Kako prilagoditi vhodna vrata: kovina, PVC

Celo najbolj dobra vrata lahko sčasoma začnejo skaakati ali bruhati: težo in trenje ne morejo preklicati nikogar. In če so težke jeklo, potem bo tudi kovinska plašč, da jih hranijo. Po poletju se plastične vrečke "obesijo" in skoraj vedno segrejejo v vročini, kar vodi do takih rezultatov. Dopustiti, da ti »sramoti« ni potreben, pa tudi porabiti denar za njihovo odpravo. Prilagajanje vhodnih vrat je občutljiva stvar, vendar v večini primerov to lahko storite sami. Ko ste s svojimi rokami prilagodili tečaje in verande, se boste nato preprosto ponovili.  

Prilagoditev vhodnih vrat z lastnimi rokami lahko naredijo tudi krhke ženske roke))

Prilagoditev vhodnih vrat z lastnimi rokami lahko naredijo tudi krhke ženske roke))

Nastavitev kovinskih vhodnih vrat

Če imate jeklena vhodna vrata, se lahko pojavijo naslednje težave:

  • škripanje;
  • osnutek - piha iz platna (razpoke vzdolž oboda ali vrha / dna);
  • se zapre s težavo.

Rešitev vseh teh problemov se imenuje "prilagajanje vhodnih vrat", vendar to vključuje zelo različne ukrepe - od banalnega mazanja in zamenjave tesnila do dejanskih nastavitev in mehanskih vplivov.

Včasih, za rešitev problema, morate iti skozi vse metode, včasih pa je težavo mogoče odpraviti samo radikalno - zamenjavo. Najpogosteje se ta položaj pojavi s poceni kitajskimi izdelki. Prilagajanje vhodnih vrat kitajske proizvodnje je skoraj nemogoče. Seveda lahko poskušate nekaj narediti sami: podjetja in mojstri se ne vzamejo zanje.

Odpravite Scratch

Vrata se lahko zataknejo iz dveh razlogov: obloga tečaja je zamašena ali pa se vratno krilo dotakne okvirja. Čeprav sta oba imenovana "škripanje", vendar je narava zvoka drugačna. Lažje se spoprijeti z zamašitvijo zank, ker običajno začnejo s tem postopkom.

Mast zank

Najprej odstranite staro mast, istočasno odstranite pralno nečisto. Postopek je standarden: obrišite z mehko krpo, kjer so vidne sledi. Če ta postopek še ni bil opravljen več let, zank standardne klasične vrste in celo snemljive platine je mogoče odstraniti. Bolje je čiščenje v odstranjenem stanju.

Tradicionalni tečaji so najbolje odstranjeni

Tradicionalni tečaji so najbolje odstranjeni

Če so zanke rjavkaste in ne odstranjujte, čeprav bi jih morali, jih ne poskušajte udariti s kladivom ali kladivom za kladivo. Naredite več škode kot pomoč. Bolje je kupiti odstranjevalec rje. Ponavadi se prodaja v obliki razpršil. Nanesite na zarjavelo zanko in počakajte na določen čas. Ko odstranite platno s tečajev in očistite. Toda tokrat morate odstraniti vso rjo. Za čiščenje kovin, nato pokrijte s pretvornikom rje, nato pa z maščobo.

Po odstranitvi stare maščobe vzemite "svež" in jo postavite na tečaje. Če je platno odstranjeno, ne bo nobenih težav - mazati pin in prstan. Če na okvirju še vedno obstajajo nekateri drgnilni mehanizmi, jih tudi mazite.

V zank tradicionalnega tipa se lahko pojavijo praske zaradi dejstva, da je bila na palici zamašena. Preverite ga, ko ste odstranili krilo vrat. Z znaki abrazije - zamenjajte. Postavite novo podložko iz karbidne kovine. Namesto tega lahko postavite graverja. Prav tako bo nadomestil obremenitev.

Če so zanke vse-v-enem, poiščite tekoče mazivo v pločevinki (najpogostejši WD40) ali strojno olje, ki ga lahko uporabite z veliko brizgo. Vsi deli za drgnjenje previdno obdelujejo.

Mazanje integralnih tečajev

Mazanje integralnih tečajev

Obstaja še ena metoda, vendar je destruktivna. Na vrhu zanke izvrtajte luknjo, ki jo nato napolnite z mazivom. Trik ne sme poškodovati mehanizma, ki je znotraj.

Če so tečaji skriti, poiščite vse obračalne dele in jih mazite. V takšnih modelih pogosto obstajajo luknje, v katerih se uporablja olje.

Eden od modelov skritih zank

Eden od modelov skritih zank

Po nanosu mazanja se vrata večkrat pomnožijo z ene strani na drugo in porazdelijo mast. Če je bil vzrok to, se zataknejo. Končno dotik očistite odvečno olje.

Potem namažite šarnirje vhodnih vrat

Če želite izbrati mazivo, je najprej potrebno temperaturo, v kateri deluje zanke. Če tečaji izstopajo na ulici, je potrebna sestava, ki se pri nizkih temperaturah ne zgosti. Tu izbira ni zelo velika:

  • Litol. Deluje zanesljivo pri temperaturah od -40 ° C do + 120 ° C.
  • Utrdi. Temperaturno območje je rahlo nižje, vendar je tudi zadostno: od -35 ° C do + 65 ° C.

Za vhodna vrata, ki gredo v vhod in delujejo pri temperaturah plus, lahko na seznam dodate še nekaj imen: