Napelemek (elemek) otthoni használatra

A folyamatosan emelkedő villamosenergia-árak miatt elkerülhetetlenül elkezdesz gondolkodni a természetes források felhasználásával. Az egyik ilyen lehetőség a napelemek egy ház vagy egy nyári rezidencia számára. Kívánt esetben akár egy nagy ház igényeit is kielégíthetik.

A napelemek tápellátásának rendszere

A nap energiáját villamos energiává alakítsa - ez az ötlet nem engedte meg a tudósoknak, hogy sokáig aludjanak. A félvezetők tulajdonságainak felfedezésével ez lehetővé vált. A szilícium kristályokat a napelemekben használják. Amikor a napfény megüti, az elektronok irányított mozgása képződik bennük, amit elektromos áramnak neveznek. Ha elegendő számú ilyen kristályt csatlakoztatunk, elég tisztességes áramot kapunk: egy panel, amelynek területe valamivel több, mint egy méter (1,3-1,4 m2 elegendő megvilágítás esetén 270 W-ot (24 V feszültség) adhat le.

Elektromos napelemek otthoni nyitott sok lehetőséget

Elektromos napelemek otthoni nyitott sok lehetőséget

Mivel a megvilágítás az időjárástól és a napi időtől függően változik, lehetetlen közvetlenül csatlakoztatni a készülékeket a napelemekhez. Szükségünk van egy egész rendszerre. A napelemek mellett szükséges:

  • Az akkumulátor. Napfényben, a napfény hatása alatt a napelemek elektromos áramot hoznak létre a háznak, a dachának. Nem mindig használják teljes egészében, többlete felhalmozódik az akkumulátorban. A felhalmozódott energiát szelíd idő jellemzi.
  • Comptroller. Nem kötelező, de kívánatos (elegendő forrással). Figyelemmel kíséri az akkumulátor töltési szintjét, megakadályozza a túlzott lemerülést vagy meghaladja a maximális töltési szintet. Mindkét állapot katasztrofális az akkumulátor számára, így a szabályozó jelenléte meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát. A vezérlő a napelemek optimális üzemmódját is biztosítja.
  • DC-AC átalakító (inverter). Nem minden eszközt terveztek egyenáramra. Sokan 220 V váltakozó feszültségről dolgoznak. A konverter lehetővé teszi 220-230 V feszültség elérését.
A napelemek csak otthoni rendszer részeinek

A napelemek csak otthoni rendszer részeinek

A házat vagy villát napelemek beszerelésével teljesen függetlenül lehet a hivatalos beszállítótól. De ehhez szükség van nagyszámú elemre, számos elemre. Egy készlet, amely 1,5 kW-ot generál és egy nap 1000 dollárba kerül. Ez elegendő ahhoz, hogy kielégítse a dacha vagy az elektromos berendezés egy részét a házban. A napkollektorok napi 4 kW-os termelésére szolgáló napelemek száma körülbelül 2200 dollár, napi 9 kW - 6200 dollár. Mivel az otthoni napelemek moduláris rendszerek, egy olyan üzemet vásárolhat, amely az igények részévé válik, fokozatosan növelve termelékenységét.

A napelemek típusai

A növekvő energiaárak miatt egyre inkább elterjedt a napenergia felhasználása a villamos energia előállítására. Ráadásul a technológia fejlesztésével a napkollektorok egyre hatékonyabbá válnak, ugyanakkor olcsóbbak. Tehát, ha akarod, a saját igényeit a napelemek telepítésével nyújthatja. De különböző típusúak. Értsük meg.

Maga a napelem több fotocellát tartalmaz, amelyek egy közös házban helyezkednek el, átlátszó előlapgal védve. A háztartási használatra a fotocellák szilícium alapúak, mivel viszonylag olcsóak, és az alapul szolgáló elemek jó hatékonysággal (20-24% -os sorrendben). A szilíciumkristályok alapján egykristályos, polikristályos és vékonyrétegű (rugalmas) fotocellákat állítanak elő. Néhány ilyen fénysorompó elektromosan egymással (sorozatban és / vagy párhuzamosan) van csatlakoztatva, és a házon levő kapcsokra is kiáramlik.

A ház napeleme számos fluo-elemből áll

A ház napeleme számos fluo-elemből áll

A fénysorompók zárt házban vannak elhelyezve. A napelemes tok eloxált alumíniumból készült. Könnyű, nem korrodál. Az elülső panel tartós üvegből készült, amely ellenáll a hószél terhelésnek. Ezenkívül bizonyos optikai tulajdonságokkal kell rendelkeznie -, hogy a lehető legnagyobb átláthatóságot biztosítsa a lehető legtöbb sugár átviteléhez. Általában a visszaverődés miatt jelentős mennyiségű energiát veszítenek el, így az üveg minőségére vonatkozó követelmények magasak, és mégis el van látva egy károsító hatású kompozícióval.

A napelemek fényelektromos celláinak típusai

A házak napelemei háromféle típusú kígyó elemek alapján készülnek;