Független biogáz előállítás

Az energiahordozók árának emelkedése arra késztet, hogy gondoljunk arra, hogy saját magunkkal tudjuk biztosítani magunkat. Az egyik lehetőség egy biogáz üzem. Segítségével a biogázt a trágyából, trágyából és növényi maradványokból lehet előállítani, amelyek tisztítás után használhatók gázkészülékekhez (lemezek, kazánok), hengerekbe pumpálva, és üzemanyagként az autók vagy elektromos generátorok számára. Általában a trágya biogáz-feldolgozásra képes egy ház vagy egy gazdaság energiaigényét kielégíteni. 

A biogáz üzem megépítése az energiaforrások önálló biztosításának egyik módja

A biogáz üzem megépítése az energiaforrások önálló biztosításának egyik módja

Általános elvek

A biogáz a szerves anyagok bomlásával nyert termék. A rothadás / erjesztés folyamatában gázokat szétosztanak, összegyűjtik azokat, amelyek biztosítják a saját gazdaság igényeit. A berendezés, amelyben ez a folyamat előfordul, az úgynevezett "biogázüzem".

Bizonyos esetekben a gázkibocsátás túlságosan nagy, majd a gáztartályban tárolódik - elégtelen mennyiségben történő felhasználásra. A gázfolyam illetékes szervezete túl sok lehet, akkor többletet lehet eladni. A jövedelem másik forrása az erjesztett maradékok. Ez egy rendkívül hatásos és biztonságos műtrágya - a fermentáció folyamán a legtöbb mikroorganizmus elpusztul, a növényi magvak elvesztik csírázásukat, a paraziták tojása életképtelenné válik. Az ilyen műtrágyák területére irányuló kivitel pozitívan befolyásolja a hozamot.

A biogáz-képződés folyamata a különböző baktériumok létfontosságú aktivitásának tulajdonítható, amelyek magukban a hulladékokban találhatók. De ahhoz, hogy aktívan "dolgozhassanak", szükséges, hogy bizonyos feltételeket hozzanak létre: páratartalom és hőmérséklet. A biogáz üzem létesítésére épül. Ez egy összetett eszköz, amelynek alapja egy bioreaktor, amelyben a hulladék bomlása bekövetkezik, melyet a gázok kíséri.

Trágya és növényi hulladék biogáz feldolgozásának ciklusának megszervezése

Trágya és növényi hulladék biogáz feldolgozásának ciklusának megszervezése

A trágya feldolgozásának három módja van a biogázra:

 • Pszichofil rezsim. A biogáz üzem hőmérséklete + 5 ° C és + 20 ° C között van. Ilyen körülmények között a bomlási folyamat lassú, a gáz nagymértékben keletkezik, alacsony a minősége.
 • Mezofil. Ebben a módban a készülék + 30 ° C és + 40 ° C közötti hőmérsékleten kijön. Ebben az esetben a mezofil baktériumok aktívan szaporodnak. A gáz így többet képez, a feldolgozási folyamat kevesebb időt vesz igénybe - 10 és 20 nap között.
 • Melegkedvelő. Ezek a baktériumok + 50 ° C-os hőmérsékleten szaporodnak. A folyamat a leggyorsabb (3-5 nap), a gázkibocsátás a legnagyobb (optimális körülmények között, 1 kg szállítmány esetén 4,5 liter gáz elérése lehetséges). Az újrafeldolgozásból származó gázkibocsátás legtöbb referencia táblázata pontosan erre a rendszerre vonatkozik, ezért más módok használata esetén érdemes egy kisebb oldalt beállítani.

A biogáz üzemekben a legnehezebb a termofil rendszer. Ehhez a biogáz üzem, a fűtés és a hőmérséklet-ellenőrző rendszer kiváló minőségű hőszigetelése szükséges. De a kibocsátás a biogáz maximális mennyisége. A termofil feldolgozás másik jellemzője a terhelés lehetetlensége. A másik két mód - pszichofil és mezofil - lehetővé teszi a frissen előkészített alapanyagok napi adagolását. De a termofil rezgés alatt egy rövid feldolgozási periódus lehetővé teszi, hogy a bioreaktort olyan zónákra osztják fel, amelyekben a különböző rakodási idővel rendelkező nyersanyagok részesedését feldolgozzák.

A biogáz üzem diagramja

A biogáz üzem alapja bioreaktor vagy bunker. Ebben benne van egy fermentációs folyamat, amelyben a kapott gáz felhalmozódik. A betöltésre és a kirakásra szolgáló tartály is van, a kimerült gáz a felső részbe behelyezett csövön keresztül távozik. Továbbá van egy gázfinomító rendszer - tisztítása és nyomásnövelés a gázvezetéken a munkásokhoz.

A trágya feldolgozásának rendszere a biogázban

A trágya feldolgozásának rendszere a biogázban

A mezofil és a termofil rendszerek esetében egy bioreaktoros fűtési rendszerre is szükség van - a kívánt módok eléréséhez. E célból általában az előállított üzemanyaggal működő gázkazánokat használják. Ebből a csővezetékrendszer a bioreaktorba kerül. Általában ezek a polimer csövek, mivel a leginkább tolerálják a jelenlétet agresszív környezetben.

Egy másik biogáz üzemnek szüksége van egy rendszert az anyag keverésére. Ha a szilárd kéreg tetején fermentálódnak, a nehéz részecskék leülepednek. Mindez együttesen rontja a gázképződés folyamatát. A feldolgozott tömeg egységes állapotának fenntartásához agitátorok szükségesek. Mechanikusak lehetnek, és még szelídülhetnek is. Idõzítõvel vagy kézzel indítható. Mindez attól függ, hogyan készül a biogázüzem. Az automatizált rendszer drágább a telepítéshez, de minimális figyelmet igényel a működés során.

A műanyag hordó legegyszerűbb biogázüzemje

A műanyag hordó legegyszerűbb biogázüzemje

A biogázüzem a helyszín típusától függően:

 • Föld felett.
 • Poluzaglublennoy.
 • Süllyesztett.

Drágább a telepítés a temették - igényel nagy mennyiségű földmunkát. De ha a mi körülmények között működik, akkor jobbak - könnyebb megszervezni a felmelegedést, kevesebb fűtési költséggel.

Mit lehet újrahasznosítani?

A biogáz üzem lényegében mindenevő - minden szerves anyag feldolgozható. Alkalmas minden trágyához és vizelethez, növényi maradványokhoz. A mosószerek, az antibiotikumok és a kémia negatívan befolyásolják a folyamatot. Az átvételüket kívánatos minimalizálni, mivel elpusztítják a feldolgozó flórát.

Mennyi biogáz érhető el a különböző hulladékokból?

Mennyi biogáz érhető el a különböző hulladékokból?

A szarvasmarha trágya ideálisnak tekinthető, mivel nagy mennyiségben tartalmaz mikroorganizmusokat. Ha a gazdaság nem rendelkezik tehenekkel, akkor a bioreaktor betöltésekor kívánatos az almak egy részét felvenni, hogy az alapanyagot el lehessen tölteni a szükséges mikroflórával. A növényi maradékokat előzetesen őröltük, vízzel hígítottuk. A bioreaktorban a növényi nyersanyagok és a kivágások keverednek. Ez a "tankolás" hosszabb feldolgozásra kerül, de a helyes üzemmódban a konnektorban a termék legnagyobb hozama van.

helymeghatározás

A folyamat szervezésének költségeinek minimalizálása érdekében célszerű egy biogázüzemet elhelyezni a hulladék forrás közelében - madarakat vagy állatokat tartalmazó épületek közelében. Kívánatos a tervezést úgy tervezni, hogy a terhelés gravitáció útján történjen. A tehénbõl vagy a sertésbõl egy csõvezetéket helyezhet el a lejtõ alatt, amelyen a trágya a bunkerbe gravitálódik. Ez nagymértékben leegyszerűsíti a reaktor megtartásának feladatát, és még a trágya tisztítását is.

A legcélszerűbb egy biogázüzem elrendezése, hogy a gazdaságból származó hulladék a vezetéken áthaladjon

A legcélszerűbb a biogáz üzem elrendezése, hogy a gazdaságból származó hulladék a gravitáció révén áramolhasson

Tipikusan az állatokkal rendelkező épületek a háztól távol vannak. Ezért az előállított gázt át kell adni a fogyasztóknak. De egy gázcső nyújtása olcsóbb és könnyebb, mint a trágya szállítására és rakodására szolgáló vonal megszervezése.

bioreaktor

A trágya feldolgozására szolgáló tartálynak igen szigorú követelmények vannak:

 • A víznek és a gázoknak vízhatlannak kell lennie. A vízszigetelésnek mindkét irányba hatnia kell: a bioreaktorból származó folyadék nem szennyezi a talajt, és a felszín alatti víz nem változtathatja meg az erjedt tömeg állapotát.
 • A bioreaktornak nagy szilárdsággal kell rendelkeznie. Meg kell felelni a félfolyékony hordozó tömegének, a tartályban lévő gáznyomásnak, a talaj külső nyomásának. Általában egy bioreaktor felépítésénél különös figyelmet kell fordítani az erejére.

  A bioüzemanyag háztartási használatra és szezonális előállítására (meleg évszakban) kis mennyiségben, műanyag tartály fedéllel

  A bioüzemanyag háztartási használatra és szezonális előállítására (meleg évszakban) kis mennyiségben, műanyag tartály fedéllel

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  14 − 12 =