Izrađujemo padine na vratima MDF-a, laminiranog iverica, laminata

Nakon instalacije vrata, susjedni zidovi - padine - imaju žalosni izgled. Najviše, možda, brz način da ih stavite u red je obrezivanje laminiranih ploča. To može biti MDF ili iverica. Nema posebne razlike. Glavni zadatak je odabir uzorka i sjene u tonu vrata ili drugih ukrasa u sobi, a nije teško napraviti padinama vrata od MDF-a ili MDF-a. A tu je i metoda koja zahtijeva minimalno vrijeme.

Uspon od laminata brzo je izrađen, izgled je u najmanju ruku dobar. Nisu potrebne posebne vještine, morate se nositi s pilom ili slagalicom - da biste izrezali dijelove pravilne veličine. Ostatak rada je jednostavan i jednostavan: upotrebljavaju se ljepila, pjena za pričvršćivanje, drvene letvice, vijci s automatskim navijanjem. Nemojte čak ni trebati žbuku kao pri dovođenju na padine ploča od gipsa.

Najlakši način

Najjednostavniji način za brtvljenje nagiba vrata je pomoću "G" oblika dasaka, izrađeni su, u pravilu, od MDF-a. Sve što je potrebno u ovom slučaju je odrezati potrebnu dubinu, ispravno i precizno rezati pilu za 45 °. Zatim je potrebno namazati krajnji dio tekućim noktima, nanijeti ugrađenu pjenu na unutarnji dio i sve pritiskati na zid.

Upotreba je najlakše nacrtati nagib

Najlakši način za privlačenje nagiba je korištenje ploča "G"

I, kao i uvijek, postoje "buti" i ozbiljni. Prvo - ti trim okviri su skupe. Drugo, oni postoje samo u velikim gradovima iu specijaliziranim prodajnim mjestima. Treće - u nazočnosti obično ima samo nekoliko boja, sve ostale isporučuju se po narudžbi. Stoga se češće koriste i druge metode okretanja vrata MDF-a.

Montaža nagiba na tekuće nokte i montažnu pjenu

Ako širina nagiba ne prelazi 20-25 cm, laminirana ploča može se postaviti na tekuće nokte i pjenu. Metoda zahtijeva minimalno vrijeme, a rezultat je dobar.

Pripremimo elemente nagiba

Vrata vrata laminata sastoje se od tri dijela: dvije strane i jednog gornjeg dijela. Ako su padine pod kutem, tada će jedan rub s bočne strane biti odrezan.

Tako izgleda

Tako izgleda kao "uzorak" za nagib od MDF ili laminiranih iverica

Izmjerite udaljenost od dovratnika do kuta na nekoliko mjesta, odrežite šipku tražene širine i visine. Izrezivanje bočnih stranica bi trebalo biti nekoliko centimetara iznad potrebne duljine - samo u slučaju da je iznenada propustio veličinu. Možete ga izrezati, ali ga ne možete povećati.

Sidewalls probati, umetnite vrh. Ako je rub na istoj razini s glavnim zidom, a utori blizu okvira vrata su minimalni - sve je ispravno. Ako postoje nedostatke, ispravljamo ih.

Odrežite detalje, isprobajte ih na licu mjesta

Odrežite detalje, isprobajte ih na licu mjesta

Onda je vanjski rub ploče iverice ili MDF-a uvijen - zalijepite miter film: noktirajte platbande ne na sam rub, tako da će neki dio biti vidljiv. Stoga, ona mora biti kodificirana. Bez podrezivanja, možete dobiti ako je rub obrubljen ukrasnim kutom u tonu. Ali to je napravljeno od plastike, i koliko je dobro izgledati je pitanje.

Nije teško zalijepiti omot film. Na ljepljivoj osnovi. Samo rub bi trebao biti glatka i čista - bez prašine i prljavštine. Na njemu, glatko ljepiti traku lica, a zatim uzeti suhu pamučnu tkaninu koja ne prolijeva, i kroz njega glačati stražnjica (na srednje snage). Gluitsya zatim čvrsto, ali sve nepravilnosti su vidljive, pa je vidio glatko.

Ako možete podići plastični kut u tonu, izgleda dobro, a rad je manji: zalijepljen je tekućim noktima ili silikonom

Ako možete podići plastični kut u tonu, izgleda dobro, a rad je manji: zalijepljen je tekućim noktima ili silikonom

Ako se teleskopsko kućište koristi u fazi završetka nagiba, ispod lamele se nalazi utor na laminiranom licu. Širina je točno ispod jastuka clypeusa, dubina je nešto više od traženog, tako da će "dobro sjesti". Za konvencionalno kućište MDF-a, ništa nije potrebno. Samo se drži tekućih noktiju.

Ugradnja padina

Po završetku svih priprema, počinju ugradnju nagiba od MDF (laminiranih iverica). Kraj, koji je usmjeren na vrata, premazan je tekućim noktima. Sastav je bolje da se prozirna - neće biti vidljiva. Konus, na koji je lijevan MDF, odmašaj. Pritisak bočne stijenke, stavljen je u pravu poziciju, provjeravajući vertikalnost i promatranjem istog udubljenja. Zatim je skinuta i čeka dok se ljepilo ne osuši. Nakon 5-7 minuta, fragment se postavi na mjesto, provjeravajući položaj u odnosu na zidove.

Druga bočna stijena postavljena je na isti način, a zatim gornji dio. Gornji dio je dodatno slomljen: iznad mjesta gdje se spaja s bočnim zidovima, postavljeni su klinovi za razmak. To neće dopustiti da zavoj zavoji i dalje "stegne" bočne stjenke.

Nakon što su ugradili sve dijelove nagiba od MDF-a, pri vrhu stavite klinove

Nakon što su ugradili sve dijelove nagiba od MDF-a, pri vrhu stavite klinove

fiksacija

Nakon umetanja klinova, provjerite kako je sve u redu i glatko. Ako je sve u redu, uzmite pjenu, a u prazninu između ploče i zida stavite "zasun" - nanesite malu količinu otočića pjene. Trebali bi biti u punoj dubini, ali ne prekratak. Cjelokupni volumen nije neophodan: potrebno je puno pjene i može biti savijeno. Stoga, obavite otočiće.

Nakon polimerizacije odložene pjene, nagibni dijelovi su čvrsto držani. Sada možete početi ispunjavati praznu površinu. Također je prikladnije napuniti ga pjenom, ali ne uopće dubini, već samo naprijed.

Postupak pričvršćivanja nagiba od laminirane vlaknaste ploče

Postupak pričvršćivanja nagiba od laminirane vlaknaste ploče

Nakon što se pjena stvrdne, njezin višak se rezati nožem. Možete početi s završetkom.

Ugradnja pločica

Ovo radno područje je standardno: prvo mjere i izrežite jednu bočnu stranu, zatim gornju stranu, a zatim drugu bočnu stranu. Nakon što sve isprobate u presavijenom obliku i provjeravate točnost pristajanja, kućište se stavlja na pjene ili tekuće nokte - ovisno o situaciji.

Ovdje se opisuje žbukanje padina. 

Vrata od MDF-a na letvicama

Ako je širina nagiba velika (više od 25 cm), za krutost potrebne su dodatne podloge: pjena možda nije dovoljno gusta. U tom slučaju, učvrstite trake. To može biti drvo ili metalni profili. Pričvrstite trake okomito ili vodoravno. Shema za ugradnju nagiba od MDF ploča s vertikalnim letvicama prikazana je na donjoj slici.

Kako pričvrstiti široke padine od MDF-a

Kako pričvrstiti široke padine od MDF-a

Ploče su pričvršćene na klinove (češće se koriste) ili vijci - ovisno o materijalu zida. Nakon što su podupirači čvrsto postavljeni, padine su izrezane na veličinu, postupak je isti. Prvo, krajevi i mjesta gdje je nagib susjedan letvicama, propušten tekućim noktima, ploče nekoliko minuta. Tada su sve radnje točno ista.

Ako, kao na slici, zglob ploče i zida je idealan, to je moguće učiniti bez pjenjenja pukotina i postavljanja clypees. U ovom slučaju, uopće nema puno posla.

Vrata od MDF-a mogu se postaviti na horizontalne letvice. Oni su poravnati tako da su svi u istoj ravnini. Na stranama ima dovoljno četiri nosača, na vrhu - tri (povlačenjem 10-15 cm od rubova i sredine). Nadalje, sva tehnologija je ista.

Kako napraviti padine na PVC prozore od plastike.

Uspon od laminata

Često nakon popravka ostaje određena količina građevinskog materijala. Zašto ih ne biste prilagodili? Učinite padinama na vratima od MDF-a, materijala koji trebate kupiti. Ako, nakon laminata, još uvijek imate niz letvica, također možete napraviti padove od njih. Rad će biti više nego koristeći jedan komad, ali materijal je besplatan.

Od lamelnih ploča skupljaju bočne strane. Moraju biti usidreni s pomakom, zglobovi iznutra pričvršćeni s letvicama - moguće je od aluminijskog profila - manja je težina. Ako je potrebno, rub se može rezati. Kako postaviti padine na vrata od laminata pogledajte sliku ispod.

Iz lamela laminata moguće je izraditi montažne padine za vrata

Iz lamela laminata moguće je izraditi montažne padine za vrata

Možete ih ugraditi na montažnu pjenu. Da biste je učvrstili, nanesite je na stražnju stranu zmija i dobro ga stisnite na zid: u ovom slučaju ne možete ostaviti velike praznine: materijal će se savijati.

U donjem videu, padine vrata laminata izrađuju se u kući ploče. Širina nagiba je mala - 7-8 cm, redoslijed radova je jasno opisan. Koristan video sat.

Općenito, domaće padine od laminata do ulaznih vrata bolje je ne staviti: često se donose velike predmete, a laminat je lako oštetiti čak i tešku vrećicu. Ova vrsta odvojive se najbolje koristi za unutarnja vrata. Opterećenje je mnogo manje. Na ulazu je bolje napraviti padini vrata od MDF-a ili laminiranih iverica, nagib gips-ploče pokazao se prilično dobro, ali najpouzdaniji su žbukani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − = 69