Crna pločica u kupaonici

Crna pločica u kupaonici

Idealna kupaonica tradicionalno se smatra mjestom za pročišćavanje i opuštanje, tako da svaki vlasnik pokušava ga savršeno prilagoditi. Stoga visoke zahtjeve za materijalima - one moraju kombinirati ljepotu, praktičnost i sigurnost. Mnogi vlasnici u dizajnu "mokrih" zona žele pobjeći od običnih, predložaka rješenja i dati prostor za svoju maštu. Umorne od pomalo monotone pastelne ljestvice, idu u podebljano korak i odabiru crnu pločicu.

Crna kupaonica s bijelom bojom

Crna pločica u kupaonici

Crna kupaonica

Značajke crne boje

Crna boja se smatra simbolom nesigurnosti i misterija, govori o smirenosti i tišini. Rijetko uzrokuje emocije, ali u velikom broju može potisnuti psihu. Unatoč tome, mnogi ga odabiru za svoju kupaonicu, jer i dalje je univerzalna, već godinama nije izašla iz mode. Ako ste i dalje odlučili koristiti tamne pločice u svom interijeru, trebate temeljito razmisliti o svom dizajnu.

Tamne pločice u unutrašnjosti

Pravila dizajnerskog interijera

Prva stvar koju trebate obratiti pozornost kada uređenje prostora je veličina. Svi znaju da crna minimizira vrijednosti spektra u okolini, pa je veliko područje za to najbolja opcija. Ali čak iu prostranim prostorijama trebate kontrast tako da ne dobijete osjećaj tmurne.

S obzirom na to, u maloj kupaonici glavni zadatak nije zlorabiti ovu boju, uz pomoć koje možete nacrtati samo jedan zid ili pod.

Također, imajte na umu da tamni tonovi apsorbiraju više svjetla od ostalih nijansi, tako da rasvjeta mora biti dovoljno svijetla. Potrebno je razmotriti kakve svjetlosne uređaje i koliko ih je potrebno za to.

Na kombinaciji pločica u kupaonici pročitajte naš drugi članak.

dizajn kupaonice s crnim pločicama

Tile Jade

Crne pločice

Crni mozaik pločica

Bijele i crne pločice

Moderne crne pločice

Kombinacija boja

Sklad unutrašnjosti prostora uglavnom je rezultat pravilno odabrane palete. Dominantna crna boja može se jednostavno kombinirati s bilo kojom drugom bojom kako bi se stvorio živi naglasak i privukao pozornost.

Crna boja učinkovito je kombinirana s bijelom bojom. Pročitajte više u našem članku o crnoj i bijeloj kupaonici.

Treba imati na umu da bijele boje, kao i bež boje i krem ​​boje savršeno odražavaju svjetlost, savršeno uravnotežujući tamu elemenata. Idealan pratilac bit će kombinacija s nijansama prirodnog drva.

Ako vam crna keramika za kupaonicu izgleda previše dosadna, odaberite proizvode s uzorkom u boji, efektu struganja ili drugim nijansama ove boje.

Kombinacija crne i žute boje

Uzorak boja na pločici

Kombinacija crnih pločica s bežom

Sjeti se za sklad. Uzrokujući prekomjerno će kombinirati sa crvene ili ljubičaste, agresivna - u kombinaciji svijetle, zasićenih boja, tamno - plave razrijediti, Tatty i bez sjaja - u skladu s nijansama sive boje.

Crna i crvena kupka

Proizvođači pločica

U postizanju idealanog interijera kupaonice, vlasnici žele da materijali budu u skladu s modernim dizajnom i imaju visoku kvalitetu rada. Stoga se primarni značaj treba dati proizvođaču obložnih premaza.

Vrhunske elitne pločice proizvode se u Španjolskoj, čije se zbirke prikazuju u velikom asortimanu. Talijani jednostavno ne propustite priliku ostati lider na prodajnom tržištu.

Nedavno su poljske tvornice značajno poboljšale kvalitetu svojih proizvoda.

Slijedi proizvođači Rusije, Bjelorusije, Češke čiji se materijali mogu natjecati s inozemnim kolegama. Stoga biste trebali procijeniti svoje mogućnosti i napraviti pravi izbor pločica.

Talijanske crne pločice

Poljske crne pločice

Zbirka Tokija

Mogućnosti oblikovanja

Zahvaljujući izvornim tehnikama, kombinacija boja može se pretvoriti u vrhunsku šik. Značenje je površinski uzorak, njegova struktura i struktura. Prilikom postavljanja crnih i bijelih predmeta, za uske prostore, možete koristiti bijelu pozadinu kao bazu. Tamna pločica koja se na njemu nanosi vodoravnim trakama znatno će povećati širinu prostora, a okomite linije crne stvorit će iluziju visokog stropova.

Jednostavnija i klasična opcija je svjetlosna vrh, tamni dno ili podjela površine u veća područja istih nijansi. Važno je napomenuti da je zbog niskog kontrasta shema boja mirnija kombinacijom crne i kremne keramike, a ne bijele.

Crijep crno u vodoravnoj traci

Crno-bijeli pod

Klasična verzija crnih pločica

Pločice u poredanim redoslijedom - bijele i crne

Mogućnost postavljanja crnih pločica

Lijepe crne pločice

Drugi način polaganja je staviti ga u obliku "božičnog drveta", izmjenjujući boje. Kako bi se stvorio osjećaj veće perspektive u kupaonici, bolje je koristiti usku pločicu, dok širi vizualno smanjuje prostor.

Možete pretvoriti kompaktan prostor u „tabla za igranje dama”, to bi bilo prikladno zbog male veličine pločica, i to samo na jednoj površini - na pod ili na zid, ali onda opet, nije potrebno koristiti takve sheme za sve zidovima jedne prostorije kako bi izbjegli mješovito. Također, obratite pažnju na metodu, tzv. Opeke.

Dizajn štitnjače

Modularna verzija pločica

Modularni crtež

Materijal različite boje i veličine može se staviti na modularni način, što na kraju daje betonski uzorak koji se ponavlja nakon određene udaljenosti.

S obzirom na sve varijacije u stylingu, crna keramika prestaje simbolizirati izolaciju i negativnost. Kvalitetan materijal i kompetentno postavljen naglasak, daju joj drugu priliku da se upotrijebi u vašem interijeru.

Razmislite o tome kakvu vrstu pločice - mat ili sjaj želite vidjeti u kupaonici. Sjajne pločice općenito se sviđaju onima koji prate modne novitete i pristaše izvrsnog stila. No, crna sjajna pločica pronalazi njegovu primjenu u jednostavnom interijeru. Zanimljivo može biti kombinacija sjaja s neprozirnosti.

Savjeti za polaganje

Tekstura crnih pločica je vrlo raznolika, proizvođači koriste mramor, granit, prirodni kamen, ali još uvijek su keramički proizvodi u velikoj potražnji.

Pri pripremama za mokre prostorije potrebno je pažljivo pripremiti i izravnati površine.

Pločice s različitom teksturom

Pločica za ciglu

Tekstura crnih pločica

Panel u kupaonici

Umetanje crnih pločica

Moderne crne pločice

U postupku polaganja materijala za završnu obradu treba obratiti pozornost na neke od nijansi:

  1. Stanje zglobova i šavova, koje se moraju očistiti na vrijeme od ostataka ljepila. Za pločice tamnih tonova, preporučuje se uporaba kontrastne podloge, uklanjajući pozadinu od prekomjernog zasićenja boje.
  2. Višak talog je najbolje ukloniti iz kraja radnog vremena - u tjedan dana za čišćenje površina neće biti lako, a više izražena tekstura pločice, više truda morati podnijeti zahtjev za to.
  3. Kompenzirajući crnilo olakšat će kontrastne umetke i granice, pločice s pločicama, proizvodi s ukrasima u boji i čak zrcala, ali dekor treba koristiti na ograničen način. Dakle, sve bi trebalo biti u skladu jedni s drugima, čak i najcjenjenije keramike mogu izgubiti atraktivnost.
  4. Također, vidljiva granica između zidova i poda donosi red u unutrašnjost. To se može postići promjenom uzorka stila. U zaključku, ostaje samo odrediti pribor koji će harmonično nadopuniti vašu kupaonicu u strogom crnom stilu.

Savjetujemo vam da pročitate: crnu kupaonicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − 70 =