Как да инсталираме един метър на водата в апартамента

Според приетия закон, всички собственици на жилища трябва да инсталират водомери. Сроковете се променят непрекъснато, но рано или късно ще трябва да бъдат поставени. Има приличен брой организации, които могат да направят това за вас. За такса, разбира се. Някои оперативни кампании предлагат това безплатно и са готови дори да предоставят брояч. Това е само сметки за тези водомери се появяват в космоса - твърде високи показатели. Ето защо инсталирането на измервателни уреди във водата със собствените си ръце е най-добрият начин, ако не искате да платите на фирмата за услуги.

Какво може да се случи с водомера?

Какво може да се случи с водомера?

Печеливш или не

Да се ​​мисли, че е необходимо да има водомер, или не, вече не е необходимо - е бил предаден закон, на който всеки го дължи. Но мнозина се чудят колко е печелившо. Ако в апартамента има толкова хора, колкото е изписано, или по-малко, инсталирането на измервателния уред е от полза. Също така е полезно, ако например някой за лятото се придвижва до дача или има почивка там. Ако ситуацията е диаметрално противоположна - има по-малко хора, предписани от живот, не сте достойни да поставите контра. Но от това вече не може да избяга.

Плащате само за използване

Плащате само за използване

Колко голяма е икономиката с постоянно пребиваване зависи от метода на изчисление, приета при управлението на Вашата кампания и как интензивно използване на вода. Ще спестите минимум 30%, но е имало случаи, когато плащанията след инсталацията са намалели значително. Това може да бъде, ако къщата има общ метър. В този случай, резултатите от месеца от общо четения потребление изваждат тези наематели, които имат броячи, а останалата част е разделена между останалите апартаменти в зависимост от броя предписано лице. Обикновено не слагайте броячи тези, които действително живеят повече хора, отколкото предвидения. В този случай, консумацията на човек на месец може да е 8-10 и кубчета и студена колкото за топла вода. В действителност, дори ако не са специално за спестяване, от порядъка на 3 кубчета от студена и топла 2. Така че наистина има смисъл.

Да го направите сами или чрез фирма?

Съгласно действащото законодателство инсталирането на водомери се извършва за сметка на собственика на жилището. Това означава, че трябва да закупите брояч, да го инсталирате за свои разноски. Изпълнените водомери са запечатани безплатно от представители на Vodokanal или DEA.

Процедура по самоинсталиране

Независимото монтиране на водомери е възможно. Никой не трябва да възрази. Трябва само да направите всичко сами - и да поставите щанд и да се обадите на представител на жилищната служба за печатите му. Какво ви е необходимо:

 • да закупите брояч и всички необходими детайли;
 • да преговаряте и да изплащате стоянката за студена / гореща вода (свържете се с производствената кампания, задайте дата и час);
 • поставете метъра, включете водата;
 • се обадете на представител на Vodokanal или DEA (в различни региони по различни начини), за да го запечатате, да получите акт на въвеждане на ръка;
 • отидете със сертификата и паспорта на измервателния уред (трябва да има сериен номер, печат на магазина, датата на фабричната проверка) в DEZ и поставете водомера в записа.

  Самостоятелното инсталиране на водомери не е така

  Независимото инсталиране на водомери не е забранено

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  67 − = 66