Како кити зидове – инструкције по обртању

Глатки зидови су атрибут доброг поправка, али је скупо унајмити бригаду. Постављање зидова својим рукама није толико тешко да се не може решити. Важно је доследно извршити све акције. Одмах добијте идеалан зид за сликање, али је мало вероватно, али испод тапета можете гипсати без великих потешкоћа. И да вам помогнем да опишете процес, фотографије и видео записе. 

Шта је и када треба користити

Кити - припрема површина за завршну обраду. Уз помоћ, уверите се да је зид (или изгледао) савршено равномеран. Наноси се на релативно равне површине. Ако желите да изравнате зидове, извадите углове на 90 °, урадите то са гипсом или гипсаним плочама. Кутија за ово није намењена.

Пут се продаје у широком опсегу

Пут се продаје у широком опсегу

Као и малтери, кити се састоје од адстрингента, пунила и адитива који им дају посебна својства. Од малтера се разликују употребом агрегата - песка - финих фракција. Везиво се користи у два типа - цемента или гипса, понекад се додаје креч, додатци полимера. Сходно томе, кит је гипс и цемент.

Постоје и полимерска пунила - акрил и латекс. Они се стварају на бази синтетичких супстанци, чија својства варирају у зависности од адитива. Они нису природни, већ имају дужи век трајања, они такође издржавају више циклуса замрзавања / одмрзавања. За фасадне радове боље је изабрати их. У просторијама нису најбољи избор, пошто имају малу паропропусност, што може проузроковати влажност зидова, изглед гљива и плесни. Погодни су зато што се могу користити на дрвеним и металним површинама.

Кратак опис својстава полимерних малтера

Кратак опис својстава полимерних малтера

По типу примене, све гитаре су подијељене у два типа: почетак и завршетак. У почетку се користе зрна веће величине, 0,3-0,8 мм. Због тога што је површина мало груба. Нанесите их у првој фази да запечатите депресије и пукотине. У завршним композицијама, песак је практично прашина са врло финим зрном од 0,1-0,3 мм. То омогућава глатку површину.

Цементни малтери - подручје примјене, предности и мане

Цементни малтери су јефтинији од гипсаних малтера, могу се наносити у дебље слојеве - неке композиције до 10 мм. Након мешања (мешање са водом) може се користити око 3 сата. На пластичност композиције утичу температура и влажност. Обично је назначено за + 20 ° Ц и влажност 60-65%.

Цементни малтери су универзални. Користе се и за унутрашњу декорацију изнутра и споља. Осим тога, већина фасадних композиција се врши на бази цемента, јер издржавају више циклуса одмрзавања / замрзавања и стварају јачу површину. Такође се осећају боље у влажним просторијама. Ако вам треба гипсати купатило или кухињу, користите бољу композицију засновану на цементу.

Цементни малтер може бити бијели, може - сиво

Цементни малтер може бити бијели, може - сиво

По боји, цементни малтери могу бити сиви, бели и ултра-бели. То зависи од врсте цемента који се користи. Бела једињења су скупља, пошто се користе скупљи брендови, јер се беле чешће раде са завршним једињењима.

Недостатак цементних малтера - дуги период подешавања - неколико дана за потпуну сушење - ово је норма. Пре наношења следећег слоја треба неколико сати. Од 2-3 сата са слојем од 1 мм, до 24 са дебљином од 6 мм. Пошто је ретко могуће постићи равну површину преко једног слоја - може постојати три или више - гитирање са цементним малтерима ће трајати дуго времена. Из тог разлога, њихова популарност је довољно ниска.

Гипсани малтери, њихове карактеристике

Ниво наношења гипс-гита - 0,5-10 мм, у зависности од типа. Сува су много брже, што позитивно утиче на брзину завршних радова. С друге стране, мешовито једињење треба користити у року од 30-60 минута, тако да оне мијешају такве гитаре у малим порцијама. Није баш згодно. Ако зидове ставите први пут, почните са малим гнетењем. Постепено одлучите колико пута можете радити. Напомињемо да је потрошња почетног малтера више него завршна - дебљина слоја је другачија и не прави грешку у запремини.

Гипсани малтери без модификованих адитива су дизајнирани за суве просторије. Постоје и композиције за влажне, али ово је нужно назначено на амбалажи, јер садрже хидрофобне адитиве.

Гипсани малтери се лако наносе

Гипсани малтери се лако наносе

Упркос вишој цени и кратком року употребе закључаног дела, гипса на бази гипса је сада популарнија. Они су пластичнији, са њиховом употребом лакше је постићи неопходну глаткоћу површине, лакше је радити са почетницима и професионалцима. Ако вам грицкање зидова није познато, користите гипса.

Технологија

Техника наношења малтера је иста за било који састав. Важно је само сагласност са формулацијом која је приказана на паковању (однос воде и суве тежине) и вријеме за које треба користити. Остатак гипсане технике је исти.

Припрема подлоге

Рад почиње на сувом и чистом темељу. Ако постоји стари премаз, све што може пасти се оштрице, пукотине диљују, уклањају шрафове и нокте, остатке тапета и друге премазе.

Како је тужно, потребно је уклонити и боју и боју. Боја из разлога што се њеној кити лоше залепи, а ако се стегне, касније може пасти. Бијелица се уклања јер је опуштена. Са њим након што је квака праволинијска, нормално је, али након неког времена завршетак почиње да се креће и олабави. Ако не желите да преправите плафон или зид годину и по касније, креч мора бити очишћен.

Тако изгледа изгледа припремљена површина

Тако изгледа изгледа припремљена површина

Након уклањања старог премаза, уклоните прашину. Ако постоји индустријски усисивач, можете га користити (домаћинство се не може сломити). Ако не постоји таква опрема, прво можете кренути са сувом метлом, затим са четком и напокон са мало влажне трепавице за сакупљање остатака.

Пример

Причвршћивање зидова под малтером се користи да би се обезбедило да се материјали боље држе. Други задатак је смањити количину влаге коју апсорбује супстрат. Ово је веома важно на порозним површинама као што су цигла, сухи малтерисани зид итд. На слободним и нагнутим разбацаним зидовима примењују се посебне композиције дубоког пенетрације. Они везују честице материјала за себе, повећавајући укупну чврстоћу супстрата.

Пример је боље не дозволити

Пример је боље не дозволити

Да бисте добили добар резултат гарантовано, ова фаза је боље не пропустити. Иако прајмери ​​коштају много.

Примере се продају или у облику смеша које су спремне за употребу или у облику течних концентрата. Други тип захтева додатно разблажење са водом. У сваком случају пажљиво прочитајте упутства пре употребе и стриктно их пратите.

Обично је технологија следећа: састав се улије у контејнер, распоређен преко површине четком или ваљком. У тешким местима - углови и кривине, темељито пролазе четком. Ако су потребна два или више слојева, примењују се након што се претходно потпуно осуши.

Алати

Директно за гутање зидова, требају бити само две лопатице. Један велики, са дугим сечивом (300-600 мм) и једним малим. Мала композиција је извучена из контејнера и дистрибуирана преко великог ножа. Такође уклањају остатке из сечива и поново их распоређују дуж ивице. Велика лопатица је потребна за дистрибуцију композиције дуж зида.

Потребне су две лопатице

Потребне су две лопатице

Оштрица велике лопатице треба направити од нерђајућег челика. Требало би да буде флексибилан, без јаја и огреботина. Ако погледате у "профил", можете видети да су његови крајеви благо савијени у једном правцу. Ово се посебно ради, тако да са гитом зидова или плафона на површини нема ивица од ивица ножа. Такође можете радити са равном лопатицом, али не можете се ослободити линија, као резултат - након сушења морат ћете их упоредити и овај рад је дуг и прашан.

Још једна потреба је контејнер у коме је гит бетониран и грађевински миксер или бушилица са мешачком главом. Капацитет је бољи за узимање пластике - кофе или слив са високим странама. Обратите пажњу на облик дна. Прелазак са дна према зидовима треба да буде глатко. Тада можете комбиновати целу композицију без остатака и грудвица.

Техника зида за зидове

Уопштено, све се каже, али се концентрирамо на процес и редослед радова. Прво гњечити гит. Канта се сипа у воду, додају јој се суви састав, осигуравајући да нема грудвица. Неко време морате чекати док се цела маса не поквари, онда можете да се мешате. Гњечење може бити механичко или ручно. Ово је назначено на паковању са китом. Када постигнете хомогену композицију без грудвица, можете почети са радом.

Прво покрију велике неправилности

Прво покрију велике неправилности

Нанети кит на зид са великом лопатицом. Композиција је наново постављена на мало, формирајући ваљак на ивици оштрице два до три центиметра широка и око центиметра по висини. Ако је композиција густа, можете узети решење више, ако течност може проћи, јер је ваљак мале величине.

Корак 1. Покретање кит. Ако постоје велике неправилности - више од 3 мм, прво су прекривене стартним китом. Ако су неправилности само на местима, оне их само затварају, доводећи их на исти ниво као и површина. Ако их има пуно, мораћете да заглавите целу површину. Када радити пожељно је да не прелазе максимално дозвољену дебљину слоја, у супротном може доћи до пукотина или пада завршне обраде. Ако нема значајних неједнакости, можете то учинити без овог слоја. Али у овом случају, трошак циљне линије ће бити већи и кошта више од почетног. 

Дебљина кити слоја, која остаје на зиду, регулише се углом нагиба лопатице. Ако је јако нагнут на зид, слој остаје дебљи ако је угао ближе равном (60-70 °) - може бити 1 мм.

Постоји још једна техника за наношење кит. Зове се "на сцуффле-у". У том случају ставите лопатицу правоугаоне до зида. Као резултат, маскирани су само поре, опсег и други недостаци, потрошња је минимална. Али ова техника ради само на равним зидовима, без одступања у геометрији. Малтерисање неравних зидова са разликама од више од 1-2 мм по овом поступку је немогуће.

Корак 2. Поравнајте први слој. Након што се почетни слој осуши (време је назначено на амбалажи), брусни папир се узима за млевење, а најистакнутије неправилности се изједначавају. Најчешће су то бендови, али неискуство се може појавити и на брдима. Након што се заврши полирање, прашина од зидова се помера метлом, а затим се осуши сувом четком.

Неуредите руке шмирглом

Неуредите руке шмирглом

Корак 3. Завршни гит зидова. На очишћеним зидовима нанијети слој завршне гитаре, дебљине не више од неколико милиметара. У овој фази, већ би требали покушати добити глатку површину, пажљиво нивелисати композицију. Остави се да се осуши.

Корак 4. Усаглашавање пролазних слојева. За овај корак, узмите мрежу са мањом ћелијом. Покушавају да добију равну површину. За добар резултат потребно је добро осветљење. Такође, недостатак дефеката проверава длан.

То је све. Затим, кораци 3 и 4 се понављају док вам резултат не задовољава. Мало о томе колико је потребно изравнати зидове. Све зависи од врсте завршне обраде коју сте изабрали. Ако се гитирање зидова врши испод тапета, нема потребе за постизањем савршене глаткости. Чак и најтање позадине сакрију мале разлике. Мање захтјева на површини вишеслојне тапете за папир - дуплекс или триплекс. Потребна је равномјерна основа испод неткане базе, као и за све резове од винила, осим пене и текстуре.

Захтјеви за кити за сликање изнад. Боја не сакрива ни најнеповољније пропусте, стога је неопходно изједначити са идеалним условима. Може потрајати до шест врло танких слојева.

Како направити глатке углове

Неколико начина које сте видели на видео снимку - добро је пуцати масу из самог угла. Чини се да је све једноставно, али се у пракси испоставља са тешкоћом и непрекидно. За почетне шпорете за спољне и унутрашње углове постоје посебни угаљ.

Ставају у угао одређену количину кит, троше га, уклањају вишак и формирају идеалну линију. Лакше је радити с њима.

Шпатуле за уклањање чак и углова са китом

Шпатуле за уклањање чак и углова са китом

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − 36 =