Системи наводњавања капљице: произвођачи, групирање, прегледи

Наводњавање капљицама олакшава бригу о биљкама неколико пута лакше, јер одржавање потребне влажности захтева много времена и напора. Осим тога, увођење воде испод корена са малим дозама значајно смањује потрошњу. И што је занимљиво: принос поврћа је много већи. Сакупљање система наводњавања кап по властитим рукама од компоненти је, наравно, одлично, али не сви желе да траже компоненте одговарајућих величина. За такав случај постоје комплети за наводњавање кап по кап. Садрже све што је потребно да се води одређен број биљака. У чланку се говори о неким од најпопуларнијих таквих комплета.

Ако вам је потребно аутоматско наводњавање стакленика или врта, погледајте сет АкуаДоусе, водомера и ПДА 24К. За ручно подешавање количине воде која се испоручује биљкама, погодна су Врт, Росинка, ЗХУК, ПДА 24 сетови и Жетва из кампање Тубофлек. Скоро сви снабдевају воду из резервоара (цев инсталиран на одређеној висини). Из водоводне мреже (укључујући, из пумпне станице) ради Гардена и АкуаДусиа Ватер Тап опрема (дизалица).

Сет за наводњавање кап по АкуаДусиа

Овај комплет за аутоматизовано или ручно наводњавање капањем може бити са или без аутоматизације, вода се напаја из контејнера подигнуте до одређене висине. Управљачка јединица, ако је она, ради на батеријама. Првобитно је била намењена заливању биљака са пластеницима, јер је намењена за наводњавање два лежаја. Пошто је комад за наводњавање од малтера мали, постоји сет за повећање дужине линија за наводњавање.

Главна разлика између система АкуаДоусе је организација снабдевања водом из цеви: користе се стартер и повратне пумпе. Принцип рада је следећи. Пумпе се постављају на дно цеви са водом, аутоматска управљачка јединица је причвршћена са спољашње стране, црево се преносе преко ивице контејнера и даље се шири преко кревета. На цријево је причвршћена капљица типа оловке, кроз коју вода прелије коренима биљака.

Комплет за наводњавање АкуаДусиа је идеалан за употребу у малим пластеницима, ради са креветима на отвореном гурнету

Комплет за наводњавање кап по кап АкуаДусиа је идеалан за употребу у малим пластеницима, ради са креветима на отвореном гурнету

Када се даје команда за укључивање, пумпа се укључује у току једног минута, омогућавајући да вода прелази ивицу и разблажи га преко црева, а затим се искључи. Тада вода тече гравитацијом.

Након испуњења постављеног времена (у присуству аутоматизације, време се контролише помоћу тајмера), обрнута пумпа се укључује, усисава део ваздуха, одсече довод воде и такође се искључује. Систем остаје у пасивном режиму док се следећи пут не укључи. Овакав алгоритам омогућава уштеду енергије батерије: један сет је довољан за цијелу сезону.

Врсте Акуа-Дуси и њихове карактеристике

Двије су већ повучене из производног модела "АкуаДусиа 50+" полуаутоматски и аутоматски. Данас нису у продаји, ту су само прибор. Таква забринутост произвођача о клијентима је задовољна. Замијенили су низ нових производа, који се побољшавају сваке године.

Дакле, постоји Акуа-Дусиа Старт (Стат) у варијанти 2014. и 2015. године. Варијанта 2015 се разликује по томе што је пумпа постала структурно другачија: његов стартер је водоотпоран, а ротор је хидропотенцијалан. Ако је потребно, може се раставити и очистити. Иначе, системи су слични. Они вам омогућавају да поставите време заливања: 60, 80 или 120 минута, укључите снабдевање водом једном дневно, у тренутку када сте је први пут започели. Овај систем је изузетан у томе што је могуће подићи контејнер само за 10-40 цм. Ово је најмања висина која се лако може осигурати постављањем неколико цигле испод дна.

Систем за аутоматизацију биљног заливања

Систем за аутоматизацију биљног заливања

Постоји сет АкуаДес ЛЦД екрана. Осим тога, екран овде на течним кристалима повећао је број режима: постало је могуће променити учесталост заливања. Снабдевање водом се може укључити након 6, 12, 24 часа или два и три дана. Флексибилнији избор трајања наводњавања: од 10 минута до 2 сата са променом степена у интервалу од 10 минута. Још једна новина: додан је дугме за ручни почетак наводњавања. Ако је вруће, а стакленику или врту је потребна додатна вода, само притисните дугме и вода почиње. Следећи ће бити у складу са постављеним распоредом.

За оне који не требају аутоматизацију, постоји "АкуаДусиа +60". Намијењен је за наводњавање 60 биљака, али може довести воду до 100 грмља с комплетом за проширење. Цев мора бити постављена на висини од најмање 1 метар. Почетак и заустављање заливања се јављају у ручном режиму (окрените славину). Ова буџетска верзија система капљице без аутоматизације је погодна за оне који имају могућност да самостално контролишу учесталост и трајање наводњавања.

Овај Акуа Дусиа дизалица је веома компактан систем за наводњавање кап по водоводној цеви

Овај Акуа Дусиа дизалица је веома компактан систем за наводњавање кап по водоводној цеви

За наводњавање не из цеви, већ из славине, постоји систем наводњавања воде АкуаДусиа Ватер (тап) (из цеви такође можете, али то ће бити потребно подићи на висину од 3 метра). Систем ради под притиском од најмање 0,3 атм. Трајање водоснабдевања може се подесити на 1, 3, 5, 10, 15, 20, 30, 60, 90, 120 минута. Може се укључити за 1, 2, 3, 4, 6, 8, 12, 24, 48, 72 сати. Све контроле концентришу се у мали блок, који је и вентил који отвара довод воде. Све ради од две 1,5 волт батерије.

Коментари

"У нашем граду, када сам купио, АкваДуси није био тамо, купио сам га у Москви, платио за испоруку, али нисам зажалио. Истина, цријево које је бачено преко ивице цијеви и даље је затегнуто, али сам извукао опругу и све је у реду. Расподела капања је стабилна - проверила сам - капала у теглу читав дан на различитим крајевима. Разлика у 200-300 мл, и излијева око 1,7 литара на сат. Сакупљање жетве је једноставно дивно, из стакленика и из баште. "

Миша, Благовесхцхенск

"Радила сам наводњавање воде Акуа Дусиа две године. И барел је удаљен 25 метара - не могу се приближити, иначе краду. Ако је црево из цеви ниво (ја сам увећао) све функционише, ако постоје брда и ексцеси - не. У принципу ми се свиђа систем. Није имала проблема с тим. "

Беллгород, Николај

Прилагао сам један сет наводњавања у два пластеника. Преуређивши пуно, био је мучен док није подигао ограничења тако да је расподела воде била стабилна како у блиској стакленици, тако иу даљини. Али ништа, све је већ три године радило и јако сам задовољан. "

Вицтор, Московскаа область

"Имали смо негативан доживљај: нисмо били на дацха, али је време рада обрнуте пумпе знатно смањено, због чега није искључио снабдевање водом. Цев нас аутоматски напаја из цеви за воду. Када су стигли, стакленик се претворио у мочвару и пуно воде одводила до комшија. Тако да није успело. «

Валериа, Вологда

Поставите "Водомер"

Комплет за наводњавање капљице "Водомер" се састоји од контролера, филтера, главног црева и неколико десетина капи на танким цевима који су уграђени у рупице направљене у главним цревима. У основном сету налази се црево дужине 8 метара. Предлаже се поделити на два дела за наводњавање два лежаја од 4 метра. Такође постоји и комплет за проширење 4 метра. Може се користити истовремено са базом за кревете дужине 6 метара.

Комплет за наводњавање кап

Сет за наводњавање капљице "Водомер" - цена и тежина

Најинтересантнији детаљ у овом скупу је контролор. Ради на две АА батерије и нема никаквих захтева за притисак у систему. Заправо, овај комплет је дизајниран за дистрибуцију воде само из резервоара, притисак у водоводној мрежи се не израчунава, ау том случају се не препоручује да се користи.

Капацитет може да стоји на надморској висини од 0,5 метра до око 2 метра. Главни услов је да је притисак довољан за пуњење цеви. На излазу из резервоара уграђен је филтер (укључен у комплет), а затим је постављено ожичење за кревете.

Контролер вам омогућава да подесите фреквенцију и трајање заливања. Периодичност: укључите воду после 2, 6, 12, 24 и 48 сати. Трајање водоснабдевања у свакој инклузији постављено је од две минуте до неколико десетака. То јест, можете учинити да заливање почиње сваке 2 сата и траје, рецимо, 15 минута, а можете се уверити да се феед започиње једном дневно, али вода је отишла сат времена.

Коментари

"Купио сам сет наводњавања за наводњавање" Водомер "само зато што његов контролер ради на две батерије и нема потребе за притиском. Нико други то не дозвољава. Тражио сам двије године ... А онда сам га купио, укључио га, свака два сата је гадно, водено капље. Мени одговара. "

Москва, Ожигово, Виктор

"Мој" водомер "из неког разлога не испоручује воду ако ставите велику празнину: ни после 24 сата нити кроз 48 не укључује. Повезује се промена ... Иако у малом тренутку ради добро. "

Москва регион, Александр

"Ради добро, али батерије брзо сједе. Да ли би то учинило из батерије, цена не би била. Уопштено, срећна сам, вода мало излази, али жетва је добра. "

Дмитри

Поступак инсталације је приказан на видео снимку од произвођача.

Гардена систем за наводњавање (Гардена)

Ово је вишеканални систем са различитим врстама дропперса и уређаја за наводњавање. Постоје уређаји за наводњавање кап по кап, постоје прскалице различитих уређаја и типова. Доступан је заливање Гардене у Немачкој.

Ови уређаји раде из водовода (укључујући пумпну станицу) имају своје филтере који смањују и стабилизују притисак у систему. Уређај за стабилизацију притиска назива се "Мастер Унит", они су дизајнирани да снабде 1000 л / х или 2000 л / х. На њих је прикључено црево за дистрибуцију, на које се онда постављају различити уређаји за снабдевање водом биљкама.

За повезивање делова црева користите јединствене фитинге у којима је црево једноставно уметнуто. Фиксира се посебном опругом, обезбеђујући чврстоћу. Ако је потребно, веза се прекине притиском на специјалну полугу, црево се ослобађа од стезаљке и уклања се.

За наводњавање капљицама постоје дропперс следећих типова:

 • са фиксним протоком од 2 и 4 л / х;
 • саморегулирајући на 2 л / х, омогућавајући исту количину воде која се испоручује у цијелој линији за наводњавање;
 • унутрашње - убачено у руптуру црева са фиксним протоком воде;
 • са подесивим храном од 0 до 20 л / х - прикључним и унутрашњим

Више детаља о систему наводњавања капи и наводњавање Гардене, погледајте видео.

Како организовати систем за аутоматско наводњавање целе локације, прочитајте овде.

Комплет за наводњавање капима "Росинка"

Овај комплет за наводњавање капи нема аутоматизацију. Она "почиње" окретањем кугличног вентила на доводном цреву. Систем "Росинка" се састоји од флексибилних еластичних црева који носе температуру до -45 ° Ц, фитинге - крстове и чизме, минијатурни утикачи-дропперс. То су ти дропперс који их разликују од своје браће. То су мали уређаји који се убацују у крај црева. Они су подесиви - они могу снабдевати воду брзином од 0 до 2 литара / сат.

Основни комплет је дизајниран за дистрибуцију испод 50 корена, али постоји могућност куповине додатних компоненти и састављање конфигурације која вам је потребна.

Састав је једноставан: уграђен је цијев (посуда), а на њега је причвршћен главни вентил са вентилом, а онда се систем саставља од комада цријева и фитинга. Док се све догоди, погледајте видео.

Након повлачења

"Овај систем користим више од десет година на мом дацха. Ради савршено добро, али то је само варијанта баште-дацха, нема смисла ставити велике количине на њега. Део је стајао 10 година, део, наравно, се променио. Оно што ми се свиђа је то што можете купити прибор без проблема. Неколико пута сам заборавио да их уклоним за зиму из стакленика. Ништа, они су преживјели. Последњи пут сам купио црева. У поређењу са старим, постали су бољи: зидови су дебљи и армирање је дебље. Зато настављам да се примењујем у башти и на дацха. "

Алексеј Евгеневич, Екатеринбург

Прочитајте како да организујете снабдевање водом из бунара или бунара.

Наводњавање "Буба"

Овај комплет за наводњавање капањем је идеалан за постројења за гајење у стакленику. Пропушта воду из цеви која се монтира на надморској висини од 1-2 метра (радни притисак 0,1-0,2 атм). Коленама биљака даје око 4 л / х, количина испоручене воде зависи од времена заливања.

Систем за наводњавање кап

Систем наводњавања капима "Буба" - буџетска опција за заливање цеви у стакленику или башти

Овај систем није намењен за употребу у мразима. У јесен мора бити демонтиран, опран, и пожељно - издувљен, тако да нема воде. Сет "Буба" се назива стакленик или стакленик, јер је погодно расподијелити воду у четири реда биљака - најчешћа варијанта у малим пластеницима у викендицама или у близини куће.

Црева су дубока црна, што смањује шансе за цветање воде. Ако су поклопци заптивни, максимално можете отворити славину на напојној линији, тако да је притисак контаминиран. Најчешће је песак или бактерија.

У изградњи наводњавања капи "БЕЕТЛЕ" налази се прозирна цев за праћење нивоа воде у цеви. С обзиром на то да је контејнер на висини (1-2 метра), онда треба погледати у њега како би се провјерила количина воде непријатна. Овај једноставан уређај ће вам омогућити да лако пратите свој ниво.

Како изградити стакленик, прочитајте овде.

Системи постројења Углицх Турбофлек (Тубофлек)

Ова фабрика производи комплете наводњавања капљице "Жетва". Комплети су дизајнирани за ручно регулисање снабдевања водом, али се аутоматизација и контролери продају одвојено. Из свих описаних горе, разликује се у томе што се дистрибуција воде врши цијеви за капање. Асортиман комплета је следећи:

 • Жетва 1. За наводњавање 62 квадрата биљних култура, долази са филтером. Цена је 2100 рубаља.
 • Жетва је 1-1. Све у свему, али без филтера, цена је 1700 рубаља.
 • Жетва 2. Може намирити површину од 40 квадратних метара. м., долази са филтером, цена је 1100 рубаља.
 • Винтаге 3 - за наводњавање капима 22 квадрата биљних култура, цена је 800 рубаља.

  Наводњавање Трипофлек

  Тубофлек наводњавање "Винтаге 1" - опрема

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  99 − 91 =