Kuinka valita pumppausasema kotiisi ja loma-asunnolle

Kotitalouspumppausasema - laitteet yksityisen taloveden automaattiselle toimitukselle. Se voi toimittaa vettä mistä tahansa lähteestä: kuoppaa, kaivoa, keskitettyä vesiputkea tai joki. Plus tällaisen laitteen asennus - vakiopaine vedenjakelujärjestelmässä, jonka avulla voit kytkeä kaikki kodinkoneet. 

Yksityisen talon tai mökin vesihuoltoon tarkoitetut pumppaamot koostuvat:

 • pumppu;
 • akkua;
 • ryhmäohjausta ja automaatiota.

Toiminnalle tarvitaan taattu virransyöttö. Asennus itsessään on itsenäinen eikä vaadi puuttumista: veden mukana toimitetaan vakio paine - ero on erilainen, mutta se on pieni ja teknisesti, ja vielä enemmän kuluttajat eivät tunne.

Yksityisten talojen (lähiöiden tai kaupungin sisällä) vesihuollon pumppaamoiden pakolliset osat

Yksityisten talojen (lähiöiden tai kaupungin sisällä) vesihuollon pumppaamoiden pakolliset osat

Pumppaamot yksityisen talon vesihuoltoon: käyttöperiaate

Nykyaikaisissa vesihuollon pumppaamoissa on akkuja, jotka ovat lieriömäinen astia, joka on jaettu kahteen osaan elastisella kalvolla. Yksi osa tehtaalla olevaa säiliötä on täynnä kaasua. Tässä solussa syntyi tietty paine.

Kun pumppu on päällä, vesi tulee akun toiseen osaan. Säiliö täyttyy vähitellen, kalvo venyy ja puristaa kaasua vielä toisessa osassa. Tällä tavoin syntyy paine yksityisen talon vesihuoltojärjestelmässä (dacha). Sen arvoa ohjaavat painekytkinanturit. Kun kynnysarvo (noin 2-4 atm) saavutetaan, anturit antavat käskyn sammuttaa pumppu. Vaikka järjestelmä ei ole avoin järjestelmässä, paine on vakaa, pumppu ei enää toimi.

Pumppaamoiden toimintaperiaate: pumppaaminen tarvittaessa erityiseen säiliöön - hydraulinen akku

Pumppaamoiden toimintaperiaate: pumppaaminen tarvittaessa erityiseen säiliöön - hydraulinen akku

Jossain nosturi aukeaa. Vesi virtaa siihen akusta, jossa paine laskee vähitellen virtauksen mukana. Kun alempi kynnys saavutetaan, toinen anturi laukaisee, mikä antaa komennon käynnistää pumppu, vesi alkaa jälleen virrata tasaamalla paine. Kun kosketus on suljettu, pumppu kuluu jonkin aikaa ja sammuu.

Siten järjestelmä ylläpitää vakaa paine. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää mitä tahansa tekniikkaa talossa - sekä pesukoneella että astianpesukoneella ja vedenlämmittimellä. Halutessasi voit järjestää sivuston tai nurmikon automatisoidun kastelun.

Tyypit ja tyypit, yhteysominaisuudet

Tämän laitteen tärkein työosa on pumppu. Se on tyypiltään sellainen, että se määrittää niiden tekniset perusominaisuudet. Pumput, ja niistä keskustellaan.

Pinta ja upotettava

Suurin osa kasveista toimitetuista kasveista on varustettu pintapumput. Ne on asennettu samaan kehykseen kuin akku ja ohjausryhmä. Pumppuun on kytketty putki, joka lasketaan lähteeseen - kaivoon, kaivoon jne. Tämä vaihtoehto on hyvä, koska sitä voidaan käyttää kapeissa kuopissa - putken halkaisija voi olla 32 mm, joka on jopa kapeimmalla kuopassa normaali. Mutta tällaiset järjestelmät voivat nostaa vettä noin 7-10 metrin syvyydestä.

Vesihuollon järjestelmä yksityiselle talolle, jossa on pumppuasema, jossa on pintapumppu

Vesihuollon järjestelmä yksityiselle talolle, jossa on pumppuasema, jossa on pintapumppu

Kun asennat tällaisia ​​laitteita veden sisään upotetun syöttöputken päähän, on asennettava suodatin ja takaiskuventtiili. Suodatin (ristikko) on pakollinen, koska pumput vaativat veden laatua, ja sulkuventtiili ei salli veden tyhjentämistä pumpun ollessa käynnissä. Ilman näitä kahta osaa järjestelmä toimii tehottomasti.

Jos kaivo on syvä, tarvitaan upotettava pumppu tai asennus, jossa on kauko-ejektori. Tällöin ejektori lasketaan kaivoon tai kaivoon, siihen on liitetty kaksi letkua. Loput laitteet ovat pinnalla. Tällä järjestelmällä vesi voi nousta 40-45 metrin syvyydestä.

Pumppaamo, jossa on ulkoinen - upotettava ejektori, mahdollistaa veden syvien syvien kuoppien tai kaivojen syvyyden jopa 40-45 metristä

Pumppaamo, jossa on ulkoinen - upotettava ejektori, mahdollistaa veden syvien syvien kuoppien tai kaivojen syvyyden jopa 40-45 metristä

Tämän järjestelmän haittapuoli on se, että se ei pidä ilmaa putkissa (letkuissa), minkä vuoksi järjestelmän käynnistäminen on hankala ja vastuullinen liikunta.

Hiljainen ja meluisa

Pumppujen sisäinen rakenne eroaa toisistaan. Työn melutaso riippuu niiden rakenteesta.

 • Vortex. Imuteho luo terät kehon sisällä. Nämä talon vesihuollon pumppausasemat ovat äänetöntä tai hyvin hiljaista, mutta ne voivat vain nostaa vettä matalasta syvyydestä. Heitä voidaan ja pitäisi sijoittaa asuinrakennuksiin: he eivät pidä lämpötilan muutoksista, ja jäätyessään ne epäonnistuvat.
 • Keskipakopumput ovat meluisia kovaa työtä, mutta pumpattavat vettä kunnollisilta syvyyksiltä ja voivat toimia eri lämpötiloissa, koska ne voidaan asentaa erikoisvarusteisiin kaivoihin.

Kuinka vedä vettä kaivoon tai kaivoon taloon, lue täältä.

Pumppausaseman asennusohjeet

Pumppausaseman toiminta vaatii tehoa. Tämä on yksi tärkeimmistä kriteereistä valittaessa asennuspaikkaa: sinun on joko sijoitettava asema, jossa on virtalähde, tai vedä linja asemalle. On kuitenkin otettava huomioon useita muita tekijöitä:

 • Laitteet on asennettava ottaen huomioon etäisyys, johon vesi voidaan toimittaa.
 • Jos järjestelmän talvikäyttö on suunniteltu, huone, jossa laitteisto asennetaan, on oltava lämmin - asemat eivät siedä pakkasaa. Samanaikaisesti sen on oltava hyvin ilmastoitu siten, ettei tiivistyminen kerääntyisi.
 • Jos pumppu on erittäin meluisa, ja se on helpompi asentaa se taloon tai sen vieressä, se on suljettava äänieristettyyn laatikkoon.

Joskus paras tapa on rakentaa kouru - pieni huone, joka on järjestetty noin 2,5 m: n syvyyteen. Jos vedenotto tulee kanteesta, kotelo leikataan hieman kennon pohjan yläpuolella. Pumppu upotetaan kaivoon, joka pumppaa vettä akkuun.

Laite asennetaan maaperän jäädytyssyvyyteen, mikä estää sen jäätymisen: sisäpuolella on positiivinen lämpötila. Sitten on kätevää sijoittaa putket jäätymisen syvyyden alapuolelle ja ottaa ne talon alle, lämpimällä jäätymisvyöhykkeellä ja syöttää vettä kampaan.

Aseman asennuskaapeli vesisäiliöön yksityisessä talossa kaiuttimessa

Aseman asennuskaapeli vesisäiliöön yksityisessä talossa kaiuttimessa

Jos kotitalouskaapeli - perusteltuja kustannuksia, sitten maata - on epätodennäköistä. Sitten tehdä yksinkertaistettu versio - he rakentaa pienen laatikon tai tehdä kuoppaa ja laittaa laitteet kevät-kesäaika, talvella ottaa sen lämmitetty huone.

Maapallon vesiputken rakentamisesta on kirjoitettu artikkelissa "Kuinka tehdä vesihuollon maassa? Valitse putket, järjestelmä, pakkaus"

Miten valita pumppausasema kotiisi

Pumpputyyppien lisäksi, kun valitset pumppaamoja yksityisen talon vesihuoltoon, sinun on kiinnitettävä huomiota useisiin parametreihin:

 • Etäisyys vedenottoaukosta pumpun asennukseen. Määrittää, kuinka lähellä laitteistoa tulee olla veden lähde.
 • Veden nousun korkeus - kuinka kaukana vedenottokohdasta se voidaan syöttää. Huomaa, että myös laajennettuja horisontaalisia osia on otettava huomioon.
 • Suorituskyky on sen veden määrä, joka voidaan syöttää yksikköä kohti. Tämän parametrin laskemiseksi voit käyttää keskimääräisiä kulutusmääriä kuluttajan tyypistä riippuen (katso taulukko).

  Keskimääräisen virtauksen laskennassa voit valita pumppausaseman kapasiteetin

  Keskimääräisen virtauksen laskennassa voit valita pumppausaseman kapasiteetin

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  85 − 77 =