Pumppu jäteveden pumppaamiseen: ominaisuudet, valinta

Jos sinulla on yksityinen talo ja yksittäinen viemäriverkko, voit soittaa säännöllisesti erikoispalveluita septisen säiliön tai AU: n huoltoon tai huoltaa laitteita itse. Palvelujen hinnat ovat sellaisia, että huolimatta erittäin epämiellyttävästä menettelystä ihmiset tekevät sen itse. Tällaisia ​​töitä varten tarvitaan ulostepumppu viemäriin. Tämä on erityinen laite, joka voi pumpata hyvin likainen vesi. 

Viemäröinti ja uloste - mikä on eroa

Saastuneen veden pumppaamiseksi on olemassa kahdenlaisia ​​pumppuja: tyhjennys ja uloste. Mitä he ovat erilaiset? Viemäröintijärjestelmät on suunniteltu sellaisten saastuneiden vesien purkamiseen, jotka sisältävät pienikokoisia kiinteitä sulkeumia - mäntyä, hiekkaa ja muita tämän kokoisia aineita. Suurten hiukkasten pääsyn estämiseksi ruudut asennetaan. Kuten selostuksen perusteella ymmärrät, tyhjennyspumput soveltuvat pumppaamaan kirkastetut vedet altaasta, joka seisoo septisen säiliön jälkeen, pumppaamaan vettä viemäröinnin ja myrskyjen viemärivarastoon.

Viemäreiden ulostepumppu eroaa vedenpoistosta, koska se pystyy pumppaamaan viskoottisia väliaineita melko suurilla kiintoaineilla

Viemäreiden ulostepumppu eroaa vedenpoistosta, koska se pystyy pumppaamaan viskoottisia väliaineita melko suurilla kiintoaineilla

Jos sinun on pumppaava liete automaattisesta yksittäisestä puhdistuslaitoksesta (kuten Topas tai muut) tai sedimentti pohjaveden pohjasta, tyhjennys ei voi selviytyä tästä. Liian paksu ympäristö. Septisen säiliön kohdalla on ulosmeno, joka periaatteessa herättää sakkaa, ripustaa suspensiota, kaataa vettä uudelleen, ravistetaan uudelleen ja tyhjennetään uudelleen. Tämä on mahdollista, mutta septinen säiliö siirtyy toimintatilaan hyvin pitkään, joten tätä menetelmää voidaan soveltaa vain ääritapauksissa. On parempi ostaa erikoisvarusteita, jotka selviytyvät tiivistetystä sedimentistä.

Jätevedenpuhdistuspumput käytetään puhdistamiseen pesualla ja septisäiliöissä. Ne voivat pumpata erittäin saastuneita nesteitä, viskooseja väliaineita, joissa kiinteitä hiukkasia voi olla. Hiukkaskoko riippuu mallista, mutta maksimiarvo on 50 mm. Kaukana aina altaaseen kaikki jätteet mädäntyvät tällaiseen tilaan. Jotta kykenisi selviytymään tilanteesta, pumpun pohjaan asennetaan helikopteri. Se on yleensä asetettu keskipakoisiksi malleiksi - lisäleikkuuterät on asennettu akseliin. Pumpun työosassa jätevedet murskataan jo.

Joten jos aiot käyttää ulostuspumppua pumppaamaan säiliöön, on toivottavaa, että malli on mukana chopperissä. Se murtaa suurempia hiukkasia hyväksyttäviin koihin.

Tyypit ulostepumput

Pumput pumppaavat jätevesiä aggressiivisessa, kemiallisesti aktiivisessa ympäristössä. Sen lisäksi, että niiden runko on tiivistettävä, materiaalien, joista ne on valmistettu, on oltava kemiallisesti neutraaleja ja kestäviä aggressiivisille materiaaleille. Tällaisia ​​materiaaleja on hyvin vähän:

 • ruostumatonta terästä;
 • eräät muovit;
 • valurauta.

Paras materiaali on ruostumatonta terästä, mutta sama materiaali on kallein. Suurin budjettimäärä on muovinen tapaus. Nämä mallit ovat halvimmat. Hintaluokan puolivälissä, ulostepumput pumppaamaan viemäröintiä valuraudasta. Huolimatta siitä, että tätä laitetta ei tarvita, ei ole syytä valita halpoja malleja. Ellei kesäasunto, jossa tulet vain ajoittain.

Tämä kaikki on ulostepumppu pumpun viemäriin uppoutuva tyyppi ja silppuri

Tämä kaikki on ulostepumppu pumpun viemäriin uppoutuva tyyppi ja silppuri

Laitostyyppien mukaan pumppujen ulosteet ovat:

 • Upotettavat. Ne on asennettu säiliön pohjaan, ne toimivat yleensä automaattisessa tilassa. Virran kytkeminen päälle / pois on float-kytkimellä. Uimuri nousee / putoaa nestetasolla, kun se on pohjassa, pumppu on sammutettu.
 • Puoliupotettavaa. Nämä pumput ovat pitkiä, imuosa on melko kaukana moottorista. Moottori pysyy pinnalla, se kelluu erityisellä alustalla, imuosa on paksu.
 • Pintaa. Ainoastaan ​​letku, joka on liitetty tuloputkeen, laskeutuu säiliöön, itse laite on säiliön vieressä. Pinta-ainevahvuispumpulla on yleensä muovikotelo ja pieni kapasiteetti. Tämä on enimmäkseen maan vaihtoehto.

Nyt meidän on selvitettävä kaikki tämä monimuotoisuus - milloin ja millä laitteilla on parempi käyttää.

Toiminnan ja asennuksen ominaisuudet

Jäteveden ulostepumpun valitseminen on ensin perustuttava laitteen toimintaolosuhteisiin. Jos valitset kausiluonteisen asunnon laitteita, ei ole tarvetta käyttää rahaa kalliisiin ja voimakkaisiin uppoasennettuihin malleihin. Näihin tarkoituksiin pienet ja mobiilipintaiset asennukset ovat optimaalisia. Ne ovat hyviä, koska ne voidaan ottaa pois talvella - ne painavat 5-12 kg riippuen kapasiteetista. Jos valitaan pysyvän asuinpaikan omaava laite, on järkevää ostaa kalliimpia laitteita, jotka voidaan asentaa pysyvästi.

Upotettava ulostepumppu

Tämä laite voidaan asentaa pysyvästi tai liikuteltaessa. Kun kiinteä asennus pohjaan muodostaa alustan, johon runko kiinnitetään. Putket on liitetty pistorasiaan (yleensä muovi). Vaihtoehto ei ole huono, mutta jos on tarvetta korjata tai huoltaa - on epäselvää, miten saada asennus.

Uppoasennettavan jätevesipumpun asennusvaihtoehdot

Uppoasennettavan jätevesipumpun asennusvaihtoehdot

Kuinka asentaa upotettava ulostepumppu itse

Kuinka asentaa upotettava ulostepumppu itse viemäriin

Pumput, jotka juoksevat pumpusta, voidaan vetää ylös maahan, ja voit laittaa sen seinään ja rakentaa putken pohjaan varastosäiliöön. Tämä on vaihtoehto niille, joilla on epäpuhtaussäiliö / tyhjennysjärjestelmä tavallinen jätevedenpuhdistuslaite, ei pääse käsiksi. Tässä tapauksessa sinun täytyy soittaa erityiseen koneeseen, jossa on pitkä letku. Mutta pari tällaista puhelua on yhtä suuri kuin keskimääräisen hintaluokan mutapumpun hinta. Koska usein tällaisissa tapauksissa esteettömissä paikoissa rakennetaan / asennetaan varastosäiliö, siihen upottamalla ulostulopumppu, joka on pumppaava jäljelle ja aiheuttanut normaalin koneen.

Kuinka se näyttää siltä, ​​että se on valmis

Kuinka se näyttää siltä, ​​että se on valmis

Toinen, mobiiliversio tässä suhteessa on parempi. Kaksi säppiä on asennettu pitkin yhtä säiliön seinää. Halkaisija on hieman pienempi kuin ruumiin reikien läpimitta. Uppoasennettavan viemäripumpun yläosaan on kiinnitetty ketju, jossa on aallotettu putki liitäntäputkiputkeen. Sitten runko asetetaan asennettuihin sauvoihin, ja kuten kiskojen kohdalla laske laite alas. Tämän asennusmenetelmän avulla pumppu vedetään tarvittaessa pois ketjusta. Miinus on vain yksi - tarve käyttää aallotettuja putkia. Niiden rakenne johtaa siihen, että putket ovat usein tukossa, vastaavasti, niitä on muutettava, koska niiden puhdistaminen on erittäin epämiellyttävää.

Uimavesipumppujen asennusvaihtoehdot viemäröintiin (saostussäiliö, tyhjennys- ja varastokiekot)

Uimavesipumppujen asennusvaihtoehdot viemäröintiin (saostussäiliö, tyhjennys- ja varastokiekot)

Vältä aallotetun letkun käyttämistä malleissa, joissa on alhaisen imusuutin. Kiinnitä tässä tapauksessa jäykkä (muovi) putki, jonka pää on vedettävä ulos siten, että pudotuslaitteen alaspäin suuntautuva pumppu on kiinnitetty siihen (kuvassa oikealla).

Ja helpoin tapa asentaa: vain ketjuun, laske laite pohjaan. Kun viemärit pumpataan vaaditulle tasolle, laitteisto irrotetaan ja poistetaan säiliöstä, pestään, kuivataan ja viedään kodinhoitohuoneeseen seuraavaan käyttöön.

nimi Virrankulutus Nostokorkeus / pää tuottavuus muistiinpanot hinta
Grundfos SEG 40.12.2.1.502 1200 W 20,5 m 18 m3 / h Kaapelin pituus 10 m, silppuri 1025 dollaria
Ebara Oikea 75 M / A 500 W 8,6 m 14 m3 / h Kiinteiden sulkeutumien sallittu läpimitta 35 mm 250 dollaria
Speroni SEM 150-VS 1700 W 11 m 24 m3 / h Float switch, chopper 560 $
Homa Barracuda GRP 16 B D 900 W 20 m 18,7 m3 / h virtaava 1160 $
Ebara DW M 150 A 1600 W 16 m 42 m3 / h Kiinteiden sulkeutusten sallittu läpimitta 50 mm, kellukytkin 620 $
Speroni CUTTY 150 / N 1500 W 17 m 21 m3 / h virtaava 770 dollaria
Irtysh PFS 50 / 125.120 1100 W 6 m 16 m3 / h Float switch
Irtysh PFS 50/125. 98 1100 W 4 m 7 m3 / h Float switch
Irtysh PF2 50 / 140,138 3000 W 22 m 25 m3 / h Float switch
Gileks Fekalnik 150 / 7H 5302 550 W 7 m 9 m3 / h Kiinteiden sulkeutujen sallittu halkaisija 35 mm, kellukytkin 105 dollaria
Gileks Fekalnik 200/10 F 5301 880 W 10 m 12 m3 / h Kiinteiden sulkeutujen sallittu halkaisija 35 mm, kellukytkin 70 dollaria
Gileks Fekalnik 255/11 N 5303 1100 W 11 m 15 m3 / h Kiinteiden sulkeutujen sallittu halkaisija 35 mm, kellukytkin 125 dollaria

Melko monimutkaisesta asennuksesta huolimatta suosituimmat ovat upotettavat ulostuspumput. Tämä johtuu siitä, että ne ovat yleensä tehokkaampia, ja ne voivat myös pumpata materiaaleja, joiden koko on enintään 50 mm. Ja se on upotettavia malleja, jotka voivat olla mukana chopper.

Uppopumpun edut:

 • Ne voivat nostaa nestettä suurilta syvyyksiltä.
 • Voidaan työskennellä automaattitilassa, käyttämällä kellua, joka ohjaa nesteen määrää.
 • Ei tarvitse huolehtia jäähdytyksestä.
 • Alhainen melutaso.

Se on upotettava ulostepumppu, joka voi kehittää tarpeeksi voimaa pumppaamaan sisältöä suuresta syvyydestä. Viemäriveden tapauksessa tämä ei välttämättä ole niin tärkeä - ei niin paljon syvyyksiä säiliöissä. Mutta tarvittaessa voit pumpata viemärit suurella etäisyydellä pinnan yli. Tärkeintä on, että letkut ovat tarpeeksi.

Tietoja jätevedenpoistoventtiileistä ja niiden asentamisesta on luettavissa täältä.

Puolimolekäyttöiset mallit ulostepumput

Tämän tyyppinen laite yhdistää pinnan ja upotettavien pumppujen edut. Koska moottori on veden pinnan yläpuolella, vedenpitävyys ei ole tarpeellista. Myöskään ei ole tarvetta tiiviisti koota kaikki ruumiinosat. Kaikki tämä vaikuttaa positiivisesti hintaan - se on paljon pienempi kuin uppoasennetuilla malleilla.

Ulosteen puolivalmiiden pumppujen haitta on pienempi hiukkaskoko, johon se voi imeä, matalammat syvyydet, joilla se voi toimia. Haittapuolena on myös, että tällaista pumppua ei voida asentaa silppuriin. Kaikki miinukset eivät kuitenkaan ole välttämättömiä kotikäyttöön. Liian paljon syvyyttä yksityiseen käyttöön ei tarvita, ja yksinkertaisempi muotoilu tekee korjauksista edullisemman, joten on selvästi enemmän etuja.

Eräs puoliautomaattinen laite on pystysuora

Eräs puoliautomaattinen laite on pystysuora

Puolipuristettavien pumppujen asennuksen erityispiirteet - on tarpeen asentaa siten, että moottori on veden yläpuolella. Asennusmenetelmä riippuu mallista, joka on määrätty tuotteen ohjeissa. Yleensä on useita asennustapoja:

 • Tee alusta säiliön seinään ja laite kiinnitetään siihen. Tämän asennustekniikan avulla on varmistettava, että nesteen taso ei nouse lavan yläpuolelle - rungon yläosa ei ole tiivistetty. Tason säätö voidaan tehdä automaattisten antureiden avulla, jotka antavat signaalin kytkeytyäkseen päälle ja pois päältä.
 • Asennus kelluvaan tyynyyn. Tällainen asennusmenetelmä on tarkoitettu pienille puolihyötettäville ulosteille tai kuivatuspumpuille kotikäyttöön.
 • Hyvin pieniä malleja, joita kutsutaan myös "tynnyri", voidaan ripustaa aluksella.

Vaikka kaikkia tämän mallin etuja ei käytetä niin usein. Pohjimmiltaan jäteveden ulostepumppu hankitaan upotettavaksi tai pintatyypiksi.

Nimi / Valmistaja Virrankulutus Nousu / pää Syöttö / ulostulo muistiinpanot hinta
FGP 20/10 (L = 1,3 m) 2,2 kW 10 m 20 m3 / h Suurin hiukkaskoko 15 mm 400 $
UDI-F100 0,5 kW 8 m 100 m3 / h Sentrifugi, jossa on hakkuri 1525 dollaria
FGS50-12,5 4 kW 12,5 m 50 m3 / h Suurin hiukkaskoko 15 mm 760 dollaria
FGS30-10 2,2 kW 10 m 30 m3 / h Suurin hiukkaskoko 15 mm 515 dollaria

Pintamallit

Helppokäyttöinen pintamuodossa käytettävien viemäriputkipumppujen asennus. Laite itsessään on sijoitettu maahan, ja vain letkut lasketaan säiliöön.

Ulosteen tai kuivatuspumpun pintaominaisuudet ovat houkuttelevia liikkuvuuden vuoksi

Ulosteen tai kuivatuspumpun pintaominaisuudet ovat houkuttelevia liikkuvuuden vuoksi

Tällaisten mallien vakavin haittapuoli on kavitaation ilmiö, joka esiintyy pumpattaessa nesteitä suurilta syvyyksiltä. Kavitaatio on pumppaavan väliaineen kyllästys ilmakuplat. Jos samanlainen massa pääsee pumpun työosaan, se epäonnistuu. Tästä syystä ei ole suositeltavaa käyttää pinta-ulostepumppuja syvyyksissä, jotka ovat suurempia kuin ne, joille ne on tarkoitettu. Jos kyseessä on septisen säiliön tai varastosäiliön pumppaaminen, tällaisten mallien käyttö on perusteltua. Niissä on pieni syvyys, eikä edes kaikkein tehokkain moottori selviydy työstä. Ainoastaan ​​on valittava laitteen oikea kapasiteetti.

nimi tyyppi Virrankulutus Nousu / pää tuottavuus muistiinpanot hinta
NBTS-380: n kaliiperi itsesyöttävä 380 W 25 m 28 l / min Ei tyhjäkäyntiä 30-35 $
Vortex PN-370 itsesyöttävä 370 W 30 m 45 l / min Ei tyhjäkäyntiä 38-42 $
Gilex Jambo 60/35 N itsesyöttävä 600 W 35 m 60 l / min Suojaus tyhjäkäynniltä, ​​suurin hiukkaskoko 0,8 mm 104 dollaria
Gilex Jambo 70/50 P 3701, jossa ejektori samovsasyvayuschy 1100 W 50 m Suojaus tyhjäkäynniltä, ​​suurin hiukkaskoko 0,8 mm 115 dollaria

Huomaa, että kaikki pintojen malleja on suunniteltu veden pumppaamiseen. Vain osa niistä voi pumppaa viskooseja nesteitä, ja tämä on mainittava kuvauksessa tai passissa. Välineiden puute - se vaatii homogeeninen keskipitkällä - enimmäispartikkelikoko että he pystyvät pumppaamaan -. 0,8 m Epäilemättä edullinen hinta, mutta myös yksi upotettavia malleissa on melko halpoja - esimerkiksi - JEELEX ja Ebara (Ebara). Jälkimmäinen on myös valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja laaja valikoima malleja, joilla on erilainen pää ja suorituskyky.

Kuinka lasketaan tarvittava nostokorkeus

Jäteveden ulostekopumpun valintaan on kiinnitettävä huomiota kahteen ominaisuuteen: sen tehoon (kapasiteettiin) ja hissien korkeuteen. Suorituskyvyn ansiosta kaikki on enemmän tai vähemmän selkeää - se riippuu pumpattavien tilavuuksien määrästä. Nostokorkeus on otettava huomioon, koska lisäksi pystysuora komponentti, jonka kanssa kaikki on selvää (tämä on kaivon syvyys / saostussäiliön, joka olisi nostettava nielut), on vaakasuora komponentti - viemäriin on oltava jossain siirtää, yleensä jonkinlainen astiaan. Etäisyys, johon viemärit on siirrettävä vaakatasossa, jaetaan 10: lla. Tulos lisätään kuopan ylösnousun korkeuteen.

Esimerkki viemäripumpun teknisistä ominaisuuksista viemäriverkoston pumppaamiseksi

Esimerkki viemäripumpun teknisistä ominaisuuksista viemäriverkoston pumppaamiseksi

Esimerkiksi syvennyksen syvyys on 4 metriä, viemärit on siirrettävä 35 metriä. Yhteensä saatiin. 4 m + 35 m / 10 m = 7,5 teknisten ominaisuuksien pumpun ei saa olla pienempi kuin hissin määrä, joka selvittää, vaan 20-25% enemmän, että laite ei toimi raja, joka johtaa ennenaikaiseen kulumiseen . Nyt tiedät, kuinka laskea ulostepumppu jätevedelle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 + = 64