Itsenäinen viemäröinti Topas

Yksi tapa järjestää yksityisen talon, mökin tai maidon erillinen viemäröinti on asentaa itsenäinen jätevedenpuhdistamo. Lyhennettyjä tällaisia ​​jätevedenpuhdistamoita kutsutaan AU: ksi, ja keskustelussa yleisemmin käytetty on tuttu käsite "septinen säiliö", vaikka tämä ei ole täysin oikea. Tänään puhutaan tällaisesta laitoksesta, jonka on valmistanut Topol Eco -kampanja. Niiden tuotteita kutsutaan Sepulasäiliöksi Topas, käytetään laajalti eikä huonoja arvosteluja. 

muutoksia

Septic Topas on muovilaatikko, jossa on kansi. Yksikön runko on valmistettu polypropyleenistä, joten se ei syövytä, roiskeita, reagoida sisällön tai ympäristön kanssa.

Septisen säiliön ulkonäkö

"Topas": n septisen säiliön ulkonäkö

Eri tuottavuusasemien tiedot lasketaan eri jätevesien käsittelyn perusteella. Yksityisissä taloissa ja mökeissä on samanaikaisesti 4-20 henkilöä. Tällaisissa tapauksissa Topas 4, Topas 6 jne. Käyttävät Topas 20 -laitetta. Palveluista hotelleissa talojen ryhmät ovat tuottavampia 30, 40, 50, 75, 100 ja 150 henkilöä varten.

Mallia on kehitetty eri pohjavesien tasoille: matala ja korkea. Korkealla pohjaveden pinnalla on valita septinen säiliö Topas, jossa on postscript - Pr. Näissä malleissa on lisäpumppu kosteuden tyhjenemiseksi viemärijärjestelmään, myrskyjä, erillistä astiaa, mahdollisuutta sen jatkokäyttöön jne.

Septi-säiliön muutokset Topas talon viemäriputkien syvyydestä riippuen

Septi-säiliön muutokset Topas talon viemäriputkien syvyydestä riippuen

Viemäriputkien syvyyttä on muutettu:

 • korkeintaan 80 cm sopivat mallit, joissa on merkintä "vakio";
 • 80 - 140 cm: n syvyydessä - pitkä (pitkä), on pitkänomainen kurkku;
 • haudattu syvemmälle kuin 140 cm -240 cm - Long Us.

Jopa syvempää esiintymistä varten ei ole asennuksia. Kun valitset asennuksen, sinun on ensin määritettävä suurin määrä ihmisiä, jotka voivat asua talossa kerrallaan. Valitse tämän mukaisesti yksikön kapasiteetti. Lisäksi on otettava huomioon pohjaveden korkeus Itasäteisen säiliön Topas asennuspaikassa sekä syvyys, johon syöttölinjat tulisi sijoittaa (riippuu alueen maapohjan jäädyttämisestä).

Tässä kuvataan yksityisen talon itsenäisen viemärien järjestämistä. 

Laite ja toimintaperiaate

Tämä itsenäinen jätevedenpuhdistamo on jaettu neljään osastoon, joista jokaisella on oma puhdistusvaihe. Jätevesi kulkee johdonmukaisesti läpi kaikki neljä puhdistusvaihetta, pistorasiassa, valmistaja sanoo, puhdistusaste on 98%. Jätteiden käsittely tapahtuu aerobisten bakteerien avulla, jotka elävät hapen läsnäollessa. Jokaisen osaston elinkaaren takaamiseksi on ilmastimia, jotka pumppaavat ilmaa.

Laite septisäiliö Topas

Laite septisäiliö Topas

Septinen säiliö toimii seuraavan periaatteen mukaisesti:

 • Viemärit tulevat vastaanottokammioon, jossa niiden käsittely alkaa bakteereilla. Täytön ollessa käynnissä ilmavirta syötetään kammioon bakteerien aktiivisuuden aktivoimiseksi. Prosessissa liukenemattomat hiukkaset asettuvat pohjaan, rasvapitoiset partikkelit nousevat pintaan. Tässä osastossa on suurten jakeiden suodatin - tämä on suuren halkaisijan omaava putki, jossa tehdään reikiä. Tämän putken sisällä on pumppu, joka pumppaa suodattimen läpi kulkevan veden. Näin ollen seuraavassa lokerossa valuma-alusta on jo ilman suurta kontaminaatiota - ne jäävät vastaanottimeen ja bakteerit jatkavat niitä. Tässä vaiheessa puhdistusaine puhdistetaan noin 45-50%.
 • Vastaanottokammiosta pumpataan osittain puhdistettu vesi toiseen osastoon - ilmastusastiaan. Täyteaineessa täytetään ilmastus, joka mahdollistaa saastumisen hiukkasten nostamisen veden pinnan yläpuolelle. Koska kammion muoto on pyramidia, ne asettuvat nopeasti. Tässä osastossa on vielä noin 20-30% saastumisesta. Pumppujen ja erikoisharjalaitteiden avulla puolikäsitellyt jätevedet tulevat kolmanteen kammioon, ja alhaalta tuleva ylimääräinen siltaa pumpataan stabilointikammioon.
 • Kolmannen ja neljännen kameran rakenteet ovat toisenlaisia. Tässä samassa periaatteessa jätevesi puhdistetaan lopullisesti.
 • Viimeisestä osastosta puhdistettu vesi joko painovoiman tai pumpun avulla lähetetään maahan, säiliöön, jossa vettä varastoidaan tekniseen käyttöön, suodatustornille jne.

Kuten ymmärrät, kaikki Topas-taudin säiliöiden työt perustuvat bakteerien elintärkeään toimintaan. Ne vaativat tiettyjä olosuhteita - hapen, positiivisen lämpötilan. Happea toimitetaan bakteereille ilmanpoistimilla, joten on erittäin tärkeää varmistaa jatkuva virransyöttö. Sähkökatkoksen jälkeen bakteerit voivat selviytyä 4-8 tuntia. Jos ilmansyöttö ei käynnisty uudelleen tänä aikana, on tarpeen täyttää asennus uusilla.

Haitat ja erityispiirteet

Septic Topas, kun se toimii kunnolla, puhdistaa viemärit hyvin, ja säännöllinen huolto siitä ei haise. Oikein valitulla äänenvoimakkuudella se tarjoaa mukavan kaupunkitason olemassaolon jopa dachassa. Kaikki tämä on totta, mutta myös haittoja:

 • Riippuvuus sähkön saatavuudesta.
 • Säännöllisen kunnossapidon tarve (2-4 kertaa vuodessa, luettelo ja kuvaus teoksista).
 • Salvo-luumun rajoitus. Jokainen kuoppasäiliön malli Topas voi kerran ottaa tietyn määrän valua. On mahdotonta yhdistää enemmän kuin tämä määrä. Tämä voi olla ongelma suuren joukon vieraita.
 • Kaikki ei voida tyhjentää autonomiseen viemäriin. Et voi tehdä suuria sirpaleita, jotka eivät kulje kuivatusraudan läpi, on mahdotonta saada sanomalehtiä viemäriin, mahdollisiin liukenemattomiin sirpaleihin. Hyvin huono vaikutus bakteereihin, desinfiointiaineisiin, jotka saavat sinne suuria määriä.
 • On välttämätöntä huolehtia siitä, mistä valuu / käsitellään käsitelty jätevesi. Niiden käyttäminen puutarhan tai puutarhan juottamiseen on mahdotonta vain teknisten tarpeiden varalta - vettä nurmikkoa, kukkapenkki jne. Auton pesemiseksi. Toinen vaihtoehto on laittaa jälkikäsittelyasema ja heittää se kouruun (jos sellainen on lähellä), vetämään käsitelty valuma suodattimen pylvääseen tai kaivoon, joka on täynnä raunioita, lisää puhdistusta ja imutöitä maahan.
 • Kausiluonteisissa asunnoissa (mökeissä) on säilytettävä järjestelmä talvella, muuten bakteerit kuolevat.

Joten käytössä on tiettyjä rajoituksia. Nämä asetukset antavat kuitenkin paremman vaikutuksen kuin perinteiset septitankit.

Asennus ja käyttöönotto

Sepulansäiliön asennus Topas aloittaa alueen merkinnällä - on selvitettävä laitoksen optimaalinen asento. Lähellä ei pitäisi olla suuria puita, pensaita, on tarpeen järjestää niin, että ei ole kovin kauas tarpeellista vetää viemäriputkia talosta, mutta samalla oli kätevää lähettää puhdistettua vettä jatkokäsittelyyn.

asennus

Kaivaminen kaivaa valittua paikkaa. Sen mitat ovat 30-40 cm suurempia kuin septisen säiliön mitat. Syvyyden tulee olla sellainen, että vain luukun kansi jää pinnalle. Samaan aikaan meidän on muistettava, että 10 cm kerros hiekkaa kaadetaan kaivauksen pohjalle.

Kaivo kaivataan, on tarpeen tasata pohja, kaataa hiekkaa

Kaivo kaivataan, on tarpeen tasata pohja, kaataa hiekkaa

Kaivo kaivataan haluttuun syvyyteen, pohja tasoitetaan, sitten hiekka kaadetaan 5 cm: n paksuiseksi ja jokainen kerros kaadetaan ja tasoitetaan. Jälkimmäinen on tasoitettava "horisontissa" - säännön tai tasaisen palkin avulla, johon taso asetetaan.

Kaivanto kaivaa talosta kuoppaan. Sen syvyys riippuu kotitalousjäteveden tuotosta. Kaivannon leveys on vähintään 25 cm, mutta tämäntyyppisessä työssä on erittäin vaikeata työskennellä, koska se yleensä laajenee. Kaivaa kaivo, muistaa, että putken pitäisi mennä talosta kohti saostussäiliötä, jonka kaltevuus on 2 cm - 1 metri. Älä kaltele enemmän tai vähemmän. Suuremmalla kaltevuudella vesi lähtee nopeasti ja kiinteät hiukkaset pysyvät putkessa, pienempi kaltevuus ei takaa vaadittua viemärivirtaosuutta.

Hiekka kaadetaan tasoitettuun pohjaan

Hiekka kaadetaan tasoitettuun pohjaan

Louhittu kaivannon pohja tasoitetaan, 10 cm kerros hiekkaa kaadetaan, tiivistetään ja tasoitetaan muodostaen tietyn kaltevuuden. Hiekalle asetetaan jäteveden polypropeeniputki ulkokäyttöön. Sen halkaisija on 110 mm. Liitettäessä segmenttejä tiivistysrenkaiden lisäksi nivelet hiontaan silikonitiivisteellä ulkoiseen työhön.

Putkijohto on kytketty pinoon ja se asetetaan tietyllä kaltevuudella kaivannossa. Arvosana tarkistetaan tasolta. Putki on täynnä hiekkaa (ei maadoitettu), joka kompensoi maaperän paineen pakkanen aikana. He nukkuvat, niin että putken pää on peitetty hiekalla.

Putki asetetaan kaivannon pohjalle ja peitetään hiekalla

Putki asetetaan kaivannon pohjalle ja peitetään hiekalla

Samassa kaivossa, viemäriputken varrella, laita syöttökaapeli, joka menee Itas-säiliöön Topas. Yleensä VVG-kaapeli on 4 * 1,5 mm. Se asetetaan HDPE-putkeen (polyeteenin matalapaineputki) halkaisijaltaan 20 mm. Suojapäähän pakattu kaapeli asetetaan kaivantoon, joka johtaa taloon, jossa kaapeli päättyy haarukalla. Kaapelin toinen pää on yhdistettävä septiseen säiliöön.

Syöttökaapeli on asetettu suojakuoriin

Syöttökaapeli on asetettu suojakuoriin

Itsenäisen viemäröintijärjestelmän seuraava asennusvaihe Topas - laitteen asennus valmistettuun kuoppaan. Se on laskettava huolellisesti ilman silmiinpistävää. Polypropeeni, vaikka se on kestävä materiaali, mutta se on vielä muovia, niin että se voi halkeilla. Laske säiliö Topas voidaan laskea manuaalisesti tai nosturin manipulaattorilla. Jotta köydet voidaan kiinnittää kunnolla, rungot ovat reikiä, jotka kulkevat runko-osan varrella. Niissä on venytetty köysi. Yksi alla, toinen korkeuden keskellä. Köyden on peitettävä kaksi kehon vastakkaista puolta.

Meillä on paksu luotettava köysi

Meillä on paksu luotettava köysi

Pidä nämä köydet pitäessä asennus huolellisesti alas kaivoon. Sitten, kun kansi on asetettu, taso tarkistetaan, jotta septinen säiliö muuttuisi tasavertaiseksi.

Laske varovasti kaivoon

Laske varovasti kaivoon

Rungon ja säätiön seinien välissä on 20-30 cm: n rako, joka on täytettävä hiekalla. Vähitellen ympyrässä nukahduvat seinät, samanaikaisesti täyttämällä septinen vedellä. Varmistamme näin, että vedenpinta ja hiekkataso ovat suunnilleen yhtä suuret. Kerran 40-50 cm kerroksen jälkeen valuu hiekka veteen. Samalla se muuttuu tiheämmältä, alhaisemmaksi. Joten, vähitellen, kaivo on täytetty huipulle. Tämän jälkeen voit olettaa, että seostamo Topas on asennettu, laitteiden asennus ja liitäntä alkavat.

Tietoja ei-haihtuvista septitankista lue täältä. 

Laitteiden asennus

Yhdistä ensin virtakaapeli. Voit tehdä tämän poistamalla syöttöruukun suojakannen, liittäkää johdot kiinnityslevyyn kaavion mukaisesti. Johtimien päät irrotetaan eristel- mästä 0,8-1 mm, työnnetään vastaavisiin pistorasioihin, kiinnitetään kiristysruuveilla.

Virtajohdon liittäminen

Virtajohdon liittäminen

Seuraava vaihe on viemärijärjestelmän yhteys talosta. Se tuodaan septisen säiliön runkoon. Paikalla, jossa putki tulee kehoon, piirretään putki, joka piirtää ympyrän. Tällöin reiän avulla leikataan rei'itys.

Saw reikä kehossa

Saw reikä kehossa

Reikä leviää silikonitiivisteellä. Se työntää putken, jonka päällä on kello, niin että kasvi

hankaus oli ulkona, lisäksi se on sovitettava tiukasti kehoon (voit napata nyrkesi tehdäksesi sen hyvin). Tuloksena oleva liitos tiivistetään fuusioimalla 7 mm paksu polypropyleeninauha.

Me täytämme liitoksen polypropeenilla

Me täytämme liitoksen polypropeenilla

Putken vakiintuneeseen osaan on liitetty viemärit talosta (älä unohda liitoksia silikonilla).

Yhdistämme viemärin talosta

Yhdistämme viemärin talosta

Asenna sitten pumput. Kotelon sisällä on merkintä: numerot "1" ja "2" pistorasioissa, haaraputkissa ja hyllyssä. Samat luvut ovat pumpun koteloissa.

Merkintä tapaukselle

Merkintä tapaukselle

Asenna pumput tämän merkinnän mukaisesti ja kytkeytyvät niiden tuloihin haaraputkistoihin (katso yllä olevassa kuvassa). Asennetaan joustavat liitännät suuttimiin, laita toinen pää pumpun sisääntuloon, pistoke pistorasiaan samalla numerolla.

Liitännät on kytketty pumppuihin

Liitännät on kytketty pumppuihin

Johdot eivät ole hämmentyneitä

Johdot eivät ole hämmentyneitä

Itse asiassa tässä voidaan olettaa, että seepussisäiliö Topas on asennettu. Jäljellä on vielä koeajo. Voit tehdä tämän sisällyttämällä itsenäisen viemäriverkon Topas verkkoon, alkamaan kaataa vettä vastaanottavaan lokeroon (kunnes ei ole viemäreitä). Kunnes osasto on täytetty, kelluntaanturi on pohjassa, ilma imetään vastaanottokammioon. Kun vesitaso saavuttaa tietyn pisteen, uimuri kelluu, ilmansyöttö siirtyy aerotankkiin - toinen osasto-pyramidi. Seuraavaksi jätetään vasta viemäröintijärjestelmän käyttäminen, joka seuraa puhdistustuloksia. Kerromme heti, että ensimmäisellä kuukaudella voimakkaan käytön yhteydessä viemärit voivat jättää мутноватые. Tämä johtuu siitä, että bakteerit ovat edelleen pieniä eivätkä ne pysty selviytymään täysin heidän tehtävistään. Kuukauden lopussa tilanne olisi korjattava.

palvelu

Itsenäisen jäteveden käsittelylaitoksia, joihin kuuluu myös Topas -septori, kutsutaan usein viemärijärjestelmiksi ilman pumppaamista. Tämä ei tarkoita sitä, että asennus ei vaadi huoltoa lainkaan. Tarkoitus on, että jätevesiä ei tarvitse kutsua, mutta liete on tarpeen poistaa säännöllisesti. Kuinka usein? 1-4 kertaa vuodessa riippuen käytön intensiteetistä.

Joten se näyttää olevan septinen säiliö

Joten se näyttää olevan septinen säiliö

Toinen säännöllinen tarve poistaa vastaanottavan osaston fragmentit, joita bakteerit eivät pysty käsittelemään. Tämä toiminto suoritetaan verkolla avaamalla kansi. Ja vielä yksi menettely - suurten jakeiden ja ilmatojen suodatuksen puhdistaminen. Niiden tehokkuus riippuu niiden kunnosta.

Puhdistussuodattimet

Toinen säännöllisesti suoritettava toiminta on pumppujen suodattimien puhdistaminen. Tee näin irrottamalla suuret muovipultit, jotka ovat pumppujen päällä. Poistamalla mutterit, voit nostaa kannet, joiden alle ovat suodattimet. Jos suodattimet ovat puhtaita, sinun ei tarvitse tehdä mitään heidän kanssaan, jos ne ovat saastuneet, ne pestään kylmässä juoksevassa vedessä, kuivataan ja vaihdetaan.

Puhdista suodattimet, ruuvaa mutterit

Puhdista suodattimet, ruuvaa mutterit

Ylimääräisen lietteen poisto

Aktiivilietteen ylijäämät, jotka muodostuvat käytön aikana, tulevat stabilointikammioon, josta ne mineralisoituvat. Tästä osastosta ne on poistettava määräajoin. Suositeltu menettelytaajuus on joka kolmas kuukausi, mutta monet määrittävät, että on tullut aika hajun ilmestymiseen, mikä osoittaa, että silta on kertynyt. Poisto tapahtuu pumpun (ilmajohtimen) avulla, joka on saatavissa stabilointikammioon. Tämä prosessi on yksinkertainen, kaikki on välttämätöntä:

 • Sammuta virta (vaihtokytkin).
 • Käytä käsineitä ja vaihda ämpäri.
 • Avaa tynkä.
 • Letku lasketaan kauhaan, kytke pumppu päälle.
 • Kun puhdistat kammion, täytä kammio puhtaalla vedellä, sulje pistoke.

Tämä toimenpide voidaan suorittaa käyttämällä ulostepumppua. Tällöin pumppaus voidaan tehdä kerran vuodessa.

Suodattimen ja ilma-aukon puhdistaminen

Toiminnassa suodatin ja ilma-alukset ovat saastuneita, mikä vaikuttaa jäteveden käsittelyn tehokkuuteen. Voit palauttaa ne sinun täytyy puhdistaa. Tee tämä voimakkaalla veden virtauksella, ilmanpuhdistussuuttimet puhdistetaan käsin - neulalla. Menetelmä Itämeren säiliön Topas puhdistamiseen on seuraava:

 • Sammuta virtalähde.
 • Irrota ilmaletkun letkut, poista pumput kotelosta.
 • Huuhtele vesisuihkulla paineen alaisena - ulkona ja sisälle.
 • Puhdista suuttimet neulalla puhdistettaessa ilmanpuhdistinta.
 • Aseta kaikki paikoilleen, lisää vettä työstötasolle, käynnistä ja tarkista työ.

Tämä on kaikki tarvittava kunnossapitotöitä Topas-saostussäiliöön.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =