Kako narediti pobočja na vratih z lastnimi rokami

Po namestitvi vrat med steno in okvirjem vrat običajno obstajajo velike vrzeli, videz sten, ki se nahaja poleg škatle, je daleč od idealne. Da bi rešili te težave in izumili pobočja na vratih. Ime je šlo, verjetno zaradi dejstva, da so sosednji majhni deli stene običajno izdelani pod kotom - kosi. Namestitev vratnih naslonov z lastnimi rokami ni težavna naloga pri popravilu in gradnji, vendar se zavedate, da se tehnologija in zaporedje ukrepov izognejo napakam. 

Ta slika ostane po namestitvi vrat

Ta slika ostane po namestitvi vrat

Kaj imajo pobočja?

Klasika zaključka vrat je njen omet. Ta metoda je danes še vedno pomembna. Proge so zanesljive, jih je težko poškodovati, obstaja veliko načinov za dokončanje: barve, prilepite ozadje, priložite kateri koli drugi zaključni material. Za pomanjkljivosti je mogoče pripisati le visoko intenzivnost dela. Še ena stvar: doseči povsem gladko površino brez prisotnosti spretnosti, bo težko, vendar se lahko ob zaključku ozadja poravnate.

Dobro štukaturno pobočje - lepo in trajno

Dobro štukaturno pobočje - lepo in trajno

Hitro in brez posebnih težav je mogoče okrasiti vrata MDF plošč. Obstajajo tudi posebni profili »G«. Namestitev naklona v tem primeru je zmanjšana na pravilno označevanje in neopazno, vendar zanesljivo pritrditev. Delo je nekoliko večje, če so pobočja narejena iz laminirane ali furnirane iverne plošče:

 • Izrezane podrobnosti pobočij so pritrjene na steno. Obstajajo trije načini: pri montaži pene in tekočih žebljev, na ometno malto ali na sestavljen okvir.
 • V režah med steno in materialom se pena uporablja po posebnih pravilih.
 • Clypeus je nameščen.

Dokončanje teh materialov je precej težko, ima zelo privlačen videz. Tehnologija namestitve je enostavna in ne zahteva posebnih znanj in spretnosti. Rezultat je vsaj dober.

Še ena enostavna, a priljubljena metoda je pokritost pobočij z mavčno ploščo. Tudi brez spretnosti, namestitev vratnih pobočij s svojimi rokami iz tega materiala vam omogoča doseganje dobrih rezultatov: vsa dela so osnovna. Potrebuješ samo skrbnost.

Obstaja še en poceni način, da okrasite pobočja na vratih - iz plastike. Če imate spretnost za delo s takim gradivom, ne boste imeli nobenih vprašanj. Edina pomanjkljivost takšne konca: majhna moč.

Torej obstaja veliko možnosti za oblikovanje vrat. Ponavadi izberite tisto, ki najbolje ustreza oblikovanju celotne sobe.

Strmine na vhodnih vratih

Od vseh zgoraj naštetih materialov za končno obdelavo pobočij vhodnih vrat priporočamo le ometanje in dodelavo z MDF ali laminirano iverno ploščo. Ti materiali imajo zadostno varnostno stopnjo, da prenesejo več udarcev, vhod je preprosto neizogiben.

Vgradnja vrat iz MDF ali laminirane iverne plošče je enostavna in rezultat je izjemen

Vgradnja vrat iz MDF ali laminirane iverne plošče je enostavna in rezultat je izjemen

Če govorimo o zaključku vhodnih vrat od zunaj, potem je v bistvu ena možnost - samo vgradnja pobočij iz ometa. Druga stvar je, da jo je mogoče pritrditi na keramične ploščice, koncepte, druge podobne materiale. Zaporedje akcij v tem primeru je naslednje:

 • Pripravijo se pobočja: odstranijo se poševni in štrleči deli, madeži in prah.
 • Površine pripravljene.
 • Vgrajeni so svetilniki.
 • Primarna plast ometa se uporablja in izravnana.
 • Po ujemanju raztopine je pobočje drugič ometano - popolnoma. Če je končna obdelava načrtovana za uporabo končnega kamna ali ploščice, se v tej fazi namestijo na ustrezno lepilo.

  Zunanji nagib vhodnih vrat se lahko zaključi s kamnom ali ploščicami

  Zunanji nagib vhodnih vrat se lahko zaključi s kamnom ali ploščicami

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  11 − 2 =