkert bedre end ingenting, men når der tændes / slukkes, observeres der betydelige spændingsstød i netværket. Så stabilisering i dette tilfælde er ikke komplet - der er ingen store dips eller toppe, men forsyningsspændingen er langt fra ideel. Den anden ulempe ved off-line uafbrydelige indretninger er, at de ikke kan korrigere sinusformens form.

Arbejdsplan offline UPS (UPS)

Arbejdsplan offline UPS (UPS)

Derfor bør off-line uafbrydelige strømforsyninger til gaskedler kun bruges, hvis du allerede har en stabilisator installeret i et skrot eller en lejlighed. Det giver ideel spænding, og UPS'en i dette kredsløb forbinder simpelthen batterierne uden spænding. Denne ordning er dyr, men det skaber normale betingelser for driften af ​​udstyr, som kræver strømforsyningernes kvalitet.

On-line UPS (permanent type)

Denne type kaldes også uafbrydelige strømforsyninger med dobbelt konvertering. Alt på grund af princippet om arbejde:

 • Indgangsspændingsindgangen er konverteret til en konstant spænding og bruges til at oplade de batterier, der er tilsluttet enheden.
 • DC spændingen omdannes til en variabel med sinusformet form.

Det viser sig, at strømforsyningen konverteres to gange. Dette garanterer stabilisering af spænding og den ideelle form af en sinusformet.

Ordningen med arbejde online

Ordningen med arbejde online

On-line uafbrydelige strømforsyninger er forbundet til strømforsyningskredsløbet. Så længe spændingen er normal, ændres linjekraften, under reduceret spænding kompenseres dets mangel ved at oplade batterierne, hvis der ikke leveres strøm fra batteriet.

Ulempen ved dette udstyr er en høj pris og en hurtig udladning af batterier, hvilket skyldes det faktum, at det bruges til udjævning af hopper. Men hvis du har brug for den bedste uafbrydelige strømforsyning til en gas kedel - køb udstyr online type.

Line-Interactive (lineær-interaktive)

Egenskaberne og egenskaberne ved denne type afbrydende enheder er ikke så gode som de online modeller, men de er ikke lige så dårlige som de offline enheder. Der er alle de samme batterier og en switch, der, når spændingen sænkes, forbinder UPS'en. Men for at stabilisere spændingen er der en speciel enhed - den automatiske spændingsregulator (AVR i figuren ovenfor).

Hvordan virker en interaktiv uafbrydelig strømforsyning

Hvordan virker en interaktiv uafbrydelig strømforsyning

Ulempen ved lineære interaktive uafbrydelige strømforsyninger til en gaskedel er den ikke-øjeblikkelige omskiftning med en spændingsændring. Men det er meget mindre end i offline-enheder, men spændingen holdes konstant (inden for visse grænser). Dette udstyr er et optimalt valg, da det til en relativt lille pris garanterer gode resultater.

Definerer UPS parametre

Bestem hvilken type afbrydende strømforsyning til en gaskedel du har brug for - det er ikke alt. Det er nødvendigt at kende mindst to parametre: UPSens strøm og batteriernes kapacitet, som den kan oplade.

Eksempel på tekniske egenskaber ved en uafbrydelig strømforsyning til en gaskedel

Eksempel på tekniske egenskaber ved en uafbrydelig strømforsyning til en gaskedel

Sådan bestemmer du strømmen af ​​en uafbrudt strømforsyning

For at bestemme, hvor meget strøm du har brug for en uafbrydelig strømforsyning, skal du kigge efter linjen "strømforbrug" i gasskedens pas. I gennemsnit er det 150-170 watt. Hvis der er en anden cirkulationspumpe i systemet, skal dets strømforbrug tilføjes til denne figur.

Bezpereboyniki skal vælges alt efter det tilsluttede udstyrs strøm

Bezpereboyniki skal vælges alt efter det tilsluttede udstyrs strøm

For at arbejde alle uden problemer, kræves en strømreserve på mindst 20-30%. Hvis det er muligt, når du vælger en UPS, kan resultatet fordobles - bare i tilfælde. Før eller senere vil du gerne tilføje et par enheder til lasten, da det er meget bekvemt - når du ikke har elektricitet, har du i det mindste noget at arbejde. Dette vil være den minimale effekt af en uafbrydelig strømforsyning til en gaskedel.

Bestem batteriets kapacitet

Mange modeller af uafbrydelige strømforsyninger har indbygget batteri. I dette tilfælde behøver du ikke at tælle noget. Hvis batterierne er tilsluttet separat, er det nødvendigt at finde linjen "maksimal ladestrøm" i de tekniske data. Dette tal multipliceres ikke med 10, vi får batterikapaciteten, som denne UPS kan oplade. Du kan tilslutte flere batterier, men i dette tilfælde vil de ikke blive fuldt opladede, hvilket forkorter deres levetid.

Afhængighed af batteriernes kapacitet og varighed af kedlens drift

Afhængighed af batteriernes kapacitet og varighed af kedlens drift

Hvordan vælger du en UPS med indbyggede batterier? Ifølge batteriets levetid, som du har brug for. Afhængigheden af ​​driftstiden på batterikapacitet og strømforbrug er angivet i tabellen. Det er ikke svært at vælge en uafbrydelig strømforsyning til en gaskedel.

Kriterier for valg af en UPS til en gaskedel

Af alt det, der er sagt, er det muligt at udlede følgende krav til en uafbrydelig strømforsyning til en gasfyret kedel:

 • Kræver en speciel UPS med en udgangsspænding i form af en sinusformet. Perpetual computere er ikke egnede til computere. De producerer ikke en sinusbølge, men en meander - spændingen er også variabel, men ikke afrundet, som en sinusformet, men med en afskåret spids. For computere er denne spænding ikke en hindring, og for et varmesystem er der stadig nogle. En sådan spænding er dårlig for cirkulationspumperne - de er summende, arbejder med jerks. Som følge heraf fjernes løbehjulet hurtigt, og pumpen skal ændres.
 • UPS-strømmen vælges med en margen. Om muligt fordobles strømforbruget.
 • Det er tilrådeligt at vælge typen online, en god mulighed er en interaktiv type.
 • Batteriets kapacitet skal vælges således, at når der slukkes for strømmen opvarmning kunne arbejde et par timer (mindst). Dette krav er ukritisk, hvis der er en generator. I dette tilfælde skal batteriet være lige så godt, at det kan lukkes. Af den måde, dette er en anden grund, som ikke bør indstilles til kedlen bespereboynik computer - det er designet til drift af udstyret i 10-15 minutter. I løbet af denne tid kan du lukke alle programmer korrekt og slukke for udstyret. For en kedel er disse minutter for korte.
 • Det er ønskeligt, at der kan tilsluttes ekstra eksterne batterier (der skal være stik). Dette er nyttigt, hvis du beslutter at øge opvarmningstiden fra en backup strømkilde eller ved tilslutning af andet udstyr.

  Ordningen om at forbinde en gaskedel til en uafbrydelig strømforsyning (UPS)

  Ordningen om at forbinde en gaskedel til en uafbrydelig strømforsyning (UPS)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  36 + = 42