Hoe geur in het toilet in het land te elimineren

Het verwijderen van geuren in het dacha toiletprobleem is actueel, vooral in de zomer. Als u een dergelijk probleem hebt, moet u de ontluchtingspijp controleren - deze kan verstopt zijn. Als er tijdens de constructie geen ventilatie is geweest, moet dit worden gedaan. Tijd en geld zullen een beetje gaan, maar in de kamer zal er geen intense geur zijn.

We maken ventilatie - natuurlijk en verplicht

Natuurlijke ventilatie vindt plaats door de beweging van lucht, verwarmd tot verschillende temperaturen. In het toilet is daarvoor een raam boven de deur gemaakt en gaten in de zijwanden. Een raam boven de deur is wenselijk om niet te glas, anders zal het zijn functies niet vervullen. Om minder insecten te hebben, kan het worden aangehaald met een net.

Raam boven de deur - niet alleen voor daglicht, maar ook voor ventilatie

Raam boven de deur - niet alleen voor daglicht, maar ook voor ventilatie

Ventilatiegaten aan de zijkant zijn aan de onderkant gemaakt. Hieruit is het mogelijk om hetzelfde rooster aan te halen of decoratieve roosters te installeren. De aanwezigheid van gaten op verschillende niveaus zorgt voor een goede luchtbeweging, waardoor de geur wordt geminimaliseerd.

Het is ook nodig om de ventilatie af te voeren - een pijp uit een beerput of een kist, die een afvalcontainer heeft. De eenvoudigste manier is om het te maken van een kunststof buis met een diameter van 100 mm. De hoogte moet 50-70 cm boven het dak van het toilet zijn. Nog steeds een hoek van 90 ° nodig en een paraplu bovenop (of deflector, als je de juiste vindt) - zodat de bladeren niet vliegen.

Hoe een pijp uit een beerput of een afvalcontainer te verwijderen

Hoe een pijp uit een beerput of een afvalcontainer te verwijderen

Maak in de toiletwand een gat gelijk aan de buitendiameter van de buis. Steek een kort stuk pijp in, je monteert er een hoek aan. Dit alles kan met klemmen aan de muur worden bevestigd.

Monteer de buis aan de muur met klemmen

Monteer de buis aan de muur met klemmen

Als er een ventilator in de buis is geïnstalleerd, ontvangen we geforceerde ventilatie. Als de ventilator niet - het zal natuurlijk zijn - zal de beweging van lucht een temperatuurverschil en wind verschaffen.

Methoden van strijd

Helaas is de aanwezigheid van ventilatie geen garantie dat er geen geur zal zijn. Het uiterlijk is het resultaat van zelfs kleine fouten in de constructie van een beerput en niet de meest succesvolle locatie. Omdat je moet vechten met een onaangename geur en andere methoden.

Koop drugs

De industrie produceert speciale voorbereidingen voor het verwijderen van geuren. Ze zijn in vloeibare of losse vorm, ze hebben de vorm van tabletten. In deze preparaten worden bacteriën "ingepakt", die de ontlasting verwerken tot volledig onschadelijke producten - water en wat bezinksel. Het resultaat van de verwerking ruikt bijna niets en kan zelfs vaak als meststof worden gebruikt.

Resterende inhoud van de beerput vóór de behandeling met bacteriën, direct hierna

Resterende inhoud van de beerput vóór de behandeling met bacteriën, direct hierna

Er zijn drie soorten medicijnen:

 • Met anaërobe bacteriën. Ze zijn ongevoelig voor de aanwezigheid van zuurstof. Kan worden gebruikt in hermetisch afgesloten containers. Hun nadeel is de scheiding tijdens de verwerking van waterstofsulfide en daarmee de aanwezigheid van een karakteristieke geur. Ook verwerken deze bacteriën ongeveer 7% van het afval.
 • Aerobe bacteriën. Voor hun vitale activiteit is de aanwezigheid van zuurstof noodzakelijk. Ze worden gebruikt voor het recycleren van afval in beerputten. Als resultaat van de verwerking bezinkt het slib onderaan, dat kan worden gebruikt als meststof, en water. Water kan voor technische doeleinden worden gebruikt.
 • Bioactivators. Het is een mengsel van twee soorten bacteriën, aangevuld met enzymen om het verwerkingsproces te versnellen. Dit type cleaner kan zelfs omgaan met de verwerking van huishoudelijke chemicaliën.

Hier zijn enkele remedies voor de geur in het toilet van de datsja:

 • Dokter Robik. Het medicijn bevat zes verschillende soorten micro-organismen die niet alleen omgaan met biologisch afval, maar ook met huishoudelijke chemicaliën. Het medicijn wordt verdund in water en in een beerput of septic tank gegoten. Dit vermindert het vulniveau en na een tijdje verdwijnt de geur.

  Remedie voor geur in het toilet in het land

  Oplossing voor geur in het toilet in de datacha "Doctor Robik"

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 2 = 3