Marmor fliser

Marmor fliser

Naturen har i sine skatkasser en stor mængde materiale, der ikke kun dekorerer og opdaterer vores hjem. Enhver natursten, der er brugt i interiøret, har siden gammeltiden ført til huset sin naturlige energi, harmoni og en følelse af enhed med Moder Natur. Et af disse færdigmaterialer er marmor.

Marmor fliser

Marmor fliser

Marmor fliser

typer

Til dato, menneskeheden ganske vellykket og trygt lære at håndtere produktionen af ​​naturlige og kunstige marmor. For større brugervenlighed blev en marmorflise opfundet. Holde trit med tiden, i fremstillingen denne udsøgte efterbehandling materiale lærte endda "cross" og forskellige former for natursten betingelse for at opnå nye, mere stabile, holdbare og af høj kvalitet belægninger.

Marmor fliser

Så i første omgang er der naturligvis en naturlig marmor, hvorfra gulvet og vægfliserne er lavet.

Kunstig marmor er lavet med brug af keramik og tilsætning af marmor chips. Keramiske fliser af dette format er især populære blandt fans af økonomisk luksus. Dette materiale er af høj kvalitet og lav pris.

Marmor fliser

Marmor fliser

Keramisk granit kombinerer flere kontrasterende, men ret selvsikker samtidige egenskaber:

 • skrøbelighed og raffinement af keramik;

 • styrke og holdbarhed af granit

 • skønhed og naturlig energi i marmor.

Disse er blot de vigtigste typer af hovedmaterialet, som markerer luksusen, rigdom og følelse af stil hos ejeren af ​​boligen. Fremskridt og proces eksperimentel produktion af marmor fliser bevæger sig, hvilket skaber nye typer, farver, størrelser af denne unikke belægning, hvilke ydelser kan tale uendelighed.

Marmor fliser

Marmor fliser

Marmor fliser

fordele

Den æra med sovjetisk allestedsnærværende efterbehandling af strategisk vigtige statsinstitutioner "under marmor" er heldigvis forblevet i fortiden. Men forlader os en række arkitektoniske monumenter med rigelig brug af dette ædle materiale.

Marmor fliser

I dag er marmorfliserne aktivt brugt i byggeriet takket være deres vigtigste fordele:

 1. Styrke og slidstyrke. Naturligvis er naturlig marmor en meget stærk sten, hvis levetid ikke er begrænset til banale år og endda årtier. En af de ulemper af denne uomtvistelige kvalitet kan bare være, at enhver skrøbelige (glas, for eksempel) et objekt, der ikke er nævnt på marmor gulvet, skal du sørge for at blive smadret i små stykker.
 2. Glem skade på belægningen. Den trådformede struktur af natursten gør det muligt at modstå høje statiske og store dynamiske belastninger uden at beskadige dets udseende.
 3. Let drift. Marmorfliser, når de er korrekt savet, må ikke smuldre, ikke bryde og ikke ændre strukturen. Det svarer helt til den formular du har valgt. Du kan lægge denne flise selv uden afstande, med en enkelt klud. På grund af dette vil i leddene ikke ophobes snavs, lime skala og bakterier.
 4. En glat, vandtæt overflade tillader marmor at blive brugt også som køkkenbordet, trin uden risiko for at miste form fra overskydende fugt.
 5. Fliserne absorberer maksimalt støj og er meget modstandsdygtige over for forskellige former for vibrationer.
Marmor fliser

Marmor fliser

Marmor fliser

kan betragtes Mål ulemper marmor belægning en meget høj pris (især hvis vi taler om natursten) og dårlig energieffektivitet, simpelthen - det i sig selv er meget koldt.

Farve og tekstur

I betragtning af filamentære og gradient skilsmisser i figuren af ​​færdigmaterialets krop tænker du ufrivilligt på variationen og hensigtsmæssigheden af ​​sine farvestoffer.

Den naturlige farve af marmor, der er uden forurenende urenheder og imprægneringer, er hvid. Ofte er fliser af denne farve udelukkende dekorative. I interiøret kan hvid marmor bruges til at færdiggøre sjældne værelser for at skabe accent, effekten af ​​luksus. En sådan flise er meget plastisk, hvilket giver nogen manipulation.

Marmor fliser

Marmor fliser

Grå marmor - en sten på en eller anden måde "fortyndet" med naturlige eller kunstige imprægneringer. De nuancer af grå fliser varierer afhængigt af mængden og kvaliteten af ​​fremmede urenheder. Et sådant finishmateriale er mere holdbart, modstandsdygtigt mod friktion, temperaturændringer og slid.

Tilpasset kunstigt avlet, farvet marmor fliser kommer i en bred vifte af nuancer: fra imitation af natursten farve til de mere spektakulære løsninger - rød, brun, grøn, blå, pink, sort. Ofte bruges farvede plader til at skabe marmorplader og ornamenter. Men de kan også blive en lysende accent af ethvert interiør.

Marmor fliser

Marmor fliser

Marmor fliser

Udover farvevarianten skelnes marmorfliserne ved måden at behandle udgangsmaterialet på:

 1. Glossy. En strålende poleret overflade spiller med sollys og kan endda ændre udseende og rumfang, hvor det bruges. Gamle græske æstninger kaldte den glansede sten "skinnende marmor" med beundring.
 2. Matt. Praktiske fliser med poleret øverste lag. Den grove overflade passer godt på gulvet i ofte besøgte værelser.
 3. Slip. Marmorfliser med speciel overfladebehandling, som forhindrer at glide selv, når det bliver vådt. Ofte bruges i udsmykningen af ​​badeværelser, svømmebassiner.
Marmor fliser

Marmor fliser

Hvordan vælger man?

I starten af ​​reparationen er det nødvendigt at stille spørgsmålet: hvilken flise passer bedst til projektet?

Når man vælger en marmorflise som et færdiggørende materiale, skal flere nuancer overvejes:

 • Størrelse og type værelse. Dette er måske det vigtigste kriterium ved udvælgelsen af ​​forbrugsstoffer. Så hvis du for eksempel ønsker at lave en marmorafslutning i et lille badeværelse, skal du vælge lyse farver, blank overflade og flise størrelse - fra små til mellemstore. Til ejere af rummelige værelser vil eventuelle farvebeslutninger, en mat eller skridsikker overflade og store størrelser af en flise nærme sig.
 • Oprettelse af ekstra hygge. Med udførelsen og forbedringen af ​​denne mulighed vil varme farver i farverne perfekt klare: gul, lysebrun, beige, lyserød. Friskhed vil tilføje blå, grøn, blå.
 • Marmorfliser som et element af indretning. I dette tilfælde finder du en række forskellige former for ikke-standardtyper af denne belægning. En sådan flise kan have en bred vifte af farver, tykkelse, tekstur og endda grundlæggende egenskaber.
 • Vælg dokumenterede producenter og erfarne sælgere af marmorfliser.
Marmor fliser

Marmor fliser

Marmor fliser

mærker

I kampen for titlen på den mest populære og højkvalitetsproducent af marmorfliser er italienske innovatører selvfølgelig førende. Fap Ceramiche Company har kun en fabrik, der producerer højkvalitets, varieret og dyrt materiale.

Marmor fliser

De er kendt for det meste, en individuel tilgang til hver af sin nye skabelse og produktion af marmor fliser, den mest modstandsdygtige over for slid og falmning, såvel som den mest omtrentlige sin tekstur til sin stamfader - natursten.

Marmor fliser

Marmor fliser

For det andet siger kunderne meget trygt Russisk producent-producent Kerama Marazzi. Marmor fliser af middelpris kategori. Markedsføringschipet af mærket er, at der i samlinger af russiske producenter er belægninger stiliseret til denne eller den pågældende lokalitet - lande med deres geografiske egenskaber.

Marmor fliser

Marmor fliser

Marmor fliser

Golden Tile er fra Ukraine. Kharkov fliser fabrikken arbejder på oprettelsen af ​​marmor fliser i midten prisklasse. Producenten tilbyder sine kunder en bred vifte af spændende designløsninger, en unik kvalitet baseret på produktion fra egne råvarer.

Marmor fliser

Polen ønsker ikke at ligge bag enten sine slaviske brødre eller de førende europæiske virksomheder. frigivende marmorfliser under navnet Cersanit, kan med sikkerhed betegnes som en universel producent. Produktsortimentet er så bred, at for at finde dig selv og din efterbehandling materiale her kan være hvem som helst, uanset indkomstniveau, og selv de mest ekstravagante præferencer i interiøret. Enhver design idé med en marmor flise Cersanit vil være en fremragende ledsager af din reparation.

Marmor fliser

Marmor fliser

Hvor meget koster det?

Spørgsmålet om reparationsbudgettet afhænger altid af hvilke værktøjer og materialer du planlægger at udfylde dine lokaler med. På trods af at marmorfliser er på markedet i et ret stort prisklasse, vil folk med gennemsnitlig indtjening finde det svært at finde det ideelle materiale til priser, der er acceptable for dem.

Da flisen er målt i kvadratmeter, angives prisen normalt for denne måleenhed. Så for eksempel kan dækning af indenlandske produktion af økonomiklasse koste russere fra 1200 rubler per m2. Men det vil være en lille flise og ikke et meget stort farveområde.

Marmor fliser

Den næste priskategori varierer mellem 1500 og 3000 rubler per kvadratmeter. Her kan du allerede fantasere lidt med sorter af teksturer, farver og lige størrelser.

Det største beløb skal udlægge til elskere af luksus og individuelt design. Italiensk, tysk, fransk marmor fliser begynder deres pris tæller fra fire tusind rubler.

Selvfølgelig findes blandt de repræsentanter for udenlandske produktioner af efterbehandling materialer også frankly økonomiske varianter, der konkurrerer meget succesfuldt i kvalitet med de russiske. Den vigtigste egenskab af kvalitet marmor fliser er lethed i lægning.

Marmor fliser

Marmor fliser

Marmor fliser

æglæggende

Før overfladen skal installeres, skal overfladen rengøres og udjævnes grundigt. Belægningen skal være pålidelig og høj kvalitet, fordi hvis gipset begynder at smuldre, vil marmorfliserne følge det.

Materialet til fastgørelse af fliser til væg eller gulv er normalt sand, blandet med cement eller beton, og også en speciel lim. Med den anden skal du være yderst forsigtig, hvis du beslutter dig for at dekorere dit værelse med marmorplader af stor størrelse, fordi monteringslimmen ikke altid giver tilstrækkelig styrke af fastgørelse.

Marmor fliser

Marmor fliser

Marmor fliser

Sømme mellem fliserne, hvis nogen, du stadig har, skal du behandle midlerne i samme farveskema med det valgte efterbehandling materiale.

Hvis du er nødt til at foretage ændringer i form eller størrelse på de overtagne marmorfliser, kan du kun klippe den ved hjælp af specialværktøjer, f.eks. En slibemaskine med en diamantskive.

Marmor fliser

Hvordan pleje?

Marmor, takket være sin naturlige struktur, er meget nem at passe på. Så for at give din væg eller gulvbelægning friskhed og glans, bare en sæbeopløsning og et stykke naturligt væv. Det skal tages i betragtning, at i denne opløsning er det ikke tilladt at anvende nogen syrer eller alkalier. En gang om seks måneder er fliserne poleret med en blød ruskind.

Marmor fliser

Marmor fliser

Marmor fliser

Marmor fliser

Marmor fliser

Varianter i indretningen

Et glimrende eksempel på brugen af ​​en mat gulvmarmorflise gråbrun i en rummelig stue. Hvide møbler og kontrastfarve mørkt tapet skabe et varmt hyggeligt værelse.

Marmor fliser

Køkken-spisestue med marmor gulv blank tekstur - ikke kun praktisk, men også flot til øjet.

Marmor fliser

Den oprindelige løsning er en korridor, en hall og et arbejdsstue i kontrasterende løsninger af marmorblanke fliser. Kombinationen af ​​elegant sort og blød beige gør atmosfæren luksuriøs og udsøgt-streng.

Marmor fliser

En prøve af matte og blanke gulve med elementer af ornament i stuen eller endda på kontoret.

Marmor fliser

Marmor fliser

Et eksempel på anvendelsen af ​​små marmorfliser i forskellige nuancer. Brun farve er udbredt, fortyndet med en interessant plet af uventet sølvfarvet blåt.

Marmor fliser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2