Woonkamerontwerpideeën: zonering, behang, meubilair

Het ontwerp van een kamer begint meestal met de definitie van de functies die het moet uitvoeren. Niet in alle appartementen is de hal - het is een grote ontvangstruimte voor gasten. Veel vaker wordt het simpelweg de grootste van de kamers genoemd, die vaak voor de tv worden verzameld. En het kan ook worden gebruikt als een kantoor, eetkamer of slaapkamer. In elk geval moet het interieur van de hal in het appartement worden ontwikkeld, rekening houdend met al zijn toepassingen. 

zonering

Als de hal meerdere functies heeft, is het logisch om deze op een of andere manier in zones te verdelen. En het hoeft geen muur te zijn of iets dat het vervangt. Verschillende zones zijn meer visueel dan fysiek gescheiden en dit kan eenvoudig worden bereikt door een stroming op twee niveaus, een vloer en een andere versiering van de muren te gebruiken. Het gaat niet om contrasten, hoewel je ze vakkundig kunt verslaan, maar over verschillende kleuren of structuren in één bereik.

Natuurlijk kan zonering helpen en partities. Dit is vaak nodig als de hal wordt gecombineerd met een keuken of wordt gebruikt als slaapkamer. In dit geval creëert een fysieke, zij het transparante of semitransparante barrière een meer kamerruimte. Maar het is beter om in kleine ruimtes geen partities op volledige hoogte te doen: ze 'vreten' ook ruimte in.

Scheiding van de hal en de eetkamer door een symbolische scheidingswand

Scheiding van de hal en de eetkamer door een symbolische scheidingswand

Wanddecoratie

Geverfde muren zijn lang geleden teruggekeerd naar de mode, alleen in een andere kwaliteit: perfect vlak en smerig, zonder de minste fout, ze dienen als een uitstekende achtergrond voor prachtige textiel en meubels. Als uw muren niet over een ideaal vlak oppervlak kunnen beschikken, zullen kleine gebreken het behang verbergen. Hun keuze van vandaag is heel breed: verschillende bases, texturen, allerlei kleuren en tinten. En een van de nieuwste trends in design is de combinatie van twee of meer soorten behang. Er zijn zelfs speciale collecties: één is twee vloeiende weergaven en drie of vier tekeningen, allemaal gecombineerd. Het is dus gemakkelijker te combineren - in de collecties zijn er professionele ontwerpers die rekening hebben gehouden met veel nuances. Het enige nadeel: ze zijn duur en worden vaak op bestelling afgeleverd.

Hoe je het hier gelezen behangpapier goed lijmt en hoe je de muur met wateremulsies verft, staat hier.

Er zijn verschillende manieren om behang in de hal te combineren. Als de stromingen laag zijn, kunt u de hoogte visueel verhogen en op de muren meerdere verticale strepen van behang van een ander patroon of een andere kleur plakken.

Verschillende bands, bovendien met een verticaal patroon,

Verschillende stroken, en zelfs met een verticaal patroon, "heffen" het visuele plafond op

Als de ruimte lang en smal is - de zogenaamde "trams" - dan kun je aan de lange muur aan de ene kant het midden van het behang van een andere kleur of patroon lijmen en aan de andere kant een grote spiegel hangen. Hierdoor wordt de ruimte visueel groter - het lijkt bijna een vierkant.

Zo'n brede strook op de lange muur maakt het korter

Zo'n brede strook op de lange muur maakt het korter

Nog beter lijkt de hal, als slechts één muur is bedekt met behang. In dit geval wordt een overwegend groot patroon gekozen. Dan wordt er het meeste aandacht besteed aan deze zone.

Op een muur behang met een groot patroon - de rest geschilderd

Op een muur behang met een groot patroon - de rest geschilderd

Combineer in het algemeen twee en zelfs drie tinten. U kunt meer fragmenten van decoratieve steen of decoratieve pleister toevoegen. Het belangrijkste is dat alle combinaties organisch moeten zijn. Het interieur van de hal in een appartement met het gebruik van gecombineerd behang kan worden ingericht in verschillende stijlen: klassiek, iets in etnische stijl, hightech. In elk van deze stijlen is deze techniek van toepassing. Een paar foto's staan ​​in de galerij.

Over populaire ontwerpstijlen die hier worden gelezen. 

Halmeubels

In een moderne setting, het centrale element van de kamer is een tv of home theater. Alle moderne muren komen uit dit: het centrum blijft meestal vrij om een ​​grote flatscreen te huisvesten. Er zijn meubels in een moderne stijl die gemakkelijk in de stijl van minimalisme of hi-tech passen, er zijn meer klassieke opties voor een meer traditioneel ontwerp. In elk geval is het meubilair niet zo omslachtig als vroeger. Soms is het gewoon een set van verschillende schappen. Als je functionaliteit nodig hebt, kijk dan naar muren met kasten. Er zijn zelfs dia's, maar ze dragen niet langer kristal, maar enkele interessante dingen ... collecties bijvoorbeeld.

Gestoffeerde meubels voor de hal

Vaak is er in de hal een ligplaats - permanent of gast. Kies daarom meestal voor vouwbanken, die snel veranderen in een volledig comfortabel bed. De industrie produceert veel transformatoren, die er aantrekkelijk en comfortabel uitzien. En het kan niet alleen de gebruikelijke opvouwbare bank zijn, maar ook een bed dat overdag op het draaimechanisme stijgt en eruit ziet als een kast.

Als we praten over traditionele zachte meubels voor de hal - banken en fauteuils - dan worden ze meestal geplaatst met het feit dat erop zitten tv kijkt. In tegendeel, op een afstand van niet minder dan 2-3 meter, bevinden ze zich dus. Voor het gemak kunt u een salontafel instellen.

Nadat de plaatsen voor de hoofdgroep zijn bepaald, beslist u of er meubels nodig zijn. Als het niet nodig is, is het beter om het pand niet te belasten. Moderne trends in design hebben één ding gemeen: ze staan ​​dichter bij redelijk minimalisme. Bovendien wordt ons vaak gedicteerd door een klein gebied van gebouwen. Weinigen van hen die in een standaard appartement wonen, kunnen bogen op een hal, meer dan 16 vierkanten. Dit wordt al als een chique kamer beschouwd. Daarom moet het interieur van de hal in het appartement alleen de meest noodzakelijke bevatten: hoe meer vrije ruimte, hoe expressiever het ontwerp.

Teken in het algemeen, voordat u meubels koopt, een schaal op millimeterpapier. Uitgesneden op dezelfde schaal en mooie meubels. Probeer het zoals gepland te regelen. Waardeer of het zal "staan" of niet, en u kunt inschatten hoeveel het ontworpen ontwerp eruit zal zien in een van de ontwerpprogramma's waarmee u 3D-tekeningen kunt maken. Als alles bij je past, hoewel het de geplande afmeting zou zijn, kun je meubels kopen. Zoek anders naar andere opties als dat niet het geval is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2