Vi velger en inverter sveisemaskin

Å ha et privat hus eller hytte, fra tid til annen må du sveise noe. Hver gang å betale for tjenester til en sveiser er dyrt, spesielt siden mange arbeider ikke krever spesielle kvalifikasjoner. Deretter er det et ønske om å kjøpe en sveisemaskin og lære å lage det selv. Den enkleste måten å lære sveising på inverter sveisemaskiner. De styres elektronisk, og de har flere funksjoner som i stor grad letter livet til en nybegynner. Disse enhetene lar deg få en kvalitetssøm selv uten å ha mye erfaring. Nå er det en liten ting: du må lære å velge en sveisomformer.

Hvordan velge en sveisomformer for et hus, hvis det er dusinvis av merkevarer?

Hvordan velge en sveisomformer for et hus eller villa, hvis det er dusinvis av merkevarer?

Om kategorier og priser

Alle MMA sveiseinverter sveisemaskiner som arbeider med smelteelektroder kan deles kondisjonelt i to store grupper:

 • Husholdning - til periodisk bruk og enkelt arbeid. Hvis du ikke planlegger en storbygd konstruksjon, trenger du enheten en gang hver to til tre måneder for å fikse noe, sveise det, etc., så er arbeidsressursen til aggregatene i denne gruppen nok. Dette er den billigste av inverter sveise maskiner. De koster 3-5 tusen rubler eller så, de blir utgitt i Kina.
 • Profesjonell - for daglige arbeidstimer. Dette er et alternativ for de som vil bruke omformeren i produksjon eller planlegge storskala konstruksjon: Bygg en dacha eller et hus, sveis et metall gjerde og trapper. Kostnaden for disse enhetene er omtrent 300-400 $.

Det er fortsatt en mellomklasse - semi-profesjonell. Etter egenskaper og pris er de omtrent i midten. Det er et godt valg for de som liker å lage noe, men også som et godt verktøy. Alle graderinger er svært betingede, men hvis du forteller selgeren om hvilken klasse du vil ha enheten, vil han forstå og tilby flere alternativer.

Sortimentet selv i den vanlige byggevirksomheten kan sette inn en dødlås, og i spesialisert ....

Sortimentet, selv i en vanlig byggevare, kan stumpes, og i en spesialisert ....

Det finnes også universelle eller kombinerte sveiseomformere. De kan lage mat i flere moduser, hvorav en er vanligvis manuell elektrisk lysbuesveising. Disse enhetene tilhører klassen profesjonell, praktisk for deres allsidighet - noen kan fungere som kutter og koker også i et inertgassmiljø som gjør det mulig å sveise tynne metaller og rustfritt stål uten problemer. Dette utstyret er nyttig, hvis du også har bil - du kan reparere deg selv, så vel som koker hver "bagatell" i husholdningen.

Bestemt med egenskaper

Velg en priskategori - det er bra, men du må også hente de tekniske spesifikasjonene. Først bestemmer du strømforsyningen. Hvis du velger enheten for privat bruk i hjemmet eller på hytta, mest sannsynlig, er du mer fornøyd med strømforsyning 220 V. Sveisevekselrettere det er fra 380, men neppe hjemme noen har slike kilder. Og hvis det er, velg trefaset omformere. De er mye mindre, men de eksisterer også.

Sveisestrøm

Hvordan velge en sveisomformer for tekniske spesifikasjoner? I dette tilfellet fortsett fra disse produktene og deres tykkelse, som du planlegger å jobbe med. Først av alt, velg maksimal sveisestrøm, som kan gi ut enheten. Indikerte Imax, måleenhet - forsterkere.

Det er et forholdsvis tydelig forhold mellom tykkelsen til metallet du vil arbeide med og den strøm som vil være nødvendig for sveising. Dette forholdet er presentert i tabellen.

Diameter av elektroder, mm Tykkelse av metall, mm Sveisestrøm, forsterkere
1,5 mm 1,2 - 2,0 mm 30 - 75 A
2,0 mm 1,5 - 3,0 mm 40 - 100 A
2,5 mm 1,5 - 5,0 mm 50 - 120 A
3,0 mm 2,0 - 12,0 mm 100 - 150 A
4,0 mm 4,0 - 20 mm 120 - 200 A
5,0 mm 10 - 40 mm 170 - 270 A

Hvis du skal lage svart metall (hjørner, kanaler osv.) Med en tykkelse på ikke mer enn 1 cm, er det nok for omformeren å produsere 160-180 ampere. Hvis det fra tid til annen er nødvendig å arbeide med større tykkelse, trenger vi en strøm på opptil 200 ampere. Jernskiver tykkere enn 2 cm i hverdagen er ikke brukt hvor som helst, så 220-250 ampere for hjem eller hytter er en åpenbar byste. Det er neppe nødvendig å betaler for mye for unødvendig makt, er det bedre hvis de pengene som brukes på kjøp av enheten over klassen (eller en god maske kameleon, uten noe som nybegynner sveiser vil være vanskelig).

I tillegg til sveiseprøven trenger du også vernehansker og en sveisemaske. Nykommere i sveising anbefales maskerameler

I tillegg til sveiseprøven trenger du også vernehansker og en sveisemaske. Nykommere i sveising anbefales maskerameler

Minimumstrømmen Imin er nødvendig når du sveiser med en tynn metallomformer. Hvis du trenger å lage stål eller rustfritt stål opptil 2 mm tykt, må du varme de sveisede delene så lite som mulig. Her er også minimumstrømmen nødvendig. Som regel er den nedre grensen for regulering 10 A, men det er enheter med mindre enn 30-40 A på den. De er gode for de tilfellene, hvis du har "tynn" operasjoner, har du spesialutstyr (for eksempel en sveisende halvautomatisk enhet).

Det er også viktig å organisere justeringen av strømstyrken. Den kan tråkkes eller glatt. Glatt justering er bedre - det gjør det mulig å velge driftsmodus for hver metall og elektrode mer nøyaktig.

Ikke-spenning

Denne egenskapen måles med utstyret uten belastning. Indikeres som Uxx, måleenhet - Volt (V). Det bestemmer hvor lett det vil være å tette en sveiset lysbue og hvor stabil bue vil være. Verdien er 40-90 V. Jo høyere tomgangsspenning er oppgitt, desto lettere blir det å sveise.

Tekniske egenskaper til Fubag i 160 sveiseomformer. Den ikke-belastede spenningen kan beskrives som følger

Tekniske egenskaper til Fubag i 160 sveiseomformer. Den ikke-belastede spenningen kan beskrives som følger

Forsyningsspenning

Som allerede nevnt, er de fleste omformere drevet med 220 V. Men på russiske nettverk holdes mer eller mindre stabil spenning bare i store byer. På landsbygda er spenningen på 190 V god. Men inverter sveisemaskiner er så gode at de er ubehagelige til forsyningsspenningen. De blir stille kokt til 180-190 V, og noen modeller og 150 V kan "trekke" elektroden 3 mm i diameter.

Hvis spenningen i landsbyen er lav, vær oppmerksom på denne indikatoren. Det er foreskrevet vanligvis som "spenning" og en strek påføre minimums- og maksimumsverdi, for eksempel 150 til 245 V. Av og sett entry: 220 + 10% -30%. Dette betyr at den vanlige enheten vil lage mat hvis tilførselsspenningen er mellom 154 V og 244 V (220 V - 30% = 154 V og 220 V + 10% = 244 V).

Driftsmodus ved maksimal strøm

Hvis du jobber med den høyest mulige strømmen, må enheten la tiden kjøle seg ned. Det er, kokk for en stund, hvil for en stund. Disse hullene vurderes i 10 minutter, angitt i tekniske data som "MF ved maksimal strøm", målt i prosent -%.

For eksempel, hvis egenskapen er PV ved en maksimal strøm på 40%, betyr det at du kan lage mat på 10 minutter 4, og 6 vent på at maskinen skal avkjøles. Normale egenskaper betraktes som minst 50-60%, gode - 70% og høyere.

Tekniske egenskaper for omformersveising TORUS-165 MASTER (Torus 165 Master)

Tekniske egenskaper for omformersveising TORUS-165 MASTER (Torus 165 Master)

Vær oppmerksom på at dette kravet bare gjelder maksimal strøm, eller i nærheten av den. Det er ingen tvungen stopp ved middels eller lav strøm. Du må fortsatt endre elektroder eller posisjonere fra tid til annen, flytt delen. Så det blir pauser.

Det er alle de tekniske parametrene som trengs. Nå vet du hvordan du velger en sveisomformer i henhold til egenskapene. Men det er ikke alt. Det er også tilleggsfunksjoner. For nybegynnere kan de være svært nyttige. Og fortsatt noen alternativer kan påvirke valget.

Tilleggsfunksjoner av inverter sveisemaskiner

Tilstedeværelsen eller fraværet av tjenestefunksjoner er ikke kritisk, men letter livet, spesielt for en nybegynner. Deres sett er vanligvis standard:

 • VARMSTART - påvirker tenningen av buen. Ved tenning er det gitt en ekstra impuls, noe som gjør det enkelt å starte sveising.
 • "Rask og Furious Arcs" - ARC FORCE - Når elektroden nærmet seg metallet, øker sveisestrømmen automatisk. Dette gjør at elektroden ikke sitter fast.
 • "ANTI-STICK" - ANTI STICK - kobler fra strømmen når du holder elektroden, slår på etter at den er tatt av. Praktisk funksjon, spesielt den er relevant for nybegynnere.

Det er fortsatt noen nyttige funksjoner. For eksempel indikasjon og automatisk avstenging når overoppheting. Dette er et nyttig tillegg - du kan ikke alltid følge tiden, eller indikatoren for overoppheting. Automatisk nedleggelse sparer fra utbrenthet og dyre reparasjoner.

Sveisemaskinen for manuell elektrisk lysbuesveising gjør det mulig å tilberede nesten alle metaller, bortsett fra farget

Sveisemaskinen for manuell elektrisk lysbuesveising gjør det mulig å tilberede nesten alle metaller, bortsett fra farget

Vær oppmerksom på pakke: i tillegg til sveisemaskinen er vanligvis pritanov kabel (noen ganger er det flyttbare, noen ganger stasjonær), to sveisekabler - en med et klips for festing til arbeidsstykket, den andre - fra elektrodeholderen. Det er bedre hvis kablene er lyse, fleksible og lange. Men slik luksus er ikke alltid. De fleste arbeidskabler har en lengde på ca 2 meter, noe som ikke alltid er praktisk. Når du undersøker kabler, vær oppmerksom på hvordan de er forseglet, loddet (bedre) eller klemmet / klemmet.

Vær oppmerksom på tilgjengeligheten av garantiperioden, samt hvor nær hjemmet ditt / dacha er nærmeste servicecenter. Fraværet av et servicenettverk er et advarselsskilt. Dette betyr at selv med en garanti-sammenbrudd, vil du reparere det selv, for penger. Ikke send deg for å reparere enheten gjennom halvparten av vårt ganske store land ...

Hvordan velge produsenten av en sveisomformer

Nå vet du hvordan du velger en sveisomformer i henhold til spesifikasjonene. Den vanskeligste oppgaven er fortsatt: å velge merkevaren til enheten, eller heller, produsenten.

Kinesiske sveisemaskiner eller?

I kategorien husholdnings sveiseomformere kommer nesten alle enheter fra Kina. Det er helt ukjente merker til noen, det er mange års arbeid og tjent en viss autoritet. Berømte kinesiske merker er som regel utstyr produsert av solide planter utstyrt med moderne utstyr.

"Eiere" av merkevaren er europeere, amerikanere og til og med russere, og produksjonsanlegg ligger i Kina. Denne ordningen har lenge vært utarbeidet og kjent. For nylig, i beskrivelsene av enhetene dukket opp enda to linjer: "fødestedet til merkevaren" og "produsentens land". Kaller disse omformerne "kinesisk" som, og ikke helt riktig, men de er laget der. Generelt er det opp til deg.

Kjent i markedet for kinesiske inverter sveisemaskiner er ikke de laveste prisene. Men de er sjekket, og de fleste har et nettverk av servicebutikker eller en reparasjonskontrakt med noen av de samme tjenestene. Her er noen få slike merker som i utgangspunktet har gode anmeldelser:

   • Sveisomformere Resanta. Hjemlandet av merkevaren er Latvia, produsenten er Kina. Det er tre linjer:
    • SAI - modeller med maksimal sveisestrøm fra 140 A til 250 A, forsyningsspenning fra 170 V til 250 V. Prisen på 6,5 000 rubler for AIS 140, opptil 14 000 rubler. for en 250 ampere modell.
    • SAI PN - modeller som opererer ved redusert spenning - fra 150 V. Pris fra 11 tusen rubler. for 160 ampere, opptil 18-19 tusen rubler for kapasitet på 250 ampere.
    •  SAI K - Kompakte modeller som har mindre vekt og dimensjoner, og egenskaper som AIS. Til en pris på 7,3 tusen rubler per 160 ampere apparat, opptil 12 tusen rubler per 250 A.

     Sveisomformere Resanta, SAI, PN (underspenning) og K (kompakt)

     Sveisomformere Resanta linjer SAI, Mon (underspenning) og K (kompakt) (For å øke størrelsen på bildet, klikk på det med høyre museknapp)

     Leave a Reply

     Your email address will not be published. Required fields are marked *

     66 + = 74