Hur man gör en träskogare

Skörd av ved kräver stor ansträngning: de måste sågas, pinnas, vikas i en trätorkare för att torka. De flesta av alla krafter går till träet för att hugga. Lumberjacken kan lindra och påskynda processen. De presenteras i tillräckliga kvantiteter, men de är värda mycket pengar. Samtidigt kan du göra en enkel vedklyvning från skrot - rör, hörn, etc. Allt kommer att ta bokstavligen flera tusen - om det inte finns någon metall, måste den köpas. 

Mekaniska träskärare

Om mängden loggning är liten kan de enkelt hanteras av en mekanisk vedklyvare. De skiljer sig åt i enkelheten av designen, det minsta antalet komplexa noder och det faktum att kostnaderna är minimala, även om gården inte har lämpliga järnstycken.

Det enklaste och säkraste alternativet. Det är synd att prestanda är låg. Men det är säkert

Det enklaste och säkraste alternativet. Det är synd att prestanda är låg. Men det är säkert

En enkel vedklyvare med egna händer: mekanik

Den enklaste mekaniska splittaren är som en brunns brunn. Designen är en till en, bara i stället för en hink är kutter och handtag fixerade. Anslutningen av stativet och tvärstången kan göras den enklaste gångjärnet. Det behöver bara ett bra smörjmedel.

Principen om arbete, förmodligen alla förstår. Churbak sätter på stativet, dra kraftigt ner spaken, på grund av tröghetsmomentet får skäraren stor styrka och splittrar loggen. Processen upprepas tills loggarna av den erforderliga tjockleken erhålls.

Den enklaste vedklyvaren kan monteras med några rör

Den enklaste vedklyvaren kan monteras med några rör

En sådan mekanisk splitter är lätt att montera med egna händer, och bokstavligen, från att det finns rör, ett hörn av någon storlek, även en ax kan användas som en skärare. Dessutom kan en sådan design göras vika - för att kunna bära den.

Det finns många minuser. Chop wood kräver stor ansträngning. Och mer ansträngning görs för att stoppa spaltaren efter att loggen har kollapsat. Den andra negativa - en liknande vedklyvare upptar ett fast område, eftersom ju längre spaken, desto mindre ansträngning krävs för att applicera. Ändå reducerar även en sådan primitiv mekanisk anordning kraftigt i processen.

Ett av alternativen - klyvaren är svetsad till ett fyrkantigt rör, fyllt med betong

Ett av alternativen - klyvaren är svetsad till ett fyrkantigt rör, fyllt med betong

I denna design måste spjälkaren vara tung. Därför svetsas själva bladet till en metallplatta. Mer överkomligt alternativ - svetsa till röret (runda eller fyrkantiga) och häll det med betong. Enig, du kan göra en sådan wood splitter med egna händer av alla som vet hur man hanterar en svetsmaskin.

Fjäderbelastad vedklyvare

Det finns en modifierad konstruktion av en manuell mekanisk träskärare, som med mindre dimensioner stakar träet bättre, kräver mindre ansträngning. I den här modellen är den huvudsakliga arbetsenheten en fjäder som är fastsatt på ramen, och dess övre del ligger mot en fast tvärstång, på vilken spaltaren är fastsatt.

Konstruktion av en fjäderbelastad vedklyvare

Konstruktion av en fjäderbelastad vedklyvare

I den här konstruktionen är huvudinsatsen - för att hålla klyvaren efter att loggen är splittrad - på våren. Följaktligen är det viktigaste att välja en fjäder och en betoning så att minimala ansträngningar tillämpas, men de var tillräckliga för att dela med sig av komplexa, knutna stockar. Dragkraften under våren kan göras rörlig. Då kan du justera parametrarna till specifika förhållanden. Egentligen krävs "omjustering" för en viss person. Om du arbetar med pistolen kommer det att finnas en person, då kan du göra allt permanent, efter att ha hämtat höjden genom erfarenhet.

Det är lika viktigt att göra en rörlig artikulering av ramen och spaken på vilken spaltaren är fixerad. Det bästa alternativet - lager. De ska vara kvalitativa, helst - självnivellerande.

Färdig självtillverkad fjäderbelastad vedklyvare

Färdig självtillverkad fjäderbelastad vedklyvare

Minsta höjden på den hemgjorda träskivaren är ca 800 mm. Men då måste man antingen böja sig över eller ställa in maskinen på bordet / ramen. Ett bekvämare alternativ som kräver minimal ansträngning - gjord under egen tillväxt. Bestäm i vilken höjd det är bekvämt för dig att stå en logg, lägg till i denna figur höjden på loggen själv, få höjden på sängen. Även i det här fallet måste böja, men bara när du installerar chocken på stativet, och inte varje gång klyvaren går ner.

För att lägga till rörmönster, är ramen svetsad, på ena sidan som hjulen är fixerade, i den andra hålls stoppen svetsade. Att göra en sådan träskiva med egna händer är något mer komplicerat, men om det finns en fjäder och lager är det så svårt.

Splitters vertikal tröghet

Ett annat enkelt alternativ för självproduktion. För att göra en sådan splitter behöver de två rör med större och mindre diameter. Behöver fortfarande en tung tallrik - basen, och i själva verket den prickande delen - skäraren / klyvaren.

Designen är en av de enklaste, den krävda insatsen är liten. På en massiv plattform är ett tjockväggigt rör fastsatt, eller, bättre, en stift. Höjd - ungefär en meter. Detta är det ledande röret. På den rör sig fritt klyvaren, vilken är svetsad till ringarna på ett rör med något större diameter än det främre röret. Kasta veden på följande sätt: hämta spjällen och släpp den. Du kan ge en liten acceleration nedåt. På grund av tyngdkraften, delas loggen.

Men den här mekaniska splittaren delar inte omedelbart alla stockar. För att öka dess effektivitet kan du göra ett viktningsmedel på spaltaren. Det kan "läggas till" om det behövs. Det andra alternativet är att slå kolumnen ett par gånger med en hammare. Denna metod är bra om skäraren sitter fast i träet. Alternativet är att lyfta chumpen uppåt tillsammans och sänka det kraftigt. Men det är lättare att vinka med en hammare.

Elskogare

Manuell träskärare underlättar naturligtvis förberedelsen av ved, men kräver fortfarande mycket fysisk ansträngning. Inte så mycket som de spenderar vinkar en vanlig klyvare, men ändå ... Gör en ansträngning ännu mindre hjälper elmotorn. På grund av detta görs träklippare av olika mönster. Men det är svårare att göra en sådan träskärare. Här är enheten mer komplicerad, och minst en minimikunskap för elektrikerna är nödvändig. Det är önskvärt att ansluta motorn via starteren och med "start" och "start" -knapparna.

Skruv (kon)

En av de vanligaste modellerna är en kotte eller skruvträskiva. Skillnaden mellan dem är endast i frånvaro / närvaro av en tråd på piercingelementet, som i denna modell är gjord i form av en kon.

Cone wood splitter accelererar produktion av ved

Cone wood splitter accelererar produktion av ved

Churbak splittrar på grund av att konen roteras av motorn skär ner i träet, gradvis sönder. Vid stora stockar bryts kanterna först, sedan bryter de i mitten.

Kön och trådparametrar

Först blev skärdelen omformad i form av en slät kon. Om du använder en jämn kon, när du arbetar, måste du luta dig tungt mot loggen, så att cylindern "biter" i träet. Mycket lättare är processen, om tråden skärs på ytan. I det här fallet är skogen skruvas på skruven och splittras sedan.

Ritning med dimensioner av en kon med en tråd för en träskärare av skruvtyp

Ritning med dimensioner av en kon med en tråd för en träskärare av skruvtyp

Det viktigaste är att korrekt göra en kon med en tråd. Om det finns en svarv och arbetserfarenhet kan du försöka göra dig själv. Om inte, måste du beställa. Gängan är gjord annorlunda men följande parametrar är kända som optimala: steg 7 mm, djup 3 mm (minimum - 2 mm). En annan viktig punkt - djupet på sätet på motorreduceraren - inte mindre än 70 mm.

Skruv för vedklyvare

Skruv för vedklyvare

Om det finns en kon med hakade trådar, är det inte svårt att göra den här träskivaren med egna händer.

Elmotor och reducerare

Du behöver en elektrisk motor kraftfull nog (2 kW och över eller 5-9 l / s), men med en liten rotationshastighet: 250-600 rpm. Vid 250 varv och under är tuniken väldigt långsam, och om hastigheten är över 500 - det är farligt att arbeta, så kan det dra en logg från händerna.

En träskärare med en skruv, läggs direkt på vevaxeln

En träskärare med en skruv, läggs direkt på vevaxeln

Om du kan hitta motorn med sådana parametrar kan du placera den gjorda toppen (skruven) direkt på vevaxeln (i bilden ovan). Om det finns fler varv, är det nödvändigt att sätta ett reducerande redskap eller att göra en kedja eller remtransmission för att minska rotationshastigheten.

Förhållandet beräknas beroende på motorvarvtalet. Till exempel finns en motor för 900 varv. Med en reducerare 1: 2 får vi 450 varv / min. Bara det bästa alternativet.

Reducerande redskap för en träskärare av skruvtyp

Reducerande redskap för en träskärare av skruvtyp

Sändningarna kan vara bälte eller kedja. Kedjan fungerar flera gånger högre, kräver konstanta borstslag, och till och med skärpa stjärnorna med rätt parametrar är vanligtvis dyrare. Bältesöverföringen är önskvärt dubbel (som i bilden ovan). I det här fallet kommer det att bli mindre glidning.

Var ska man placera motorn

Om konstruktionen ger överföring, ska motorn placeras under, och själva skruven måste fixeras på arbetsytan. Höjden på arbetsytan du väljer att växa, så du behöver inte arbeta i sluttningen.

En säkrare modell. Att göra en sådan träskiva med egna händer - för att göra livet mycket enklare för dig själv

En säkrare modell. Att göra en sådan träskiva med egna händer - för att göra livet mycket enklare för dig själv

Det finns en annan parameter, såsom skruvens höjd över arbetsytan. Avståndet från bordet till cylindern borde ligga i området 8-20 cm. Det är inte nödvändigt att placera det ovanför - det kan vrida små loggar. Det optimala avståndet är 8-12 cm. Även småskaliga stockar roterar inte.

Hydraulisk träsplitter

Hydraulisk splitter - den mest kraftfulla, men också den mest komplexa och dyra i tillverkningen. Förutom ram-, motor- och skärknivar behövs en hydraulisk cylinder med tillräcklig effekt. De kostar inte billigt. Dessutom behöver vi en oljetank och en pump.

Hydraulisk klämaggregat

Hydraulisk klämaggregat

Hydrauliska splittrar för ved producerar en solid ansträngning, för när det är gjort används en metall med stor tjocklek - 6-10 mm beroende på drivkraften. Utvecklad ansträngning är tillräckligt för att på ett och samma sätt bryta chocken i 6-8 loggar. Därför är knivarna gjorda i form av en asterisk.

Kolun med en hydraulisk enhet som är utrustad med en komplex skärare, som bryter loggen på flera stockar på en gång

Kolun med en hydraulisk enhet som är utrustad med en komplex skärare, som bryter loggen på flera stockar på en gång

När man gör knivar sprider de sig från varandra med flera centimeter. Så att i jobbet var det bara en. Till exempel först - horisontellt, sedan - vertikalt, sedan - höger och i slutet - vänster. Samtidigt förstärks varje blad genom att svetsa förstärkningsplattor bakifrån. Stål är önskvärt att använda hårt, preliminärt skärs det på samma princip som på klyvorna.

Relaterade videoklipp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 6 =