Hva maling male veggene i leiligheten: valg av komposisjon, utformingen av maleriet

Hvis du forventer reparasjon, men du ikke vil limte tapetet, oppstår spørsmålet uunngåelig: hva skal dekke veggene i leiligheten i stedet for tapet. Leaving two: dekorative gips og maleri. Å arbeide med gips er det ønskelig å ha erfaring, men å male veggene i leiligheten kan utføres på et ganske høyt nivå og uten erfaring. Du trenger et ønske, tid og nøye utførelse av operasjoner. Forresten, det er en maling som gjør en god etterligning av noen plaster, men koster mindre. 

Maling av veggene i leiligheten er en stadig mer relevant måte å dekorere

Maling av veggene i leiligheten er en stadig mer relevant måte å dekorere

Maling for stuer

Det viktigste ved å velge farger for denne gruppen av rom er deres harmløshet. Høye krav stilles også på de dekorative egenskapene til beleggene og motstanden mot sollys. Denne egenskapen, som vaskeevne, er ikke den mest etterspurte, bortsett fra at det kan være nødvendig i barnas rom. Det er veldig bra, hvis malingen ikke lukter, eller nesten ikke lukter under påføring, og det er også ønskelig at de tørker raskt.

Maling på vannbasis

De fleste av disse kravene blir besvart av vannbaserte formuleringer. Bindemiddelkomponenten skal være i dem er forskjellig, og det er derfor endring og noen kvalitet, men en ting som forener dem: de er ufarlig for mennesker, ikke skade den omkringliggende plass, tørker raskt og nesten luktfri.

Vannemulsjon

De mest populære i denne gruppen er vannbaserte maling. Disse er sammensetninger basert på polyvinylacetat (mer kjent for oss som PVA). Denne maling er enkel å bruke, har god skjulkraft - vanligvis er to lag nok til å få en jevn farge. Etter tørking opprettes en tett film på overflaten som passerer vanndampen, det sies også at en slik vegg "puster". Veldig godt tonet - hvilken som helst farge kan ha dusinvis av nyanser.

Vannbasert maling av det berømte merkevaren

Vannbasert maling av det berømte merkevaren "Tikkurila" og et tintingkart med bare en farge

En av hovedfordelene er en lav pris. Og dette er kanskje den avgjørende faktoren som gjør vannemulsjoner til lederne av salget, til tross for deres ganske alvorlige mangler.

Den første alvorlige ulempen er at den ikke er veldig motstandsdyktig overfor mekaniske eller slipende påvirkninger (det kan lett ripes). Den andre - det skjuler ikke overflatenes feil, krever forsiktig forberedelse. Til veggen så, bør det være helt glatt. Den tredje ulempen er frykten for vann. Dekket vannemulsjonsvegg kan rengjøres flere ganger med en fuktig klut, men ikke alle nyanser. Noen bånd blir tydelig synlige. Men veggene kan bli tonet - legg litt "i reserve", for å eliminere flekker og scuffs, som etter en stund vises i de mest "lastede" områdene.

Vanndispergerbar silikon

Disse malene er nesten perfekte. De er lett å påføre, og i en tilstand for å stramme selv ganske anstendig sprekker - opp til 2 mm. Filmen gjenstår etter tørking, ikke falmer, er ikke redd for fuktighet, den er alvorlig skadet (du kan vaske så mye du vil). Maling av veggene i leiligheten med silikonmaling gir deg en veldig jevn overflate selv uten perfekt forberedelse og nøye justering.

Filmen etter tørking er så glatt at selv mikropartikler på den ikke hviler, støv oppstår ikke. Det som er viktig - malingen er dampgjennomtrengelig, noe som gjør det mulig å bruke det på fuktige områder. Høy motstand mot ultrafiolett kan også brukes til utvendig etterbehandling (hovedapplikasjonen).

Silikonmaling på vannbasert - utmerket kvalitet belegg

Silikonmaling på vannbasert - utmerket kvalitet belegg

Ulempen er faktisk en: en høy pris. Dette er den dyreste maling for i dag (unntatt teksturerte). Dette forklarer at de ikke er veldig populære. Men hvis du vil ha et slitesterkt, vakkert belegg for vegger i en leilighet eller et hus, velg silikonmaling. I alle fall kan den brukes i korridoren og kjøkkenet.

Akryl vanndispersiv

Her er en type maling, kanskje ideell: utmerket missfarging, ikke falmer, er brukt godt, selv sprakk maling, men mindre i størrelse - opp til 0,7-1 mm. Den har en gjennomsnittlig vanndamp permeabilitet, er belegget vanskelig å skade, kan vaskes selv med bruk av vaskemidler. Hun har ingen spesielle mangler. For enkelte parametre (vanndamp permeabilitet) er litt dårligere vodoemulsionku, ifølge noen (dekker) er litt dårligere enn silikon maling, men vanligvis gir et meget godt resultat.

Akrylmaling brenner ikke ut, er ikke redd for fuktighet

Akrylmaling brenner ikke ut, er ikke redd for fuktighet

Maling av veggene i leiligheten med denne maling vil ikke være for dyrt: prisen er gjennomsnittlig. Så hvis du tar en kombinasjon av pris / kvalitet - dette er den beste maling, både for vegger og for taket.

Dekorative teksturerte maling

Dette er en relativt ny retning. Maling av veggene i leiligheten ved hjelp av teksturerte maling gjør at du får en jevn, jevnt farget overflate, men har et visst eller kaotisk terreng. Grunnlaget for teksturerte malinger er en akrylvannspredning med pigment og forskjellige tilsetningsstoffer - sand av forskjellige fraksjoner, mineralfibre og andre lignende stoffer som danner en lettelse.

Disse malingene varierer i henholdsvis tetthet, kan brukes med en spatel, børste eller rulle. Noen typer tillater bruk av en sprøytepistol. Tekstur kan variere avhengig av søknadstypen, og betydelig. For eksempel, i bildet nedenfor, ser du resultatet av å bruke en maling med forskjellige verktøy - en børste, forskjellige ruller og en spatel. På bildet - dekorative maling for vegger og tak i det tyske firmaet JOBI. Det kalles PUTZEFFEKTFARBE (PutzEffectPharbe).

En av varianter av en strukturert maling

En av varianter av en strukturert maling

Denne sammensetningen er farget i hvilken som helst farge fra paletten, så det er mange alternativer. Kan brukes på gips, betong, sponplater, fiberplate, pussede overflater. For bedre effekt er en foreløpig primer ønskelig.

Det er dekorative maling med imitatyger, suede, med perle skilsmisse, alderen overflate og mange andre. Programmet er noen ganger flerskiktet - i tre lag og mer - ved hjelp av forskjellige verktøy. Vanligvis følger disse formuleringene med detaljerte instruksjoner om søknaden og arbeidsordren, samt anbefalinger for valg av instrumentet.

Flere måter å bruke dekorative maling på, vil du se i videoen.

Kanskje vil du være interessert i å lese om valget av tapet til soverommet.

Maling for bad, kjøkken og korridorer

For kjøkken og korridorer er de ovenfor beskrevne dekorative akrylmalmene og silikonbaserte malinger egnet. De har tilstrekkelig motstand mot slitasje og kan ofte vaske. Bruk av maling i kjøkkenet med uttalt lettelse er ikke helt berettiget - det vil være vanskelig å opprettholde veggens renhet. Men perlemorfarter kan gjøre et lite rom visuelt mer romslig, spesielt hvis basisfargen er lys.

Men det er flere motstandsdyktige mot fuktighet og temperaturmaling som kan brukes i våtrom - kjøkken og bad, men uønsket i stuer.

Alkydforbindelser

Alkyd-malinger i konsistens er svært lik oljemaling, men de har en betydelig forskjell både i basen (alkydharpikser) og i ytelsesegenskaper. Overflaten som er malt av dem, tolereres godt av høy luftfuktighet, høye temperaturer og ultrafiolett lys. Den har en gjennomsnittlig dampgjennomtrengelighet, og kan derfor brukes i våtrom. Det er godt brukt på tre og metall overflater. Det som tiltrekker seg i disse fargene er at maleri veggene ikke krever betydelig investering - de er rimelige. For et normalt utseende er det imidlertid nødvendig med en godt forberedt overflate. Av typen overflate opprettet, kan alkydmaling være blank, matt, halvmatt.

Eksempler på alkydmaling

Eksempler på alkydmaling

Mangel på alvorlig - de er fortynnet med organiske løsningsmidler - hvit ånd, bensin, terpentin. Derfor, når maling og tørking i rommet er en vedvarende karakteristisk lukt. Også minus - de mister til slutt fargelysstyrke, et gulaktig belegg vises. Alternativet er billig, men ikke best for holdbarhet. De er veldig gode for å male radiatorer og varme rør - de kan være varmebestandige - men for vegger er det verdt å bruke en annen blanding.

Malinger basert på silikater (flytende glass)

Hvis vi snakker om de spesifikke egenskapene til silikatbelegget, er det på badet et godt valg: Den kjemiske sammensetningen er slik at på de malte veggene er det aldri en sopp eller mugg. Hvis det er et slikt problem, er dette et av alternativene for løsningen. Belegget viser seg å være veldig sterkt og holdbart, og dampgjennomtrengelighet er den høyeste blant alle malings- og lakkblandingene som finnes i dag. Derfor, på kjøkkenet og på badet kan du bruke disse fargene.

Silikatmaling - hindrer utvikling av sopp og mugg

Silikatmaling - hindrer utvikling av sopp og mugg

Men det er betydelige ulemper. Først til det tørker, er sammensetningen svært skadelig for helsen. Arbeid med ham i verneklær og åndedrettsvern (et godt åndedrettsvern). Etter tørking er filmen helt ufarlig, men det er umulig å krystallisere i rommet. For det andre er silikater ikke kompatible med andre typer belegg. De ligger ikke på overflaten, tidligere malt med annen maling. På samme måte, på overflaten malt med silikatmaling, vil ingen andre "ligge ned". I begge tilfeller er det fullstendig fjerning av det forrige laget kreves. For det tredje blir sammensetningene bare pigmentert med mineralpigmenter, og dette reduserer antallet farger og nyanser betydelig.

Kanskje du er interessert i emnet "Hvordan velge et kjøkkenforkle for arbeidsområdet"

Maling av vegger

Varianter av maleri vegger - mye, fordi det ikke er noen begrensninger på nummeret der. Det er viktig å finne den rette kombinasjonen av farger når man maler vegger. Den enkleste måten å gjøre dette på er hvis du velger nyanser fra bord som designere bruker. I dem samlet gruppene nyanser som kan brukes i samme rom, mens interiøret blir harmonisk.

Nå om metodene for kombinert maling av vegger. Det er mange av dem, de vil se annerledes ut i interiøret på forskjellige måter. Velg den du liker.

Horisontal deling i to eller tre soner

Denne metoden er tradisjonell. Vanligvis er rommet delt inn i to soner. Nedenfor maler de med mørkere nyanser, på toppen - med lettere nyanser. Det klassiske alternativet - oppdelingen i tre deler i høyde - en mørk fargetone er farget lavere tredje, de to øverste - mer lys. Men dette er bare en klassiker, faktisk kan en mørk maling ende i midten eller nesten under taket. Bare med denne metoden må du være mer forsiktig: han visuelt gjør takene lavere. Unntaket er en lys stripe nesten under taket.

Maling av rommet i to farger: horisontal separasjon

Maling av rommet i to farger: horisontal separasjon

Grensen til to farger, hvis maleriet av veggene i leiligheten er ferdig på egenhånd, er sjelden ideell. For å dekorere manglene, kan du lime støpningen, noen flat stripe. Et annet alternativ - før du bruker den andre skyggen på grensen nøyaktig, på linjen for å lime inn maletape. Etter å ha malt det for å fjerne, vil den ideelle linjen vise seg (hvis det har blitt lagt inn en scotch).

Moulding kan stå hvit - det er kombinert med noen farger, og kan males i en av de riktige fargene

Moulding kan stå hvit - det er kombinert med noen farger, og kan males i en av de riktige fargene

Denne teknikken kan brukes på alle steder, og stilen kan være hvilken som helst. Bare med lister - det er mer som en klassiker, det er akseptabelt for landstil, for en av etno-stilene. Bare en klar grense eller dekorert med en strålende stripe av separasjon - dette er minimalisme eller hi-tech.

Wall accentuation

En fasjonabel trend i dekorere rom er fargen på noen vegger. Det er to alternativer:

  • en mørkere nyanse av samme farge;
  • en annen farge fra en kompatibel palett.

Med velvalgte detaljer i interiøret ser begge metodene seg attraktive ut. Dette er den enkleste måten å gjøre interiøret mer minneverdig og lyst.

Lyse farger fra samme palett - den enkleste måten å gjøre interiøret lysere

Lyse farger fra samme palett - den enkleste måten å gjøre interiøret lysere

Bare husk at i soverommene, for eksempel, er det bedre å bruke ikke så skarpe kombinasjoner - atmosfæren i slike rom skal være mykere. Skarpe kontraster er gode i stuene, barnas. Barn liker generelt lyse kombinasjoner.

Gamma i soverommene er mer avslappet

Gamma i soverommene er mer avslappet

Horisontal stripe

Dette er et ganske bredt band, som løper omtrent på øynivå. Ofte er denne typen farging av rommet tatt til disposisjon, dersom det er nødvendig å være oppmerksom på noen elementer av innredningen - bilder, for eksempel.

En bred horisontal stripe er en annen måte å male et rom i to farger

En bred horisontal stripe er en annen måte å male et rom i to farger

Det ser bra ut i korridorene - reduserer takets høyde, det gjør det som om det er bredere. Et annet populært søknad - barnebarn: se veldig bra på barnas tegninger på bakgrunnen.

Bandet trenger ikke å være monofonisk - en enkel gradient er heller ikke dårlig

Bandet trenger ikke å være monofonisk - en enkel gradient er heller ikke dårlig

Stripete vegger

En interessant mottakelse, men det er ikke verdt å bruke det for hele rommet. Så du kan tegne en vegg - en av variantene av aksentveggen - eller bare en del av det.

Horisontale striper kan være flerfarget. Det viktigste som de blir gjentatt i interesse

Horisontale striper kan være flerfarget. Det viktigste som de blir gjentatt i interiøret

En interessant effekt er gitt av en kombinasjon av bånd av samme farge, men av forskjellig tekstur - matt og blank. Strengt tatt er disse ikke to farger, men de ser akkurat ut som det.

Kombinasjonen av matte og glatte bånd

Kombinasjonen av matte og glatte bånd

Allokering av noen innvendige detaljer

Ofte en annen farge - mer levende eller stille understreke noen detaljer. For eksempel, nisjer, rammer, plasseringen av en interessant hylle, etc.

Å velge noen elementer er en annen måte å kombinere maleriet på et rom med

Å velge noen elementer er en annen måte å kombinere maleriet på et rom med

En av alternativene er å sirkle en mørkere farge på veggen langs konturen, og dermed sikre alle hjørnene. Denne metoden vil bidra til å gjøre det lille rommet mer romslig: det vil vises høyere og bredere.

Måten å visuelt forstørre et rom

Måten å visuelt forstørre et rom

På hvordan å designe et kjøkken-stue, les her.

Hvordan male veggene i en leilighet med egne hender: video

Velg en type maling - det er bra, men du trenger fortsatt å vite hvordan du skal jobbe med det. Hver av malingene har sine egne egenskaper ved å påføre og forberede overflaten. Men generelt er det nesten alltid følgende trinn:

  1. Fjerner det gamle dekselet, hvis det er noe. Grunden til denne scenen er avhengig av kompatibiliteten til den gamle etterbehandlingen og det nye laget. Hvis de er kompatible, må du bare fjerne eksfolierte eller dårlig lagrede fragmenter. Hvis beleggene ikke er kompatible, må du rengjøre alt helt.
  2. Veggpussing. Teknologien er standard: Ta en passende sammensetning og bruk en spatel som dekker sprekker og uregelmessigheter.
  3. Overflate sliping. Bruk enten sandpapir eller et spesielt maske fastgjort på en holder eller trebjelke. Sirkulære bevegelser fjerner alt unødvendig, utjevner veggene.
  4. Utmatting av den polerte overflaten. Det er bedre å vakuum, men du kan tørke det med en tørr klut flere ganger, men hver gang den er ren.
  5. Primer. Jord for hver overflate og maling bør velges separat. Det er tilrådelig å kjøpe det sammen med maling. Priming utfører to oppgaver: forbedrer adhesjonen av maling til overflaten (den vil ikke eksfolieres) og reduserer malingsforbruket.
  6. Maleri. Maleri er vanligvis i flere lag, og bruker sammensetningen i forskjellige retninger. hvis vi snakker om vegger, så fra topp til bunn, og deretter - fra høyre til venstre. Hvert lag er påført etter at den første tørker. Instruksjonene angir vanligvis denne gangen, og det er ønskelig å motstå det.

Det er alt. Maleriet av veggene i leiligheten er ferdig. Men den verbale beskrivelsen kan ikke formidle noen funksjoner i arbeid med maling eller kitt. Se på video-leksjonen, noe finesser blir tydeligere. Etter å ha sett det, vil det ikke være et problem å male veggene med vannbasert maling med egne hender.

Hvor enkelt betyr det å skape effekten av dekorativ maling på veggene, se i videoen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 − = 57