Hur man väljer en svarv för metall i garaget

För att reparera maskinen behövs ständigt metalldelar. Tja, om modellen är vanlig - du kan köpa. Om bilen är sällsynt måste du antingen vänta länge tills du levererar eller beställa tillverkningen. I det här fallet kan du köpa en svarv för garaget. Om du har erfarenheten kan du använda den för ytterligare arbete. 

Vilken typ av svarvar är lämpliga för privat bruk

Det finns nio typer av svarvar, men inte alla behövs i garaget. Oftast kan privata handlare se små skruvskärvar. Tillsammans med hanteringsdelar (slipning, borrning, fräsning, borrning radiella hål et al.), De utför olika typer av gängning och vridning av kon. Det är denna svarv för garaget som försöker köpa - det täcker nästan alla behoven hos biltägarna.

Svarv för garaget ska inte vara för stort

Svarv för garaget ska inte vara för stort

Finns i två typer - skrivbord och med säng (golv). Skrivbord - liten, med låg vikt (upp till 200 kg) maskiner. Det är lättare för dem att hitta en plats i garaget. Nackdelen är att stora och tunga delar inte kan bearbetas på dem. En annan punkt: På grund av den lilla massan kan de inte alltid ge hög precisionsbehandling.

Golvvarv (vanligtvis skolan) har en mycket större massa och dimensioner. För normal drift måste en separat grund läggas till för dem. Möjlig installation på vibrationsdämpare, men de är inte lätta att hitta.

Svarvningsanordning

För att välja en svarv är det önskvärt att känna till dess enhet, syfte, funktioner och möjliga parametrar för var och en av delarna. Låt oss först analysera de viktigaste noderna.

 • Bas eller säng. Det är önskvärt - en tung gjutjärnplatta. Även med skrivbordsmodeller. Mycket lätta verktyg kommer att vara instabil, vilket gör det ännu svårare att uppnå noggrannhet.
 • Motor och växellåda. Motorn kan drivas med 220 V eller 380 V. Transmission - en anordning för rotation av spindeln och bäraren (om automatiska och halvautomatiska maskiner). Maskinen kommer att vara längre om växellådorna är tillverkade av metall (det finns plast sådana).
 • Huvudet. Huvudfunktionen är pålitlig fixering och rotation av arbetsstycket. Vanligtvis är det en massiv cylinder av metall, fast fast i kroppen. Ibland kombineras den främre huvudstocken och växellådan, i vissa modeller kan huvudstödet flytta tyget eller bearbetningshuvudet.

  Svarvmaskin för metall

  Svarvmaskin för metall

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  + 13 = 22