Zid završna obrada s PVC pločama

Tijekom popravka, ne uvijek želite nered s "mokrim" radovima - postavljanjem pločica, na primjer. Postoji jednostavna tehnologija - ukras zidova s ​​plastičnim pločama. Možete se nositi bez ikakvog posebnog doživljaja građevinskih radova i za dan ili dva da popravite u kupaonici, WC-u, balkonu / lođi i kuhinji.  

Vrste plastičnih ploča za ukrašavanje zidova

Ova vrsta završnog materijala izrađena je od PVC-polivinil-klorida. U polu-tekućem stanju, ovaj polimer se stisne u kalup. Gotovi paneli su uzorkovani. Može se prvo tiskati na filmu, zatim lijepiti i lakirani (laminirani paneli). I ove ploče mogu imati površinu koja nije razina i teksturirana. Crtež primijenjen na ovu tehnologiju dugo zadržava boje, ali ti materijali koštaju više od oko jednom u dva.

Nekoliko uzoraka laminiranih PVC ploča za završnu obradu zidova

Nekoliko uzoraka laminiranih PVC ploča za završnu obradu zidova

Druga tehnika je primjena crteža izravno na plastiku, a zatim ga pokriti s dva sloja laka. Jeftinija tehnologija, ali vijek trajanja i kvaliteta slike je manji.

Strop i zid

Postoje dvije vrste plastičnih ploča - za stropove i zidove. Oni koji su dizajnirani za strop, imaju debljinu od 5 mm i više tankih pregrada, i zid - od 8 do 10 mm i veću debljinu zidova i pregrade. Odredite kakva je ispred vas možete pogledati krišku. Ova vrsta materijala za završnu obradu razlikuje se po tome što ima ravnu površinu, a kada se greda čvrsto spaja, šavovi se ne primjećuju.

Plastične ploče za ukrašavanje zidova

Plastične ploče za ukrašavanje zidova

Postoji još jedna vrsta, koja se naziva i plastična obloga - debljine 10 mm, ploča ima širinu od 10 cm i rubove oblika koji su tipičniji za plastičnu oblogu. Ako obrišete zidove s ovim materijalom, površina neće biti ravna, već olakšanje, slično drvenoj podlozi.

Veličine i cijene

Širina zidnih plastičnih ploča često je 25 cm i 37 cm, duljina - 2700 cm i 3000 cm. Postoje i druge nestandardne veličine, ali one se najčešće nalaze. Po cijeni, možete promatrati prilično jak raspored - ovisi o debljini zidova, vrsti tiskanja, proizvođaču, složenosti crteža itd.

Naziv / fotografija Parametri (širina / duljina / debljina) Vrsta bojenja proizvođač Cijena po 1 ploču
Ružičasta ljubičasta Zid završna obrada s PVC pločama 250 mm * 2700 mm * 8 mm V-Plast, Rusija 120 rubalja
Kanamala Zid završna obrada s PVC pločama 250 mm * 2700 mm * 9 mm lameliranje Vivipan 220 rubalja
PVC panel mozaik tirkizno Zid završna obrada s PVC pločama 950 mm * 480 mm * 3 mm Ruska Federacija 128 rub
ljubičastocrven Zid završna obrada s PVC pločama 250 mm * 2700 mm * 8 mm Cronoplast (Rusija) 215 rubalja

PVC tanke stijenke

Iznad smo razgovarali o proizvodima koji se sastoje od dva sloja plastike, spojeni poprečnim presvlakama. Pored mase zasluga, oni imaju prilično ozbiljan nedostatak: ako napravite dovoljan napor, mogu se gurnuti. To je često razlog zašto ih ne koristite. Stoga su na tržištu nedavno bili tanki zidni plastični paneli. Njihova debljina je 3 mm i nema stanica. Samo je sloj od plastike s uzorkom ispisan na površini. Prema tome, nema ničega na silu. Dimenzije ploča ovog tipa su 950 x 480 mm ili tako.

Metoda ugradnje je drugačija - zalijepljena su na zidove. Zbog činjenice da ovaj završni materijal ima vrlo malu debljinu, rezan je škarama i osim toga izvuče iz prostora vrlo malo prostora - 3 mm.

Što tražiti pri odabiru

Jasno je da izbor počinje bojom i uzorkom. Ali da u procesu instalacije nije bilo poteškoća, pri kupnji potrebno je pratiti neke trenutke:

 • Pregledajte odjeljak odabrane plastične ploče. Što je deblji skakač i prednji i stražnji slojevi polimera, to će biti čvršći. Također možete kretati prema težini - što je veći, to će deblji paneli.
 • Debljina plastike je posvuda ista, bez zadebljanja i tankih mjesta. Ovo je znak normalne kvalitete.
 • Obratite pažnju na geometriju. Stanice ne smiju biti zgužvane, rubovi - apsolutno ravni. Čak i ako je sve zapakirano, ne ometajte raspakiranje i pregledavanje - tako da kasnije neće biti problema.
 • Pregledajte prednju površinu. Uzorak treba nanositi ravnomjerno, jasno, bez zamrljanih mrlja.
 • Ako odaberete ploče iz različitih pakiranja, ali jednu boju, pažljivo pogledajte boje - mogu se razlikovati.

  Da biste dovršili plastične ploče, bilo je lijepo provjeriti kvalitetu u trgovini

  Za ukrašavanje zidova s ​​plastičnim pločama bilo je lijepo provjeriti kvalitetu čak iu trgovini

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  85 − = 77