Kako izbrati korenike za zavese

Okna v stanovanjskih in upravnih zgradbah - eden najpomembnejših delov, ki tvorijo slog dekoracije prostorov. In njihov videz oblikujejo zavese in plasti. V tem delu bomo govorili o tem, katere zavese so lahko. 

Vrste, tipi, načini namestitve

Tudi takšna nezapletena oblika kot plašči ima veliko različnih vrst. Ne gre za videz, temveč o oblikovanju, načinu namestitve. Na splošno o tehničnih podrobnostih.

Za zavese so pletenice različnih vrst

Za zavese so pletenice različnih vrst

Z metodo namestitve

Prvič, zavese palice se razlikujejo glede na način namestitve. Obstajajo stene in strop. Izbira je odvisna od vaše želje in vrste stropa. Obremenitev sten običajno zadošča za pritrditev kapi tudi na težke zavese. Težave lahko nastanejo le, če so stene izdelane iz celičnega betona ali ometane z mavčno ploščo. Toda za takšne situacije obstajajo standardne rešitve - uporaba hipotek, kemičnih sider ali posebnih moznikov.

Najbolj običajna vrsta streh za zavese

Najbolj običajna vrsta streh za zavese

Obstajajo različne situacije z zgornjimi mejami. Standard ni problem, vendar z napetostjo ali suspenzijo je treba razmišljati vnaprej. Pri napetosti običajno uporabljajo stropni venec za zavese in za pritrditev stropni splet iz bloka lesa ali kovinskih tirnicah konstrukt obliko z zadostno nosilnost.

In ne celo na vseh visečih stropih se izkaže, da vzpostavi vogal. Na kartonu iz gipsa je možno pritrditi, vendar pa težke zavese, ki jih sami ne morejo stati. To je mogoče samo za svetlobne zavese, kot je til. Za težje tkanine uporabite stenske pločevine ali pritrdite strop, ampak do zgornjega stropa.

Za stropne stropove običajno uporabite zavese za zavese, ki so pritrjeni na strop

Za stropne stropove se navojne palice navadno uporabljajo za zavese, ki so nameščene na strop

Druge vrste lažnih stropov - plastične plošče, armstrong, itd. - sploh ne morejo nositi nobenih tujih bremen. Najboljši izhod je med popravilom, preden namestite strop, namestite hipoteko - dodaten profil ali leseno palico, dobro pritrjena na strop. Nato ga pripnite za zavese.

Pritrdilni elementi postanejo zanesljivi in ​​pogosto, iz izračuna, da bo imela konstantno obremenitev več kilogramov, plus ostri trki, ko vleče / odpira zavese. Zato ne škropite na pritrdilnih elementih.

Po vrsti

Poleg načina pritrjevanja se zavesni kalupi razlikujejo po obliki. Obstajajo:

 • Tubular. Običajno so okrogli v prečnem prerezu, vendar so tudi kvadratni. Tradicionalni tip zavesnih palic, znanih iz antičnih časov. Pravijo tudi njihova "okrogla vogala". Njihova značilnost je, da so del dekorja, zato je pri izbiri potrebno izbrati tudi design. Z načinom pritrditve so stene in strop (redko). Še vedno obstaja takšna raznolikost, kot rotacijski cevasti korni.

  Tri-vrstne cevaste rogoznice iz kovine, plastike, lesa - najpogostejše možnosti

  Tri-vrstne cevaste rogoznice iz kovine, plastike, lesa - najpogostejše možnosti

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  − 6 = 4