Hur man kokar en tunn metall

Svetsning av tunn metall är ett problem även för vissa svetsare med erfarenhet. Nybörjare i det svetsade företaget i allmänhet har svårt. Det fungerar inte alls med de regler som vid svetsning av tjocka artiklar: det finns många funktioner och komplikationer på grund av vilka det är svårare att välja lägen och elektroder. Det är lättare att göra med svetsautomatiska maskiner, men de är ganska sällsynta i vardagen, omformare är mycket vanligare. Det handlar om att svetsa en tunn metallomriktare och vi pratar. 

Och den första svårigheten att svetsa en metall med liten tjocklek är att den inte kan värmas mycket starkt: den brinner ut, hålen bildas. Eftersom de arbetar med principen om "desto snabbare, desto bättre" och om någon bana av rörelsen av elektroder är inte alls. Tunnplåt är kokad genom att leda elektroden i en riktning - längs sömmen utan några avvikelser.

Vid svetsning av tunna metaller, överhettas arken och böjer

Vid svetsning av tunna metaller, överhettas arken och böjer

Den andra svårigheten är att man måste arbeta med små strömningar, vilket leder till att bågen måste göra en kort. Med en liten separering går det bara ut. Det kan också finnas problem med tändning av ljusbågen, använd därför apparater med god volt-ampereegenskaper (ingen spänning över 70 V) och en jämn inställning av svetsströmmen, som börjar från 10 A.

Ett annat problem: med stark uppvärmning ändras geometrin hos tunna skivor: de är böjda av vågor. Det är mycket svårt att bli av med denna brist. Det enda alternativet är att försöka att inte överhettas eller ta bort värme (om metoden med kylflänsar läs nedan).

Vid svetsning av butt-end tunn metallplåt, bearbetas deras kanter försiktigt och rengörs. Närvaron av smuts och rost gör svetsning ännu mer problematisk. Därför justera noggrant allt och rengör det. Lägg arken väldigt nära varandra - utan lucka. Detaljerna är fastsatta med klämmor, klämmor och andra enheter. Då är detaljerna greppade varje 7-10 cm med korta stygn - stygn. De kommer inte tillåta detaljerna att flytta och de är mindre benägna att böja.

Om det är bra att rengöra kanterna, en bra söm

Om det är bra att rengöra kanterna, en bra söm

Hur man koka en tunn metallomriktare

Svetsmaskiner som producerar DC är bra eftersom vi kan laga mat på omvänd polaritet. För detta kopplar vi kabeln till "+" med elektrodhållaren, och "-" vi bifogar delen. Med denna anslutning upphettas elektroden mer, och metallen upphettas till ett minimum.

På hur man väljer en svetsomriktare för hem eller stuga läs här. 

Brewing är nödvändigt med användning av de tunnaste elektroderna: från 1,5 mm till 2 mm. I det här fallet måste du välja med hög smältning: då kommer sömmen även vid låga strömmar att vara kvalitativa. Strömmen är låg. För elektroder med en storlek på 1,5 mm, bör den vara i storleksordningen 30-45 ampere, för "två" - 40-60 ampere. Ställ verkligen ibland och under: Det är viktigt att du kan arbeta.

Tjocklek av metall, mm 0,5 mm 1,0 mm 1,5 mm 2,0 mm 2,5 mm
Diameter av elektroden, mm 1,0 mm 1,6 mm - 2 mm 2 mm 2,0 mm - 2,5 mm 3 mm
Nuvarande styrka, A 10-20 ampere 30-35 ampere 35-45 mm 50-65 mm 65-100 mm

För att metallen blir mindre uppvärmd placeras delarna i vertikal eller åtminstone snedriktning. Brew sedan upp och ner, rör elektrodens spets strikt i den här riktningen (utan att böja sig och inte återvända). Höjningsvinkeln är en vinkel framåt, medan dess värde är 30-40 °. Därför är uppvärmningen av metallen minimal och detta för svetsning av tunna metaller är en av de viktigaste uppgifterna.

Elektroderpositioner vid svetsning och användning

Elektroderpositioner vid svetsning och användning

Allmän rekommendation för val av elektroder för svetsning av tunna metaller: köp för dessa importerade elektroder av hög kvalitet. Det kommer att bli färre problem.

På tillverkning av en skur på en metallram läs här. 

Tekniker och metoder för svetsning av tunna metallplåtar

Ibland måste tunna lakor svetsas i en vinkel. I det här fallet är det mer lämpligt att använda flänsmetoden: kanterna på arket är böjda i önskad vinkel, fäst med korta korsömmar var 5-10 cm. Efter svetsning enligt ovan: en kontinuerlig söm från topp till botten.

Videon visar hur man lagar en tunn plåtelektrod med en svetsomriktare. Flänsningsmetoden används: kanterna på delarna är böjda, och de fångas på flera ställen med korta sömmar. Efteråt är det svetsning med en tunn elektrod 2 mm tjock.

Det är inte alltid möjligt att undvika brännskador utan svetsning. Då kan du försöka riva av ljusbågen i några ögonblick, och sen sänka sedan elektroden på samma plats och fortsätt det några få millimeter. Så, riva och återvända bågen och laga mat. Med denna metod visar det sig att metallen under avståndet från bågen har tid att svalna. I videon ser du hur svetspunktens färg ändras efter att elektroden har tagits bort. Det viktigaste är att inte låta metallen svalna för mycket.

Svetsning av tunn metall med bågseparation visas i videoens första del. Metoden för överlappning överlappar varandra (en del överlappar den andra med 1-3 cm), en elektrod med rutilbeläggning (för strukturella och låglegerade stål) används. Sedan visas svetsning av rostfritt stål med en rostfri elektrod med en grundläggande beläggning och till sist svetsas samma led av järnmetall med samma rostfria elektrod. Sömmen visade sig vara mer kvalitativ än vid användning av de rekommenderade elektroderna.

Vid val av elektroder för svetsning med inverterapparat, läs här.

Om svetsning av tunn metall inte kräver att en kontinuerlig svetsning skapas, använd en punktsvetsning. Med denna svetsmetod är en liten storlek på en hållare en kort sträcka i närheten av varandra. Denna metod kallas intermittent söm.

Så det ser ut som en trasig söm på en tunn metall

Så det ser ut som en trasig söm på en tunn metall

I allmänhet svetssvetsning tunn tunna lager hård. Skotten är enklare: detaljerna är inte överhettade och det finns mindre chans att allt kommer att "leda".

På typ av svetsar och leder, läs här. 

Vid svetsning av en tunn metalländ till slutet kan en tunn tråd med en diameter av 2,5-3,5 mm läggas mellan arken (det är möjligt att slå beläggningen på skadade elektroder och använda dem). Den är placerad så att den från framsidan spolas med metallets yta och från spolen var nästan halva diametern. Vid svetsning leds bågen längs denna tråd. Det tar den grundläggande termiska belastningen, och svetsade metallplåtar värms upp av periferiska strömmar. Samtidigt överhettas de inte, de snabbar inte, sömmen blir jämn, utan tecken på överhettning. Efter att vajern tagits bort är det svårt att se spåren av vad hon presenterade.

Så det ser ut som en söm när man svetsar en tunn metall med en ändkant med en termotråd

Så det ser ut som en söm när man svetsar en tunn metall med en ändkant med en termotråd

Ett annat sätt - sätt kopparplattor under leden. Koppar har en mycket hög värmeledningsförmåga - 7-8 gånger högre än stålets. Bevattas under svetsplatsen, det tar en betydande mängd värme, vilket inte tillåter överhettning av metallen. Denna metod för svetsning av tunna metaller kallas "med värmeavgivande dynor".

Så här svetsar du en arbor från metall här. Kanske är du intresserad av att läsa hur man gör en brazier från en gascylinder eller metall? Saken är också nödvändig för svetsutveckling.

Galvaniserande svetsning

Galvaniserat stål - samma tunna plåt, täckt endast med ett lager av zink. Om du behöver svetsa, är det på svetskanterna nödvändigt att ta bort denna beläggning helt för att rengöra stål. Det finns flera sätt. Den första - att avlägsna mekaniskt: en abrasiv cirkel på en bulgarsk eller en slipmaskin, sandpapper och en metallborste. Det finns ett annat sätt - bränna det med svetsning. I detta fall passerar elektroden två gånger längs sömmen. I detta fall indunstas zink (det avdunstar vid 900 ° C), och dess ånga är mycket giftigt. Så dessa arbeten kan göras antingen på gatan, eller om det finns en huva på arbetsplatsen. Efter varje pass måste du slå ner flödet.

Det är bättre att svetsa galvanisering utomhus: förångningszink är mycket skadligt

Det är bättre att svetsa galvanisering utomhus: förångningszink är mycket skadligt

Efter det fullständiga avlägsnandet av zink börjar svetsningen själv. Vid svetsning av galvaniserade rör för att få en bra svets behövs två passager med olika elektroder. Den första sömmen är svetsad med rutilbelagda elektroder, till exempel MR-3, ANO-4, OZS-4. I detta fall har oscillationerna en mycket liten amplitud. Den övre sömmen är bredare. Den är ungefär lika med tre elektroddiametrar. Det är viktigt att inte rusa och koka bra. Denna passage används med elektroder med en grundläggande beläggning (till exempel SSSI-13/55, UONI-13/45, DSC-50).

Läs mer om valet av elektroder för invertersvetsning. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2