A macska háza saját kezével

Ha a macskája vagy macskája folyamatosan eltűnik a szekrényben, karcolja meg a tapétát vagy a kanapét, a takaró alá rejtve, és ez megakadályozza, hogy megpróbáljon egy macskát behúzni. A kedvenc hely egy macska vagy macska számára kedvenc helye a lógni. Minden sarkából a macska karcolás hozzászólás nélkül, tele üzletekkel, de ez nem olyan ... kézzel készült és jobb, és megbízhatóbb ... ez kialakulhat egyenként alatt vizsgálatot kedvence. 

Melyik választási lehetőség?

A ház építése egy macska számára nem olyan nehéz, de meg kell választanunk a megfelelő designt. Végtére is, azt akarom, hogy magam csináljak, aktívan kiaknázzák, és ne csak álljanak a por összegyűjtésére. Ahhoz, hogy a macska vagy macska, mint egy ház, meg hogy hol az állat inkább időt, amit szeret csinálni, ami inkább pihenni -, hogy a fenti, vagy a padlón ... Általában meg kell választani a design a macska ház alapján szokásai a háziállatok.

A tervezés választása az első dolog

A tervezés választása az első dolog

Hogyan tervezzen egy struktúrát?

A macskák és macskák preferenciái változhatnak. Például a macskák inkább két bejárattal rendelkező házat preferálnak - az utódok vészhelyzet esetén történő evakuálása esetén. Ezért sokan szeretik a csöveket vagy hasonló struktúrákat. Ugyanakkor túl nagy a laz, amit nem szeretnek, mert szükséges, hogy egy menedékben érezzék magukat. Ezért a ház bejáratát / kijáratát nem túl nagynak kell lenni, így a kedvtelésből tartott ember nyugodtan áthaladhat rajta, de többé nem. És mégis: nem minden macska olyan, mint a padlón fekvő ház - ezekben a macskák kiscicákkal élnek. A "főiskolák" inkább menedéket szeretnek a tengerszint feletti magasságban, bár ez nem is tény, és az egyén szokásaitól függ.

Egy macska macskával, egy ház a padlón

Egy macska macskával, egy ház a padlón

A macskák szeretnek időt tölteni egy magasságban, figyelve mindent, ami történik körül. Ritkán ülnek a házban, de a helyszíneken órákon át forgathatnak. Ha van macskád, készíts több helyet és szilárd méretet - úgy, hogy az állat feküdjön teljes magasságába esés veszélye nélkül. A korlát, ha szükséges, csak a legmagasabb polcokra és természetesen nem a kerület mentén, hanem csak hátulról és egy kicsit az oldalról. Általában a férfi egyének tökéletesen jól érezzék magukat a platformokon, semmilyen kerítés nélkül: nincsenek kerítések a fákon. A korlátnak többre van szüksége a házigazdák békéjének, mint a macskáknak.

A földszintet általában figyelmen kívül hagyják

A földszintet általában figyelmen kívül hagyják

És egyébként vannak macskák, akik szívesen ülnek a platformokon, nem kevesebb, mint a macskák. Szükségük van tehát nézőpontokra, valamint a macskák számára szükséges nyaralókra. Lehet, hogy rossz lehet, rossz hangulatú lesz, és elhatározza, hogy elbújik tőled. Tehát igen, nem egyszerűsítettük a feladatot a választással, de ez a helyzet - amíg meg nem próbálod, nem fogod megérteni, hogy mit szeretne a kedvence.

Mit kell hozzáadni

Amikor a tulajdonosok azt mondják, hogy "ház a macskának", általában egy egész macskakomplexumra utal, amelyben magában a házon kívül vannak helyek és számos további eszköz. Általában egy vagy két szakasz aktívan használatos, a többit csak alkalmanként látogatják. De az a tény, hogy nem fogod előre tudni, hogy kedvence tetszeni fog.

Hasznos kiegészítők a macska otthonában írók és mászó keretek. A fűrészlapok olyan függőleges felületek, amelyek általában természetes rostokból vannak kötve. Lazalki - vízszintes és ferde deszka, amely szerint a macskák mozoghatnak az egyik szintről a másikra. Kogtetochki, az úton is lehet használni, mint mászó keretek - ezeken a fenevad van a felsőbb szintek.

Lazalki és a függőágyak - ez általában olyan, mint a macskák

Lazalki és a függőágyak - ez általában olyan, mint a macskák

Mi lehet még egy macska komplexumban? Függőágyak. Általában ez egy darab téglalap alakú ruhával rögzített két keresztcsíkot. Egy másik megoldás lehetséges - egy merev keret egy varrással ellátott ruhával vagy egy négyszögletes szalaggal a helyig.

A függőágy és a cső kombinációja az egyik

A függőágy és a cső kombinációja az egyik "könnyű" lehetőség egy macska sarka számára

Néhány csirke is szeret. Varrtak a szövetből, mert a merevség mindkét végén egy kör vagy ovális a vezetékből. Az egyik vége magasabb, a második pedig le van dobva. A lényeg az, hogy az alagút végén egy rés látható, különben nem csábítja el a macskát. Kiderül, hogy jó hely a csapdába, ahol néhány szőrös vadász szeret időt spórolni.

Kefék - nagyon kényelmes dolog a karcolás, a fehérnemű, ha a tulajdonos nincs körül. A kiscicák megvédhetik a bútorokat a macska karmától - olcsóbb, mint egy anti-vandál kanapé

Kefék - nagyon kényelmes dolog a karcolás, a fehérnemű, ha a tulajdonos nincs körül. A kiscicák megvédhetik a bútorokat a macska karmától - olcsóbb, mint egy anti-vandál kanapé

Van még egy dolog, amit a macskák kedvelnek, de nem sok közülük ismertek - a ruhák kefék, a függőleges felületeken szegezve, a háziállat hátulján. Sörték az ecsettel - mesterséges, közepes keménység. Próbálja ki, kedvence örül!

Magasság kiválasztása

Általánosságban a macskák esetében a szabály tisztességes - minél magasabb, annál jobb. Ezért a ház magassága, amit a saját kezével kíván készíteni, lehet olyan, amilyen készen áll rá - legalábbis a mennyezet alatt. És függetlenül attól, hogy hány szint van benne, a legmagasabbak általában elfoglalják. És ha több macska is létezik, ott lesz egy "vezető" a tetején, és ez a hely mindig vitatható lesz.

Ez egy egész macska sportpálya

Ez egy egész macska sportpálya

A macska sarkának minimális magassága körülbelül egy méter. Az ilyen alacsony szerkezetek még a kiscicák számára is biztonságosak, azonban gyorsan felnőnek és magasabbra emelkednek.

Falra szerelhető opciók

Még a macska legnagyobb háza sem veszít egy méter szabad helyet a padlón. Nem mindig lehet megkülönböztetni ezt a területet. Ilyen esetekben macskakurzusok falváltozatai vannak. A házak és a platformok a rendelkezésre álló módszerrel a kiválasztott helyen falra vannak kötve. Hol közvetlenül - körmök a falhoz, valahol a zárójelek segítségével. Az átmenet a rögzített részek között történik. Deszkából - közvetlen és ferde, kötél létra, töltött perekladinki a parttól 10-15 cm-re egymástól, akkor a lépések formájában létra ... Általában minden korlátozott, csak a képzelet.

Falra szerelt

Falra szerelhető "edzők" macskák számára

A macskákhoz hasonló falszögeket macskáknak is neveznek, mivel a szerkezet nagyon hasonlít a hagyományos könyvespolcokhoz. By the way, nagyon szeretik a bozontos és aktívan mozog.

Az anyagok kiválasztása

Egy macska kis háza, az összes kiegészítéssel, rendszerint összegyűjtik az építési törmelékeket. Ez teljesen indokolt, mert a kész szerkezet (vagy akár mindegyik) felületét szövetekkel, textíliákkal, kötelekkel sodródva stb. Tehát ha vannak maradványanyagok az építőanyagok - akkor használja őket. Az anyagok (mindegyik) követelménye két:

  1. Nem szabad éles szagot kelteniük. Mindenesetre az ember orrát érzékeli. A természetes illatok (fa, gyapjú stb.) Nem számítanak. Ha az anyagot nemrégiben vásárolta meg, és kémiai szag van jelen, tartsa az utcán erodálódni.
  2. Az anyagokat nem szabad villamosítani. A statika zavarai nagyon kellemetlenek a macskák számára, így nem szeretik a nyitott műanyag felületeket. Ne használj selymet is.
Különböző tervek, de az anyagok ugyanazok

Különböző tervek, de az anyagok ugyanazok

A követelmények mindegyike, de még mindig vannak vágyak. Szeretné, ha a macskája gyorsan és aktívan megtanulná a házat? A házban egy ideig áztassa az építőanyagokat. Ők áztatják az ismerős szagok, majd vizsgálja meg egy kíváncsi fenevadat. Made "a házból" anyagok komplex, fogják elfogadni több szívességet.

Anyagok a hordozóhoz

Ha megnézed a fotót, a macska háza különböző részekből áll, és különböző anyagokból készülhet. Az alapanyagok listája a következő: