Primer før flislegging

Primer før flislegging

Resultatet av arbeidet er ikke alltid avhengig av materialets kvalitet, ofte spiller en svært viktig rolle av den rette teknologien. Når du skal reparere på badet, kan du kjøpe dyre og høykvalitets fliser, en god limsammensetning og leie en mester, men hvis du ikke forbereder overflaten til flislegging, vil all innsats være forgjeves.

Før limingsprosessen starter flisene, er det nødvendig å rengjøre overflatene som den skal ligge på, og også forsiktig dempe dem. Hvordan denne prosessen går, vil vi beskrive i detalj nedenfor.

Primer før flislegging

Primer før flislegging

Fordeler med primeren

Jord er en spesiell sammensetning som påføres gulv eller vegger for å forbedre adhesjonen til underlaget og foringen. Ved hjelp av en primer er det også mulig å unngå utseendet av mugg, forbedre romets hydrofobicitet, forbedre antiseptiske egenskaper. I hjertet av noen jord er stoffer som danner en bestemt film, som har ovennevnte egenskaper.

Jordblandinger, som finnes i butikkene nå, er laget ved hjelp av høyteknologi, og de pålidelig beskytter badet ditt på grunn av vekten av plusser:

  • Styr overflaten. Primer fungerer som en tilkoblingskobling - trenger trang inn i porene på veggene og i gulvet, styrker oppbygningen av basen, som flisene legges på, gjør overflaten mindre avhengig av belastninger av dynamisk eller statisk natur.
  • Reduser sedimentet av bakterier. Som en del av moderne jord er det desinfiserende antiseptiske komponenter som vil hjelpe dersom overflaten allerede er påvirket: sopp eller mugg, og bidrar til forebygging. Ingen vil fjerne flisene som er lagt for å fjerne molden derfra!
  • Vil redusere forbruket av materiale. På den primerte veggen vil det påføres limsammensetning, som vil holde porselen stentøy på plass. På grunn av at alle porene i veggene og gulvene allerede er fylt med jord, og overflatene selv er glatte og ikke absorberer noe overflødig, vil forbruket av lim være flere ganger mindre enn uten primer. I tillegg, når det påføres, vil limet ikke falle av overflaten, som er primet.
  • Vil forbedre "stikker". Til overflaten, behandlet med jord, limer limen umiddelbart og nesten for alltid. Eksperter vet at sjansen for at limet vil falle av limet sammen med flisen, er nesten null. Prosessen med å legge ut vil også være mer kvalitativ, faktisk flisen vil perfekt holde seg til!

Primer før flislegging

Primer før flislegging

Primer før flislegging

Legg merke til at primeren er nødvendig ikke bare for vegger, men også for tak og gulv, hvis det er planlagt å sette fliser eller annet etterbehandlingsmateriale på dem. Handlingsprinsippet er ikke annerledes.

Typer av primer

Jord er i regel av to typer: tørr og i flytende form. Sistnevnte er helt klare til arbeid, du trenger bare å helle sammensetningen i en egnet beholder. Jord i tørr form krever fortynning med vann i henhold til instruksjonene. Dette er mindre praktisk, men hvis du trenger å jorde en veldig stor overflate, viser det seg mer lønnsomt. For et bad av hvilken som helst størrelse, er det lurt å ta en flytende primer.

Også for øyeblikket er tre typer primerblandinger mest vanlige i byggemarkeder:

  • Alkyd. Veldig sterk og pålitelig primer, som ikke bare brukes til betong, porselen steinutstyr eller gips, men også perfekt kontakt med glass og gipsplater. Minus av en slik jord i en lang tørketid er fra ti til seksten timer.
  • Gips. Primer, som består av gips, sement eller, mindre vanlig, kalk, er det mest budsjettalternativet. Velegnet til jevnt pussede overflater: murstein, betong, viser også perfekt i arbeidet med gipsplater under flisen.
  • Akryl (eller emulsjon). Den mest populære, fordi den er universell og fungerer på nesten alle overflater. På grunn av en stor oppstart til en pris, avhengig av produsenten, er det etterspurt blant kjøpere som planlegger en renovering av badet - fra budsjett til elite. Denne primer tørker raskt - fra to til fire timer, og nesten ingen lukt.

Primer før flislegging

Primer før flislegging

Primer før flislegging

Utnevnelse primere

Før du kjøper jorda, må du vurdere tilstanden til veggene og gulvet på badet. Ikke bare kan en viss primer være nødvendig, men også for disse to overflatene kan det være annerledes. Materialet i basen er hovedfaktoren som påvirker valg av sammensetning. Tilstandsdyktig er det mulig å utelukke slike primere egnet for forskjellige grupper av overflater:

Primer før flislegging

For mineraloverflater

Til slike overflater er det en murstein, en flammeblokk, betong eller luftbetong, gips. For priming av slike substrat, er det verdt å bruke dype penetreringsformuleringer. De dypt impregnerer overflaten og dekker alle porene. På grunn av tilstedeværelsen av polymerer i jorda, adheres det perfekt til basispartiklene, noe som øker adhesjonen av basen og flislimen.

Primer før flislegging

For ustabile, sprø overflater

Porøse og ustabile overflater krever en forsterkende primer som har lim i sammensetningen. Penetrerer inn i overflaten, de styrker sitt øvre lag. Ofte brukes en slik primer til bademurer som ikke har nok sement eller gipset har sprukket. Det er viktig å være oppmerksom på at i dette tilfellet vil primeren bare fungere ved inngangsdypen, og kan på ingen måte stoppe sammenbrudd av et stort lag av gips eller betong.

Primer før flislegging

For påføring mellom lag av belegg

På badet er det viktig å bruke en vanntettingsforbindelse for å unngå problemer med flom. I dette tilfellet skal en universell primer eller generell primer brukes. Ett lag jord skal påføres før vanntettingen, den andre - på toppen av den, før du legger flisene.

Primer før flislegging

Alkaliskholdige overflater

Hvis veggene på badet er laget av sementrør, ny betong, eller de har blitt brukt mot brann, så har de en lut i sammensetningen. For å nøytralisere effekten på flisen, er det nødvendig med en anti-base primer.

Primer før flislegging

Hårde, glatte, tette overflater

For behandling av betongplater, sponplater og trefiberplater, gips eller vegger malt med oljemaling, vil bruken av betongkontakt være uunnværlig. Det gjør overflaten mer grov, noe som letter kontakt med flislim.

Primer før flislegging

Priming av vegger og gulv

Å velge riktig primer, du kan begynne å jobbe. Priming av gulv og vegger skiller seg ikke fra hverandre i noe. Primeren kan kalles en av de hyggeligste og ukompliserte reparasjonsprosessene, barnet kan takle det. Til sammen ligner jorda vanlig vann, som skal fordeles jevnt over overflaten.

Det første du må gjøre er å forberede overflaten. Det er nødvendig å forsiktig pusse ut alt rusk, støv og andre urenheter fra vegger og gulv. Deretter må man for å fremstille sammensetningen - væsken helles i en passende beholder, tørr fortynnet i henhold til instruksjonene og bland godt.

Primer før flislegging

Primeren kan påføres med en rulle, børste eller til og med med en forstøver. Det første laget skal påføres jevnt, slikke alle fremspringene og sprekker med primeren. Deretter venter til tiden som vises på pakken. Om nødvendig kan du søke på et andre lag.

Primer før flislegging

Priming av sømmer mellom fliser

For å styrke fugemasseoverflaten, beskyt den mot vann, sopp og mugg, du kan tømme sømene mellom flisene. Det anbefales å gjøre dette ikke tidligere enn på den syvende åttende dagen etter å legge flisene, slik at sammensetningen er helt tørr.

Primer før flislegging

For intertice leddene er det verdt å bruke en primer med antibakterielle komponenter. For å gjøre jobben pent, må du bruke en veldig tynn børste - noen typer fliser kan bli overskyet eller endre fargen hvis de kommer i bakken. Etter at leddene er behandlet, bør porselen gres tørkes med en myk, fuktig klut.

Forresten, råd noen mestere å fortynne trowelblandingen selv ikke med vann, nemlig en primer, så er det ikke nødvendig å smøre sømmer.

Primer før flislegging

På klargjøring av vegger før du legger fliser på flis lim, se følgende video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − 14 =