Viemäröintiventtiili

Ajoittain kohtaamme tilanteen, jossa viemäriputkien sisältö virtaa vastakkaiseen suuntaan. Tämän ilmiön pääasiallinen syy on tukkeutuminen viemärijärjestelmään. Yksityisessä talossa tämä voi tapahtua, kun kaivo on liian täynnä. Voit välttää tällaisia ​​ongelmia. Viemäriin on asetettava takaiskuventtiili. Tämä yksinkertainen mutta tehokas laite estää täysin tyhjennysvirtauksen. 

Eri putken halkaisijoille

Eri putken halkaisijoille

Mitä ja kuka tarvitsee

Viemäriveden paluuventtiilin tarkoitus on sulkea virtaavan nesteen virtaus vastakkaiseen suuntaan. Tältä osin tärkein sovellusalue on syntymässä - asuntojen alemmat kerrokset korkeisiin rakennuksiin, etenkin vanhojen rakennusten taloon.

Useissa kerroksissa rakennusten pohjakerroksessa olevien asuntojen omistajat joutuvat usein ongelmakoimaan WC-altaissa, joista viemäriverkot virtaavat. Pentu esiintyy yleensä jonnekin "aurinkotuoleissa" - vaakatasossa kellarissa. Sitten kaikki sisältö nousee putken läpi ensimmäisen haaran ja kaadettiin läpi ensimmäisen käytettävissä piste - WC, valunut lattialle, joskus jopa täytetty altaita ja pesuallasta. Se ratkaisee tämän ongelman ja sinun täytyy laittaa sulkuventtiili viemäriin. Hän katkaisee palautusvirran, joka menee huoneeseesi. Totta, ongelma ilmestyy niille, jotka elävät lattian yläpuolella - ulosteinen vesi voi nousta edes siellä. Sitten niiden on myös tehtävä käänteinen viemäriventtiili. Tämän tason yläpuolella jäteveden pylväs ei tavallisesti nouse - se työntää korkkia, kaikki menee pois.

Korkean kerroksen asukkaat eivät kuitenkaan saa olla onnellisia - he voivat kärsiä. Joskus tukkeumat tapahtuvat jonnekin kerrosten välillä. Tämä johtuu lähinnä viemäröintisääntöjen rikkomisesta - joku laskee esineitä, joita ei pitäisi olla siellä, ne juuttuvat, korkki muodostuu. Tällöin ne voivat "zafontanirovat" WC-istuimet tahansa lattialle - riippuu siitä, missä tukkeuma muodostuu. Joten jokaisessa kerroksessa, paitsi viimeinen, on järkevää laittaa sulkuventtiili laittaa - "vain siinä tapauksessa".

Esimerkki asennuksesta yksityiseen kotiin

Esimerkki asennuksesta yksityiseen kotiin

Kolmas kuluttajaryhmä on yksityisten talojen omistajia. Periaatteessa yksityisen talon viemäröinti olisi suunniteltava niin, että jätevesien vastavirta ei ole mahdollinen. Monet kuitenkin haluavat jälleenvakuuttaa sen, että ne poistavat hajuisia "aarteita" talolta. Yksityisen talon viemäriventtiilin takaiskuventtiili suorittaa myös toisen tehtävän - se ei salli jyrsijöiden ja muiden eläinten pääsyä viemäriputkeen.

Tässä kuvataan tuuletus kylpyhuoneessa ja wc: ssä. 

Tarkastusventtiilien tyypit ja niiden toiminnan periaate

Päinvastaisen (sulkuventtiilin) ​​päätehtävä on estää virtaus vastakkaiseen suuntaan. Tätä tarkoitusta varten mekaaniset esteet sijoitetaan näihin mekaanisiin laitteisiin. Toiminnan perusperiaate on, että hiljaisessa tilassa mekaaninen suljin laskeutuu sulkemalla viemäriputken lumen ja estämättä sen kulkua käänteisen virtauksen läpi. Kun viemät näkyvät, se nousee (siirtyy sivulle), viemäreihin pääsee ja se sulkeutuu uudelleen. Tämän esteen luonne ja sen toiminnan periaate eroavat toisistaan.

Kääntö (terälehti)

Tämän tyyppisissä viemäriventtiileissä on jousikuormitteinen pyöreä kalvo (levy). Jos virtaus liikkuu "oikeaan" suuntaan, se muuttuu, nouseva ylös ei estä viemärejä lähtemästä. Jos liike alkaa vastakkaiseen suuntaan, kalvoa (levyä) painetaan venttiilin sisäpuolella olevaa reunaa vasten, tiukasti ja ilmatiiviisti estäen putken lumen. Joissakin malleissa on manuaalinen suljin. Tämä on toinen kalvo, jota voidaan ohjata ruumiinpainikkeella.

Muodon ansiosta kalvon tällaisen sulkuventtiili kutsutaan myös nimillä, ja voit joskus kuulla termiä "clack" - se on sen vuoksi, miten työ - kalvo sulkeutuu, jos ei ole valumia.

Kuvassa näkyy, kuinka sulkuventtiili toimii viemärien avulla

Kuvassa näkyy, kuinka sulkuventtiili toimii viemärien avulla

Laite itsessään on suurempi kuin putki, johon se on asennettu. Niinpä putkessa on ensin laajeneminen ja sitten lumen kaventuminen, ja tämä on potentiaalinen paikka tukosten muodostumiselle. Jotta esteet voidaan nopeasti poistaa, irrotettava suojus tehdään takaiskuventtiilin rungon yläosaan. Ongelman poistaminen voidaan poistaa nopeasti.

Nosto-ohjausventtiili viemäröintiin

Tämän tyyppinen lukituslaite on viemäriputkessa nimetty niin, että kun jätevesi kulkee "oikeaan" suuntaan, lukitusosa nousee ylöspäin. Viemärit painavat levyä, joka limittäin kulkee, puristamalla jousi, joka nousee. Ei viemäreitä - jousi on irtoamaton, kanava on lukittu. Kun virta on väärällä puolella, ei ole mitään keinoa avata kanavaa. Tämä saavutetaan epälineaarisella rungon muodolla.

Suuremman viemäriventtiilin laite

Suuremman viemäriventtiilin laite

Nosto-takaiskuventtiili on luotettavampi, mutta sen rakenne on sellainen, että se usein tukkeutuu ja vaatii säännöllistä puhdistusta. Jos kansi on irrotettava (irrota neljä ruuvia), puhdista tai vaihda mekanismi.

Palloventtiili

Takaiskuventtiilin lukituslaitteen toinen versio on pallo. Näissä laitteissa rungon sisäinen rakenne on tärkeä rooli. Sen yläosa on suunniteltu niin, että viemäreihin kulkeutumisen aikana pallo pyöritetään rungossa olevaan erityiseen syvennykseen avaamalla kanavan.

Kuulaventtiilin rakenne viemäriin

Kuulaventtiilin rakenne viemäriin

Kun putki on kuiva, se peittää osan, kun virtaus kulkee vastakkaiseen suuntaan, estää putken lumen. Suurin haitta tämä malli - jäteveden vuoto aikana tulvia - pallo ja sivuseinän rungon eivät aina sovi yhteen täydellisesti, sillä seurauksella, että jotkut jätevesi vuotaa yhä. Kuitenkin massiivinen tulva ja WC: n geyseri eivät ole tarkkoja.

Mitä tarvitaan ilmaventtiilin kanavoinnissa ja miten se luetaan täältä.

Wafer tyyppi

Monet ihmiset pitävät tämäntyyppisistä tarkistusventtiileistä enemmän niiden pienoiskoossa. Tämä on erittäin pieni sylinteri, jonka sisällä on pyörivä pelti. Se voi koostua kahdesta osasta, jotka ovat kiinnitettynä keskikaivaan, ja ne voivat näyttää pieneltä levyltä, yhdessä paikassa, jossa jousi kiinnitetään rungon seinään.

Wafer Type Check Valve

Wafer Type Check Valve

Täyteydestä huolimatta on parempi, ettei tällaista sulkuventtiiliä aseteta viemärijärjestelmään: se on vesilaitteisto ja se toimii huonosti viemäriverkossa. Toinen haitta on nopean puhdistuksen mahdottomuus - malli on sellainen, että venttiili voi päästä vain purkamalla liitoksen.

Mitkä ovat ja mitkä koot ovat

Yleisimmät viemäriventtiilit on valmistettu muovista (PVC) ja valuraudasta. Jos viemäriputket ovat muovia, on järkevää laittaa sama venttiili, poimimalla sen kokoon. Juuri sama tilanne valuraudalla. Ei ole, että materiaalit eivät ole sellaisia, vaan tarve lisälaitteille, jotka tekevät suunnittelusta entistä hankalampaa.

Asennusmenetelmällä viemärin sulkuventtiili voi olla vaakasuora ja pystysuora. Valitse näkymä asennuspaikan mukaan. Se on välttämättä halkaisijaltaan samanlainen kuin putki, kapeneminen ei ole sallittua. Näin ollen kussakin koossa on venttiilejä. Jotkin parametrit on lueteltu taulukossa.

Nimi / Valmistaja halkaisija Runko / läppä materiaali Soveltamisala hinta muistiinpanot
VIEGA / Saksa

Kahdella venttiilillä

Kahdella venttiilillä

110 mm polypropeeni / polypropeeni Viemäröinti 150 dollaria Kaksi läppä, toinen lukko
CAPRICORN / Puola

Sisäisessä viemäröinnissä

Sisäisessä viemäröinnissä

50 mm polypropeeni / polypropeeni Sisäinen viemäriverkko 25 dollaria Yksittäinen venttiili
Mc Alpine / Skotlanti

Yksinkertainen rakenne

Yksinkertainen rakenne

32,40,50,90,110 mm muovi Sisäinen johdotus 11-21 $ On pieniä mittoja
Kauris / Puola

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu venttiili

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu venttiili

110 mm, 160 mm ABS / ruostumaton teräs yleismaailmallinen 53-84 $ Hätäkäsin sulkeutumistila
Ostendorf / Saksa

Saksalainen käänteinen viemäriventtiili

Saksalainen käänteinen viemäriventtiili

50 mm / 110 mm PVC / PVC yleismaailmallinen 13-24 dollaria Hätäkäsin lukitus
Polytron / Venäjä

Venäläinen sulkuventtiili

Venäläinen sulkuventtiili

110 mm polypropeeni Ulkopuoliset munat 14 dollaria Hätäkäsin lukitus
Politec / Venäjä

Valmistaja Politec

Valmistaja Politec

110 mm polypropeeni Ulkopuoliset munat 23 dollaria Hätäkäsin lukitus

Milloin ja missä laittaa

Kuten jo mainittiin, ei-paluuventtiili viemäriverkkoon - laite on melko hankala. Asunnoissa yleensä kylpyhuoneet ovat pieniä, paikkaa on vaikea löytää, mutta se on välttämätöntä - jos et halua saada vesijohtovettä vessan sijaan.

Viemäriventtiilien tarkat mitat riippuvat putken halkaisijasta, johon laite on sijoitettu. Esimerkiksi 100 putken halkaisijaltaan vähimmäispituus on 40 cm, korkeus ja leveys ovat hieman pienemmät. Tällainen laatikko on asennettava nousuputken eteen.

Tarkista venttiili viemäriin asennettuna

Tarkista venttiili viemäriin asennettuna

Tässä tapauksessa usein on tarpeen rikkoa lattia, jo asetetut laatat - sinun on yhdistettävä rungon reiät putkistoihin, keskitä kaikki, seurata vaadittua kallistuskulmaa. Erityisesti "onnellinen" tällainen mahdollisuus, jos äskettäinen korjaus tehdään. Tällöin on myös vaihtoehto - leikkaa tarkistusventtiili syöttölaitteen yläpuolelle. Mutta tällaista työtä - häiriöitä yleisen kiinteistötekniset (asennus vesikalusteista oman hylkäämiseen tähän luokkaan piti), ja ne edellyttävät kirjallista lupaa, on ilmoitettava vuokralaisille kattamiseksi vesi työ on edustajia toimivien järjestöjen tai vesilaitokselta. Yleensä ongelmia on edelleen, koska tätä ongelmanratkaisumenetelmää käytetään hyvin harvoin.

Jos ei ole tilaa yhteiselle laitteelle, laita käänteinen viemäriventtiili jokaiseen saniteettilaitteeseen - erikseen wc-, kylpy-, pesuallas-, pesuallas jne. Tämä johtuu siitä, että putkista nousuputkeen on erillään kustakin laitteesta. Jos sinulla on vain kahteen suuntaan - wc, ja sitten kylpy-umyvalnik- pesu jne, kustannukset asentaa kaksi laitteille - yksi henkilökohtainen wc (halkaisija on sama kuin ulostulon halkaisija), ja toinen - kokonaismääräksi Haara, joka kulkee kaikkiin muihin laitteisiin. Sen koon on oltava sama kuin johdinsuihkun halkaisija, ja useimmiten se on 50 mm.

Kuinka laittaa wc kädet, katso täältä. 

Asennusohjeet

Tärkein asia, joka on otettava huomioon, on virtauskanavien virtaus. Rungossa on suuri nuoli. Laitetta on pyöritettävä niin, että viemäreiden normaali suunta osuu yhteen nuolen kanssa. Asennuksen lisäominaisuudet ovat seuraavat:

 • Muovisen sulkuventtiilin asentaminen viemäröintiin on standardi tämän tyyppiselle putkimenetelmäksi: on kello ja tiivistekumi. Putken suora reuna työnnetään tähän pistorasiaan. Tällainen liitäntä on jo ilmatiiviisti suljettu, mutta suuremman luotettavuuden vuoksi liitoskohtaa voidaan lisäksi levittää saniteettisilikonilla.
 • Valurautaisten mallien asennus - tiivistämällä kuminauhat ja pultit, kiristämällä kiinnityslevyt, on malleja, joissa on pistorasiat - perinteisen asennuksen alla laastarin ja sauman täyttämiseksi tiivisteen kanssa.
 • Se on asetettava siten, että kansiin pääsee vapaasti - säännöllisesti sulkuventtiili viemäriin tukkeutuu, joten se on puhdistettava.

  On välttämätöntä tarjota pääsy kansiin - irrotettavan arinan asettamiseksi

  On välttämätöntä tarjota pääsy kansiin - irrotettavan arinan asettamiseksi

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  51 − 44 =