Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

A belsőépítészet mindig nagyon érdekes. Ez az esély arra, hogy egy ízlése, vágya és lehetőségei szerint alakítsanak ki egy szobát. De mi van akkor, ha a szoba területe nem teszi lehetővé a fantázia elhalványulását? Ez különösen igaz a kis méretű helyiségekre, például a WC-re. Ez a cikk segít kiválasztani egy elegáns, modern változatot a belső térben, még a legkisebb WC-szobánál is.

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

stílusok

minimalizmus

Az első dolog, ami a kis WC-hez való megfelelő stílusra jut, a minimalizmus. Szigorú, lakonikus kialakítás, extra elemek hiánya: csak a legszükségesebb bútorok, vízvezetékek és minimális dekoráció.

Ne zavarjon egy kis helyet nagyszámú polccal, lámpával, szekrénnyel és szerelje fel a komplex geometriai alakzatokat vagy nagyméretű vízvezetékeket. Kívánatos egy vagy több tükröt használni, vizuálisan kiterjeszteni a teret. Ez a szoba tágasabbnak és könnyebbnek tűnik, különösen akkor, ha a színséma is megfelelően illeszkedik.

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

klasszikus

Ez a stílus tiszta vonalakkal, visszatartott színekkel, lakonikus díszítéssel jellemezhető. A klasszikus stílusban berendezett helyiséget a hagyományos forma, a legkisebb bútorok, a tükör, a klasszikus lámpa kompakt vízvezeték képviseli. Díszítő elemekként használható elegáns bútorszerelvények, papír, kis panelek stb.

Kis WC kialakítása

Eco-style

A design eredeti változata, amely azon az elgondoláson alapul, hogy maximalizálják az emberiség megközelítését az élő természet számára. A stílust a fény, a pasztell színek és a díszítéshez használt természetes anyagok jellemzik: fa, üveg, kő stb.

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Hi-Tech

Modern stílus, melyet egyszerű, tiszta vonalak, funkcionalitás és minimális díszítőelem jellemez.

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Hogyan lehet vizuálisan növelni a helyet?

Még a legkisebb hely is vizuálisan bővíthető, néhány egyszerű trükköt használva.

 • Mint tudják, a fekete szín és a sötét színek árnyalata vizuálisan csökkenti a helyiséget, és megnehezíti a belső teret. Ezért egy kis helyiség belsejét kizárólag fényes, pasztell színekben kell végrehajtani. A finom, kék, lila, menta, rózsaszín árnyalatú színek tágasabbá teszik a szobát.
 • A belső tér nem volt túl elmosódott, újjáéledt, és gondoskodik a fényes ékezetek segíteni az eredeti panel, tükör vagy lámpa szokatlan alakú.
 • Vizuálisan bõvíthetõ a tér, amely többféle színkeveréses anyag különbözõ kombinációját eredményezi. Például az egész szobát világos csempékkel lehet bélelni, és az egyik fal világosabb színű. A színek klasszikus kombinációi, például a fekete-fehér, mindig relevánsak. Használhat ugyanolyan színű, például kék és puha kék színű árnyalatokat. Mindenesetre a fényszínnek nagymértékben felül kell bírnia a világosabb vagy sötétebb hangokat.
 • Amikor a WC-t csempével díszítik, ajánlatos, hogy ne használjon nagy csempe. A legjobb, ha kicsi, téglalap vagy négyzet alakú. Érdekes megnézni az opciókat egy miniatűr négyzet alakú csempe és egy mozaik bevonat kombinációjával. A nagyméretű csempe és összetett geometriai alakzatok vizuálisan összezúzzák és csökkentik a helyet.
 • Vizuálisan meghosszabbodik a keskeny helyiség, amely segít a téglalap alakú burkolatoknak. Az egész titok az, hogy a lapokat hosszú oldalra kell húzni keskeny fal mentén.
 • Jó választás a magas mennyezetű szobához: könnyű és sötét csempe kombinációja. A határ kerámia határral megkülönböztethető.
 • Ha a mennyezet a szobában alacsony, akkor vizuálisan növeli a magasságot a szoba segít függőleges betétek kerámia vagy falpanelek kontrasztos színű.
 • Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy vizuálisan megnöveljük a helyet: a csempe behelyezése az átlón.
Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Rendkívül szokatlan és gyönyörű díszítéssel díszíteni természetes anyagokból texturált felületen, például természetes kőből, szövetből, fából, homokból stb.

Kis WC kialakítása

Színes megoldások

A könnyű, pasztell, hideg színek képesek átalakítani és vizuálisan növelni a legkisebb méretű szobát is. Különösen, ha a WC-szoba kialakítására vonatkozik. A fehér színek és más világos színek tisztasági, frissességi, kellemes, kényelmes légkört teremtenek.

A fehér szín természetesen a legideálisabb lehetőség a terület vizuális megnövelésére. Azonban ahhoz, hogy a helyzet ne nézzen túl "sterilre", a fő színre, hozzáadhat néhány fényes dallamot, vagy kombinálhatja azt a kontrasztos befejező anyagokkal.

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Nézd meg a szép kék, könnyű lila, menta, bézs, citrom, ezüst, rózsaszín virágok, hófehér vízvezeték és bútorok és belső tárgyak gyönyörű kombinációit.

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

A tiszta fehér szín helyett használhat például fehér csempe finom mintával vagy világos tapétaval, amely elgondolkodtató, világos dekorációval rendelkezik. Ebben az esetben a könnyedség és a szabad tér érzése nem vész el, a belső pedig érdekesebbnek és eredetinek tűnik.

Ha a fehér szín vagy a világos árnyalatok nem alkalmasak a belső dekorációra, akkor a következők szerint járjon el: a falak gazdag, mély színét egy padlóburkolat és egy világos tónusú mennyezet kombinálják. Vizuálisan bõvíthetõ a tér, segít tükrös vagy fényes felületeken - panelek, tükrök, csempe, polcok, szekrény stb.

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

A tükörlemez az egyik legsikeresebb lehetőség a WC-szoba díszítésére. Teljesen lefedi a helyiség falát, vagy más befejező lehetőségek kiegészítéseként használható.

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

A figyelmet a világításra kell korlátozni

A kis WC-helyiségben való világítás fontos szerepet játszik. A fény nem lehet fényes, vágó szemek, ellenkezőleg - lehetőleg puha, diffúz világítás. Nem ajánlott nagyméretű lámpa vagy masszív csillár használata. Sokkal érdekesebb és szokatlan lesz néhány kis spotlámpa, amely a mennyezet vagy falak különböző pontjain található.

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Milyen vízvezeték-szerelő választani?

Az egészségügyi berendezések megfelelő lehetőségeinek kiválasztásakor figyelembe veheti a következő lehetőségeket:

 • Kültéri kompakt. A legáltalánosabb, hagyományos lehetőség.
 • Beépített WC. Lehetővé teszi sok hely megtakarítását. Nagyobb esztétikai és vonzóbbnak tűnik, mint a szokásos modellek.
 • Felfüggesztett WC. Kis méretű, könnyebbé teszi a helyiség tisztítását.
 • Opció egy tartályt vízelvezetéssel kombinálva egy mosdóval. Az egyik leginkább eredeti és kompakt lehetőség.
Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Ha van egy héj, akkor ki kell választani a kompakt méretű modelleket és a maximális geometriai formákat. A kagyló keskeny, hosszúkás alakjai érdekesek. A helytakarékosság és a szabad terület hatékony megoldásának maximalizálása érdekében használhatja a mosdókat, kisméretű szekrényekkel vagy szekrénnyel kombinálva.

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Mi a gondolat, ha átgondoljuk a belső téren?

 1. A wc elrendezésének megkezdése előtt meg kell határoznia a fő célt - egy kis hely kihasználása és a terület vizuális növelése érdekében.
 2. Azonosítsa a stílus és a színséma.
 3. Rajzolás, díszítés, nyomatok. A falon, a padlón vagy a mennyezeten lévő nagy, fényes mintázat jelentősen csökkenti a WC-szoba már kis helyiségét.
 4. Válassza ki a megfelelő vízvezetéket, és határozza meg a bútorok és dekorációs elemek további elemeit.
 5. Fontolja meg a rejtett bútorok (szekrények vagy fülkék) használatát. Jelentősen helytakarékos a sarokpolcok, keskeny szekrények, szekrények és mosdókagyló kombinációja is. Itt elrejtheti a toalettpapírt, a frissítőket és egyéb kiegészítőket.
 6. Ha lehetséges, bontsa el az összes csövet és segédprogramot, ami "elrejti" a helyiség már kis teret.
Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

A szokásos csempe- vagy falpanelek helyett mérlegelheti a fényképes háttérképek vagy nagy panelek használatát, amelyek a tágas teret illusztrálják. Előnyben részesítik a perspektivikus képeket - a távolságot, a hídot, az alagutat stb.

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

tippek

 • Minden anyagnak nedvességállónak és könnyen tisztíthatónak kell lennie.
 • Amikor egy vécé szoba ajtaját választja, ne felejtse el, hogy kinyíljon kívül, nem belülről.
 • A beépített vízvezeték további helyet szabadít fel.
 • A festék kiváló alternatíva a csempe, falpanelek, márvány és tapéta számára. Gazdaságosabb, és sokkal kevesebb helyet "eszik", mint minden más befejező anyag.
Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Kis WC kialakítása

Példák a sikeres megoldásokra

Egy érdekes lehetőség egy hosszúkás helyiségben: egy keskeny fal a WC és a padló mögött egy stílusú. Más falak díszítésére két lágy szín kombinációja használható. A függőleges vonalak tovább bővítik a szobát. További kiegészítőként kis üvegpolc, tükör és két lámpa található mindkét oldalán.

Kis WC kialakítása

Opció panelek vagy tapéta használatával: a belső tér fekete-fehér színek kombinációjában készült. Az egyik fal egy hatalmas panel, a többi falat mozaik és cserép kombinációja díszíti. Dekorációként miniatűr edényeket használtunk beltéri növényekkel.

Kis WC kialakítása

Az eredeti megoldás egy nagyon kis helyiségben: hófehér kompakt, padló, szemben az átlós fehér lapokkal. A falburkolat eredeti, geometrikus mintázat, melyet meleg tónusok hajtanak végre. Az aszimmetrikus díszítés megteremti a terem bővítésének illúzióját.

Kis WC kialakítása

Nem szabványos megoldások rajongói: a WC-szobát fekete és zöld színes mozaik kombinációjában díszítik. A kiválasztott fõ burkolat és dekor elemek hangszínében.

Kis WC kialakítása

Az öko-stílus változata: a falakat és a mennyezetet fa burkolatot utánzó anyagokkal díszítik. Egy nagy tükörrel vizuálisan kiterjesztették a területet.

Kis WC kialakítása

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1