Badkamer wastafel gemaakt van kunststeen

Badkamer wastafel gemaakt van kunststeen

Een belangrijk onderdeel van elke badkamer, het is zeker een wastafel. Het kan niet alleen gemaakt worden van faience, majolica en metaal, maar ook van glas of hout. En hoe zit het met de stenen schaal, bijvoorbeeld van kunststeen? Dit is een zeer goede optie, die meer plussen heeft dan minnen. Velen geven de voorkeur aan dit type schaal, en nu zul je weten waarom.

voordelen

Sanitaire voorzieningen van kunststeen verwijzen naar producten van moderne technologieën.

De voordelen van deze populaire producten van vandaag zijn:

  • Weerstand tegen schuring en impact;
  • duurzaamheid;
  • Hittebestendigheid;
  • Vochtbestendigheid;
  • hygiëne;
  • Afwezigheid van steken;
  • Gemak van zorg;
  • Ongebruikelijke vormen;
  • Rijke kleurenkeuze;
  • Een goed alternatief voor natuursteen en qua prijs en gewicht.

Voordelen van wastafels gemaakt van kunststeen voor badkamer

De voordelen van kunststeengootstenen in de badkamer

Voordelen van kunststeen gootstenen

tekortkomingen

Ondanks de voordelen van deze schalen, voldoen sommigen nog steeds niet aan de bovenstaande vereisten.

Producten van een acrylsteen, vooral glanzend, gemakkelijk bekrast. In dit opzicht wordt het aanbevolen om ze te kiezen in lichte en niet-uniforme tonen, zodat de schade, als ze plotseling verschijnen, niet erg opviel. Producenten zorgen er ook voor dat dergelijke problemen zonder speciale complexiteit ter plekke worden hersteld. Maar niet iedereen zal hier extra geld en tijd aan willen besteden.

Wasbassins van agglomeraat sterker, maar vanwege de lage ductiliteit materiaal een kans op vervorming in de vorm van haarscheurtjes, die onmiddellijk zichtbaar kan zijn, maar verder als de belangrijkste oorzaak voor de vorming van grote scheuren of erger splitsing.

Nadelen van kunststeen putten

Ook vermeldenswaard, als het oppervlak is glanzend van geagglomereerde stenen, is het het beste schuurmiddelen niet te gebruiken, zodat het uiterlijk van het product bleef sprankelend en nieuw.

Het algemene ontbreken van allerlei soorten schelpen van kunststeen - is de inhoud van een aanzienlijk aantal chemische elementen die worden gebruikt in de productie. Fabrikanten beweren echter dat niet alle producten zo schadelijk zijn als ze lijken, dus de keuze is alleen voor de koper. Als je je zorgen maakt, kijk dan naar de wastafels in de badkamer van natuursteen.

Typen materialen

De samenstelling van de kunststeen omvat een verscheidenheid aan natuurlijke en synthetische componenten. Het daaruit verkregen mengsel ondergaat een thermische en mechanische behandeling, waardoor dit materiaal van verschillende typen wordt gevormd, maar praktisch dezelfde eigenschappen bezit. Het is homogeen, het oppervlak is ideaal, glad, absoluut niet-poreus, wat zorgt voor hygiënische en waterafstotende eigenschappen.

De volgende soorten kunststeen vallen op:

Porseleinen tegels

Dit kunstmatige materiaal wordt verkregen door een gehomogeniseerd mengsel van stoffen te persen en te calcineren. De massa bestaat uit vloeibaar gemaakte klei, kwarts, kaolien, pegmatieten, water en veldspaat. Tijdens de verwerking verkrijgt de kristalstructuur de eigenschappen van een steen waaruit schelpen, werkbladen en tegenoverliggende producten worden gemaakt. Het kleurenpalet is zeer divers.

Producten gemaakt van keramisch graniet zijn zeer duurzaam - tot honderd jaar dienst, als ze niet aan zware belastingen worden blootgesteld.

Spoelbak gemaakt van kunststeen porselein

Kunstmatige wasbak gemaakt van keramisch graniet

Keramische granieten kunstmatige wastafel voor de badkamer

Composiet steen

Het materiaal is behoorlijk divers. Veel fabrikanten hebben hun eigen recept voor grondstoffen. De meest bekende samenstelling is gemaakt van graniet- of marmerchips met synthetische bindmiddelen. Zo'n steen heeft geen naden, het is gemakkelijk te verzorgen vanwege het niet-hygroscopische oppervlak.

Spoelbak gemaakt van kunstmatige composietsteen

Wastafel van composiet tot badkamer

Spoelbak gemaakt van kunstmatig composietmateriaal voor de badkamer

Sommige producten van dit type steen vallen op door hun enigszins kunstmatige uiterlijk.

Badkamer gootsteen gemaakt van kunstmatige composiet steen (injectie marmer)

agglomeraat

Geagglomereerde steen wordt geproduceerd uit steenkruimels van verschillende rotsen. Het kan marmer, graniet of kwarts zijn. Om de kwaliteit van de grondstof te verbeteren, voegt u zand of glasdeeltjes toe, evenals kleurpigmenten voor een verscheidenheid aan texturen. De polymeerhars is het verbindingselement.

Dit materiaal ziet er heel natuurlijk uit, de textuur is glad en koud. Het neemt geen geuren op, verandert de kleur van de textuur na verloop van tijd niet en is bestand tegen actieve chemische preparaten. Het agglomeraat is moeilijk te behandelen, dus de producten ervan hebben geen complexe configuratie.

Badkamer gootstenen

Kunststeen gootsteen uit de sinter voor de badkamer

Wastafel gemaakt van kunstmatige geagglomereerde steen

Spoelbak gemaakt van geagglomereerde steen voor badkamer

Zinken in de badkamer van agglomeraat

Acryl steen

Gebruik bij de productie van deze kunststofsteen minerale stoffen, acrylhars en kleurpigmenten. Het mengsel van componenten wordt in een vorm voor verharding uitgelegd, waarna het gerede materiaal wordt onderworpen aan verdere verwerking - vormgeven.

Acryl lijkt qua uiterlijk op natuursteen. Van zijn beste kwaliteiten worden het geluidabsorberende vermogen, de hygiëne en de weerstand tegen chemisch actieve stoffen onderscheiden.

Kunstmatige stenen gootsteen gemaakt van acryl

Spoelbak van acrylsteen

Kunststeen acryl spoelbak

vorm

Met kunststeen kun je schelpen maken van elke configuratie. De keuze voor dit of dat ontwerp hangt af van het type steen, omdat slechts enkele plastic eigenschappen hebben uitgesproken. In dit geval zal de natuur de beste bron voor inspiratie en een rolmodel zijn.

Spoelbakken van kunststeen

Ongebruikelijke vorm van een gootsteen gemaakt van kunststeen voor de badkamer

Kunststeen shell

Vormen van wastafels gemaakt van kunststeen voor badkamer

Spoelbakken van kunstmatige steenmaterialen

Vorm van schelpen van kunststeen

Houd bij het kiezen van de vorm van het product rekening met de locatie van de leidingen.

Naar welk interieur is geschikt?

Wasbakken van kunststeen decoreren elke badkamer. De elegante vorm van sanitaire artikelen ziet er bijvoorbeeld organisch uit in elke badkamer, in plaats van massieve geometrische producten. Naar de mening van architecten zal het interieur worden versierd met eenvoudiger en preciezer vormen dan fantasievolle.

We brengen een kort overzicht onder uw aandacht.

Interieur van een badkamer met een gootsteen van kunststeen

Spoelbakken van kunststeen in het interieur van de badkamer

Wasbakken van een kunststeen in een interieur van een badkamer

Kunststeen in het interieur van de badkamer

Kunstmatige stenen schalen in het interieur van de badkamer

Gootstenen gemaakt van kunststeen in het interieur van de badkamer

Badkamerontwerp met kunststenen gootsteen

Kunststeen gootstenen in de badkamer

Een geschikt interieur met een wastafel van kunststeen

Met informatie over de kenmerken van schelpen gemaakt van kunststeen, benadert u op competente wijze de keuze van loodgieterij, waarbij alle voors en tegens worden afgewogen. En vergeet niet om een ​​garantie te eisen voor de goederen die u koopt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1