Glazen gootsteen: voordelen en selectiecriteria

Glazen gootsteen: voordelen en selectiecriteria

Wanneer u nadenkt over het toekomstige ontwerp van de badkamer, is elk detail belangrijk. In het bijzonder is het noodzakelijk om zijn keuze zorgvuldig te benaderen. Vroeger waren de meeste schalen in de huizen van keramiek of gietijzer. Nu bieden ontwerpers echter meer en meer gewaagde ontwerpoplossingen, inclusief modellen van materialen zoals staal, hout, steen en glas. In dit artikel zullen we in meer detail stilstaan ​​bij een bespreking van de onlangs populaire glasschillen.

Aangezien glasschillen in ons land nog niet zo lang geleden zijn verschenen, is nog niet iedereen erin geslaagd om een ​​idee te krijgen van hoe praktisch ze zijn. Laten we samen proberen hun voor- en nadelen te begrijpen.

Glazen transparante spoelbak

tekortkomingen

Verkeerde mening

XBreekbaarheid is geen nadeel. Dit gemeenschappelijke geloof is verkeerd. Feit is dat voor deze producten een bijzonder sterk gehard glas wordt gebruikt. Het is niet bang voor krassen en chips. Natuurlijk kan zo'n schaal barsten, maar de kansen hiervoor zijn niet hoger dan bij het gebruik van een keramische spoelbak.

Een andere veel voorkomende zorg is vaak dat delen van de mixer of roestige waterleidingen zichtbaar zijn onder de glazen gootsteen. Er is echter ook geen reden tot zorg: ze zijn gemonteerd in combinatie met speciale chromen buizen en accessoires, die de glazen goot perfect aanvullen en de badkamer een moderne uitstraling geven.

Glazen gootsteen met chromen buizen

Wastafel met gekleurd glas

Glazen badkamer wastafel

cons

De nadelen van glazen putten:

 • de noodzaak om regelmatig te wassen en af ​​te vegen, zodat er een scheiding op haar blijft. Dit is echt zo - de vlekken op de glazen gootsteen zijn beter zichtbaar. Ze worden echter meestal alleen gekozen door diegenen die nauwlettend in de gaten houden dat alles in hun huis er modern en stijlvol uitziet. Als u besluit om een ​​glazen gootsteen te kopen, zijn we van mening dat het na het gebruik opnieuw met een doek afvegen geen grote zaak voor u zal zijn.
 • Kosten kunnen verjagen sommige potentiële kopers, aangezien het een orde van grootte hoger is dan die van de bekende modellen van sanitair of metaal. Als u het echter koopt, moet u er rekening mee houden dat u een elitair sanitair aanschaft dat u jarenlang trouw zal dienen.

Luxe wasbak voor bad

voordelen

Voordelen van glazen kommen:

 • verschijning. Niemand zal beweren dat ze er erg stijlvol, elegant en mooi uitzien. Stelt u zich eens voor hoe de stroom water die langs het glimmende glazen oppervlak glinstert, schittert.
 • Het ontwerp is universeel - ze passen in elk interieur en in elke stijl, van klassiek tot modern. Bovendien zijn ze ideaal voor een interieur, waarin meerdere kleuren gelijktijdig worden gebruikt.
 • Er zijn veel variaties in kleuren en tinten, waarin je schaal kan worden gemaakt. U kunt een volledig transparant en een mat model bestellen. In feite wordt het kleurenbereik alleen beperkt door uw verbeeldingskracht en de vaardigheid van de fabrikant.
 • Ze zijn absoluut niet bang voor plotselinge temperatuurveranderingen. Om dit te bereiken, is een speciale technologie voor het temperen van glas mogelijk.
 • Dergelijke modellen wegen veel minder, dan standaard gietijzer of porselein, zodat ze gemakkelijker te monteren zijn.

Glazen wasbak in het interieur

Glazen gootsteen op mozaïek tafelblad

Water in een glazen gootsteen

Typen op type installatie

Afhankelijk van welk ontwerp wordt gebruikt om de gootsteen te installeren, worden de volgende typen onderscheiden:

 • scharnierend (zwevend);
 • modellen op de standaard;
 • gebouwd.

Zinken op een decoratieve standaard

Draaibare glazen spoelbak

Glas zinkt op een standaard

gemonteerd

Scharnieren met scharnier zorgen ervoor dat u ruimte kunt besparen en zijn daarom ideaal voor kleine badkamers. Wanneer u ze gebruikt, is het erg belangrijk om alle bevestigingsmiddelen en hulpprogramma's zorgvuldig te verbergen. Een van de soorten zijn hoekbakken, die door velen nog handwas worden genoemd.

Op de tribune

Modellen op de standaard kunnen monolithisch zijn of los van de gootsteen staan ​​en staan. Sommige modellen zijn naast de muur bevestigd. In de stand zijn alle communicatie verborgen. Ze zien er betrouwbaar en duurzaam uit.

ingebouwd

Ingebouwde spoelbakken kunnen worden gemonteerd in een eenvoudig tafelblad of in een speciaal nachtkastje, waarin alle leidingen verborgen zijn. Ze kunnen alleen worden gebruikt in badkamers met een groot oppervlak, omdat ze op zichzelf vrij groot zijn.

Formulieren en kleuren

Glazen putten kunnen verschillende vormen hebben. De standaard zijn ovale en rechthoekige vormen. Er zijn ook hun variëteiten: vierkante en ronde schelpen. Glas is echter zo'n kunststof materiaal dat sommige bedrijven bezig zijn met het vervaardigen van unieke, op maat gemaakte modellen. U kunt bijvoorbeeld een schaal vinden die is gemaakt in de vorm van een waterval of een bloem.

Shell in de vorm van een waterval

De kleur en textuur van glasschillen hangt grotendeels af van de technologie van hun vervaardiging. Momenteel zijn er drie manieren:

 • Smelten en verharden. Met deze productiewijze worden de stukjes van de gewenste kleuren eerst samengesmolten en vervolgens geblust door een scherpe temperatuurdaling. Als resultaat wordt een glaslaag verkregen, die dan de gewenste vorm krijgt, eerst weer wordt opgewarmd en vervolgens abrupt afkoelt. Volgens deze technologie worden zowel mat als transparant en worden schelpen met de meest uiteenlopende kleuren en tinten geproduceerd.
 • Geblazen of geblazen glas fundamenteel verschillend in productietechnologie. Het wordt eerst "uitgeblazen" met behulp van speciale apparatuur en gereedschappen en vervolgens gedurende 48 uur bij hoge temperaturen getemperd. In de regel is het geblazen glas transparant, maar het kan verschillende vlekken hebben.
 • In mozaïek schelpen stukjes gekleurd glas eerst stevig gehecht aan het binnenoppervlak van het reeds geharde glazen struikgewas van dun glas, en dit alles wordt opnieuw verbrand. Daarna wordt de ruimte tussen de stukjes glas opgevuld met een speciaal mengsel van zand en geverfd cement, van bovenaf is dit bedekt met een kit en een beschermende vernislaag.
Wastafel van gekleurd gehard glas

Transparante badkamerspoelbakken

Mozaïekshells

Wat betreft het kleurenschema zelf, de keuze hier is enorm. De meester kan absoluut elke kleur van het glas bereiken. In sommige schalen vervaardigd met de eerste hierboven beschreven methode, worden verschillende lagen van meerkleurig glas gebruikt. Er moet ook in het bijzonder worden verwezen naar glazen marmeren modellen, die zijn gemaakt met behulp van speciale technologie uit glas van drie of meer verschillende kleuren.

Veelkleurige wasbak voor de badkamer

Selectiecriteria

De selectiecriteria zijn hetzelfde als bij het kiezen van een ander type.

 • Bepaal het type glasgootsteen volgens het type installatie. Het is het beste om uit te gaan van welk type communicatiesystemen waarvoor uw systeem is ontworpen. Als je van plan bent om de hele badkamer compleet te renoveren, inclusief het vervangen van leidingen en het leggen van een nieuwe tegel, is dit punt niet zo belangrijk. Als u echter alleen sanitair wilt vervangen, is dit item de sleutel.
 • Lees het product grondig door voordat u het koopt. Er mogen geen spanen of luchtbellen in zitten. Als dit er is, duidt dit op een product van mindere kwaliteit.
 • Vraag de verkoper in de winkel om garantie. Voor veel modellen bieden fabrikanten een garantie van 1 tot 5 jaar.
 • Bepaal de grootte en vorm van de schaal. De grootte hangt af van het totale oppervlak van uw badkamer en van de functies die de gootsteen bij u thuis moet vervullen.
 • En tot slot, vergeet niet dat de wastafel in stijl en kleurstelling in uw badkamer moet passen.
Ingebouwde glazen spoelbak

Glazen spoelbak van hoge kwaliteit

Glazen spoelbak in het interieur

zorg

 • Elke dag wordt het product blootgesteld aan een massa chemicaliën: tandpasta, weinig, scheerschuim, enz. Ondertussen, op de glazen gootsteen, zijn verschillende vervuiling, plaque en echtscheiding veel meer merkbaar in vergelijking met andere typen. Daarom moeten ze vaker worden gewassen en worden afgeveegd van druppels water.
 • Ondanks het feit dat glazen schalen bestand zijn tegen temperatuurveranderingen van zelfs 70 graden, wordt het niet aanbevolen om ze bloot te stellen aan vloeistoffen met een temperatuur van meer dan 120 graden, om het risico van scheuren niet te vergroten.
 • Om ze te wassen is het mogelijk door middel van wasmiddelen, behalve schuurmiddelen.
 • Heel vaak is het breken van glasschalen het gevolg van onjuiste installatie. Daarom raden wij u ten zeerste aan om dit niet zelf te doen en de installatie toe te vertrouwen aan een professionele loodgieter die vertrouwd is met de fijne kneepjes van het werken met glas. Een afvoer op een glazen gootsteen kan bijvoorbeeld alleen met de hand worden vastgedraaid.
Mooie wastafel in matglas

Bekijk de volgende video over de verschillende nuances.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 3 =