Hur man installerar en mätare på vattnet i lägenheten

Enligt den antagna lagen måste alla bostadsägare installera vattenmätare. Fristerna förändras ständigt, men förr eller senare måste de sätta sig. Det finns ett anständigt antal organisationer som kan göra det för dig. För en avgift, förstås. Vissa operativa kampanjer erbjuder att göra det gratis och är redo även att tillhandahålla en räknare. Det är bara konton för att dessa vattenmätare kommer i rymden - för höga indikatorer. Därför är installationen av mätare på vattnet med egna händer det bästa sättet om du inte vill betala företaget för tjänster.

Vad kan hända med vattenmätaren

Vad kan hända med vattenmätaren

Lönsam eller inte

Att tro att det är nödvändigt att ha en vattenmätare eller inte är inte längre nödvändigt - en lag har gått på vilken alla är skyldiga. Men många undrar hur mycket detta är lönsamt. Om det finns så många personer i lägenheten som det stavas ut eller mindre, är installationen av mätaren till nytta. Det är också fördelaktigt om någon till sommaren förflyttar sig till en dacha eller håller en semester där. Om situationen är diametralt motsatt - det finns färre personer som föreskrivs än att bo, du är inte värd att placera en räknare. Men härifrån kan man inte fly.

Du betalar bara för att använda

Du betalar bara för att använda

Hur stor kommer besparingarna i fast bosättning att bero på den beräkningsmetod som antagits i din förvaltningskampanj och hur intensivt du använder vatten. Minst sparar du cirka 30%, men det fanns fall där betalningar efter installationen sjönk ibland. Detta kan vara om huset har en gemensam mätare. I det här fallet avräknas konsumtionen av dessa hyresgäster med installerade meter enligt månadsresultatet från de allmänna indikationerna och resten är uppdelad bland de återstående lägenheterna enligt antalet registrerade personer. Vanligtvis lägger de inte räknare på dem som faktiskt har fler än registrerade. I detta fall kan förbrukningen per person per månad vara 8-10 kubikmeter kallt och ungefär samma mängd varmt vatten. Faktum är att även om du inte sparar mycket, får du ca 3 kuber av kallt och 2 heta. Så det är verkligen en känsla.

Att uttrycka det själv eller genom ett företag?

Enligt gällande lagstiftning utförs montage av mätare för vatten på bekostnad av bostadsägare. Det är, du måste köpa en räknare, installera den på egen bekostnad. Fyllda vattenmätare förseglas av företrädare för Vodokanal eller DEA utan kostnad.

Självinstallationsprocedur

Oberoende installation av mätare på vatten är möjlig. Ingen borde invända. Du måste bara göra allt själv - och sätta en disk och ringa en representant för bostadsverket för sina sälar. Vad du behöver:

 • att köpa en räknare och alla nödvändiga detaljer;
 • förhandla och betala av kall / varmvattenstiger (kontakta produktionskampanjen, ange datum och tid);
 • sätt mätaren, sätt på vattnet;
 • ombud eller ring Water Utility Deza (i olika regioner på olika sätt) för dess oplombirovki få handling av driftsättning i händerna;
 • gå med certifikatet och mätarens pass (det ska finnas ett serienummer, en butiksstämpel, datumet för fabriksverifiering) i DEZ och sätta vattenmätaren på rekord.

  Självinstallation av vattenmätare är inte

  Oberoende installation av vattenmätare är inte förbjuden

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 1 = 1