Gasverwarmingssystemen voor particuliere huizen

De gasprijzen stijgen constant, maar voorlopig blijft het verwarmen met dit type brandstof een van de meest goedkope. Maar we hebben het over maandelijkse uitgaven - moderne ketels hebben een hoog rendement - 95-98%, wat de kosten verlaagt. Ook draagt ​​een hoge mate van automatisering bij aan de populariteit - u kunt het huis voor vrij lange perioden verlaten zonder veel risico (als elektriciteit niet uitschakelt). Dat is de reden waarom veel mensen in eerste instantie denken aan het verwarmen van een privéwoning door een gast.

Gasverwarming van een privéwoning terwijl het toch het meest economisch is

Gasverwarming van een privé-huis, terwijl, nog steeds de meest economische

Wat kan verwarming op gas zijn

Voor verwarming kunt u twee soorten gas gebruiken - hoofd- en vloeibaar. Het hoofdgas wordt onder bepaalde druk door buizen aan consumenten geleverd. Dit is een enkel gecentraliseerd systeem. Vloeibaar gas kan worden geleverd in cilinders van verschillende capaciteiten, maar meestal in 50 liter. Het wordt ook in gashouders gegoten - speciale verzegelde containers voor het opslaan van dit type brandstof.

Een schatting van de kosten van het verwarmen van verschillende soorten brandstof

Een schatting van de kosten van het verwarmen van verschillende soorten brandstof

Goedkoper verwarmen - met gebruik van hoofdgas (exclusief de aansluiting), is het gebruik van vloeibaar gas maar iets goedkoper dan het gebruik van vloeibare brandstoffen. Dit zijn algemene statistieken, maar er moet specifiek voor elke regio worden overwogen - de prijzen verschillen aanzienlijk.

Water verwarming

Traditioneel maken privé-huizen een waterverwarmingssysteem. Het bestaat uit: