Како инсталирати клизна унутрашња врата

У жељи да удобнијим и пријатнијим објекта, често идеја замјењује уобичајена врата која се окрећу клизним вратима (назива се и клизним, клизним, виси). Добра вест је да можете без проблема поставити клизна врата својим рукама. Лоша ствар је што нормални механизам кошта око толико квалитетног платна. Подмићује у њима тренутак да у отвореном стању скоро "једу" простор. Они се сакрију у зиду (најбоља, али сложенија верзија у имплементацији), или се креће дуж ње. 

Висећа унутрашња клизна врата могу бити самостална

Висећа унутрашња клизна врата могу бити самостална

Све ово је тачно, али постоји значајан недостатак - врло низак степен звучне изолације, нарочито код верзије врата. Када платно једноставно покрива отварање. Када се инсталира у кућиште оловке (у зиду), ситуација је нешто боља, али степен звучне изолације врата се не може постићи овим методом инсталације. Ако вам све ово не уплаши, можете проучавати системе, избор и накнадно уређивање.

Системи клизних врата

Постоје две врсте механизама: суспензија и шина. Оба нису савршена. Укратко о њиховим заслугама и демеритима - доле.

Суспензиони систем на горњој шини

Механизам за огибљење је носива греда, на коју је водич постављен обликом слова "П" са "ногама" преклопљеним унутра. Ролери на које се крило врата круте покреће овај водич. Ако говоримо о техничким терминима, ово су висећа врата на горњој шини.

Основни распоред клизних унутрашњих врата на горњој шини

Основни распоред клизних унутрашњих врата на горњој шини

Приликом постављања таквих врата под под вратима остаје глатка, само десно и / или лево од врата поставља доњи ваљак. Он клизи на жљеб у доњем крају платна. Неопходно је осигурати да приликом кретања не одступа вертикално. Овај дизајн је најлакши за инсталацију. Инсталација је врло једноставна и састоји се од неколико корака: